Catrice ProvoCATRICE

Catrice ProvoCATRICE

De nieuwe collectie van Catrice ligt weer in de schappen, de ProvoCATRICE collectie. Een prachtige romantische en elegante collectie met een paar prachtige producten. Vooral de lipproducten van deze collectie zijn populair en helaas viste ik daarbij naast het net. Maar gelukkig was er nog een prachtige blush en oogschaduw palette om te kopen voor een review. Dus hierbij een review van deze twee prachtige producten.

Catrice ProvoCATRICE

Als je benieuwd bent naar de gehele collectie, kijk dan nog even dit artikel met alle producten, informatie en prijzen. Ik nam dus het prachtige oogschaduw palette mee en de blush. Er zijn trouwens twee kleuren gradiant blushes, dit is de lichtste versie. Op het eerste gezicht zien de producten er prachtig uit, mooie vormgeving, mooie accenten en het voelt ook degelijk en stevig aan. Ook vind ik het een bekende Catrice verpakking hebben dus het merk blijft eigen met deze collectie.

Catrice ProvoCATRICE

Op de achterkant van de producten vinden we zoals altijd wat meer informatie over de producten zelf. We zien de namen staan, het oogschaduw palette heet Une Touche ProvoCATRICE en de blush heet Raspberry Belle, maar daar is ook nog een donkerdere versie van de koop. De producten hebben beide ook een flinke inhoud en ziet het gewoon goed uit zo op het eerste gezicht.

Catrice ProvoCATRICE

Maar toch vind ik deze producten niet echt heel erg vernieuwend als ik eerlijk mag zijn. Het oogschaduw palette is heel subtiel en basic, dat hebben we al vaker bij Catrice gezien. Neem dat en het gegeven dat de kwaliteit van de Catrice oogschaduws in limited editions niet geweldig is maakt het waarschijnlijk tot een vrij simpel, niet boeiend palette. En dan natuurlijk de blush, die er prachtig uitziet. Maar Essence en Catrice, we hebben het wel een beetje gehad met de overlopende blushes. Volgens mij is het niet meer op vier handen te tellen hoeveel vergelijkbare producten hier al voor gingen in limited editions, jammer.

Catrice ProvoCATRICE

Catrice ProvoCATRICE

CATRICE PROVO GRADATION BLUSH – € 3,99

Zoals ik al zei is de blush in twee verschillende kleuren te koop. Dit is de kleur Raspberry Belle en je hebt ook nog Berry Bow die wat donkerder van kleur is. De blush ziet er op het eerste gezicht mooi uit en is de perfecte kleur voor de lichte huid. De blush is wat poederig maar geeft wel makkelijk product af. Doordat de substantie van poederig is kun je hem gemakkelijk uitblenden op het gezicht en dat vind ik prettig.

Catrice ProvoCATRICE

De pigmentatie is prima in orde, je kunt er goed mee werken en er komt zeker een subtiele roze gloed op het gezicht. Ja, over deze blush ben ik zeker weten tevreden!

Catrice ProvoCATRICE

Catrice ProvoCATRICE

CATRICE PROVO EYE PALETTE – € 4,99

Het is toch eigenlijk van de zotten dat je al eigenlijk van een ’tegenvallend’ palette uit gaat bij Catrice. De oogschaduw paletten waren de afgelopen keren gewoon niet goed, amper pigmentatie, erg poederig en doffe kleuren maakt het er allemaal niet spannender op. Ook dit palette voldoet weer aan deze punten helaas. De kleuren liggen allemaal heel erg dicht bij elkaar en ik denk dat het vrijwel onmogelijk is hier echt een diverse look mee te maken, ik denk dat alles er hetzelfde uitziet op het oog.

Catrice ProvoCATRICE

En qua swatches moet ik zeggen dat het nog wel meevalt, maar de keuze is niet reuze. Ook merk ik dat de textuur heel poederig is en dat werkt vaak met oogschaduw niet prettig omdat je de kleuren dan helemaal weg blendt. We gaan kijken wat het op het ooglid doet.

Catrice ProvoCATRICE

Maar eerst de blush, daar moet je even goed voor kijken maar hij zit er echt. Het is een prachtige subtiele blush die een mooie roze gloed aan je wangen geeft. Ik ben behoorlijk bijgekleurd door de zon in mijn gezicht dus wellicht is de blush net even de licht voor mij om het goed te zien.

Catrice ProvoCATRICE

Catrice ProvoCATRICE

En dan de oogschaduw, tsja, dat is niet heel bijzonder. De diepte heb ik geprobeerd te creëren met de middelste donkerste kleur, maar het is niet echt gelukt. De andere vier kleuren vallen totaal bij elkaar weg en dat vind ik jammer. Nee, het is niet een oogschaduw palette dat ik meteen zal aanraden.

Catrice ProvoCATRICE

Ik vind de producten uit de Catrice ProvoCATRICE collectie leuk, maar daar is eigenlijk ook alles wel mee gezegd. De producten zijn niet bijzonder, hebben niet echt meerwaarde en zijn vooral vrij basic. Niet dat daar wat mis mee is, maar ik denk dat veel mensen al wat vergelijkbaars hebben en het daarom niet meer zo spannend is. De Catrice ProvoCATRICE collectie is vanaf nu te koop bij de Kruidvat en Trekpleister.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Varenka
  31 mei 2017 at 09:33

  Wat jammer dat de pigmentatie niet je van het is
  Ze hebben ook 3 highlighters en die waren dan weer prachtig en bijzonder qua kleur.

 • Reply
  rachel
  31 mei 2017 at 09:38

  mwa nehhh vind er niet zoveel aan eerlijk gezegd meis

 • Reply
  femketje
  31 mei 2017 at 11:26

  Hmmz, dan is het maar goed dat ik niets van de collectie ga scoren!

 • Reply
  Nienke
  31 mei 2017 at 12:11

  Mmehh, ik vind het erg tegenvallen.

 • Reply
  Laura
  1 juni 2017 at 00:22

  Beetje mwah dit, vooral dat oogschaduw palette! Jammer dat ze er vier lichte kleuren in doen die op elkaar lijken en 1 donkere kleur..

 • Reply
  chucky1012
  1 juni 2017 at 07:00

  Jammer dat dit erg tegenvalt ik sla dit over.

 • Reply
  nicolished
  1 juni 2017 at 10:49

  Ik vind het altijd zo jammer dat deze Catrice collecties er zo leuk uitzien maar uiteindelijk nooit echt heel kwalitatief sterk of speciaal zijn!

 • Reply
  Manouk
  1 juni 2017 at 17:51

  Ik stond gister nog met deze producten in mijn handen, vooral vanwege de mooie verpakkingen. Omdat ik er inderdaad al vanuit ging dat het niet veel bijzonders zou zijn, heb ik ze toch maar laten liggen gelukkig!

 • Laat een reactie achter