Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base_zpsvz9hqda0.png

Als je me vraagt waar ik echt niet zonder kan qua make-up dan zeg ik al snel oogschaduwbasis. Ik heb een ontzettend vette huid en dus ook vette oogleden. Als ik oogschaduw aanbreng zonder een basis eronder is het 10 minuten in de lijntjes getrokken, niet echt mooi. Maar de meeste basissen werken ook niet bij mij, wat zeg ik, bijna elke niet. Behalve de wonderbaarlijke Too Faced Eyeshadow Insurance, alleen die is vrij prijzig en lastig te krijgen. Ik hoopte dat deze vernieuwde basis van Catrice wonderen kan verrichten.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base1_zpsb6hl9rhg.png

Ik weet dat veel mensen al enthousiast waren over de oude oogschaduwbasis van Catrice, alleen ik met mijn vette oogleden niet, misschien bleef mijn oogschaduw dan 3 uur mooi zitten, maar ik wil gewoon de hele dag plezier hebben van mijn oogschaduw zonder dat het in de lijntjes trekt. De verpakking ziet er in ieder geval erg mooi en strak uit, het oogt helemaal niet budget! Ik ben heel erg benieuwd naar de werking.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base2_zpsnifjaflg.png

“Perfect voorwerk. Met deze basis bereid je de oogleden optimaal voor op oogmake-up. De lichte textuur in nudetint is eenvoudig aan te brengen met de flock-applicator. De basis verbetert de kleurintensiteit en helderheid van oogschaduw, zorgt dat kleurpigmenten langer mooi blijven en voorkomt dat de textuur zich in de plooi van het ooglid ophoopt.” Dat is wat Catrice zelf zegt over deze oogschaduwbasis. Heel wat mooie beloftes en ik hoop echt dat Catrice deze waar maakt, want dat is precies wat ik wil dat een oogschaduwbasis doet.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base3_zpsno8t0aa7.png

Op de achterkant van de verpakking vind je nog wat meer informatie over het product. Het is een flesje met een inhoud van 5 ml, waar je volgens mij een hele tijd mee vooruit kan. Met mijn Too Faced tube doe ik makkelijk 2 jaar en die heeft een inhoud van 11 gram en deze 5 ml. Met een kleine rekening zou je hier dus ongeveer een jaar mee kunnen doen. Alleen hier krijg je volgens mij op het laatst wat minder goed het product uit. Maar hij is natuurlijk ook een stuk goedkoper, dus dan mag het van mij.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base4_zpslgeh6zri.png

Het is een stevige verpakking van hard plastic wat er mooi uitziet. Met een handige draaidop haal je de applicator uit de verpakking. De applicator is vergelijkbaar met dat van een lipgloss. Zelf vind ik dat prima werken. Je hoeft niet met je vingers aan de applicator te zetten en brengt het rechtstreeks aan op het ooglid. Een applicatie is genoeg voor beide oogleden. Dat vind ik wel fijn dat je genoeg product hebt.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base5_zpssa3shffi.png

Swatch van de oogschaduwbasis. Hier zie je dat de structuur licht en lekker romig is. Door deze structuur kan je hem makkelijk uitsmeren over het ooglid en het trekt snel in de huid. De kleur heeft een lichte nude kleur maar daar zie je eigenlijk vrij weinig van terug op het ooglid.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base6_zps5tkepuru.png

Uitgesmeerd. De huid is iets droger en ruwer geworden waardoor de oogschaduw beter kan hechten op de huid. De oogschaduwbasis is voor de rest helemaal geurloos en werkt fijn.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base8_zpsb9w0aarp.png

Hier zie je drie foto’s naast elkaar. Links heb ik geen enkel product op, midden alleen de oogschaduwbasis en rechts oogschaduw. Zoals je ziet heeft hij wel een lichte camouflerende werking, want alle rode adertjes zijn verdwenen! Maar voor de rest merk je er weinig van.

Maar dan natuurlijk de belangrijkste vraag, hoe blijft mijn oogschaduw gedurende dag zitten? Nou eigenlijk verrassend goed, hij houdt het perfect uit tot het einde van de dag en daar ben ik heel erg blij mee! Ook ben ik er mee wezen stappen en daarna was mijn oogschaduw wel behoorlijk in de lijntjes getrokken, zo goed is hij dan weer niet. Maar voor overdag als je niet te gek doet houdt hij het perfect uit. En ik denk als je geen vettige oogleden hebt hij het helemaal goed doet! Voor een avondje stappen of een drukke dag pak ik denk ik toch weer mijn Too Faced Eyeshadow Insurance, maar voor de normale dagen is voor mij deze Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base ook prima!

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base7_zpsl9r4mtqw.png

Ik ben enthousiat over de Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base! Het gebeurt eigenlijk nooit dat een andere basis het de hele dag bij mij uithoudt en die van Catrice dus wel en daar ben ik blij mee! Hij is vanaf nu in het vernieuwde assortiment te koop voor € 3,59.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

43 reacties

 • Reply
  Akosua
  12 februari 2015 at 09:07

  Ik heb zelf ook vettige oogleden en gebruik ook al jaren met veel plezier de Too Faced Shadow Insurance en ik heb gelukkig nog wel een paar back up liggen. Dus voorlopig kan ik nog vooruit. Jammer dat deze niet net zo goed is, zou zo zijn fijn om iets wat makkelijk verkrijgbaar en budgetproof is als vervanger te hebben.

 • Reply
  twinkelbella
  12 februari 2015 at 09:12

  Deze zal ik zeker onthouden, klinkt goed!

 • Reply
  inspiredbylifee
  12 februari 2015 at 09:29

  Ik heb hem zien staan en met de swatch vond ik het erg fijn. Ziet er helemaal goed uit!

 • Reply
  Esmée
  12 februari 2015 at 09:30

  Oh, hier was ik heel erg benieuwd Naar! De oude primer van Catrice vond ik wel fijn, maar de applicatie was minder (volgensmij was het een potje, niet zo hygiënisch). Super dus dat deze het zo goed doet, en fijn dat hij zo licht van kleur is! De gele ondertoon van mijn Essence I Love Stage basis vind ik toch wat minder, ondanks dat hij prima werkt. Deze ga ik zeker meenemen! X

 • Reply
  Bianca
  12 februari 2015 at 09:32

  Klinkt wel erg goed en zo ziet het er ook wel uit! Heb alleen nog een variant van Essence liggen die lijkt maar niet op te willen gaan (dan koop ik pas weer een nieuwe) x

 • Reply
  Priscilla
  12 februari 2015 at 09:39

  Dit is èèn van de nieuwe producten waar ik zo nieuwsgierig naar ben! Heel fijn en duidelijk review :)

 • Reply
  Melissa
  12 februari 2015 at 09:42

  fijn voor dagelijk gebruik dus! Goed om te weten, want zo spaar ik toch weer een paar grammetjes van mijn duurdere basissen uit op ‘normale’ dagen.

 • Reply
  Vanessa
  12 februari 2015 at 10:04

  Klinkt goed! Als mijn oogschaduwbasis van ELF op is, dan ga ik deze een keer proberen.

 • Reply
  Margot
  12 februari 2015 at 10:17

  Wat een goede tip! Misschien dat ik ‘m ook eens ga proberen.

 • Reply
  Janniek
  12 februari 2015 at 10:30

  Deze lijkt me echt heel fijn!

 • Reply
  Marianne
  12 februari 2015 at 10:31

  Wat een fijne review!
  Ik zit met het zelfde probleem,de enige oogschaduw basis die een beetje blijft zitten is UD primer potion en die is niet makkelijk in Nederland te krijgen.
  Ik ga hem zeker kopen om te proberen want het ziet er goed uit!

 • Reply
  Sarah
  12 februari 2015 at 10:34

  Hij klinkt heel erg fijn! Deze ga ik onthouden! :) xoxo

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  12 februari 2015 at 10:47

  Hele duidelijke en fijne review! Deze basis klinkt veelbelovend, ook ik heb vettige oogleden dus ik ben benieuwd!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Kirsten
  12 februari 2015 at 11:04

  Wat fijn dat deze oogschaduwbasis goed voor je werkt!

 • Reply
  Miranda
  12 februari 2015 at 11:33

  Voor mij werkt TFSI ook het beste, alleen is hij op :( Deze oogschaduwbasis klinkt ook wel goed, maar inderdaad tegen de TFSI kan hij absoluut niet op. Ik gebruik nu de oogschaduwbasis van Essence, voor mij werkt die helaas niet volgende. Ik heb namelijk ook snel last van vette oogleden.

 • Reply
  Caro ~ My Beautycase
  12 februari 2015 at 11:38

  Van alle nieuwe producten van Catrice was ik hier het meest benieuwd naar! Zo te lezen is ie heel erg fijn dus dat is mooi! Die wil ik snel gaan uitproberen! :-)

 • Reply
  Shaz
  12 februari 2015 at 11:47

  Dat klinkt goed! TF Insurance werkte voor geen meter bij mij, maar die van UD wel.

 • Reply
  Sylvia
  12 februari 2015 at 11:48

  Deze ga ik onthouden! Ik heb net een nieuwe van HEMA, die het ook goed doet. Maar als die opraakt ga ik deze denk ik eens proberen :)

 • Reply
  Anouk
  12 februari 2015 at 11:48

  Ohh wat fijn om te horen dat hij je goed bevalt! Ik wilde hem ook halen maar wist niet of ie goed zou zijn maar nu kan ik hem wel halen

 • Reply
  Laura
  12 februari 2015 at 11:57

  Fijn dat dit product zijn werking doet! Mooie verpakking en fijn prijsje.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  12 februari 2015 at 12:03

  Wat een aangename verrassing, had ’t eerlijk gezegd niet verwacht voor zo weinig geld, nice!

 • Reply
  Dana
  12 februari 2015 at 12:08

  hij klinkt niet slecht!

 • Reply
  Wendy (B)
  12 februari 2015 at 13:16

  Heb je eigenlijk die van Essence al geprobeerd?

 • Reply
  Anne
  12 februari 2015 at 14:22

  Ik heb nu de oogschaduwbasis van essence die ik eigenlijk niet zo fijn vind, ik denk dat ik deze van catrice maar ga proberen

 • Reply
  maaike
  12 februari 2015 at 14:23

  ik hadm gekocht nav je tweet waarin je er enthousiast over was.ik was al opzoek naar een nieuwe eyeschaduw basis omdat mijn ud priomer potion op aan het raken is, en hij werkt voor een normale dag erg goed. aan het eind van een lange dag wel iets in de lijntjes getrokken. maar toch voor het bedrag prima spul! blij mee :D

 • Reply
  Ilja
  12 februari 2015 at 14:27

  Ben er benieuwd naar, ik gebruik eigenlijk al jaren Paint pots van MAC. Maar dit is natuurlijk ietsjes pietsjes betaalbaarder.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  12 februari 2015 at 14:27

  Nu ben ik wel benieuwd. Als ze het bij jou niet slecht doet, doet ze het bij mij misschien super

 • Reply
  Nicolish
  12 februari 2015 at 14:28

  Ziet er goed uit hoor! Ik vind de verpakking er ook erg classy uitzien, al had ik niet verwacht dat ‘ie een sponsapplicator had. Ik dacht meer aan een pompje of zo. De prijs valt ook wel mee!

 • Reply
  Beau
  12 februari 2015 at 15:52

  Echt fijn hoe snel jij altijd met reviews komt :-) Deze oogschaduwbasis lijkt me ook super fijn.

 • Reply
  Julie
  12 februari 2015 at 17:18

  Oh wauw, hier was ik zo benieuwd naar! :-) Ik ga hem toch maar aanschaffen denk ik!

 • Reply
  BeautyFlower
  12 februari 2015 at 17:26

  jeej superleuk dat hij goed is! Eindelijk een goede budget oogschaduwbasis! Ik ga hem direct halen ;-)

 • Reply
  Denise
  12 februari 2015 at 17:41

  Zo fijn dat deze goed werkt, ik ga hem zeker aanschaffen!

 • Reply
  Marjoleinee
  12 februari 2015 at 18:19

  Ik heb hem ook aangeschaft en ik vind hem erg fijn!

 • Reply
  Sara
  12 februari 2015 at 18:23

  Ah fijn! Hier was ik echt benieuwd naar. Hij klinkt goed en ziet er goed uit. Ik denk dat ik deze binnenkort ook maar eens aan ga schaffen. :)

 • Reply
  PatriciaKleijn
  12 februari 2015 at 19:15

  klinkt goed hoor, zelf gebruik ik eerlijk gezegd helemaal geen oogschaduwbasis ik heb er nooit echt last van dat mijn oogschaduw eraf gaat of in de lijntjes komt

 • Reply
  Vera
  12 februari 2015 at 19:25

  Deze ga ik zeker onthouden! Vind de verpakking er steeds meer op vooruit gaan.

 • Reply
  Yvonne
  12 februari 2015 at 19:58

  Dat klinkt prima dus! Ik vind die van de Hema een topper, maar sta altijd open voor andere producten. :)

 • Reply
  Bianca
  12 februari 2015 at 20:30

  Hele mooie verpakking, ik ga hem zeker zelf eens uittesten :)

 • Reply
  lucindainwonderland
  12 februari 2015 at 21:22

  Ik heb zelf belachelijk vette oogleden, dus ben ook zeer benieuwd hoe hij bij mij zal houden. Als ik hem tegenkom, neem ik hem zeker mee. xxx Lucinda

 • Reply
  Rachel
  12 februari 2015 at 21:41

  wauw klinkt heel erg fijn!

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  12 februari 2015 at 22:16

  Ik was over de oude versie altijd al tevreden, maar deze is nog handiger met die applicator. De review klinkt ook erg goed!

 • Reply
  Mandy
  14 februari 2015 at 09:59

  Heb ‘m laatst gekocht na het lezen van deze review. Ik ben echt zeer tevreden. Mijn oogmake up (had catrice op) bleef heel de dag mooi zitten!

 • Reply
  Tanny
  14 februari 2015 at 18:25

  Ik heb deze zelf ook aangekocht en heb ook last van vettige oogleden. De oude oogschaduwprimer van Catrice werkte wel behoorlijk bij me. Maar deze heb ik een keertje getest, en het was een echte ramp. Na enkele uurtjes was het al helemaal in de lijntjes getrokken.
  Ik denk dat ik hem toch nog enkele keren ga gebruiken eer ik een goed oordeel kan vellen.
  En anders zal ik misschien toch eens moeten zoeken achter die primer van TooFaced waar iedereen zo enthousiast van is.
  Groetjes! x

 • Laat een reactie achter