Search
Close this search box.

Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base_zpsvz9hqda0.png

Als je me vraagt waar ik echt niet zonder kan qua make-up dan zeg ik al snel oogschaduwbasis. Ik heb een ontzettend vette huid en dus ook vette oogleden. Als ik oogschaduw aanbreng zonder een basis eronder is het 10 minuten in de lijntjes getrokken, niet echt mooi. Maar de meeste basissen werken ook niet bij mij, wat zeg ik, bijna elke niet. Behalve de wonderbaarlijke Too Faced Eyeshadow Insurance, alleen die is vrij prijzig en lastig te krijgen. Ik hoopte dat deze vernieuwde basis van Catrice wonderen kan verrichten.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base1_zpsb6hl9rhg.png

Ik weet dat veel mensen al enthousiast waren over de oude oogschaduwbasis van Catrice, alleen ik met mijn vette oogleden niet, misschien bleef mijn oogschaduw dan 3 uur mooi zitten, maar ik wil gewoon de hele dag plezier hebben van mijn oogschaduw zonder dat het in de lijntjes trekt. De verpakking ziet er in ieder geval erg mooi en strak uit, het oogt helemaal niet budget! Ik ben heel erg benieuwd naar de werking.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base2_zpsnifjaflg.png

“Perfect voorwerk. Met deze basis bereid je de oogleden optimaal voor op oogmake-up. De lichte textuur in nudetint is eenvoudig aan te brengen met de flock-applicator. De basis verbetert de kleurintensiteit en helderheid van oogschaduw, zorgt dat kleurpigmenten langer mooi blijven en voorkomt dat de textuur zich in de plooi van het ooglid ophoopt.” Dat is wat Catrice zelf zegt over deze oogschaduwbasis. Heel wat mooie beloftes en ik hoop echt dat Catrice deze waar maakt, want dat is precies wat ik wil dat een oogschaduwbasis doet.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base3_zpsno8t0aa7.png

Op de achterkant van de verpakking vind je nog wat meer informatie over het product. Het is een flesje met een inhoud van 5 ml, waar je volgens mij een hele tijd mee vooruit kan. Met mijn Too Faced tube doe ik makkelijk 2 jaar en die heeft een inhoud van 11 gram en deze 5 ml. Met een kleine rekening zou je hier dus ongeveer een jaar mee kunnen doen. Alleen hier krijg je volgens mij op het laatst wat minder goed het product uit. Maar hij is natuurlijk ook een stuk goedkoper, dus dan mag het van mij.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base4_zpslgeh6zri.png

Het is een stevige verpakking van hard plastic wat er mooi uitziet. Met een handige draaidop haal je de applicator uit de verpakking. De applicator is vergelijkbaar met dat van een lipgloss. Zelf vind ik dat prima werken. Je hoeft niet met je vingers aan de applicator te zetten en brengt het rechtstreeks aan op het ooglid. Een applicatie is genoeg voor beide oogleden. Dat vind ik wel fijn dat je genoeg product hebt.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base5_zpssa3shffi.png

Swatch van de oogschaduwbasis. Hier zie je dat de structuur licht en lekker romig is. Door deze structuur kan je hem makkelijk uitsmeren over het ooglid en het trekt snel in de huid. De kleur heeft een lichte nude kleur maar daar zie je eigenlijk vrij weinig van terug op het ooglid.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base6_zps5tkepuru.png

Uitgesmeerd. De huid is iets droger en ruwer geworden waardoor de oogschaduw beter kan hechten op de huid. De oogschaduwbasis is voor de rest helemaal geurloos en werkt fijn.

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base8_zpsb9w0aarp.png

Hier zie je drie foto’s naast elkaar. Links heb ik geen enkel product op, midden alleen de oogschaduwbasis en rechts oogschaduw. Zoals je ziet heeft hij wel een lichte camouflerende werking, want alle rode adertjes zijn verdwenen! Maar voor de rest merk je er weinig van.

Maar dan natuurlijk de belangrijkste vraag, hoe blijft mijn oogschaduw gedurende dag zitten? Nou eigenlijk verrassend goed, hij houdt het perfect uit tot het einde van de dag en daar ben ik heel erg blij mee! Ook ben ik er mee wezen stappen en daarna was mijn oogschaduw wel behoorlijk in de lijntjes getrokken, zo goed is hij dan weer niet. Maar voor overdag als je niet te gek doet houdt hij het perfect uit. En ik denk als je geen vettige oogleden hebt hij het helemaal goed doet! Voor een avondje stappen of een drukke dag pak ik denk ik toch weer mijn Too Faced Eyeshadow Insurance, maar voor de normale dagen is voor mij deze Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base ook prima!

 photo Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base7_zpsl9r4mtqw.png

Ik ben enthousiat over de Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base! Het gebeurt eigenlijk nooit dat een andere basis het de hele dag bij mij uithoudt en die van Catrice dus wel en daar ben ik blij mee! Hij is vanaf nu in het vernieuwde assortiment te koop voor € 3,59.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

43 reacties

 1. Ik heb zelf ook vettige oogleden en gebruik ook al jaren met veel plezier de Too Faced Shadow Insurance en ik heb gelukkig nog wel een paar back up liggen. Dus voorlopig kan ik nog vooruit. Jammer dat deze niet net zo goed is, zou zo zijn fijn om iets wat makkelijk verkrijgbaar en budgetproof is als vervanger te hebben.

 2. Oh, hier was ik heel erg benieuwd Naar! De oude primer van Catrice vond ik wel fijn, maar de applicatie was minder (volgensmij was het een potje, niet zo hygiënisch). Super dus dat deze het zo goed doet, en fijn dat hij zo licht van kleur is! De gele ondertoon van mijn Essence I Love Stage basis vind ik toch wat minder, ondanks dat hij prima werkt. Deze ga ik zeker meenemen! X

 3. Klinkt wel erg goed en zo ziet het er ook wel uit! Heb alleen nog een variant van Essence liggen die lijkt maar niet op te willen gaan (dan koop ik pas weer een nieuwe) x

 4. Wat een fijne review!
  Ik zit met het zelfde probleem,de enige oogschaduw basis die een beetje blijft zitten is UD primer potion en die is niet makkelijk in Nederland te krijgen.
  Ik ga hem zeker kopen om te proberen want het ziet er goed uit!

 5. Voor mij werkt TFSI ook het beste, alleen is hij op :( Deze oogschaduwbasis klinkt ook wel goed, maar inderdaad tegen de TFSI kan hij absoluut niet op. Ik gebruik nu de oogschaduwbasis van Essence, voor mij werkt die helaas niet volgende. Ik heb namelijk ook snel last van vette oogleden.

 6. Ohh wat fijn om te horen dat hij je goed bevalt! Ik wilde hem ook halen maar wist niet of ie goed zou zijn maar nu kan ik hem wel halen

 7. ik hadm gekocht nav je tweet waarin je er enthousiast over was.ik was al opzoek naar een nieuwe eyeschaduw basis omdat mijn ud priomer potion op aan het raken is, en hij werkt voor een normale dag erg goed. aan het eind van een lange dag wel iets in de lijntjes getrokken. maar toch voor het bedrag prima spul! blij mee :D

 8. Ziet er goed uit hoor! Ik vind de verpakking er ook erg classy uitzien, al had ik niet verwacht dat ‘ie een sponsapplicator had. Ik dacht meer aan een pompje of zo. De prijs valt ook wel mee!

 9. Ik heb zelf belachelijk vette oogleden, dus ben ook zeer benieuwd hoe hij bij mij zal houden. Als ik hem tegenkom, neem ik hem zeker mee. xxx Lucinda

 10. Heb ‘m laatst gekocht na het lezen van deze review. Ik ben echt zeer tevreden. Mijn oogmake up (had catrice op) bleef heel de dag mooi zitten!

 11. Ik heb deze zelf ook aangekocht en heb ook last van vettige oogleden. De oude oogschaduwprimer van Catrice werkte wel behoorlijk bij me. Maar deze heb ik een keertje getest, en het was een echte ramp. Na enkele uurtjes was het al helemaal in de lijntjes getrokken.
  Ik denk dat ik hem toch nog enkele keren ga gebruiken eer ik een goed oordeel kan vellen.
  En anders zal ik misschien toch eens moeten zoeken achter die primer van TooFaced waar iedereen zo enthousiast van is.
  Groetjes! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *