Catrice Prime and Fine Anti-Red Base

 photo Base_zps2cf02f02.png

In de sneak peak van de vernieuwde Catrice collectie waren we er allemaal heel erg benieuwd naar, de Catrice Prime And Fine Anti-Red Base. Maar toen de reviews binnen druppelde scheen het toch niet zo een geweldig product te zijn. Ik was stiekem wel erg benieuwd en probeerde de primer uit, is hij echt niet fijn of valt het wel mee?

 photo Base1_zpsf8cbc636.png

Catrice komt met twee nieuwe primers, een gewone en speciaal eentje voor de wat rodere huid om dit te camoufleren. Dit doen ze met behulp van een groene kleur. De groene kleur zal samen met de rode kleur weer een huidskleur worden en daarom ziet je gezicht er meteen een stuk egaler uit. Ik ben erg benieuwd, maar moet wel eerlijk toegeven dat mijn gezicht niet echt rode plekken heeft.

 photo Base3_zps3f55c093.png

Catrice omschrijft de primer als een zachte en groene primer dat de roodheid in de huid naturaliseert. Minimaliseert optisch de fijne lijntjes en poriën. De primer is bedoeld onder de make-up aan te brengen en na je dagverzorging. Fijn is dat de primer vrij is van parabenen, olie en parfum. Klinkt allemaal best goed!

 photo Base4_zps042a4511.png

Ingrediënten van de primer. Het is inderdaad vrij van oliën en parabenen.

 photo Base5_zpse8491e9a.png

De verpakking vind ik erg handig, het heeft een handige knijp tube waar een kleine opening in zit waardoor je niet meteen te veel hebt. De primer is zuinig in gebruik je hebt maar een klein beetje nodig. Het smeert prima en makkelijk uit over de huid zonder vervelend vettig of plakkerig aan te voelen.

 photo Base6_zps564379b7.png

De primer, hij is echt goed groen met ook best een redelijke dekking!

 photo Base7_zps4da5405e.png

En in de primer zitten ontzettend grote glitters, dat vind ik echt een minpuntje. Echt grote glitters, ik kan het niet eens meer een shimmer noemen. Op mijn hand zie je er een paar reflecteren. Ook heeft mijn hand wel last van een groene waas, niet goed op de foto te zien maar in het echte daglicht wel.

 photo Base8_zps1ad3f883.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo Base9_zpsc87a259b.png

Mijn gezicht met de Catrice Prime and Fine Anti-Red Base. Mijn gezicht is inderdaad een stuk minder rood maar ik vind het nu wel een beetje naar het groen, ziekige nijgen. Deze primer moet je dus echt niet dragen zonder foundation.

 photo Base10_zpsc8049597.png

Gezicht met foundation en andere make-up. Gelukkig je ziet er niets meer van terug! Dat is wel fijn dat je er niets meer van ziet met gewone make-up! Nouja van de kleur dan…

 photo Base11_zpsd6092164.png

Want de glitters zijn heel goed zichtbaar in het licht van dichtbij, check mijn kin! Die grote glitters vind ik echt afbreuk doen aan de kwaliteit van deze primer. Als je last van hebt een rode huid en je draagt foundation dan heb je hier naar mijn idee wel wat aan! Verwacht geen wonderen, maar het heeft mijn gezicht toch wel minder rood gemaakt. Als je denkt de primer als een concealer te gaan gebruiken kan ik je alvast zeggen dat dat niet werkt, rode puistjes worden niet gecamoufleerd. Hij blijft trouwens wel goed zitten, laten we dat niet vergeten. Hij laat mijn make-up gedurende de dag veel beter zitten dan zonder een primer.

 photo Base12_zpsb644a33b.png

Gebruik je een dekkende foundation en wil je je roodheden wat meer camoufleren dan is deze primer vast wat voor jou. Maar wil je niet als een discobal rondlopen, dan zal ik hem skippen vanwege de ontzettend grote shimmers. Daarom denk ik dat vrij weinig mensen echt blij gaan worden van deze primer. Maar mocht je hem toch willen proberen, voor € 4,59 is hij te koop bij de Trekpleister en het Kruidvat. Mocht je echt op zoek zijn naar een goede budget primer dan kan ik je die van Essence meer dan aanraden!

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

Dit vind je misschien ook leuk

24 reacties

 • Reply
  Anneloes
  25 maart 2014 at 06:17

  Ik heb hem ook en vind hem helaas niet zo fijn. Inderdaad door die overdreven chunky glitters (wie heeft dat bedacht?) en bij mij blijft de groenige waas ook lichtjes door mijn foundation zichtbaar, misschien omdat ik een iets minder goed dekkende variant gebruik.

 • Reply
  Laura
  25 maart 2014 at 06:28

  Gelukkig heb ik even wat reviews afgewacht en nee dit is ook niks voor mij. Nu ben ik wel benieuwd naar de normale primer! ;)

 • Reply
  Beau
  25 maart 2014 at 07:16

  Dit klinkt niet echt als iets voor mij haha! Beetje apart dat je de glitters zo goed kan zien.

 • Reply
  Hester
  25 maart 2014 at 07:17

  Als je een goed dekkende foundation gebruikt dan denk ik dat die groene waas wel te overleven is, maar dan die glitters nog… Zo dom Catrice!

 • Reply
  Jana
  25 maart 2014 at 07:48

  Jammer van de glitters! x

 • Reply
  MySimplySpecial
  25 maart 2014 at 07:49

  Ik vind het een bijzondere keuze dat er glitters in zitten!

 • Reply
  BeautyOpinie
  25 maart 2014 at 08:35

  Bedankt voor deze review. Ik heb hem al heel vaak willen kopen, maar toch steeds niet gedaan. Achteraf heeft me dat toch weer wat geld bespaard, want dit lijkt me inderdaad niet een product voor mij.

 • Reply
  pamela
  25 maart 2014 at 08:36

  ik ben zo blij dat ik heb gewacht deze te kopen. ik wilde hem heel erg graag maar na alle reviews skip ik deze :P

 • Reply
  Frauke
  25 maart 2014 at 08:52

  Hmm nee dankje voor de review – deze ga ik niet kopen! Fijne shimmer erdoorheen had mooi geweest voor wat extra glow, maar glitters … na-ah. Verder ziet ‘ie er eigenlijk wel fijn uit, maarja!

 • Reply
  Laura Like
  25 maart 2014 at 09:11

  Hmm ik weet het niet met deze primer. Denk dat het uiteindelijk niks voor mij is.. De primer van essence vind ik wel fijn!

 • Reply
  milou | Shimmer-Pie
  25 maart 2014 at 09:21

  Haha ik had precies hetzelfde als jij. Al die negatieve reviews en toch wilde ik hem proberen, maar ik ben er toch ook echt niet tevreden over haha.

 • Reply
  beautycasebycaro
  25 maart 2014 at 09:33

  Zo jammer van die glitters, ik denk dat ik deze oversla. Ik heb ook niet heel erg last van roodheden. :-)

 • Reply
  Danielle Springer
  25 maart 2014 at 09:36

  De andere versie heb ik en die vind ik wel fijn. Ik zag deze glitters al en vond hem maar niks. Goede review

 • Reply
  Tessa
  25 maart 2014 at 09:37

  Jammer dat hij toch een beetje groen afgeeft als je hem op hebt. En ook die glitters zijn natuurlijk niet fijn.

 • Reply
  sjolands1
  25 maart 2014 at 10:46

  Jammer

 • Reply
  chucky1012
  25 maart 2014 at 11:04

  Ziet er goed uit!
  Ik ken dit niet.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  25 maart 2014 at 11:15

  Door die glitter is echt wel een no go voor mij. Ik heb nog geen enkele echt positieve review gelezen over deze primer, dus ik denk dat ik ‘m gewoon ga skippen.

 • Reply
  mywickedweirdlife
  25 maart 2014 at 11:20

  ik ben er niet helemaal kapot van moet ik zeggen!

 • Reply
  Hanna
  25 maart 2014 at 11:29

  Goede review. Maar glitters en het niet coveren van dingen die je juist gecoverd wilt hebben zijn voor mij genoeg reden om deze primer niet te kopen.

 • Reply
  femketje
  25 maart 2014 at 12:19

  duidelijke review, ik skip deze!

 • Reply
  Daphne
  25 maart 2014 at 13:52

  Aparte kleur zeg, ik zou het zelf nooit kopen!

 • Reply
  lonnie101
  25 maart 2014 at 14:32

  Jammer dat er veel glitters vanaf komen..

 • Reply
  Daphne
  25 maart 2014 at 16:09

  Ik heb de witte variant vandaag in de review, maar die is ook niet echt fijn…

 • Reply
  justjaxelle
  25 maart 2014 at 21:43

  lijkt me best okee, alleen jammer van de glitters!

 • Laat een reactie achter