Zoek
Sluit dit zoekvak.

Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation

Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation

Ik dacht dat de mousse trend bij make-up wel een beetje geweest was, maar Catrice komt met een nieuwe foundation in mousse vorm op de markt. Catrice voegt elk voorjaar weer een aantal nieuwe producten toe aan het assortiment en daar is deze foundation er één van. Ik ben heel benieuwd en test hem uit.

Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation

Allereerst vind ik de verpakking van de foundation er erg mooi uitzien. Het heeft een chique en elegante tube en bevat 30 ml wat een normale inhoud is. De opmaak vind ik er ook erg mooi uitzien, erg stijlvol en volwassen.

Op de voorkant van de verpakkingen vinden we meteen een aantal beloftes zoals silicone free. Met andere woorden, de foundation bevat geen siliconen en veel mensen vinden dat erg prettig. In totaal zijn er 4 verschillende kleuren:

  • 005 Warm Ivory
  • 010 Natural Nude
  • 020 Natrual Sand
  • 030 Cool Walnut
Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation

Zelf heb ik de kleur 010 Natural Nude gekregen, een van de lichtste kleuren. De siliconenvrije Catrice Poreless Perfection Mousse foundation belooft je huid een egalere teint te geven en verfijnt de poriën zichtbaar. Daarnaast laat de foundation een matte finish achter. De volgens Catrice lichte mousseformule smelt samen met je huid en laat roodheid en kleine imperfecties verdwijnen.

Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation

Normaal zit een mousse foundation in een potje, maar deze zit in een tube. De tube heeft een gewone onderkant waar het product uit kan. Catrice belooft dat het een lichte mousseformule is, alleen ik vind een behoorlijke dikke formule, ik zou bijna denken dat het beton is.

Door wat steviger in de tube te knijpen kun je het product er uit krijgen, het is niet heel zwaar, maar niet zo gemakkelijk als je gewend bent. Hierdoor kun je wel gemakkelijk de foundation doseren.

Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation

Er zijn twee dingen die mijn meteen opvallen. Ten eerste dat de foundation behoorlijk dik en stroef is, maar ook de kleur. Het is niet de lichtste kleur, maar wel de één na lichtste kleur en daarvoor vind ik hem vrij donker.

Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation

Als je de foundation uitsmeert voel je echt dat het een mousseformule is. Vroeger vond ik mousse producten altijd geweldig (kennen jullie de Maybelline mousse producten nog?), maar achteraf vond ik het heel onnatuurlijk op de huid liggen. Als ik dit zo uitveeg ben ik daar ook wel een beetje bang voor…

Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation

Mijn gezicht zonder enige make-up.

Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation

Mijn gezicht met alleen de Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation in de kleur 010 Natural Nude.

Ik moet eerlijk toegeven dat het effect er best wel heel erg mooi uitziet. De kleur is helemaal niet zo donker en past goed bij de rest van mijn huid zoals de nek. Hij verbergt mijn roodheid en laat mijn gezicht er een stuk egaler uitzien.

Aanbrengen vind ik wel lastig, met een kwast zie je heel veel strepen en met een spons wordt het heel dik. Het beste is dus gewoon je vingers te gebruiken, alleen daar ben ik zelf niet heel erg fan van (want vieze handen).

Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation

Hier draag ik de rest van mijn make-up. Ik vind het er eigenlijk heel erg goed uitzien! Zo ben ik best enthousiast!

Alleen een mousse foundation met een vettige huid is geen goede combinatie. Ik voel al meteen dat hij niet goed intrekt (hij blijft een beetje op de huid liggen) en na een paar uur smelt hij echt van mijn huid af. Ik vind het dus wel jammer dat hij niet long-lasting is.

Ook weet ik dat als je een droge huid hebt met veel velletjes een mousse foundation ook niet altijd goed kan uitpakken. Vaak accentueert het juist meer je droge huid.

Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation

Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik van deze foundation moet vinden. Hij is zeker niet slecht, maar het zou ook niet een foundation worden die ik er snel weer bij zou pakken. Ik vind de dikte wel een puntje en ik ben niet zo een fan van de mousse formule. Voor de rest is het echt een prima foundation, maar persoonlijk zou ik hem niet snel gaan gebruiken.

De Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation kost € 5,99 en is te koop bij Kruidvat.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

  1. Ik gebruik zelf de mousse foundation van Essence (die uit het potje) dagelijks als concealer onder mijn ogen. Ik heb best wel wat lijntjes onder mijn ogen en geloof het of niet, maar dit is het enige dat niet in de lijntjes trekt én goed dekt.

  2. Zelf ben ik ook niet echt fan van mousse foundations. Vroeger had ik er al 1 van maybelline en inderdaad met een vettige huid gaat het glijden en ophopen.

  3. Goede informatie, ben er nog niet uit want mijn mijn ervaringen met mousse foundation zijn hetzelfde, stroef en glijdt van je huid. Maar ik ben wel dol op de Catrice one-minute-skinperfector, ook een moussestructuur. Nog maar eens goed bekijken in de winkel. Bedankt voor je review.

  4. Wat jammer dat je deze niet nog een keer zou gebruiken. Maar ik vind het je wel heel mooi staan! En als het na een paar uur alweer van je gezicht smelt is het ook een foundation waar je veel werk aan hebt. Jammer! Bedankt voor deze fijne review Aranka.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *