Zoek
Sluit dit zoekvak.

Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour4_zpsbeymuzrr.png

Dit is echt één van de mooiste collecties van Catrice, tenminste als ik het pers beeldmateriaal mocht geloven. Ik was meteen dolenthousiast over alle producten en kon niet wachten tot het eindelijk in de winkels lag. En het is eindelijk zover, Catrice Nude Purism ligt in de winkels! Je kon je natuurlijk wel voorstellen dat ik niet met lege handen naar buiten ging. Ik nam deze vier prachtige lipsticks mee, waar ik echt heel erg benieuwd naar was.

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour_zpsmo3yyyjr.png

Wat me als eerst opviel is de mooie slanke vorm van deze lipsticks, ze zien er echt ontzettend mooi en luxe uit. En zo voelen ze ook nog eens aan, want dit is niet een goedkope plastic verpakking, nee hij is echt van zwaar aluminium en dat voel je! De verpakking is strak vormgegeven en ziet er gewoon erg mooi uit. Nu kan ik eerlijk gezegd ook niet meer zeggen dat Catrice super budget is, maar qua looks krijg je wel waar voor je geld.

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour1_zpsto9svcki.png

In de Catrice Nude Purism collectie zitten in totaal vier verschillende kleuren lipstick, of door Catrice genoemd: Gentle Lip Colour:

 • Delicate Rosewood
 • Silky Rose
 • Barely Pink
 • Nearly Nude

Zoals de naam van de collectie eigenlijk al zegt zijn dit vier prachtige nude kleuren voor iedere dag. De naam zegt voor de rest dat het een subtiele lip kleur is, toch ben ik heel benieuwd naar de werking, want de kleuren zien er echt fantastisch mooi uit!

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour2_zpsh5jkyrdc.png

Als je de lipsticks open maakt komt er niet een standaard lipstick vorm tevoorschijn maar een schuin afgesneden lipstick. Ik vind een echte lipstick vorm er eigenlijk wat mooier uitzien, maar dit is ook zeker niet verkeerd. Alleen ik vind het soms wat slordig staan, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour6_zpsptp11tkv.png

Ik vind de kleuren echt ontzettend mooi en dan vooral de linker twee, Delicate Rosewood en Silky Rose. Maar eigenlijk zit er niet echt heel erg veel variatie in kleuren, ze lijken vrijwel allemaal op elkaar en als ze ook nog eens een sheer effect hebben zul je het vooral niet zien.

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour5_zpsqyvutapj.png

De lipsticks zijn heel eenvoudig omhoog te draaien zoals iedere andere lipstick. Voor de rest hebben ze nog best wel een vrij grote inhoud van ongeveer 2 centimeter aan lipstick. De lipsticks zijn vrijwel geurloos maar als je goed ruikt, ruik je een subtiel zoet luchtje. Maar daar ruik je echt helemaal niets meer van op je lippen.

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour4_zpsbeymuzrr.png

De lipsticks doen me een beetje denken aan een lippenbalsem en zo brengen ze eigenlijk ook aan. Omdat de kleuren vrij subtiel zijn en ook geen knallende dekking hebben kun je ze eigenlijk ook zo makkelijk als een lippenbalsem aanbrengen. Je hoeft niet bang te zijn dat je naast de lijntjes van je lip gaat en dit meteen heel erg opvalt. De lipsticks zijn voor de rest ook lekker zacht en laten een mooi glanzend laagje achter met een subtiele kleur.

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour7_zpsh6aqdy1r.png

Swatches van de lipsticks van links naar rechts: Barely Pink, Silky Rose, Delicate Rosewoord en Nearly Nude. Zoals je ziet hebben de lipsticks geen geweldige pigmentatie. Ik had al geen knallende kleuren verwacht, maar toch vind ik dit een beetje magertjes, jammer! Laten we dan maar naar de swatches op de lippen gaan kijken.

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour12_zpsnqfvpr84.png

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour8_zpsyqphfntx.png

Barely Pink

Dit is de lichtste kleur uit de collectie maar eigenlijk zie je het niet terug, behalve achter mijn velletjes. Voor het aanbrengen van deze lipstick heb ik nog even goed mijn lippen gescrubt maar het enige waar je deze lipstick ziet is achter mijn velletjes en een subtiel glansje, jammer.

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour13_zps0jnrd5li.png

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour9_zpskjfmso3n.png

Silky Rose

Deze heeft al iets meer kleur, maar nog steeds is het geen knaller. Hij staat heel subtiel en eigenlijk vind ik dat wel heel erg mooi voor overdag. Ik had er zeker wat meer van verwacht, maar ik vind hem wel erg mooi.

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour14_zpsp47drf6t.png

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour10_zpsphgralug.png

Nearly Nude

Deze heeft een iets heftigere nude kleur dan Barely Pink, zelf vind ik deze kleur wat minder mooi, maar je ziet de kleur wel beter op mijn lippen. Ook voor deze kleur geldt dat hij ontzettend ophoopt onder mijn velletjes, niet echt mooi.

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour15_zpsugsbsqw6.png

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour11_zpsh9iktmmq.png

Delicate Rosewood

Hier had ik stiekem eigenlijk van verwacht dat deze veel te heftig zou zijn voor mij. Maar niets is minder waar, hij ziet er echt fantastisch uit! Deze heeft de meeste kleur van allemaal maar ziet er nog steeds heel erg subtiel uit.

Ik vind de kleur echt heel erg mooi en het draagcomfort van al deze lipsticks is erg hoog, net alsof je lippenbalsem op hebt. Maar de houdbaarheid is ook ongeveer hetzelfde als een lippenbalsem, na het eten van een broodje of het drinken van een glas limonade is de lipstick vrijwel verdwenen. Je moet hem dus echt wel bij je houden wil je de hele dag van deze lipstick genieten.

 photo Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour3_zpsiuufgndq.png

De Catrice Nude Purism Gentle Lip Colour heeft me een beetje teleurgesteld, ik had eigenlijk toch wel iets meer kleur verwacht. Ze zijn zeker niet slecht en eigenlijk ook wel heel erg mooi maar toch wilde ik iets meer kleur zien. Deze zijn vrijwel allemaal hetzelfde en doen eigenlijk niet zoveel voor je lippen. Daarbij vind ik € 4,59 ook niet echt meer een budget prijsje te noemen voor deze producten. Jammer, ik had er stiekem toch iets meer van verwacht. Catrice Nude Purism is vanaf nu te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

44 reacties

 1. Wat jammer dat deze kleuren zo tegenvallen. Vanuit het persbericht was ik erg nieuwsgierig naar deze lipsticks maar nu laat ik ze liggen. Jammer!

  Fijne dag.
  XoXo Melanie

 2. Wat tof dat de collectie verkrijgbaar is! Ik heb hier met smart op zitten wachten. Helaas vind ik de pigmentatie wat tegenvallen. Ik ga zeker nog een kijkje nemen, maar ik weet nog niet of ik ze daadwerkelijk ga kopen. Thanks voor je fijne en eerlijke review!

 3. Jammer dat er maar zo weinig kleur afkomt. Mijn lippen zijn uit zichzelf vrij gepigmenteerd dus dan verwacht ik dat deze lipsticks gewoon niet zichtbaar zullen zijn. Helaas want ik wou de lipsticks wel proberen!

 4. Wat jammer dat er zo weinig kleur van afkomt! Ze leken mij namelijk erg mooi, maar denk dat ik ze nu toch over ga slaan. Al vind ik Delicate Rosewood nog wel het mooiste als ik ze met de anderen vergelijk.

 5. Ik vond ze in de winkel al heel erg tegenvallen! De highlighter vond ik wel mooi, maar heb er al genoeg! Deze collectie sla ik even over :)
  Complimenten voor je foto’s overigens!

 6. Hm. Toen ik de verpakkingen en kleurtjes zag ik dacht, wow die wil ik hebben! Maar na de swatches denk ik dat ik ze maar laat schieten. Ik vind ze niet zoveel kleur bevatten en daar hou ik juist van :)

 7. Ik had verwacht dat ze iets meer pigment zouden bevatten. Voor een paar euro meer koop ik dan liever een lipstick die wat meer kleur afgeeft.

 8. Ik heb er vanmiddag ermee in mijn handen gestaan, ben stiekem toch blij dat ik ze niet heb gekocht. Niet zo zeer vanwege de prijs, maar had er echt wel iets meer voor verwacht dan koop ik liever een “gewone” lipstick van Catrice :-) x

 9. Hm, deze zijn wel érg ‘gentle’. :-) Ik had al een paar van de andere serie in dezelfde soort huls (long lasting geloof ik?). Die zijn weer wel erg prettig gepigmenteerd. Ook niet te vettig of te droog, precies goed en glijden soepel over mijn lippen. Die laatste kleur staat inderdaad het mooist!

 10. Ze zien er goed uit, maar ik had ook meer pigment verwacht! Ik had zo gehoopt dat Delicate Rosewood mooi zou zijn. Het is dan wel de mooiste van de vier, hij overtuigd me toch niet genoeg! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *