Catrice Nude Illusion Make Up Foundation

 photo Catrice-Nude-Illusion2_zps0e36c5e3.png

Over een paar weken ligt de hele nieuwe vaste collectie van Catrice weer in de winkels. Een nieuw product van hun is de Catrice Nude Illusion foundation. Deze foundation belooft een optimale matte dekking te geven en je gezicht te voorzien van een gezonde kleur. En het moet je gezicht er ontzettend natuurlijk uit laten zien. Ik ben echt heel nieuwsgierig naar deze foundation dus testte ik hem voor jullie uit!

 photo Catrice-Nude-Illusion_zps2c8c1f65.png

Catrice komt met vier verschillende kleuren Nude Illusion Make Up foundation uit. Deze zijn straks gewoon te vinden in het vaste assortiment. Ik was heel benieuwd naar deze foundation omdat het een foundation is met heel wat beloftes is dat mij aanstaat. Ook de verpakking en de vormgeving van de foundation vind ik erg mooi!

 photo Catrice-Nude-Illusion6_zps21fd64a2.png

De naam Nude Illusion Make Up staat voor dat de foundation als een tweede huid aanvoelt en eruit ziet. Het heeft een natuurlijke uitstraling en de foundation is mooi matte en belooft dat ook te blijven. Kijk dat klinkt natuurlijk fantastisch, ook met dit mooie weer buiten waardoor we allemaal toch wat sneller gaan glimmen. Egaal en natuurlijk, dat is waar deze foundation voor staat.

 photo Catrice-Nude-Illusion4_zpse948d439.png

Maar naast het natuurlijke en egale doet deze foundation nog meer. Het hydrateert de huid voor langere tijd en heeft ook nog eens beschermende UVA- en UVB-filters in zich zitten. Allemaal om je huid zo goed mogelijk te verzorgen en te beschermen. Met deze foundation kun je dus met een veilig gevoel naar buiten.

 photo Catrice-Nude-Illusion3_zpse5d57f9d.png

De foundation is er in vier verschillende tinten met allemaal een inhoud van 30 ml wat een normale inhoud is voor een foundation. Ik heb de kleur 020 Rose Vanilla en dat is de één na lichtste kleur. Je hebt natuurlijk ook nog een 010, 030 en 040. Helaas heeft Catrice dit jaar niets over de namen bekend gemaakt dus ik weet niet hoe ze heten.

 photo Catrice-Nude-Illusion5_zpse14f1ca8.png

De fles is helemaal van glas en voelt daarom zwaar aan. De dop heeft een handige pompflacon waarbij je makkelijk de foundation kan doseren en aanbrengen. De dop werkt makkelijk en knoeit ook niet. Met één pompje heb je een ruime hoeveelheid waar je makkelijk je hele gezicht mee kan bedekken.

 photo Catrice-Nude-Illusion8_zpscd900134.png

De foundation voelt als alle andere foundation aan. Prima structuur en heeft een mooie lichte kleur – dit is niet eens de lichtste kleur -.

 photo Catrice-Nude-Illusion9_zps897cb41a.png

Maar als je hem uitsmeert begint hij een beetje dikkig te worden en smeert niet echt lekker uit. Ook zitten er vrij veel harde stukjes in zoals je op de foto kan zien, apart.

 photo Catrice-Nude-Illusion7_zps0f2129fc.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo Catrice-Nude-Illusion11_zpsd5a02531.png

 photo Catrice-Nude-Illusion10_zpsf4c0a2fd.png

De foundation aangebracht. Ik schrok wel een beetje. De foundation is minderdaad matte maar werkt totaal niet mee. Hij smeert ontzettend slecht uit en ziet er gewoon ontzettend onnatuurlijk uit. Echt het pannenkoeken effect. Het hoopt op in de lijntjes en het ziet er echt totaal niet mooi uit. Ik zou me bijna schamen om zo de deur uit te gaan.

 

 photo Catrice-Nude-Illusion13_zpsdea948c3.png

Maar voor de site doe ik alles dus dit product wilde ik ook graag testen. Ook met de rest van mijn make-up was de slechte foundation een doorn in mijn oog. Het trok gewoon meteen de aandacht en dan vooral mijn neus.

 photo Catrice-Nude-Illusion12_zps58d78bf8.png

Ik heb de foundation de hele dag gedragen maar – gelukkig – was hij na een uur of twee zo goed als verdwenen van mijn gezicht. De foundation belooft matte te zijn maar volgens mij verpest dat effect de hele foundation omdat hij veel te droog is en niet makkelijk uitwerkt en er daarom echt verschrikkelijk uitziet op het gezicht. Nee, deze foundation zou ik niemand aanraden.

 photo Catrice-Nude-Illusion1_zpsc3194cd1.png

Ik heb het een paar keer geprobeert maar ben helaas tot de conclusie gekomen dat dit gewoon geen fijne foundation voor mij is. Hij ziet er heel onnatuurlijk uit wat ik echt een hele grote afknapper vind. De Catrice Nude Illusion Make Up foundation ligt vanaf augustus in de schappen en gaat € 7,59 kosten wat ik ook niet echt heel goedkoop vind voor Catrice.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

40 reacties

 • Reageren
  Nelina
  23 juli 2014

  Jammwr! Ik was hier zo benieuwd naar!

 • Reageren
  shelingkamkes
  23 juli 2014

  Oh jeetje wat een tegenvaller :( maar wel dapper van je dat je hem gewoon gedragen hebt! :)

 • Reageren
  edithmeijer
  23 juli 2014

  Wat jammer dat hij zo tegenvalt!

 • Reageren
  Kirsten
  23 juli 2014

  Super jammer dat hij niet werkt voor jou! Had wel verwacht dat hij goed zou zijn.

 • Reageren
  Laura
  23 juli 2014

  Wat jammer! Ik heb ook een foundation van Catrice, en die doet precies hetzelfde. Slecht uit te smeren, hoopt op in lijntjes en is na twee uur verdwenen!

 • Reageren
  Suzanne
  23 juli 2014

  Bedankt voor deze duidelijke review! Ik ben fan van Catrice, maar deze ga ik dus niet kopen.

 • Reageren
  Kiss & Make-up
  23 juli 2014

  Oei oei, nee, hij ziet er inderdaad niet mooi uit op je huid, heel cakey.

 • Reageren
  Patricia
  23 juli 2014

  Nu vind ik het nóg erger dat de BB-cream die echt perfect was uit het assortiment is.

 • Reageren
  sanneeline
  23 juli 2014

  Wat jammer! Duur ook voor catrice.

 • Reageren
  Charmaine
  23 juli 2014

  Aah wat jammer, maarja je moet je er gelukkig wel fijn bij voelen. Mijn favoriet op het moment is de true match van loreal echt een aanrader

 • Reageren
  Annelie
  23 juli 2014

  Jammer dat hij niet fijn werkt. Goede en eerlijke review!

 • Reageren
  Yudeska
  23 juli 2014

  Dit lijkt mij geen aankoop waard! Duidelijke en fijne review

 • Reageren
  BeautyOpinie
  23 juli 2014

  Wat fijn dat je zo eerlijk bent! Deze stond namelijk hoog op mijn lijstje om uit te proberen. Ik vind het effect ook niet echt mooi, ik sla deze over!

 • Reageren
  Pamela Janssens
  23 juli 2014

  erg jammer ik denk dan ook niet dat het iets voor mij is! hadden ze beter de bb cream in het assortiment kunnen houden :P

 • Reageren
  Linda / Oh My Beauty
  23 juli 2014

  Jammer! Ze hadden beter de BB Cream in hun assortiment kunnen laten. Dat was mijn favoriet.

 • Reageren
  beyoutifool
  23 juli 2014

  Superjammer maar wel goed dat je deze negatieve ervaring deelt!

 • Reageren
  MySimplySpecial
  23 juli 2014

  Wat jammer dat het een tegenvaller is!

 • Reageren
  heartshapedrosepetals
  23 juli 2014

  Fijn deze review! Weet nu tenminste dat ik deze niet hoef te proberen.

 • Reageren
  BeautyFlower
  23 juli 2014

  zo jammer! ik had er veel meer van verwacht :( kben echt teleurgesteld … maar goed dat jij deze review hebt gedaan anders ging ik ‘m kopen xxx

 • Reageren
  Lynet
  23 juli 2014

  Ik ben benieuwd naar andere reviews! Het effect op je neus kan namelijk ook heel goed komen door je huid zelf, dat deze droog is bijvoorbeeld! Misschien werkt de foundation voor een huid met droge plekjes niet goed, maar voor anderen wel.

  • Reageren
   Aranka
   23 juli 2014

   Ik heb zelf een vette huid dat alles behalve droog is, dus dat heeft het niet kunnen zijn :(

 • Reageren
  Miranda
  23 juli 2014

  Ah wat jammer. Ik gebruik al een hele tijd Catrice all matt plus foundation en daarvoor zijn voorganger Catrice infinite matte, ik had dus wel hoge verwachtingen van deze nieuwe foundation, maar wat een afknapper. Ontzettend jammer.

 • Reageren
  Manon
  23 juli 2014

  Wat zonde zeg, het flesje is wel erg mooi maar helaas dit wordt hem niet voor mij!

 • Reageren
  Jana
  23 juli 2014

  Wat zonde ! x

 • Reageren
  lucindainwonderland
  23 juli 2014

  Wow, dat is wel even een flinke domper, maar het is echt goed te zien dat het drie keer niks is. Ik heb op sommige plekken al een droge huid, dan wil ik hier al helemaal niet mee gaan lopen klieren. Erg jammer. Ook de prijs valt mij tegen van Catrice, maar dat zeg je zelf ook al. xxx

 • Reageren
  ceetje78
  23 juli 2014

  Wat een bummer. Ik was juist zo benieuwd naar deze. Maar als ik dit zo lees raak ik toch iets minder enthousiast :(

 • Reageren
  Danielle
  23 juli 2014

  Jemig, wat een slecht effect….en dan heb je nog een vettige huid! Hoe erg moet het dan niet zijn met een normale of droge huid? Bedankt voor de review, skippen dus!

 • Reageren
  Vera
  23 juli 2014

  Oww wat super jammer! Ik ben altijd wel heel erg te spreken over Catrice foundations. Maar ook ik houd niet van dat effect.

 • Reageren
  femketje
  23 juli 2014

  He bummers :(

 • Reageren
  misscraftsy
  23 juli 2014

  Aaah jammer! Ik was inderdaad benieuwd hiernaar, omdat die oude matte foundation wel fijn was. Maar het ziet er inderdaad een beetje verschrikkelijk uit he, zonde!

 • Reageren
  justjaxelle
  24 juli 2014

  jammer!

 • Reageren
  Kimberly
  24 juli 2014

  Aa echt super jammer zeg! Ik vind de verpakking echt heel erg leuk maar de werking en op je gezicht vind ik het ook helemaal niks

 • Reageren
  Yvonne
  24 juli 2014

  Hè, wat balen. Misschien van te voren een iets vettige crème opsmeren en minder gebruiken? Ik heb veel verschillende foundations; bedenk dat je huid elke dag weer anders is. Ik heb bijv. een superdekkende foundation van Estee lauder. Daar moet je maar een drupje van gebruiken en ik merk dat ie veel mooier uitsmeert als ik er iets vettigs onder smeer.

 • Reageren
  Yvonne
  24 juli 2014

  Lees ik het goed? Gaat de bb-cream eruit? NEE hè! Dat is mijn favoriet! De lichtste kleur is zo fijn en deze heeft een SPF 30! De bb-cream van Garnier (voor de vette huid)vond ik ook zo fijn en die gaat er ook al uit! Waarom gaan goede producten eruit?! Moet ik potjandrie weer wat anders zoeken. Het is al niet gemakkelijk om een goede bb-cream te vinden. Weet iemand nog een goede?

 • Reageren
  Elsbet | La Vie Pure
  24 juli 2014

  Wat jammer! Maar nu weet ik tenminste dat ik hem niet moet kopen!

 • Reageren
  Julie
  25 juli 2014

  Oh wauw, ik had er zoveel van verwacht en zat vol enthousiasme het begin van je post te lezen. Verdorie, wat een tegenvaller zeg! Maar wel goed dat je ons allen net bespaard hebt van een gigantische miskoop! :-)

 • Reageren
  Jhemyla Van Es
  25 juli 2014

  Deze foundation laat ik mooi liggen. En voor Catrice vind ik het inderdaad best een dure foundation.

 • Reageren
  Danielle Springer
  26 juli 2014

  Ik had echt gehoopt dat hij fijn zou zijn. Balen zeg!

 • Reageren
  Hester
  28 juli 2014

  Je neus ziet er inderdaad uit alsof je er een lading compact powder overheen hebt gegooid. Jammer, niet helemaal de bedoeling!

 • Reageren
  Elvira
  11 augustus 2014

  Oh wat jammer dat ie voor jou niet werkt. Ik kan niet goed tegen het gevoel van make-up op mn gezicht. Daarom kocht ik deze (in de lichtste tein) door de beloftes op de verpakking. Ik vind hem geweldig, voel hem niet zitten en heeft een lichte natuurlijke dekking!

 • Geef een reactie