Catrice Multi Matt Blush La-Lavender

 photo Catrice Multi Matt Blush2_zpsfvvxvpf4.png

Na het werk maakte ik mijn rondje in het winkelcentrum en hupste even de Kruidvat binnen, in de hoop dat er al wat nieuws in de schappen van Essence of Catrice lag. Nog geen nieuw assortiment, maar Catrice heeft zijn It Pieces collectie al wel liggen. Dit It Pieces collectie is een soort van limited edition met een preview van de nieuwe producten die je straks in het vaste assortiment kan vinden. Onder andere deze prachtige matte blush zat in die collectie en nam hem mee.

 photo Catrice Multi Matt Blush3_zps0yrzgxl6.png

Eind deze maand en begin augustus moeten alle schappen van Catrice worden omgebouwd en gevuld worden met de nieuwe producten. Ik moet eerlijk zeggen, de nieuwe update van Catrice sprak me niet heel erg aan, maar als je rond snuffelt tussen de producten vind je toch altijd wel weer wat leuks. En ik heb natuurlijk een goed excuus om weer wat te kopen voor de site om het te testen.

 photo Catrice Multi Matt Blush_zpsiuqylib7.png

Daarom nam ik deze matte multi blush mee naar huis, ook wel door Catrice de Multi Matt Blush genoemd. In de It Pieces collectie vind je hem alleen in de kleur La-Lavender, maar straks in het vaste assortiment vind je twee verschillende tinten. De blush heeft een mooie verpakking waardoor je meteen de kleuren van de blush ziet. Ik vond hem er erg mooi uitzien en een goede matte blush is altijd welkom.

 photo Catrice Multi Matt Blush4_zpslhnhjllx.png

Op de achterkant van het doosje vinden we nog wat meer informatie over de blush. Het doosje vertelt ons dat het de 020 La-Lavender blush is. Ook dat de blush geschikt is voor een zachte look met een frisse uitstraling. De blush is matte dus je vind er natuurlijk geen shimmers in. Ook vind je nog een waslijst aan ingrediënten op de sticker. Ik vind het altijd bijzonder dat er zoveel in een poedertje kan zitten.

 photo Catrice Multi Matt Blush5_zps56bcurv8.png

Als we het doosje open doen komt er een prachtige blush tevoorschijn. In totaal heeft de blush vier verschillende kleuren die je eventueel los van elkaar kan gebruiken – wat me wel lastig lijkt – en natuurlijk in combinatie met elkaar. De blush heeft een mooi patroontje en ziet er daardoor meteen een stuk leuker uit vind ik zelf.

 photo Catrice Multi Matt Blush6_zpsw8mxiyrz.png

De blush is best aan de grote kant – niet qua formaat, maar de inhoud – want je krijgt maar liefst 8 gram aan blush. Dat vind ik redelijk veel want een MAC blush heeft maar 3,5 gram en daar doe ik al een eeuwigheid mee. Maar ik moet wel zeggen dat deze blush veel product los laat en dus niet echt zuinig in gebruik is.

 photo Catrice Multi Matt Blush7_zpsdihrtdzv.png

De structuur van de blush is zacht en een beetje poederig. Niet heel erg erg of vervelend, maar je merkt het wel als je er met een kwast of vinger overheen gaat. Het is niet heel vervelend maar voor het gebruik moet je wel even je kwast aftikken en daarna de poeder van de blush afblazen.

 photo Catrice Multi Matt Blush9_zpsjljhujnb.png

Swatches van de kleuren apart. Helaas stelt Catrice me hier in een beetje teleur, ik werd er niet echt enthousiast van. De kleuren zijn amper zichtbaar…

 photo Catrice Multi Matt Blush10_zpsases9nz1.png

Gelukkig is de swatch van alle kleuren bij elkaar een stuk beter. Zoals je kan zien is de kleur vrij subtiel en zacht. Ik ben benieuwd wat het op mijn gezicht gaat doen met ook in het achterhoofd dat hij ook zo poederig is. Vaak zie je er dan vrij weinig van terug.

 photo Catrice Multi Matt Blush11_zps3xhfjpao.png

Mijn wang zonder blush.

 photo Catrice Multi Matt Blush12_zpsiijpemcy.png

Mijn wang met de Catrice Multi Matt Blush in de kleur La-Lavender. Helaas zie je haast niets terug van het effect en moet je echt even goed kijken. Ik weet niet of dit de bedoeling was van Catrice omdat ze een frisse en zachte look beloven. Als dat zo is, dan is het goed gelukt, want je ziet de blush amper, maar je hebt wel een zacht roze gloed over de wangen heen.

 photo Catrice Multi Matt Blush13_zps1u86rke7.png

Ook op de full face foto zie je er vrij weinig van terug. In het echt zie je het wel heel subtiel, maar je krijgt niet het idee van, die heeft blush aangebracht.

 photo Catrice Multi Matt Blush8_zpsgylptoce.png

Ik had gehoopt dat het een mooie blush zou zijn. Dat is het ook wel, maar van mij had er toch wat meer kleur bij gemogen. Hou je van hele subtiele blush of van een echte natuurlijke look, dan is deze blush wellicht iets voor jou! De Catrice Multi Matt Blush in La-Lavender vind je op dit moment in de It Piecies collectie van Catrice voor € 3,99 en later wordt hij opgenomen in het vaste assortiment.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

38 reacties

 • Reply
  Femke
  30 juli 2015 at 06:50

  Jammer dat hij zo tegenvalt, uiterlijk ziet er wel goed uit namelijk!

 • Reply
  Leah
  30 juli 2015 at 07:37

  Ik vind hem vrij licht, maar je ziet toch wel iets van een blosje

 • Reply
  Eline
  30 juli 2015 at 08:07

  Ik vind hem inderdaad tegenvallen, maar dat heb ik wel vaker met de blushes van Catrice helaas.

 • Reply
  Nicole
  30 juli 2015 at 08:12

  Hmm hij is wel heel subtiel. In de verpakking zien ze kleuren er echt prachtig uit, maar eenmaal aangebracht vind ik ze toch wel tegenvallen.

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  30 juli 2015 at 08:23

  Ik vind hem niet geweldig, jammer! De kleur is wel erg mooi.
  Liefs, Iris

 • Reply
  Sandra
  30 juli 2015 at 08:43

  Wat zonde zeg, de kleurtjes leken zo mooi in de verpakking!

 • Reply
  Margot
  30 juli 2015 at 09:47

  Jammer! Hij ziet er in de verpakking erg goed uit.

 • Reply
  Caitlyn
  30 juli 2015 at 10:14

  Ik had de collectie online ook al gezien en deze blush sprong me in de ogen samen met een oogschaduwtrio met paarse tinten. Hopelijk zal die trio dan kwalitatief beter zijn, want de blush stelt wel teleur
  xx

 • Reply
  manon
  30 juli 2015 at 10:21

  Ik vind wel dat je het kan zien. Vind het effect eigenlijk wel mooi zo licht.

 • Reply
  Simone
  30 juli 2015 at 10:27

  Die ziet er goed uit zeg!

 • Reply
  Stephanie
  30 juli 2015 at 10:27

  Hij is inderdaad wel heel subtiel, maar ik weet niet of ik dat nou heel erg vindt. Kan ook best mooi zijn namelijk! :)

 • Reply
  beautifulday4makeup
  30 juli 2015 at 10:38

  Ik vind het patroontje in de blush wel leuk, maar wel jammer dat hij je wat tegen valt

 • Reply
  chucky1012
  30 juli 2015 at 10:52

  Het zijn mooie kleuren en ziet er leuk uit.

 • Reply
  Nienke
  30 juli 2015 at 11:05

  Jammer, deze laat ik liggen! Bedankt voor je goeie review. Liefs,

 • Reply
  Lilly - lillyshuid
  30 juli 2015 at 11:21

  Wat jammer dat je er zo weinig van ziet!

 • Reply
  Anna
  30 juli 2015 at 11:22

  Mooi naturel!

 • Reply
  Naomi
  30 juli 2015 at 11:32

  Hij ziet er zo mooi uit in de verpakking jammer! Ik heb sowieso het gevoel dat catrice producten een stuk minder goed worden…

  x

 • Reply
  Shaz
  30 juli 2015 at 12:25

  Wat vervelend dat het zo tegenvalt. Ik had echt gehoopt dat het misschien een holy grail zou zijn.

 • Reply
  Amanda - MindandBeauty.nl
  30 juli 2015 at 13:29

  Ik vind de blush best wel schattig eigenlijk! Vooral bij de (zeer) lichte huid zal deze blush toch best mooi staan. Niet opvallend maar op een natuurlijke manier een blosje op de wangen, mooi!

 • Reply
  Edith Sofia
  30 juli 2015 at 13:33

  Wat jammer dat hij tegenvalt, hij ziet er zo mooi uit!

 • Reply
  Marijke - de beste versie van jezelf
  30 juli 2015 at 14:22

  Jammer, ik hou toch van de wat beter gepigmenteerdere blushes..

 • Reply
  Anita
  30 juli 2015 at 14:48

  Ben blij dat ik hem toch heb laten liggen!

 • Reply
  Tamara
  30 juli 2015 at 15:14

  Ik vind het meestal wel fijn als je er wat van ziet als je blush op hebt. Jammer!

 • Reply
  Chahrazad
  30 juli 2015 at 15:26

  Heel subtiel. Daar hou ik juist van. Mooi!

 • Reply
  Manon
  30 juli 2015 at 17:16

  Ik vind het wel een hele mooie blush !

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  30 juli 2015 at 17:41

  Ziet eruit als een hele lichte blush die hooguit een blosje achterlaat. Wel leuk voor in de lente/zomer maar de herfst komt er ook alweer aan en dan vind ik juist een prachtige blush erg fijn. Hij heet: La Lavender, maar zie de lavendel-kleur niet echt terug. Ik vind het gewoon een ‘roze blosje’. Zou hem zelf niet snel kopen in ieder geval.

 • Reply
  Onzeweg
  30 juli 2015 at 18:12

  Deze heb ik ook gekocht en ervaar precies hetzelfde.
  Heb wel een bleke huid, gebruik als basis de compacte poeder 010 transparant en het enige wat ik heb van de blusher is een heel lichtroze wang. Hij valt mij ook tegen. Volgende keer neem ik liever een perzikachtig tintje. Of heb jij nog een goede tip bij een heel blanke huid?
  Je blogje is leuk om te lezen, jammer dat de blusher tegen valt :)

  Liefs Onzeweg

 • Reply
  Iffy | DiaryOfAMUA
  30 juli 2015 at 19:41

  Jammer dat hij tegenvalt! Hij ziet er wel erg leuk uit

  XO

 • Reply
  Danielleeee
  30 juli 2015 at 19:49

  Wat een mooie warme blush !

 • Reply
  Mariska
  30 juli 2015 at 20:48

  Hij ziet er wel heel erg mooi uit, maar wel jammer dat hij zo weinig doet op je gezicht !

 • Reply
  Amelie
  30 juli 2015 at 21:07

  He, wat jammer dat het zo weinig effect geeft

 • Reply
  Sara
  30 juli 2015 at 21:38

  Deze verpakking ziet er echt heel erg veelbelovend uit. Wellicht dat de dames met een extreem licht huidje baat hebben bij zo’n subtiele en lichte blush?

 • Reply
  Yvonne
  30 juli 2015 at 21:46

  Ik zag deze liggen maar ik heb al zoveel blushes, dus ik heb ‘m laten staan. En maar goed ook, zo te lezen. ;-)

 • Reply
  Johanneke
  30 juli 2015 at 21:56

  Ik heb hem ook maar vind hem wel mooi. Hij is idd wel erg natuurlijk. Ik vind hem erg mooi in combinatie met de lipstick floralcoral uit dezelfde collectie.

 • Reply
  me
  31 juli 2015 at 01:55

  Ik vind hem er prima uitzien, teveel kleurvlekken op je wangen is toch ook niet mooi, blush moet subtiel aanwezig zijn anders lijkt het net of je koortswangen hebt met deze kleur. ;)

 • Reply
  Josanne
  31 juli 2015 at 22:30

  Ai, jammer :(! Weinig kleur.

 • Reply
  Marthe l Normal Beauty
  3 augustus 2015 at 20:08

  Jammer dat hij zo tegenvalt! Ik heb hem laatst geswatcht in de winkel en toen leek hij heel goed gepigmenteerd.

 • Reply
  Mariëlle
  4 augustus 2015 at 12:30

  Ik denk dat hij er mooier uit ziet dan hij uiteindelijk is, jammer!

 • Laat een reactie achter