Zoek
Sluit dit zoekvak.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe foundations en deze van Catrice sprak me meteen aan. Ik ben fan van de dunne ‘liquid’ foundations omdat die vaak een heel mooi en natuurlijk effect geven aan het gezicht. Je raadt het al, ik was dus erg benieuwd naar deze budget variant van Catrice. Enthousiast begon ik met het aanbrengen van deze foundation en toen was ik eigenlijk niet zo enthousiast…

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Op het eerste gezicht ziet deze foundation er erg mooi en luxe uit, helemaal niet als een budget foundation. De fles is gemaakt van matglas en voelt zo meteen al een stuk luxer aan. Ook maakt het pipetje als dop het hele plaatje af. Het doet me meteen denken aan de luxe foundations van Armani, maar dit is gewoon een betaalbare variant! De beloftes die op de verpakking staan spreken me ook erg aan, de foundation belooft te matteren en als een tweede huid aan te voelen en uit te zien. Daarnaast blijft het ook nog eens tot 24 uur perfect zitten, klinkt veel belovend!

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Op de achterkant van de fles staat nog wat duidelijker de werking en beloftes van de foundation uitgewerkt. Zo vertelt Catrice ons dat het een lichtgewicht foundation is met een niet olieachtige textuur (ideaal voor mijn vette huid) en het voelt aan als een tweede huid. Met andere woorden, het is een longlasting foundation die goed blijft zitten, de huid matte maakt en erg prettig aanvoelt. Je moet het flesje trouwens wel even schudden voor gebruik.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

De foundation is er in vier verschillende kleuren:

 • 010 Light Beige
 • 020 Rose Beige
 • 030 Sand Beige
 • 040 Warm Beige

Ik heb de kleur 020 Rose Beige ontvangen die vrij licht is met een koele ondertoon. Voor mij is de kleur perfect nu, misschien zelfs een beetje te licht met mijn licht gebruinde gezicht van de zon. Maar voor de winter zou hij perfect zijn. Maar voor de echte lichte huidjes is er dus nog een tint lichter verkrijgbaar, dat is fijn!

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

De foundation bevat 30 ml wat een normale inhoud is voor een foundation. De foundation kan makkelijk uit het flesje worden gehaald door middel van het pipetje en makkelijk gedoseerd worden. Wel ben ik bang dat als het flesje vrijwel leeg is je de laatste beetjes er slecht uit kan krijgen. Maar dan zou je hem altijd nog op zijn kop kunnen zetten voor de laatste restjes. Let’s try!

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

De foundation heeft een hele lichte kleur en het valt me meteen op dat hij een hele lichte structuur heeft.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Maar tijdens het uitwerken merk ik dat het alles behalve een lichte foundation is. Het is namelijk een vrij zware foundation die een hele goede dekking heeft. Dit is echt de eerste ‘liquid’ foundation die zo een dekking geeft en stroef aanvoelt. Niet helemaal de foundation waar ik naar opzoek ben.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Uitgesmeerd op mijn huid ziet de foundation wat mij betreft (en dan niet eens naar de kleur gekeken) heel onnatuurlijk uit, alsof er een pannenkoek op mijn hand ligt. Nee, dit vind ik alles behalve mooi. Hopelijk valt het op het gezicht mee.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Mijn gezicht zonder make-up.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Mijn gezicht met de Catrice HD Liquid Coverage Foundation in de kleur 020. De foundation heeft een hele goede dekking en maakt mijn gezicht meteen mooi matte. Alleen de laag foundation ligt echt heel onnatuurlijk op mijn huid… Je ziet het echt heel erg goed zitten en dat vind ik echt een no-go.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Maar volgens mij is dat altijd wel een beetje het geval met een goed dekkende foundation, want dat doet ‘ie wel. De 24 uur haalt hij trouwens niet, in de middag begin ik alweer met glimmen met mijn vettige huid. Misschien met een drogere huid dat hij langer blijft zitten, maar ik gok dat de foundation er dan nog onnatuurlijker uit ziet.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Nee, Catrice heeft me niet enthousiast kunnen maken over dit product. Sterker nog, doordat hij zo onnatuurlijk op de huid ligt vind ik het een grote no-go en zal ik hem er ook niet meer bij pakken, jammer! Ben je opzoek naar een goed dekkende foundation en vind je het niet zo erg dat je je foundation ziet zitten, dan kan ik je hem aanraden. Maar voor alle andere gevallen, laat hem wat mij betreft lekker staan. De Catrice HD Liquid Coverage Foundation is te koop voor € 6,99 bij onder andere de Kruidvat en Trekpleister in het vernieuwde assortiment.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

 1. Ik heb deze ook en ik vind ‘m juist heel fijn! Maar ik houd dan ook van foundations met een hoge dekking. Deze vind ik niet droog voelen op mijn 40-plus huid. :) Maar ik draag dan ook wel altijd wat vollere crèmes, dat scheelt wellicht. En jij houdt sowieso niet zo van foundations die een hoge dekking geven, toch? ;-)

 2. Ik vind hem echt een suuuper goede dekking geven al ben ik niet opzoek naar zo iets heftigs, hou het toch bij een lichtere foundation dan. Maar wel heel mooi ook!

 3. Ik heb met deze foundation eigenlijk eindelijk een holy grail gevonden. Clinique, Dior, … allemaal geprobeerd, maar nooit waren ze dekkend genoeg. Of was de lichtste kleur nog te donker… In breng deze aan met een beautyblender en ik vind hem er net heel natuurlijk uitzien dan entoch dekt hij bijna al mijn imperfecties! Dit is de eerste foundation die ik in 8 jaar gebruik voor mijn acné, die er echt uitziet alsof ik bijna niets op heb… En met een goede primer (ik gebruik TimeBalm van The Balm) blijft hij op mijn super vette huid ook echt wel goed zitten. Als je last hebt van onzuiverheden en je zoekt een goede dekking zou ik hem toch zeker eens proberen. Ik vind hem wel heel goed! Xx

  1. Grappig dat het voor iedereen zo anders is. Ik heb ook een hele vette huid maar gebruik een matterende dagcrème waardoor mijn huid vrij matte en poederig is in de ochtend, daarom pakt de foundation denk ik niet heel goed. En voor de rest heb ik een hele egale huid dus ben altijd gewend een hele lichte foundation te dragen. Ik vond deze foundation dus al snel als een pannenkoek op mijn gezicht zitten. Maar fijn dat hij voor anderen wél goed zijn werk doet! :)

 4. Jammer dat deze foundation tegenvalt voor jou. Ik moet hem nog testen dus ik ben benieuwd wat ik ervan zal vinden. Ik vind het ook wel belangrijk dat een foundation een natuurlijk resultaat geeft.

 5. Jammer dat je niet zo enthousiast bent! Ik heb de foto’s wel 10 keer bekeken, maar ik vind het helemaal niet gek hoor. Vind het pannenkoekerige nog best wel meevallen eigenlijk. Wel een mooie dekking en de kleur staat je ook erg goed! Ik kan me wel voorstellen dat dit niet is waar je naar op zoek bent in een foundation, maar het misstaat je zeker niet!

 6. Deze lijkt mij juist erg fijn. Maar dan wel om te mengen met mijn huidige foundation die lang zo dekkend niet is. Voor het grootste deel maakt dat niet uit, maar ik heb een paar plekjes in mijn gezicht zitten waar ik toch liever iets meer dekking zou hebben.
  Deze in mijn huidige routine combineren zou nog wel eens kunnen werken!
  Dankjewel!

 7. Zelf heb ik hem ook maar ik vind hem heel erg goed! Hij geeft een goede dekking, zoals de naam ook al aangeeft en de kleur (de lichtste) past op het moment goed bij mij!

 8. Ik kon er in het begin ook niet mee werken. Kwasten, beautyblender, allemaal geprobeerd maar ik kreeg het niet mooi. Tot ik er op een gegeven moment een puistje en mijn donkere kringen mee aanstipte met mijn vingers. De dekking was goed genoeg, maar de textuur licht genoeg om het niet op te laten vallen. Toen werkte ik het nog heel lichtjes verder uit en had ik echt een perfect egaal gezicht!
  De truc bij mij was dus om een heel klein beetje te gebruiken en dat met mijn vingers al kloppend en tikkend te verspreiden.

 9. Grappig, ik vind ‘m juist erg fijn! Ik heb kleur 003 en die is precies goed, en ik houd er wel van als het een goed dekkende foundation is. Topspul wat mij betreft. :)

 10. Jammer dat hij tegenvalt. Jij bent eigenlijk de eerste die ik ben tegengekomen die hem NIET fijn vind. Ik vind hem zelf magnifiek! Maar dat kan ook komen dat ik een ander huidtype heb als jou. Bij mij trekt de foundation ook heel mooi in en droogt mooi natuurlijk op. Het is zelfs een nieuwe favoriet!

  Grappig om te zien dat meningen zo kunnen verschillen, zo zie je maar hoe persoonlijk makeup is. ?

 11. Deze foundation heeft inderdaad een goede dekking, ik ben meer voor het natuurlijke resultaat dus ook geen foundation voor mij :)!
  Fijne review!

 12. Ik vind hem ook niet fijn! Wat ik persoonlijk naast het onnatuurlijk eruit zien ook niet fijn vind…is de geur. Ik word er echt misselijk van! Maar dat kan aan mij liggen:)
  Fijn artikel!
  Liefs Suzan

 13. Volgens mij staat er ook op full coverage…. Als je m met een vochtige spons aanbrengt is ie een stuk minder full coverage dan wanneer je m met een kwast aanbrengt. Ik ben enorm onder de indruk van deze foundation! Goede dekking zonder cakey te worden. Heb niks met andere Catrice foundations met hier heb ik een nieuwe holy grail aan! ??

 14. Ik ben zelf helemaal bij met mijn high-end foundation. Een Catrice foundation is niet echt een product waar ik nieuwsgierig naar ben, maar ik was wel nieuwsgierig naar wat jij ervan vond. Hierbij ga ik hem ook niet aanschaffen.

 15. Deze heb ik zelf ook en is een van de weinige waar ik wel tevreden over ben :) Zo zie je maar weer dat smaken en meningen sterk kunnen verschillen, haha! De fles vind ik wel heel mooi vormgegeven.

 16. Deze lijkt me juist heel fijn voor een feestje! Ik vind het alleen zo jammer dat de drugstore foundations vaak een roze of extreem oranje ondertoon hebben. Jammer als je een mixje bent. Ik ben echt heeel erg licht van huidskleur, maar heb wel een hele gele ondertoon. Helaas moet ik mijn foundations dus zoeken bij de duurdere merken :(.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *