Search
Close this search box.

Catrice Fallosophy Lipstick, Blush & Eyeshadow

 photo Catrice Fallosophy1_zpsidar4lab.png

Het begint nu echt herfst te worden, als we naar de bomen kijken worden ze langzaam aan kaal en de straten vullen zich met kleurrijke bladeren. Catrice heeft voor de herfst een speciale collectie, Fallosophy. Een collectie waar ik erg benieuwd naar was, want deze collectie heeft namelijk prachtig warme kleuren. Ik test voor jullie een mooie matte oogschaduw uit en een blush en lipstick.

 photo Catrice Fallosophy_zpscs2fka1k.png

De Catrice Fallosophy collectie ligt vanaf begin oktober tot en met half november in de winkels in zowel Nederland als België. De collectie bestaat uit een aantal make-up producten met vooral warme en cosy kleuren die perfect bij dit seizoen passen. Wil je alle producten met prijzen nog even bekijken, dan verwijs ik je graag naar dit artikel.

 photo Catrice Fallosophy4_zpsasxsoflb.png

CATRICE FALLOSOPHY MATT EYE SHADOW – € 2,89

De collectie bevat drie matte kleuren oogschaduw en dit is daar de donkerste van, ze hebben namelijk ook nog twee paarse kleuren. Dit is een mooie donkergrijs tot zwarte matte kleur met de naam Robin Wood. De oogschaduw heeft de vertrouwde Catrice verpakking maar dan met een leuke opdruk van een blad.

 photo Catrice Fallosophy5_zpsmkiehkfy.png

De kleur vind ik wel gewaagd en toch wat aan de donkere kant. Maar aan de andere kant, het kan je look wel helemaal afmaken. Als het wat kouder en donkerder buiten wordt pak ik zelf ook wat sneller donkere kleuren en dan past deze kleur daar toch eigenlijk wel perfect bij. Ook vind ik het een pluspunt dat hij matte is, dat zie je niet vaak.

 photo Catrice Fallosophy3_zps0pyqfijo.png

CATRICE FALLOSOPHY SOFT LIP COLOUR – € 4,59

Ook heeft Catrice drie verschillende lipsticks in deze collectie zitten, met een hele luxe huls! De huls is vrij dik en gemaakt van aluminium en sluit met een magnetische sluiting. Daardoor voelt de lipstick meteen een stuk luxer aan. De verpakking is stevig maar ben toch bang dat als ik de lipstick in mijn tas doe hij makkelijk open gaat. Voor de rest vind ik hem erg prachtig uit zien, een mooie zwarte zware huls met een zilveren blad afgebeeld op de dop.

 photo Catrice Fallosophy14_zpsfi56tazh.png

De kleur die ik heb ontvangen is de kleur Little Red Riding Hood. Hij geeft een goede kleur af aan de lippen en heeft een warme glans. De lipstick glijdt als boter over de lippen heen en voelt heel comfortabel aan. De houdbaarheid is niet je van het, maar als je geen grote maaltijd naar binnen werkt blijft hij prima zitten.

 photo Catrice Fallosophy8_zpsooco9aew.png

Swatches van de lipstick en oogschaduw. De lipstick heeft echt een prachtige pigmentatie en de oogschaduw vind ik ook niet slecht. Het is natuurlijk een matte kleur en daar hebben de budget merken toch meestal wel moeite mee. Maar deze vind ik behoorlijk goed gelukt. Het is niet te vergelijken met Too Faced of Urban Decay, maar voor Catrice is het prima!

 photo Catrice Fallosophy6_zpsbnx2opiv.png

CATRICE FALLOSOPHY GRADATION POWDER BLUSH – € 3,99

Dan natuurlijk weer de topper van de collectie, de kleuroverlopende blush. Elke keer doen ze het toch weer met die blush, die moet altijd mooi zijn. Ik vind hem echt fantastisch! De kleur is heel gangbaar en ziet er fantastisch uit. Doordat het een mix is van en lichte en donkere roze tint kan hij prima door iedereen gedragen worden.

 photo Catrice Fallosophy7_zpsluqnbydc.png

De blush heeft een hele fijne shimmer, eigenlijk kan het meer een parelmoer glans genoemd worden. Echte glitters zie je niet, maar meer een soort van glow op je wangen, erg mooi. Als je de kleuren in combinatie van elkaar gebruikt krijg je een heel mooi warm effect.

 photo Catrice Fallosophy9_zps0bwfs3h2.png

Swatches van de kleuren, van koud naar warm en samen. De blush heeft een hele goede pigmentatie!

 photo Catrice Fallosophy10_zps4z8tfq76.png

Mijn wang zonder blush.

 photo Catrice Fallosophy11_zps8pljkyur.png

Mijn wang met de Fading Into Dawn blush. Hij is vrij heftig qua kleur maar als je hem subtiel aanbrengt ziet hij er echt fantastisch uit. De blush brengt makkelijk aan en is goed te blenden, ideaal!

 photo Catrice Fallosophy13_zpsts9xert9.png

De oogschaduw wil op het oog een beetje wegvallen, maar blend wel goed, dat vind ik een pluspunt! Je ziet de kleur trouwens toch nog wel duidelijk, zo zie je ook goed dat het niet echt een zwarte kleur is. Ik vind het een mooie toevoeging aan je stash als je wat heftigere looks wilt maken.

 photo Catrice Fallosophy12_zpszghh0cgw.png

Hier draag ik alle make-up! Je ziet hier trouwens goed wat de blush met mijn wangen doet en ik vind hem erg mooi! De lipstick is ook erg mooi van kleur, ideaal voor de herfst. De oogschaduw zal niet mijn eerste keus zijn, maar het misstaat zeker niet.

 photo Catrice Fallosophy2_zpssd6izl2g.png

De Catrice Fallosophy collectie is vanaf nu te koop in zowel Nederland en België. Wil je iets van deze collectie bemachtigen zal ik maar snel zijn, heb het idee dat het snel gaat. En voor nu wacht ik met smart op de nieuwe Essence collectie met kwasten! Gaan jullie trouwens wat van deze Catrice collectie kopen?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

37 reacties

 1. Fallosophy wat een mooie naam voor de collectie en de verpakking is prachtig. Het staat goed bij je maar of het ook bij mij de kleur goed te zien is, betwijfel ik.

 2. Ik zeg het niet snel. Maar vooral op de 1 na laatste foto vind ik het een “clown” uitstraling (sorry!). Denk dat het de combinatie van de vrij heftige blush en de donkere oogschaduw is.

 3. Oef… voor mij een veel te heftige look. De bush is erg gepigmenteerd dus daar moet ik heel voorzichtig mee zijn. Daar heb ik soms wat moeite mee dus ik sla hem over. En daarom zijn jou reviews zo goed. Ik weet altijd precies wat ik wel of niet moet kopen. Thanks Aranka.

 4. wat ziet dat er mooi uit, mooie look mee gemaakt.
  vind de blush & lipstick echt super mooi.
  oogshaduw ook, maar heb al zoveel matt zwarte en deze springt er niet echt uit zo te zien.
  zou ik wel aanschaffen nu ik het zo gezien heb

 5. De lipstick vind ik prachtig, maar de blush is echt mijn ding niet. Veel te roze! Het effect vind ik dan ook veel te sterk, geef mij maar een iets minder opvallende blush.
  xx

 6. Oh, ik ‘durfde’ dit artikel niet te gaan lezen, want ik was bang dat ik meteen een sprintje zou trekken naar Kruidvat. Ik zit gelukkig nog op de bank ;-) Ik vind het mooie producten! Met name de lipstick. De kleur staat je ook prachtig, meid!

 7. De blush vind ik heel mooi, maar hij is echt veel te fel voor mij.
  Ik heb zelf de donkerste paarse kleur gekocht. Paars vind ik al snel wat kinderachtig lijken, maar dit is een mooie volwassenen kleur. Ik ben er erg tevreden mee!

 8. Leuke review. Ik had de collectie al gespot maar ik nam toch niks mee omdat het niks toevoegt aan mijn huidige stash. En het is zonde om dingen aan te schaffen wat na één keer in de kast beland. Nee, ik loop meer warm van collecties zoals ‘Ilumination’ (die prachtige die helaas niet naar NL kwam) en ‘Nude Purism’. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *