Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation

 photo Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation4_zpsjd0dizxk.png

Je hebt er een haat of liefde verhouding mee, de Catrice foundations. Sommigen zweren bij foundations van dit merk en mensen zoals ik hebben er nog geen enkel pareltje tussen kunnen ontdekken. Ook deze update heeft Catrice weer een nieuwe foundation, dit keer gaan ze het proberen met de Even Skin Tone Beautifying Foundation. Deze belooft een mooie en egale teint van de huid, ik ben benieuwd.

 photo Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation1_zpsh9fp6wzz.png

Een hele vernieuwende verpakking is het niet als je het mij vraagt. Het is een simpele mat glanzen flacon die een standaard vormgeving heeft van Catrice, alleen de naam is anders. Het is een hele nieuwe foundation die weer een andere werking heeft dan de andere foundations van Catrice. Ik ben heel benieuwd. Er zijn trouwens 3 verschillende kleuren:

 • 005 Even Ivory
 • 010 Even Vanilla
 • 020 Beige Rosé

Met andere woorden, ik heb de donkerste kleur ontvangen en ik vind hem niet eens zo gek donker. Op andere blogs heb ik gezien dat de 005 Even Ivory echt heel licht van kleur is, dus zeker geschikt voor de bleke huidjes onder ons.

 photo Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation2_zpsicl5um8t.png

De foundation heeft groot voor op de flacon een aantal duidelijke beloftes staan. De foundation beloofd een prachtige egale teint aan je gezicht te geven. Dit doet de foundation door de pigmentvlekken te verminderen. Ook neemt hij andere oneffenheden zoals rode plekjes mee en zorgt dus voor een egale teint. De dekking beloofd medium tot vrij dekkend te zijn. De inhoud is trouwens prima, 30 ml voor een foundation is normaal.

 photo Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation3_zpsw8ctermq.png

Zoals ik al zei heb ik de donkerste kleur te pakken en die vind ik niet eens zo gek donker. Heb je dus een echt wat donkerdere huid zal ik je deze foundation niet aanraken. De kleur en ingrediënten van de foundation vind je de terug op de sticker van de dop.

 photo Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation5_zps6cplwlgb.png

De foundation heeft een handige en mooie pompflacon waardoor je gemakkelijk de foundation uit zijn verpakking krijgt. De foundation is wel wat dikker dan de dunne foundations die we tegenwoordig gewend zijn. Maar 1,5 pompje is echt voldoende voor je hele gezicht.

 photo Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation6_zpsym5whizc.png

De foundation heeft een vrij lichte kleur met een wat gele ondertoon, dat zie je meteen.

 photo Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation7_zps3tchd4aj.png

De foundation voelt rijk aan maar laat zich toch makkelijk verdelen. Zoals je kan zien heeft de foundation een best goede dekking.

 photo Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation8_zpsuv5ywvmv.png

Mijn gezicht zonder make-up.

 photo Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation9_zpswyyjrily.png

Mijn gezicht met de Catrice Even Skin Tone Beautifying foundation. De kleur past goed bij mij, maar is alleen wel een beetje aan de gele kant. Zelf heb ik daar niet echt heel erg veel last van, maar het valt wel op als je beide foto’s naast elkaar ziet. De foundation netjes aanbrengen vond ik trouwens ook wel een opgave. Hij laat een vrij onnatuurlijke laag achter dus je moet hem echt goed inblenden. Met de kwast wil hij nog wel eens strepen of een opgehoopt effect achterlaten.

 photo Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation10_zpsa4ihbjku.png

En met al mijn make-up. De foundation beloofd een medium tot goede dekking te hebben, maar ik vind het vooral medium. Ik heb een vrij egale huid, maar toch zie je bij mijn neusvleugels wat rode huid zitten – vooral op de foto hoor door de flits – en dat had eigenlijk niet gemogen met een dekkende foundation.

De foundation heeft trouwens niet zo een lange houdbaarheid. Ik ga al heel snel glimmen en de foundation smelt bijna als boter van mijn gezicht af binnen een paar uur, dat vind ik wel heel erg jammer. Maar zoals je ziet is de donkerste kleur helemaal niet zo gek voor mij. Terwijl ik ook best een lichte huid heb.

 photo Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation_zpsojtnupy8.png

Of ik echt heel erg enthousiast ben over deze foundation? Nee, dat niet. Maar ik vind het wel echt een heel groot pluspunt dat er echte lichte kleuren te koop zijn. De dekking van deze foundation is medium en blijft niet al te lang zitten, vooral niet als je een vette huid hebt. Naast deze punten vind ik het een prima foundation die goed te betalen is met zij € 7,49. Helaas niet meer de goedkope Catrice prijzen van vroeger, maar de kwaliteit en verpakking is dan ook wel een stuk beter geworden. De Catrice Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation is in het vernieuwde schap van Catrice te vinden bij Kruidvat en Trekpleister.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

27 reacties

 • Reply
  Femke
  1 september 2015 at 06:16

  Nee, dit is niet mijn foundation. Ik wil absoluut geen cakey effect krijgen en daarnaast hou ik niet van glimmen..Met deze foundation glim ik denk ik al vrij snel heel erg, nee.. dat wil ik niet!

 • Reply
  chucky1012
  1 september 2015 at 06:55

  Ik zou deze foundation niet kopen.
  Omdat de kleur niet ok is.

 • Reply
  Manon
  1 september 2015 at 06:57

  Ik word hier ook niet heel enthousiast van. De laatste tijd ben ik meer van de lichte dekking. Ook jammer dat hij niet zo heel makkelijk aanbrengt.

 • Reply
  Daniëlle Springer
  1 september 2015 at 07:45

  Ik vind het wel heel fijn dat er een lichte kleur verkrijgbaar is! Dat zou een reden zijn om hem te kopen, maar voor de rest word ik er niet dol enthousiast van. Maakten ze nou maar van de andere foundations ook nog lichtere kleuren.

 • Reply
  Eline
  1 september 2015 at 08:08

  Mooie lichte kleur, ik heb wel een beetje een gele kleur nodig dus deze zou echt voor mij wat zijn!

 • Reply
  Tina
  1 september 2015 at 08:10

  Op de website staat dat hij er ook nog in een kleur donkerder is hoor, nl. 030 Even Sand. Heb er verder ook nog niet zo’n enthousiaste dingen over gelezen, jammer!

  • Reply
   Aranka
   1 september 2015 at 09:53

   Oh dat stond weer niet in het persbericht! Ik zal het even aanpassen als ik thuis ben!

 • Reply
  Margot
  1 september 2015 at 08:31

  Wat goed dat er lichte kleuren te koop zijn!

 • Reply
  Maaike
  1 september 2015 at 08:57

  Volgens mij heb ik eerder gelezen dat jij ook een vette gezichtshuid heb, dus deze foundation is ook niks voor mij doordat je zo snel gaat glanzen. En ik vind het ook niet fijn dat het maar medium dekt, terwijl ik volledig dekkend nodig heb. Jammer!

 • Reply
  robin
  1 september 2015 at 09:01

  ik vind het juist fijner als het wat aan de gele kant is, dat vind je niet vaak.. ik heb een gele ondertoon en bijna alles van Essence/Catrice is met een roze ondertoon.

 • Reply
  Marciëlla
  1 september 2015 at 09:40

  Jammer dat hij een beetje tegenvalt. Maar zoals je zegt vind ik het wel een enorm pluspunt dat hij in zulke lichte kleuren verkrijgbaar is.

 • Reply
  Lotte
  1 september 2015 at 09:41

  Ik was ook een beetje teleurgesteld over deze foundation, want meestal vind ik die van Catrice best fijn. Hij gaat ook bij mij snel glimmen en zich inderdaad ophopen op plekjes als de neusvleugels. Zo jammer!

 • Reply
  Stephanie
  1 september 2015 at 10:19

  Mmh ik vind ‘m niet zo heel geweldig, jammer want ik vond de Catrice foundations altijd wel fijn!

 • Reply
  Paola
  1 september 2015 at 10:22

  Jammer dat hij niet bevalt! Meestal zijn de foundations van Catrice heuse aanraders!

 • Reply
  Ilona
  1 september 2015 at 10:26

  Hoi Aranka, volgens mij heb jij ook dezelfde vettere zones op je huid zoals ik dat heb. Ik heb hier echt zoveel producten voor geprobeerd en nu eindelijk (ik ben 31…) iets gevonden die op de belangrijke dagen urenlang mijn huid mat houdt: Shine Stopper van Paula’s Choice. Je kunt hier de recensies lezen: http://www.paulaschoice.nl/shine-stopper-instant-matte-finish-with-microsponger-technology.html

 • Reply
  Wies
  1 september 2015 at 10:27

  Zo grappig, ik kan echt zien dat Marjolein je geholpen heeft met Photoshop! Ziet er goed uit Aranka! Persoonlijk trekken Catrice foundations mij niet zo, ik heb er ook nooit eentje gevonden die ik fijn vond. Ik gebruik zelf nu graag mijn Estee Lauder Double Wear foundation of L’oreal Infallible. xxx

 • Reply
  naomi
  1 september 2015 at 10:38

  Lijkt me niet zo’n fijne foundation..

  x

 • Reply
  Amelie
  1 september 2015 at 11:24

  Ik vind het effect bij jou best mooi! Ik hoop dat er ook nog wat donkerder de kleuren bij komen, want dit gaat te licht zijn voor mij

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  1 september 2015 at 12:08

  Vandaag toevallig ook een foundationreview op mijn blog. Deze van Catrice gaat het denk ik niet worden voor mij. Wel inderdaad een goed punt dat ze een extra lichte kleur aan de collectie hebben toegevoegd.

 • Reply
  Manon
  1 september 2015 at 12:12

  Jammer dat hij niet zo bevalt, ik vind hem ook niet heel slecht eruit zien op de foto. Wel goed dat ze een lichte kleur hebben, maar ik zou het door deze review denk ik niet snel proberen.

 • Reply
  Danielleeee
  1 september 2015 at 12:25

  Ik hou het toch maar bij mijn andere van Catrice, ziet er trouwens wel erg mooi uit !

 • Reply
  beautifulday4makeup
  1 september 2015 at 14:15

  Vervelend dat je zo moet werken om te blenden

 • Reply
  Loes
  1 september 2015 at 14:29

  Hmm lijkt me niet zo prettig, deze foundation. Te dik en te geel. Ik houd van wat dunnere foundations :)

 • Reply
  thebeautyblognl
  1 september 2015 at 17:19

  Ik vind het effect mooi! x

 • Reply
  Sara
  1 september 2015 at 18:59

  Hmmm nee, als ik eerlijk ben vind ik het effect niet zo heel erg mooi. Een foundation die lastig te blenden is vind ik sowieso een no-go. Deze skip ik dus mooi! :)

 • Reply
  Elise
  1 september 2015 at 21:59

  Ik sla deze toch over. Ik hou er niet zo van als mijn foundation wegsmelt en ook niet een goede dekking heeft. De prijzen worden echt elke jaar wat duurder. Overigens een ontzettend fijne en duidelijke review.

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  2 september 2015 at 14:38

  Wat een bummer dat ‘ie niet lang blijft zitten..dat is toch wel een must voor een fijne foundation!

 • Laat een reactie achter