Zoek
Sluit dit zoekvak.

Catrice Check & Tweed Quattro Baked Eyeshadow

 photo CatriceCheckTweedOogschaduw_zps4e9837ec.png

Yes! De volgende Catrice collectie ligt alweer in de winkels, de Check & Tweed collectie die gebasseerd is op de Engelse stijl. Als ik de verpakkingen zie moet ik meteen aan het merk Burberry denken, zullen deze producten net zo mooi en klassiek zijn als de Engelse style? Ik nam twee oogschaduw doosjes mee om te testen voor de site want ik was erg benieuwd!

 photo CatriceCheckTweedOogschaduw6_zps9e92b746.png

De Catrice Check & Tweed collectie ligt vanaf half september tot en met eind oktober in de winkels en heeft naast deze twee prachtige oogschaduw doosjes ook nog een mooie highlighter, nagellakjes, lipsticks en meer. Wil je het hele overzicht en alle prijzen van de collectie bekijken? Ga dan even naar mijn preview artikel van de Catrice Check & Tweed collectie. Ik ga het nu in ieder geval over deze twee mooie doosjes hebben met gebakken oogschaduw daar in! Dat staat meestal garant voor mooie en goed gepigmenteerde kleuren!

 photo CatriceCheckTweedOogschaduw4_zpsf1b6a74d.png

In de collectie zitten twee verschillende quattro’s met mooie natuurlijke tinten waar iedereen wel mee uit de voeten kan. Ik vind ze mooi en niet te standaard. De blauwe en groene kleur maken het palette uniek en niet zo doorgaans, terwijl de kleuren heel goed draagbaar zijn. De doosjes zijn van karton gemaakt en zelf vind ik ze niet echt heel erg stevig. Ze sluiten met een magnetische sluiting die ook niet heel echt stevig sluit. Ik had liever een plastic verpakking gezien, maar als je er voorzichtig mee om gaan kan het prima. De oogschaduws hebben een bolle vorm waardoor ze boven het palette uitsteken, gelukkig is daar met de deksel over nagedacht. De deksel heeft een speciaal kadertje waardoor de oogschaduws niet beschadigen.

 photo CatriceCheckTweedOogschaduw3_zps3d997b45.png

Catrice Check & Tweed Quattro Baked Eyeshadow – London’s Eye

De doosjes geven stiekem al een beetje weer welke kleuren je aan de binnenkant gaat vinden. London’s Eye is een mooi palette met vier verschillende kleuren. Drie hele mooie subtiele tinten en een knallende kleur groen. Alle kleuren hebben trouwens vrij veel shimmer en sommige kleuren ook vrij grote shimmers, zelf vind ik dat wat minder mooi. De oogschaduws zijn gebakken maar toch vind ik ze nog best poederen. Omdat ze zo bol zijn komt er helaas veel op het zwarte gedeelte terecht waardoor het palette bij veelvuldig gebruik er niet echt heel erg netjes uit gaat zien.

 photo CatriceCheckTweedOogschaduw7_zpsc8924e03.png

De swatches zien er in ieder geval erg goed uit, veel pigment. Alleen de groene kleur heeft iets minder pigment en valt een beetje tegen. Jammer, maar gelukkig maken de andere drie kleuren veel goed.

 photo CatriceCheckTweedOogschaduw11_zps6f7ef848.png

Catrice Check & Tweed Quattro Baked Eyeshadow – Town Of Crown

Naast het palette met het groene accent hebben we ook nog een vergelijkbaar palette met een blauwe tint. Ideaal om net even een iets spannendere look te maken of iets wat je niet zo snel zal doen. Eigenlijk hetzelfde verhaal met het andere palette, ik vind het jammer dat de oogschaduws wat poederig zijn en zoveel poeder losmaken als je er met een kwast overheen gaat.

 photo CatriceCheckTweedOogschaduw8_zps7c5c0e0e.png

Swatches! Ook dit palette heeft weer mooie en gepigmenteerde kleuren. De blauwe kleur lijkt hier meer groen, apart! De tweede kleur heeft helaas niet zoveel kleur af omdat hij erg dicht bij de huidskleur ligt. Ook heeft deze vrij grote shimmer wat ik niet echt mooi vind. Maar voor de rest vind ik de kleuren perfect bij elkaar gekozen!

 photo CatriceCheckTweedOogschaduw10_zps634496ed.png

Look met bet Town Of Crown palette. Ik heb de lichtste kleur onder het wenkbrauwbot gebruikt, de blauwe kleur aan de buitenkant van het ooglid en subtiel in de crease. De bruine kleur in het midden van mijn ooglid en de vrijwel transparante kleur in mijn ooghoeken. De kleuren hebben op het ooglid een mooie pigmentatie maar ik merk wel dat de kleuren niet heel erg makkelijk met elkaar blenden. Ik heb het idee dat de kleur meteen vast gehecht zit aan je ooglid. Hou daar dus rekening mee bij het aanbrengen!

 photo MaxFactorSkinLuminizerFoundation9_zps8bf0ad0a.png

Voor de rest vind ik het echt hele leuke oogschaduw paletten. Ze zijn helaas niet heel erg goedkoop meer, maar je hebt er zeker iets leuks voor terug. Je kan er een mooie dagelijkse look mee maken zonder dat het te zwaar wordt. Maar het is wel even iets anders dan een bruine ooglook.

 photo CatriceCheckTweedOogschaduw5_zpsb7bdeca6.png

De Catrice Check & Tweed collectie ligt vanaf nu tot en met eind oktober in de winkels. De Catrice Check & Tweed Quattro Baked Eyeshadow paletten gaan € 4,59 per stuk kosten. Niet heel goedkoop meer wat Catrice betreft, maar ik vind het het geld wel waard! Gaan jullie nog iets scoren van deze collectie?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

41 reacties

 1. Superleuke verpakkingen, dat ten eerste! Ik vind de kleurcombi’s ook wel leuk, fijn dat ze er behalve bruintinten ook een daadwerkelijk kleurtje in hebben gestopt. Mooie look heb je ermee gemaakt ook!

 2. De verpakking vind ik super leuk gedaan. De kleuren combinaties zijn echter niet iets voor mij. Maar nog geen 5 euro voor 4 kleuren die ook nog eens super goed gepigmenteerd zijn en in een leuk doosje zitten… ja hoor, erg leuk! xxx Lucinda

   1. Snap ik, maar die andere foto met overdreven nep lach en hoe krijg ik mn ogen zo groot mogelijk op de foto, is dan wat overbodig. .in video’s doe je dat ook altijd valt mij op..

 3. De look die je gemaakt hebt met town of crown ziet er heel mooi uit! De verpakkingen vind ik ook erg leuk. Ze geven het palette een wat luxueuzere uitstraling.

 4. Hè, ligt de nieuwe collectie nu alweer in de winkels? Goh, de tijd vliegt! Mooie palettes waar je variërende looks mee kunt maken. Tijdens het zien van de persberichten sprak deze collectie mij erg aan. Binnenkort eens naar Kruidvat.

 5. Jij hebt een prachtige Julia Roberts lach! Altijd leuk om jou vrolijk te zien.
  Mooie look, verpakking is inderdaad erg Burberry. Gaaf!

 6. Wat een leuke verpakkingen en ja ik vind het pigment ook echt super!!! Ik ben verkocht en wil hem graag kopen, maar heb hem hier nog niet zien liggen :(

 7. Heel mooi vind ik ze, ik heb nog niets gekocht van deze collectie, maar ik ga het volgende week zeker doen. Met 5 kleindochters vind ik altijd wel iets leuks om te kopen.
  Groetjes Irene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *