Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

Van de week liep ik de vernieuwde Kruidvat hier in Zwolle binnen om even te kijken wat ze allemaal aan make-up hadden. Tot mijn grote verbazing hadden ze eindelijk een groot Essence schap en de nieuwe producten van Catrice waren er ook al te vinden in het limited edition schap! Ik zag dit prachtige oogschaduw palette staan en nam hem met me mee naar huis om hem eens even goed te testen. En eerlijk gezegd nam ik hem vooral mee omdat ik het bloggen zo gemist had en graag weer lekker bezig wilde!

Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

Alleen als ik deze foto’s terug zie moet ik hier in huis toch echt nog even aan de slag om de juist foto locatie te vinden want dit is hem helaas nog steeds niet en worden mijn foto’s erg blauw, of misschien moet ik weer even de instellingen wijzigen… Maar goed, daar wil ik het niet over hebben, ik wil het over dit prachtige oogschaduw palette hebben! Catrice gooit namelijk hun standaard paletten uit het assortiment en daar komen vier nieuwe varianten voor in de plaats, waaronder deze blossom variant.

Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

Volgens de omschrijving bevatten de oogschaduw paletten hoge pigmenten voor een goede kwaliteit van kleur. Op de achterkant vind je zoals gewoonlijk wat meer informatie en handige manieren om de oogschaduw aan te brengen. Het palette heet trouwens Blossem ‘N Roses.

Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

De paletten doen me heel erg denken aan de voorgangers die er vrijwel hetzelfde uitzagen met dezelfde kleurencombinaties. Alleen de kleurpigmenten zijn nu aangepast en aan de bovenkant zien we twee extra kleuren om te contouren en highlighten en dat vind ik best een positieve verandering!

Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

Het palet is iets groter dan de voorganger en dat is dan vooral in de diepte. Het palet is nog steeds erg handzaam en makkelijk mee te nemen. Omdat het palet geen spiegeltje of applicator heeft bespaart dat natuurlijk ruimte. De kwaliteit van het palet is ook prima en is gemaakt van stevig plastic dat goed sluit.

Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

Het palette heeft zeven basiskleuren oogschaduw die dus aangevuld worden met een highlighter en een contour kleur, dat maakt een totaal van negen verschillende kleuren waar je een mooie en subtiele look mee kunt maken. De kleuren zijn trouwens in het echt wel iets intenser, maar kreeg het door de juiste positie met het licht en instellingen nog niet helemaal goed op beeld.

Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

De oogschaduws zijn zelf super zacht en voelen echt als fluweel aan. Je hoeft er maar heel lichtjes overheen te gaan en er komt meteen ontzettend veel kleur af. Omdat ze zo zacht zijn brokkelen ze wel snel en zorgen voor fall-out. Laten we naar de swatches gaan kijken:

Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

Dit zijn de highlight en de sculpt kleuren, deze hebben een goede pigmentatie, ziet er goed uit!

Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

En dan de zeven verschillende basiskleuren die ook een verbazingwekkend goed pigment hebben, hier word ik wel enthousiast van! Vooral omdat Catrice de laatste tijd mij wel teleurgesteld heeft met nieuwe paletten uit limited editions, dit maakt veel goed!

Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

Alleen op het oog merk ik wel dat de kleuren echt heel erg poederig zijn, ze brengen makkelijk en blenden goed uit, maar helaas verlies je dan ook vrijwel meteen alle kleur en ziet er het een beetje vlak uit zonder echt diepte en verschil van kleuren te zien, dat vind ik wel jammer. Ik heb hier de lichtste en donkerste kleuren gebruikt, maar echt heel spannend ziet het er niet uit, super jammer!

Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette

Op het eerste gezicht en tijdens het swatchen ziet dit palette er echt als een pareltje uit. Alleen het kleurverlies tijdens het blenden vind ik jammer. Maar voor het geld van € 4,99 heb ik eigenlijk vrij weinig recht op klagen. Het is een mooi basic oogschaduw palet waar je een mooie natuurlijke look mee kan maken voor iedere dag. Het Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow Palette vind je nu in het limited edition schap en vanaf februari in het vaste assortiment.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reply
  chucky1012
  10 januari 2017 at 15:07

  Zulke goed gepigmenteerde kleuren!
  Paars en lila is komend voorjaar helemaal in.
  Dus zal ik deze palette snel gaan kopen ;-)

  Xoxo

 • Reply
  Britt
  10 januari 2017 at 15:32

  Wauw, dit ziet er oprecht heel mooi uit! Toch maar eens kijken in de Kruidvat!

 • Reply
  Julie
  10 januari 2017 at 15:43

  Ik vind het er mooi uitzien en de swatches hebben me aangenaam verrast! Toch vind ik het resultaat na gebruik niet echt fantastisch… Ik denk dat ik deze maar oversla! :-)

 • Reply
  Vanessa
  10 januari 2017 at 15:52

  De pigmentatie ziet er op het eerste zicht prachtig uit. Jammer dat de kleuren wegvallen tijdens het blenden.

 • Reply
  Danielle Springer
  10 januari 2017 at 17:41

  De swatches zien er prachtig uit, maar wel jammer dat ze dan op het oog wat meer tegenvallen. Ik denk niet dat ik hem ga aanschaffen omdat ik verwacht betere palettes in mijn stash te hebben.

 • Reply
  Varenka
  10 januari 2017 at 18:06

  Wat fijn dat je deze gereviewd hebt, heel mooi hoor..

 • Reply
  Mariska
  10 januari 2017 at 19:05

  Jammer dat de kleuren een beetje wegvallen, het leek er erg goed uit te zien zo op je arm.

 • Reply
  Natalie
  10 januari 2017 at 20:13

  Wat een mooi palette, alleen wel jammer dat je na het blenden weinig meer van de kleuren ziet!

 • Reply
  rachel
  11 januari 2017 at 10:02

  leuk pallet alleen kopen doe ik niet

 • Reply
  jeapiebel
  11 januari 2017 at 10:16

  Jammer dat de kwaliteit van kleuren zo verschilt en dan ook nog poederig. Wel mooie roze tinten!

 • Reply
  Jessie
  11 januari 2017 at 11:59

  teleurstellend, jammer, bedankt voor de review!

 • Reply
  Ann Ages Gracefully
  11 januari 2017 at 14:10

  Best een leuk palette, ik neem dit soort palettes graag mee op zakenreis of op vakantie. Heb je toch wat leuks mee en geen man overboord als het onverwacht sneuvelt in je tas of koffer. Als ik hem te pakken kan krijgen ga ik hem wel kopen denk ik.

 • Reply
  nicolished
  11 januari 2017 at 15:22

  Ik ben niet heel erg teleurgesteld in de kwaliteit, maar toch zou ik het niet snel kopen!

 • Reply
  Manon Boerakker
  11 januari 2017 at 16:57

  Ik vind het wel een leuke palette, maar ben ook niet blown away

 • Reply
  Ndedi van der Veen
  12 januari 2017 at 23:05

  Mooi palette! Welke kleuren heb je gebruikt van het palette? En ook een oogschaduw primer (dat kan soms wel helpen)?

 • Reply
  Wies | Nature of Happiness
  14 januari 2017 at 20:06

  De swatches zien er echt prachtig uit, maar op het oog valt het dan weer een beetje tegen… Jammer, het palette ziet er wel mooi uit!

 • Laat een reactie achter