Catrice All Matt Plus Foundation + Powder

 photo Foundation_zps36a05e89.png

Catrice heeft hun matte poeders en foundation uit het assortiment gehaald en daar zijn twee nieuwe producten voor terug gekomen. De All Matt Plus Foundation en de All Matt Plus Shine Control Powder. Deze producten beloven je gezicht nog matter te houden gedurende dag zodat je niet gaat glimmen als een glimworm. Ik was benieuwd! Zelf had ik nog geen enkele ervaring met de Catrice foundations, dus ik laat me verassen!

 photo Foundation4_zps4cbafec1.png

All Matt Plus – Shine Control Make Up

Deze foundation is er in vier naturele tinten te koop. de 010, 020, 030 en de 040. Ik heb hier de 020 die vind ik nog best wel aan de lichte kant is. Hij is net iets te donker voor mij, dus ik gok dat de 010 helemaal perfect is. De foundation geeft je echt het tweede huid gevoel en ziet er heel erg natuurlijk uit op de huid. Hij houdt de ongewenste glans tegen en matteert de teint van de huid en hydrateert het. De make-up is olie vrij en blijft de hele dag op zijn plek zitten zonder dat de huid extreem gaat glimmen. Lichtreflecterende pigmenten in de foundation zorgen voor een zijdezachte matte finish met een frisse uitstraling.

 photo Foundation5_zps97e1a0ac.png

Ik ben enthousiast over de foundation, het is een hele fijne substantie die je makkelijk op het gezicht aanbrengt. Zelf vind ik hem het fijnst om hem met een kwast aan te brengen. Zo dekt hij het natuurlijkste. Na het aanbrengen van de foundation heb ik een prachtige en matte huid die er goed uit ziet. Inderdaad echt het tweede huid gevoel, want de foundation zie je niet zitten, het is gewoon je eigen huid alleen dan een stuk matter en egaler. Hij voelt ook prettig aan op het gezicht en niet als een vette of plakkerige laag, maar dat komt omdat er geen olie in zit.

 photo Foundation2_zps32091f69.png

All Matt Plus – Shine Control Powder

Deze poeder zorgt voor een mat resultaat. De superfijne poeder maakt de huid een glansvrije zone. De combinatie van een olievrije textuur en de lichtreflecterende pigmenten zorgen voor een langdurige matte teint zonder een cakey effect te creëren. De poeder kan alleen als foundation gebruikt worden of in combinatie met de vloeibare foundation om hem nog een keer goed af te poederen.

 photo Foundation3_zpsb5bccd29.png

Over de poeder ben ik ook erg te spreken. Wel vind ik hem erg veel poeder afgeven als ik met met de kwast doorheen ga. Daarna moet ik toch wel veel overtollig poeder er vanaf blazen en mijn halve broek zit eronder. Maar voor de rest doet hij goed zijn werk, als je hem nou als foundation alleen gebruikt of om af te poederen. Natuurlijk is het geen dekkende foundation, maat toch dekt hij iets en geeft je gezicht meteen een matte uitstraling. Over de foundation heen werkt het ook prima, het wordt allemaal net even wat matter en ziet er daarna nog natuurlijk uit. Vaak zie je de poeder foundation op de huid liggen, maar dat is hier niet het geval.

 photo Foundation6_zps9c4d6a85.png

Zoals je kan zien is de vloeibare foundation echt wel een dekkende foundation en de poeder heeft echt een licht dekkende werking. Daarom kan hij ook prima voor afpoederen gebruikt worden.

 photo Foundation7_zps885e8754.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo Foundation8_zpsbd8e9af4.png

Mijn gezicht met de foundation en poeder. Mijn gezicht is mooi egaal van kleur en de glans is helemaal weg. De kleur is helaas wel íets aan de donkere kant, maar ik denk dat de 010 echt perfect is voor de lichte huid.

 photo Foundation9_zps2d51e0f2.png

Full face, zoals je ziet is het prachtig matte. Alleen nu de ham vraag, blijft het de hele dag zo zitten? Ik geloof al lang niet meer in de beloftes dat de foundation de hele dag perfect blijft zitten. Dus de hele dat met een mat gezicht rondlopen geloof ik niet. Maar, hij houd zeker mijn gezicht langer mat dan andere foundation en aan het eind van de dag ben ik ook geen glimworm, score voor Catrice!

 photo Foundation1_zps2e8ccd36.png

De Catrice All Matt Plus Shine Control Make Up kost € 6,59 en de Catrice All Matt Plus Shine Control Powder kost € 3,59. Beide producten zijn in het vernieuwde assortiment te vinden en te koop bij de Kruidvat en Trekpleister.

Dit vind je misschien ook leuk

33 reacties

 • Reply
  chucky1012
  7 september 2013 at 07:07

  Dat ziet er goed uit!
  Hebben ze dit ook veer de geteinte huid?

  Fijn weekend….

  Xoxo

 • Reply
  Sofie
  7 september 2013 at 07:18

  Fijne review! Het lijken me beide fijne producten :)

 • Reply
  Aranka
  7 september 2013 at 07:21

  En toch vind ik matterende foundations en poeders echt een ‘poedergezicht’ geven. Het lijkt me inderdaad handig voor meiden met een glanzende vette huid, maar bij jou haalt het juist het gezonde glansje weg, minder stralend.

 • Reply
  femketje
  7 september 2013 at 07:46

  ze lijken me beide erg fijn :D

 • Reply
  Frauke
  7 september 2013 at 07:46

  Klinkt echt wel lekker! Mijn huid durft wel eens te glanzen na verloop van tijd, dus misschien is dit wel iets voor mij haha. Ik vind de verpakking ook echt best wel chique voor zo’n merk, props Catrice. De foundation heb ik nu niet echt nodig omdat ik CC cream gebruik, maar ik onthou ‘m zeker wel. De poeder daarentegen ga ik denk ik gelijk halen na alle positieve reviews! I like! :D

 • Reply
  iscreambeauty
  7 september 2013 at 08:02

  Fijne review!! Ik ben al heel lang van fan van de All about matte powder van Essence, maar ik ben nu ook wel nieuwsgierig naar deze poeder!

 • Reply
  Kimberly
  7 september 2013 at 08:11

  Beide producten klinken eigenlijk heel fijn! Ik vind de verpakkingen er trouwens ook heel erg leuk uitzien! Ik gebruik zelf geen foundation maar naar de poeder zal ik eens gaan kijken :)

 • Reply
  martinaa89
  7 september 2013 at 08:12

  Al meer positieve berichten over gelezen

 • Reply
  Ashleey
  7 september 2013 at 08:20

  Wat een super fijne review! heel positief!

 • Reply
  Axelle
  7 september 2013 at 08:44

  ziet er goed uit!!

 • Reply
  Hester
  7 september 2013 at 08:54

  Ik vind het mooi maar wat hierboven ook al wordt gezegd, met een matte foundation zíe je wel echt dat je foundation op hebt omdat het niet natuurlijk is. Niets ten nadele van jou, je review of de foundation, want ik gebruik nu zelf ook nog een Infinite Matt van Catrice die ongeveer hetzelfde effect geeft en deze lijkt me ook super fijn, maar ik vind wel dat dat matte soms eigenlijk een klein beetje onnatuurlijk is. Als je er zo over nadenkt.

 • Reply
  Wendy
  7 september 2013 at 08:58

  Fijne review! Ik heb de foundation nu één keer gebruikt en ik ben er heel tevreden over!

 • Reply
  charile
  7 september 2013 at 09:33

  Dat ziet er goed uit! Maar ik denk niet dat ik deze zo snel zal kopen ^^

 • Reply
  Dagmar
  7 september 2013 at 09:37

  Mooie foto’s en het ziet er super uit, zeker een aanrader :)

 • Reply
  Kimberley
  7 september 2013 at 09:40

  Deze lijkt me heel fijn, ik ga ook erg snel glimmen!

 • Reply
  MySimplySpecial
  7 september 2013 at 09:54

  Dat ziet er goed uit!

 • Reply
  Linda
  7 september 2013 at 10:16

  Wat een duidelijke review, nu weet ik zeker dat ik deze ga kopen, het ziet er echt heel erg mooi uit.

 • Reply
  Elke
  7 september 2013 at 10:24

  Beide producten zien er erg fijn uit! Maar zelf zou ik vooral de foundation eens willen proberen, deze ziet er namelijk erg goed en natuurlijk uit!

 • Reply
  Dionne (@Diolifestyle)
  7 september 2013 at 11:01

  Ziet er niet verkeerd uit!

 • Reply
  beautyjuf
  7 september 2013 at 11:13

  Ik vind dat je een hele goede en fijne review hebt geschreven! Waarin je ook mooie foto’s laat zien :-) Maar, om eerlijk te zijn, vind ik dat de foundation en poeder heel goed te zien zijn. Ik vind het effect ietwat onnatuurlijk. Sorry…

 • Reply
  Diana (@DianaAPBL)
  7 september 2013 at 11:14

  Catrice is toch echt fijn, zeker voor die prijs!

 • Reply
  beautybysandra
  7 september 2013 at 11:25

  wauw, het effect is echt mooi! Ziet er goed uit :)

 • Reply
  Kiss & Make-up
  7 september 2013 at 11:26

  Bedankt voor de review, ik ben blij dat de twee producten het zo goed doen!

 • Reply
  beyoutifool
  7 september 2013 at 11:33

  Goede review! Ik ben blij dat deze foundation zo goed is, ik ben namelijk op zoek naar een nieuwe en ik twijfel altijd om voor een budgetmerk te gaan. Ik heb namelijk ooit eens enorm veel last gehad met mijn huid na het gebruiken van een essence foundation … maar mss dat ik deze van Catrice wel eens durf te testen :) x

 • Reply
  Marissa
  7 september 2013 at 12:10

  Ziet er goed uit! Ik heb zelf de poeder al gekocht, alleen nog niet gebruikt. Maar die foundation ziet er ook echt goed uit!

 • Reply
  Joyce
  7 september 2013 at 12:45

  Lijken me erg fijne producten! Zelf heb ik de poeder ook maar nog niet gebruikt, staat wel voor vanavond op de planning!

 • Reply
  Mariska
  7 september 2013 at 12:50

  Dat klinkt als een heel fijn product :)

 • Reply
  beautytalkblog
  7 september 2013 at 12:51

  Ik gebruik de poeder en ik ben er tevreden over!
  Eefje

 • Reply
  Charlotte
  7 september 2013 at 13:12

  Ziet er fijn uit!
  Die foundation kleur is mooi.

 • Reply
  Jana
  7 september 2013 at 20:08

  De foundation ga ik misschien nog kopen die ziet er erg fijn uit en goedkoop! :) x

 • Reply
  heartshapedrosepetals
  8 september 2013 at 13:14

  mm klinkt goed, lekker budget ook.

 • Reply
  Stacey
  8 september 2013 at 20:43

  ziet er heel goed uit :)

 • Reply
  fabienneotten
  13 september 2013 at 23:08

  Lijkt me een erg fijne foundation! Ik ben wel al bekend met de poeder en daar ben ik ook erg over te spreken :)

 • Laat een reactie achter