Search
Close this search box.

Catrice All Matt Plus Foundation + Powder

 photo Foundation_zps36a05e89.png

Catrice heeft hun matte poeders en foundation uit het assortiment gehaald en daar zijn twee nieuwe producten voor terug gekomen. De All Matt Plus Foundation en de All Matt Plus Shine Control Powder. Deze producten beloven je gezicht nog matter te houden gedurende dag zodat je niet gaat glimmen als een glimworm. Ik was benieuwd! Zelf had ik nog geen enkele ervaring met de Catrice foundations, dus ik laat me verassen!

 photo Foundation4_zps4cbafec1.png

All Matt Plus – Shine Control Make Up

Deze foundation is er in vier naturele tinten te koop. de 010, 020, 030 en de 040. Ik heb hier de 020 die vind ik nog best wel aan de lichte kant is. Hij is net iets te donker voor mij, dus ik gok dat de 010 helemaal perfect is. De foundation geeft je echt het tweede huid gevoel en ziet er heel erg natuurlijk uit op de huid. Hij houdt de ongewenste glans tegen en matteert de teint van de huid en hydrateert het. De make-up is olie vrij en blijft de hele dag op zijn plek zitten zonder dat de huid extreem gaat glimmen. Lichtreflecterende pigmenten in de foundation zorgen voor een zijdezachte matte finish met een frisse uitstraling.

 photo Foundation5_zps97e1a0ac.png

Ik ben enthousiast over de foundation, het is een hele fijne substantie die je makkelijk op het gezicht aanbrengt. Zelf vind ik hem het fijnst om hem met een kwast aan te brengen. Zo dekt hij het natuurlijkste. Na het aanbrengen van de foundation heb ik een prachtige en matte huid die er goed uit ziet. Inderdaad echt het tweede huid gevoel, want de foundation zie je niet zitten, het is gewoon je eigen huid alleen dan een stuk matter en egaler. Hij voelt ook prettig aan op het gezicht en niet als een vette of plakkerige laag, maar dat komt omdat er geen olie in zit.

 photo Foundation2_zps32091f69.png

All Matt Plus – Shine Control Powder

Deze poeder zorgt voor een mat resultaat. De superfijne poeder maakt de huid een glansvrije zone. De combinatie van een olievrije textuur en de lichtreflecterende pigmenten zorgen voor een langdurige matte teint zonder een cakey effect te creëren. De poeder kan alleen als foundation gebruikt worden of in combinatie met de vloeibare foundation om hem nog een keer goed af te poederen.

 photo Foundation3_zpsb5bccd29.png

Over de poeder ben ik ook erg te spreken. Wel vind ik hem erg veel poeder afgeven als ik met met de kwast doorheen ga. Daarna moet ik toch wel veel overtollig poeder er vanaf blazen en mijn halve broek zit eronder. Maar voor de rest doet hij goed zijn werk, als je hem nou als foundation alleen gebruikt of om af te poederen. Natuurlijk is het geen dekkende foundation, maat toch dekt hij iets en geeft je gezicht meteen een matte uitstraling. Over de foundation heen werkt het ook prima, het wordt allemaal net even wat matter en ziet er daarna nog natuurlijk uit. Vaak zie je de poeder foundation op de huid liggen, maar dat is hier niet het geval.

 photo Foundation6_zps9c4d6a85.png

Zoals je kan zien is de vloeibare foundation echt wel een dekkende foundation en de poeder heeft echt een licht dekkende werking. Daarom kan hij ook prima voor afpoederen gebruikt worden.

 photo Foundation7_zps885e8754.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo Foundation8_zpsbd8e9af4.png

Mijn gezicht met de foundation en poeder. Mijn gezicht is mooi egaal van kleur en de glans is helemaal weg. De kleur is helaas wel íets aan de donkere kant, maar ik denk dat de 010 echt perfect is voor de lichte huid.

 photo Foundation9_zps2d51e0f2.png

Full face, zoals je ziet is het prachtig matte. Alleen nu de ham vraag, blijft het de hele dag zo zitten? Ik geloof al lang niet meer in de beloftes dat de foundation de hele dag perfect blijft zitten. Dus de hele dat met een mat gezicht rondlopen geloof ik niet. Maar, hij houd zeker mijn gezicht langer mat dan andere foundation en aan het eind van de dag ben ik ook geen glimworm, score voor Catrice!

 photo Foundation1_zps2e8ccd36.png

De Catrice All Matt Plus Shine Control Make Up kost € 6,59 en de Catrice All Matt Plus Shine Control Powder kost € 3,59. Beide producten zijn in het vernieuwde assortiment te vinden en te koop bij de Kruidvat en Trekpleister.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

33 reacties

  1. En toch vind ik matterende foundations en poeders echt een ‘poedergezicht’ geven. Het lijkt me inderdaad handig voor meiden met een glanzende vette huid, maar bij jou haalt het juist het gezonde glansje weg, minder stralend.

  2. Klinkt echt wel lekker! Mijn huid durft wel eens te glanzen na verloop van tijd, dus misschien is dit wel iets voor mij haha. Ik vind de verpakking ook echt best wel chique voor zo’n merk, props Catrice. De foundation heb ik nu niet echt nodig omdat ik CC cream gebruik, maar ik onthou ‘m zeker wel. De poeder daarentegen ga ik denk ik gelijk halen na alle positieve reviews! I like! :D

  3. Beide producten klinken eigenlijk heel fijn! Ik vind de verpakkingen er trouwens ook heel erg leuk uitzien! Ik gebruik zelf geen foundation maar naar de poeder zal ik eens gaan kijken :)

  4. Ik vind het mooi maar wat hierboven ook al wordt gezegd, met een matte foundation zíe je wel echt dat je foundation op hebt omdat het niet natuurlijk is. Niets ten nadele van jou, je review of de foundation, want ik gebruik nu zelf ook nog een Infinite Matt van Catrice die ongeveer hetzelfde effect geeft en deze lijkt me ook super fijn, maar ik vind wel dat dat matte soms eigenlijk een klein beetje onnatuurlijk is. Als je er zo over nadenkt.

  5. Beide producten zien er erg fijn uit! Maar zelf zou ik vooral de foundation eens willen proberen, deze ziet er namelijk erg goed en natuurlijk uit!

  6. Ik vind dat je een hele goede en fijne review hebt geschreven! Waarin je ook mooie foto’s laat zien :-) Maar, om eerlijk te zijn, vind ik dat de foundation en poeder heel goed te zien zijn. Ik vind het effect ietwat onnatuurlijk. Sorry…

  7. Goede review! Ik ben blij dat deze foundation zo goed is, ik ben namelijk op zoek naar een nieuwe en ik twijfel altijd om voor een budgetmerk te gaan. Ik heb namelijk ooit eens enorm veel last gehad met mijn huid na het gebruiken van een essence foundation … maar mss dat ik deze van Catrice wel eens durf te testen :) x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *