Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette

 photo Catrice Absolute Rose Eyeshadow_zpsl4vqhpd1.png

Hier was ik zo benieuwd naar, het Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette! De hele assortiments vernieuwing deed me niet heel erg veel, maar dit palette wel! Ik ben gek op warme bruine en roze tinten. Er waren al drie versies met nude, matte en bright tinten, maar nu ook rose kleuren! Ik ben heel benieuwd en kon niet wachten dit palette te gebruiken en testen!

 photo Catrice Absolute Rose Eyeshadow1_zpsmlu7vvy4.png

Op buitenlandse blogs had ik al een aantal reviews voorbij zien komen over dit palette. De ene was er heel erg enthousiast over en de andere vond hem iets minder qua pigmentatie. Normaal vind ik de kwaliteit van de Catrice oogschaduws altijd heel erg goed dus hoopte stiekem toch wel op een goede kwaliteit. Het palette ziet er op het eerste gezicht mooi uit, strakke lijnen en een typische Catrice verpakking. Het doosje is gemaakt van plastic en voelt stevig aan, hij is daarom ideaal om mee te nemen. Het enige wat dan mist is een spiegeltje in de deksel, maar eerlijk is eerlijk daar kijk ik toch nooit in.

 photo Catrice Absolute Rose Eyeshadow2_zpsxsgpij6s.png

Naast dat het palette het Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette heet, heeft het ook nog een eigen naam: Frankie Rose To Hollywood. Een leuke naam vind ik zelf, echte Hollywood kleuren vind ik het niet, maar ze doen zeker goed hun best. Op de achterkant vind je wat informatie over het product, hoe je er een look mee kan maken en tips, niet heel veel boeiends.

 photo Catrice Absolute Rose Eyeshadow3_zpstpmqbrtf.png

Maar als we het palette open maken zie je wel veel boeiends! Maar eigenlijk, hoe langer ik er naar kijk hoe minder boeiend ik hem eigenlijk vind. De kleuren zijn fantastisch mooi, maar eigenlijk zijn de eerste vijf kleuren vrijwel hetzelfde. De ene is matte en de andere heeft shimmer, maar echt grote contrasten hebben ze niet van elkaar. Dat vind ik eigenlijk wel jammer. Als je hiervan een look maakt met meerdere kleuren denk ik dat alles een beetje weg valt omdat het vrijwel hetzelfde is.

 photo Catrice Absolute Rose Eyeshadow4_zpsizyzgdxr.png

Close-up van de kleuren, ze hebben gaan namen dus ik ga ze maar even van links naar rechts af. We beginnen links met een mooie matte highligter, daarnaast vind je een highlighter met shimmer. De twee tinten daarnaast hebben een zachte bruine tint met shimmer. De kleur daarnaast is een matte iets donkere kleur, erg mooi! En als laatste, de knaller een mooie bordeaux kleur met rode glitters, erg tof!

 photo Catrice Absolute Rose Eyeshadow6_zpsqcifw5w0.png

In het palette vind je nog een kwastje en een spons applicator. Van beide kanten moet je niet teveel verwachten, ik vind ze zelfs slecht van kwaliteit. Handig om misschien even snel je make-up bij te werken als je niet anders bij je hebt maar voor de rest raak ik ze niet aan. Het doosje is voor de rest iets kleiner dan je hand waardoor het prima compact is. De oogschaduws zelf hebben een prima grootte waar je met de kwast makkelijk in kan. Wel vind ik de oogschaduws erg kruimelig, als je er met de kwast in gaat laat het heel veel product los, waarna je zeker het overtollige poeder moet wegblazen.

 photo Catrice Absolute Rose Eyeshadow7_zpsd9ayjnri.png

Swatches van de kleuren! Hier ben ik wel echt heel erg enthousiast over. De kleuren hebben een goede pigmentatie en de diversiteit van de kleuren is hier ook veel beter zichtbaar dan in het palette. Het blijft zo dat de kleuren nog steeds dicht bij elkaar liggen, maar hier kun je zeker iets moois mee maken!

 photo Catrice Absolute Rose Eyeshadow8_zps0k40nsba.png

Look met het oogschaduw palette. Over het hele ooglid heb ik de donkerste bruine kleur shimmer gebruikt en in de crease de bordeaux kleur, deze valt door het blenden helaas wel een beetje weg en ik zie niets terug van de rode shimmers. In het ooghoek heb ik de shimmer highlighter gebruikt en onder mijn wenkbrauwen de matte highlighter. De kleuren blenden makkelijk met elkaar en verliezen eigenlijk niet echt pigment. Ik vind het echt hele mooie oogschaduws waar je een subtiele en romantische look mee kan maken.

 photo Catrice Absolute Rose Eyeshadow9_zpstqtr8zly.png

 photo Catrice Absolute Rose Eyeshadow10_zpsui9ssaz3.png

Foto’s van het hele gezicht met ogen open en dicht. Ik vind het een heel erg mooi palette met warme tinten waar ik zeker van hou! De look is warm, lief en romatisch erg geschikt om overdag te dragen!

 photo Catrice Absolute Rose Eyeshadow5_zps3zlczlfi.png

Het Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette is wat mij betreft echt een aanrader als je van natuurlijk oogschaduw houdt in roze tinten. Zelf vind ik het echt fantastisch en ben dan ook erg blij met dit palette. De kwaliteit is prima, alleen de diversiteit qua kleur had van mij stiekem toch wel iets meer gemogen. Het nieuwe Catrice palette is voor € 4,99 te koop in het normale schap! De nieuwe Catrice producten moeten vanaf deze maand de winkels binnen druppelen!

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

43 reacties

 • Reply
  chucky1012
  7 februari 2015 at 06:22

  Mooie nude teinten!
  Je hebt er een prachtige natuurlijke look mee gemaakt!

  Xoxo

 • Reply
  Yvonne
  7 februari 2015 at 07:11

  Dat is de reden waarom ik dit palette toch niet gekocht had; ik vind de diversiteit in de kleuren te gering. Maar voor een naturellook is ie inderdaad wel mooi! Ik heb nu twee paletten besteld van Makeup Revolution: Flawless en Flawless Matte (die laatste is nieuw, met allemaal zachte en matte tinten). Ik ben zo benieuwd!

 • Reply
  Dagmar
  7 februari 2015 at 07:44

  Wauw wat een fijne review! Mooi palette met draagbare kleuren, staat je erg goed!

 • Reply
  Lonneke
  7 februari 2015 at 08:25

  Wauw ben onder de indruk van het pigment. Mooi budget palette en de look staat goed bij je.

 • Reply
  Tania
  7 februari 2015 at 08:30

  wat een prachtig palette. Ga straks eens kijken of het bij ons al te koop is

 • Reply
  Esmée
  7 februari 2015 at 08:48

  Het is een leuk palette, maar omdat ik het W7 In The Nude palette heb liggen, laat ik deze maar voor wat het is. Erg mooi is hij wel, vooral de laatste kleur vind ik prachtig :) x

 • Reply
  Mandy
  7 februari 2015 at 08:51

  Het palette is leuk maar ik twijfel nog… heb al zo veel van dit soort tinten

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  7 februari 2015 at 09:03

  Echt een mooie valentijnsooglook heb je gemaakt, mooi en romantisch!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Jaimy en Laura
  7 februari 2015 at 09:23

  Dit zijn kleuren die ik wel zou dragen! Lijkt me voor de prijs een fijn palette!

 • Reply
  Beau
  7 februari 2015 at 09:30

  Eindelijk een review van dit palette! Ik was er zo benieuwd naar. Het is een mooi palette en je hebt er een mooie look mee gemaakt :)

 • Reply
  Diolifestyle
  7 februari 2015 at 09:31

  Ik ben er zeer over te spreken, erg mooi!

 • Reply
  anouk
  7 februari 2015 at 09:36

  De kleuren staan je erg mooi maar in het doosje vind ze echt heel saai. Super jammer want ik ben wel echt catrice fan

 • Reply
  mariëlle
  7 februari 2015 at 09:48

  Ik vind hem inderdaad best wel mooi!

 • Reply
  Anouk
  7 februari 2015 at 10:12

  Wat een leuke toevoeging dit palette, ik ben dol op dit soort tinten! Mooie look heb je ook gemaakt!

 • Reply
  femketje
  7 februari 2015 at 10:19

  ziet er wel fijn uit :)

 • Reply
  Marthe
  7 februari 2015 at 10:32

  Ik ben heel erg benieuwd naar dit paletje! Ik houd van dit soort kleuren en het mag van mij best wel naturel zijn. Ik ga hem binnenkort eens bekijken bij Kruidvat.

 • Reply
  Priscilla
  7 februari 2015 at 10:43

  Wat een prachtig palette zeg, deze wil ik graag hebben! Je look is ook erg mooi, lekker neutraal.

 • Reply
  Denise
  7 februari 2015 at 10:58

  Wat een super mooi palette! <3

 • Reply
  Margot
  7 februari 2015 at 11:06

  Mooie subtiele kleuren! Al heb ik daar wel weer genoeg van in mijn stash ;-)

 • Reply
  inspiredbylifee
  7 februari 2015 at 11:30

  Ik zag hem gister liggen. Ik heb zelf al heel veel van dit soort kleurtjes dus ik had hem niet meegenomen, maar het begint toch een beetje te kriebelen haha.

 • Reply
  Nicolish
  7 februari 2015 at 11:34

  Erg mooie kleurtjes!

 • Reply
  Jana
  7 februari 2015 at 11:44

  Ik moet zeggen dat ik toch wel onder de indruk ben van dit palette. De kleur zijn best mooi en je hebt er een mooie ooglook weten mee te maken :D

 • Reply
  Amelie
  7 februari 2015 at 12:01

  Wat een mooi palette, ik houd van dit soort kleuren!

 • Reply
  De Blogster
  7 februari 2015 at 12:11

  Mwah, ik heb w7 in the Nude al liggen, vind dit palette dan niet heel spectaculair meer helaas. Sowieso vind ik deze palettes van Catrice vaak ‘net niet’. Jammer!

 • Reply
  Beautyjuf
  7 februari 2015 at 12:14

  Goh, ik had niet verwacht dat het pigment zo top zou zijn :-) Ik vind de tinten erg mooi! Je hebt ook een prachtige look gemaakt!

 • Reply
  Laura
  7 februari 2015 at 12:58

  Pracht paletje! Maar deze kleuren staan mij niet super geweldig, dus ik sla over. Haha. Leuke post!

 • Reply
  Esra
  7 februari 2015 at 13:39

  Wauw heel mooi! X

 • Reply
  Shaz
  7 februari 2015 at 13:53

  Mooie kleuren! Ik had niet verwacht dat de pigmentatie zou goed zou zijn.

 • Reply
  Kelly
  7 februari 2015 at 15:59

  Schattig palette, ik vind ’t pigment alleen niet denderend! Maar ach, wat verwacht je ook voor dat geld. Je look vind ik dan weer wel erg mooi.

 • Reply
  Marjoleinee
  7 februari 2015 at 16:48

  Wauw het pigment verbaasd me echt, de absolute matt viel tegen!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  7 februari 2015 at 18:32

  Wauw, indrukwekkend pigment!

 • Reply
  Lies
  7 februari 2015 at 18:40

  Heel erg mooi palette! Of ik hem zelf zal kopen twijfel ik nog een beetje over, want ik ben ook eigenlijk wel heel erg benieuwd naar het Absolute Matt palette.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  7 februari 2015 at 20:41

  Wat een mooi palette lijkt me dit!

 • Reply
  Edith Sofia
  7 februari 2015 at 21:04

  Mooi simpel palette!

 • Reply
  Fashion meets Beauty
  8 februari 2015 at 13:37

  Dit zou een pocket versie kunnen zijn van het NAKED 3 palette van Urban Decay.

 • Reply
  Mariska
  8 februari 2015 at 13:42

  Vind hem er ook wel heel mooi uit zien. Pigmentatie ook :) valt niets tegen!

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  8 februari 2015 at 18:17

  Wat een leuk palette. Goed pigment ook!

 • Reply
  Miranda
  8 februari 2015 at 18:24

  Op zich wel een mooi palette, maar denk ik niet dat ik hem zo snel zal kopen. Dit omdat ik de kleuren toch wel erg dicht bij elkaar vind liggen.

 • Reply
  Julie
  9 februari 2015 at 16:24

  Ik had toch iets meer uiteenlopende kleuren verwacht! Ik denk niet dat dit palette een echte meerwaarde zou zijn voor mij, jammer! :-)

 • Reply
  twinkelbella
  9 februari 2015 at 17:54

  Wat leuk om hier een review over te lezen. Het ziet er inderdaad erg mooi uit. Ik heb net het nude palette weer herontdekt, dus dit palette spreekt mij ook erg aan :-)

 • Reply
  soapy
  9 februari 2015 at 21:00

  Mooi! Heel draagbare look ook voor werk of school. TIP: Bij de kruidvat is deze week alle catrice 2e halve prijs!!

 • Reply
  Kirsten
  12 februari 2015 at 16:22

  Ik wil dit palette ook nog graag proberen (:

 • Laat een reactie achter