Catrice 12H Matt Mousse Make Up

 photo Catrice 12H Matt Mousse Make Up_zpsjpwg08of.png

Mijn eerste foundation was ook een mousse foundation van Catrice, ik weet het nog heel goed. Ik wilde eigenlijk die van Maybelline toen die tijd hebben maar die was toch echt te duur. Ik was helemaal fan van die mousse foundation, terwijl ik er uit zag als een spons. Niet veel later is de mousse foundation ook helemaal uit het assortiment verdwenen. Maar, hij is terug! In vier verschillende kleuren!

 photo Catrice 12H Matt Mousse Make Up3_zpsl94badae.png

Mousse foundation, het klonk toen helemaal geweldig, elk merk had er wel eentje en ze waren razend populair. Maar op een gegeven moment wisten we allemaal wel beter en merkten me dat eruit zagen als een spons, niet echt charmant. Ineens verdwenen ook alle mousse foundations weer als sneeuw voor de zon. Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk niet eens meer weet welk merk nog een mousse foundation in het assortiment heeft. Maar vanaf nu heeft Catrice ze weer en ik word er eerlijk gezegd niet echt heel erg warm van.

Geef mij nu maar een gewone foundation met een handige pomp flacon die ik met mijn kwast aanbreng, een mousse foundation vind ik toch niet zo fijn werken. Ook doet het me weer denken aan dikke lagen foundation waardoor je er als een pannenkoek uitziet. Nee, die scenario’s willen we niet weer hebben.

 photo Catrice 12H Matt Mousse Make Up4_zpsmudeywfz.png

Maar deze mousse foundation belooft natuurlijk anders te zijn. De speciale formule moet het gezicht 12 uur lang matte houden. Verder belooft hij makkelijk te verdelen, heerlijk zacht aan te voelen en een egale en poederachtige finish te geven, ik ben benieuwd! Op de achterkant vind je nog wat informatie over het product, niet heel erg boeiend.

 photo Catrice 12H Matt Mousse Make Up5_zpstqbzudyb.png

De foundation is er in totaal in vier verschillende kleuren:

 • 010 Soft Ivory
 • 020 Nude Beige
 • 025 Light Beige
 • 030 Natural Beige

Zelf heb ik de kleur 025 Light Beige gekregen en het valt me op dat deze kleur niet eens zo gek donker is, want normaal kan ik wel de lichtste kleur gebruiken maar deze is helemaal niet zo bruin, terwijl het de één na donkerste kleur is. Catrice belooft ook een zeer lichte nuance te hebben, dus ik ben heel erg benieuwd naar de kleur van 010 Soft Ivory, zou deze echt geschikt zijn voor de bleke huidjes onder ons. Stiekem heb ik er wel vertrouwen in, want deze is ook vrij licht voor een donkere kleur.

 photo Catrice 12H Matt Mousse Make Up6_zpsqe9s4sf2.png

De mousse ziet er erg luchtig en lekker uit, ik wilde bijna mijn vingers aflikken tijdens het swatchen, maar ik heb mezelf maar ingehouden. De inhoud van deze foundation is 16 gram, niet echt veel. Een tube heeft 30 ml en een mousse vind ik niet per se zuiniger in gebruik dan een vloeibare foundation. Wel jammer vind ik dat de mousse vrij diep in de verpakking ligt, echt heel handig is het dus niet om hier met je vingers in te gaan. Daarom heb ik maar als oplossing gewoon de kwast in de mousse te dippen. Ik gebruik trouwens een stippling brush om deze foundation mee aan te brengen.

 photo Catrice 12H Matt Mousse Make Up7_zps0ol3d5xm.png

De mousse is heerlijk zacht en romig van structuur, erg prettig. Hij voelt ook vrij droog aan, vandaar denk ik het poeder effect dat ze hiermee kunnen nabootsen. De foundation belooft makkelijk uit te smeren en dat doet hij ook. Met mijn handen werken vind ik niet echt prettig bij foundation, maar mijn met stippling brush ging het prima! Het verdeelt het heel mooi zonder enige problemen. De foundation is vrijwel geurloos, je ruikt heel subtiel het kenmerkende foundation luchtje.

 photo Catrice 12H Matt Mousse Make Up8_zpssv6u8djo.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo Catrice 12H Matt Mousse Make Up9_zpsmzjmr9b1.png

Mijn gezicht met de Catrice 12H Matt Mousse Make Up, zoals je kan zien is de kleur net iets te geel voor mij. Maar echt te donker wil ik het niet noemen, terwijl het een donkerdere kleur is. De foundation brengt ontzettend makkelijk aan en laat zich goed blenden. Het pannenkoek effect heb ik hierdoor niet! Hij dekt middelmatig en laat een egale teint achter, erg mooi!

 photo Catrice 12H Matt Mousse Make Up10_zpsoxqgsx2b.png

Met de rest van de make-up aangebracht ziet het er prima uit! Ik ben tot zo ver best tevreden! Alleen nu de grote vraag, blijft hij ook echt 12 uur matte? Jullie weten ondertussen wel dat ik een vette huid heb dus dat moet je wel in je achterhoofd houden. De foundation blijft bij mij zeker geen 12 uur matte, maar daar geloof ik ook niet meer in. Een paar uur (een uurtje of 2/3) blijft hij mooi zitten en daarna gaat hij toch vervagen en glimmen, jammer. Maar aan de andere kant, hij doet het net zo goed als een andere foundation. Maar hij steekt er helaas niet met kop en schouder bovenuit.

 photo Catrice 12H Matt Mousse Make Up1_zpsztarlwvr.png

De Catrice 12H Matt Mousse Make Up is er in vier verschillende kleuren, kost € 4,99 per stuk en is gewoon bij de Kruidvat te koop. Ik ben zelf vrij enthousiast, maar stiekem gebruik ik toch liever een gewone foundation in plaats van een mousse foundation. Daarom denk ik dat ik hem niet heel vaak er meer bij zal pakken. Wat vinden jullie van mousse foundations? Is het echt verleden tijd of durf je je er wel weer aan te wagen?

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

34 reacties

 • Reply
  Yvonne
  20 februari 2015 at 07:08

  Ik zag deze al eens liggen maar heb ‘m niet meegenomen. Het resultaat is mooi maar jammer dat het effect toch van korte duur is. Ach, ik heb al zat foundations en wil ze allemaal eerst eens opmaken. Ik vind het met vingers juist wel fijn werken, maar met kwasten zijn ze tenminste wel sneller op, haha. :-)

 • Reply
  TurksFruit
  20 februari 2015 at 07:23

  Ziet er wel mooi uit! Toch heb ik ook de associatie met het pannenkoeken effect en zou daarom denk ik een beetje bang zijn om deze foundation te gebruiken. Fijne review!

 • Reply
  Sandra (beautybysandra)
  20 februari 2015 at 07:30

  Ziet er goed uit! Zelf ben ik altijd een beetje panisch voor mousse foundations. Dit komt vooral door de vroegere oranje mousse foundations van Essence haha.

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  20 februari 2015 at 07:34

  Vroeger heb ik ook veel mousse foundation gebruikt, nu zou ik het niet meer kopen. Ik gebruik liever een vloeibare foundation.
  Liefs, Iris

 • Reply
  Anneloes
  20 februari 2015 at 07:40

  Ik ben absoluut geen fan van Mousse foundations, en meestal zijn ze toch te donker voor mij, haha. Ik vind het resultaat er wel mooi uit zien!

 • Reply
  Derek
  20 februari 2015 at 07:57

  ik houd niet zo van mouse foundations, al hoor ik hoor over deze al heel veel goeie dingen.

  XDerek

 • Reply
  mariëlle
  20 februari 2015 at 07:57

  Ik heb er nog nooit een geprobeerd omdat ik dus bang ben voor een raar effect haha!

 • Reply
  twinkelbella
  20 februari 2015 at 08:04

  Her ziet er bij jou erg mooi uit maar zelf houd ik ook niet zo van mousse foundation.

 • Reply
  Kimberly
  20 februari 2015 at 08:12

  Ik wil ‘m uitproberen! Weet niet zo goed hoe ik mousse foundation ga vinden, maar het doet me zooo erg denken aan ‘good old times’ haha. Mijn moeder gebruikte altijd mousse foundation. Ziet er wel mooi uit op jouw gezicht, vind ik!

 • Reply
  Margot
  20 februari 2015 at 09:10

  Fijne review, maar ik ga ook liever voor een vloeibare variant.

 • Reply
  Lisa
  20 februari 2015 at 09:17

  Ik heb nog nooit mousse foundation gehad, opzich lijkt het me wel fijn.

 • Reply
  Jacintha
  20 februari 2015 at 09:33

  Wat een fijne review en mijn voorkeur gaat ook uit naar een vloeibare foundation. Maar het is natuurlijk nooit verkeerd om een keer iets anders te proberen.

 • Reply
  Diolifestyle
  20 februari 2015 at 09:56

  Jammer dat hij voor jou niet helemaal goed is. Ik heb er wel al veel goede dingen over gehoord!

 • Reply
  chucky1012
  20 februari 2015 at 09:59

  Het geeft een goede dekking.
  Ik was hier zo benieuwd naar.
  Goede review.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  20 februari 2015 at 10:34

  Klinkt toch beter dan ik verwacht had

 • Reply
  Kim
  20 februari 2015 at 10:47

  Is dit de ‘vervanging’ van de photo finish 18h foundation? Meh… potjes vind ik al niet zo hygiënisch en ik heb ook wel twijfels of deze geschikt is voor de drogere huid… De photo finish foundation was dat namelijk wel! Erg jammer.

 • Reply
  Kirsten
  20 februari 2015 at 11:02

  Meestal zijn dit soort producten te donker voor mij! Maar een mousse lijkt me best prettig.

 • Reply
  Danique
  20 februari 2015 at 11:06

  Vroeger gebruikte ik altijd mousse make-up haha! Vond het toen echt geweldig! Weet alleen niet of ik het nog eens zou kopen. Deze klinkt wel fijn!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  20 februari 2015 at 11:17

  Misschien wil ik deze wel eens proberen!

 • Reply
  Shaz
  20 februari 2015 at 11:26

  Tja foundation in potjes trekt mij toch niet zo aan.

 • Reply
  loesblogt
  20 februari 2015 at 11:38

  Wauw mijn allereerste foundation was een mousse foundation! Throwback dit haha. Ik ben er niet echt fan meer van, ik heb liever gewoon een flacon dat doseert fijner en dat is toch iets hygiënischer.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  20 februari 2015 at 11:51

  Vroeger was ik echt fan van de Dream Matte Mousse van Maybelline, dus dit brengt nostalgische gevoelens terug, haha.

 • Reply
  Manon
  20 februari 2015 at 11:57

  Dat ziet er nog goed uit, alleen ik vind een potje niet zo fijn. Zit bij die primer van catrice ook altijd te klooien haha

 • Reply
  Jana
  20 februari 2015 at 12:08

  Het ziet er gek genoeg nog goed uit ook :) Ondanks de donkere kleur lijkt het mij wel wat. Toch houd ik het toch gewoon bij mijn BB cream :)

 • Reply
  Nicolish
  20 februari 2015 at 12:32

  Klinkt goed! Wat leuk dat mousse foundations een beetje terugkomen. Vroeger gebruikte ik die altijd!

 • Reply
  Anne
  20 februari 2015 at 12:35

  Je moet je belichting van je foto’s aanpassen want ik zie bijna niks op jouw full face foto’s.
  Ik moet echt mijn computerscherm iets kantelen om te zien hoe de foto is uitgepakt. Ik heb dat altijd met jouw full face foto’s. Maar ik zei en tot nu toe nog niks van. Ik weet niet of ik de enige ben die daar last van heeft?

  x Anne

 • Reply
  femketje
  20 februari 2015 at 14:42

  ik ben zelf niet zo van de mousses!

 • Reply
  Anouk
  20 februari 2015 at 16:56

  Leuk dat je hem hebt getest, ik houd helemaal niet van mousse foundations geef mij maar een vloeibare!:)

 • Reply
  Henriet
  20 februari 2015 at 16:59

  Ik gebruik hem nu zelf een week en ben er eigenlijk wel heel erg blij mee, met een kwast kan ik er niets mee maar met een vochtige beauty blender brengt bij bij mij super aan, wil moet ik er een primer onder hebben anders heb ik net als jou dat het halverwege de dag al weg is, met primer gaat het super!

 • Reply
  leen
  20 februari 2015 at 22:46

  Euh Essence, NYC, Catrice en Maybelline verkopen al jaren mousse foundation. Ik gebruik het als ik ofwel heel weinig tijd heb of veel oneffenheden heb én niet bij mijn vriendje moet zijn want dan glijdt het er zo af. Het reageert wel beter op poeder dan vloeibare fond de teint. Deze kleuren zien er een pak beter uit dan de huidige en romiger.

 • Reply
  Marjolein
  21 februari 2015 at 14:43

  Catrice heeft altijd de mousse foundation gehad, ik heb hem meerdere malen gebruikt. Dit is denk ik een vernieuwde versie. Al jaren gebruik ik een mousse mat foundation tegen mijn snel glimmende huid. Ik ben ook niet zo fan van die Catrice mousse (veel te dekkend en te donker wat mij betreft) maar ik gebruik nu al jaren die van Maybelline. Ideaal. Blend geweldig met mijn huid en blijft zeker 12 uur zitten, perfecte kleuren. Ik heb vaak een liquid foundation geprobeerd, maar kwam altijd terug op de Maybelline Mousse Matte!

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  22 februari 2015 at 19:53

  Ziet er prima uit, maar ik ben echt geen fan van dit soort verpakkingen. Daarom zal ik deze zeker niet aanschaffen, geef mij ook maar een gewone foundation.

 • Reply
  Andrea
  23 februari 2015 at 21:35

  De structuur van deze foundations vind ik zo fijn, haha. In de winkel smeer ik altijd even de testers omdat ik de structuur zo grappig vind :p
  x

 • Reply
  Lauren
  26 februari 2015 at 09:34

  Ik heb zelf de kleur 020 Nude Rose (*op je blog heb je ‘m per ongeluk Nude Beige genoemd) en ik heb nog nooit zo’n fijne foundation gehad als deze! De kleur is perfect voor mij, hij oogt erg natuurlijk en ik ben ook erg blij met hoe lang hij blijft zitten.

 • Laat een reactie achter