Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Camping Duinoord – verblijf in de duinen op Ameland

PXL 20220509 072423816

Wil je op vakantie in eigen land, maar wil je toch het idee hebben dat je in het buitenland bent? Ga dan eens naar de Waddeneilanden toe. Ik ben ooit wel eens op Texel geweest, maar dit was weer heel anders. Wij waren een lang weekend op Ameland en wij waande ons in een heel andere wereld, terwijl dit gewoon Nederland is. We genoten van de rust, de prachtige natuur en natuurlijk het strand. Dat midden in de duinen op Ameland. Ik vertel je meer over deze toffe camping.

PXL 20220509 071956499

Bereikbaarheid camping Duinoord

Vanaf de boot is het denk ik een kleine 10 minuten naar camping Duinoord. Camping Duinoord ligt net boven Nes, waardoor het een gunstige en centrale ligging op het eiland heeft, dat midden in de duinen. Op camping Duinoord kun je je eigen tent meenemen of een caravan of tent huren (wat wij deden). Je kunt dus met de auto makkelijk bij de camping komen, maar mocht je ervoor kiezen om de auto te laten staan en te voet (of met de fiets) naar het eiland te gaan kun je heel gemakkelijk met de bus (openbaar vervoer) naar de camping, deze stopt zowat voor de ingang, handig!

Wanneer je naar Ameland gaat (vooral met de auto) is het verstandig alvast ver van te voren een afvaart te reserveren. Wij deden dit een maand van te voren en toen was er al bijna geen plek meer beschikbaar. Mocht je met de fiets of te voet naar Ameland gaan is er vaak wel genoeg plek. Wij deden een weekendje Ameland, dan is het eigenlijk niet nodig een auto mee te nemen. Houdt trouwens ook rekening met vertraging, wij hadden meer dan een uur vertraging op de heenweg. Terug ging heel snel, we konden zelfs een boot eerder nemen. Het is dus echt afwachten wanneer de boten varen. Ik heb al begrepen dat de eilandbewoners dit heel normaal vinden.

Duinoord Ameland

Faciliteiten op Camping Duinoord

Ik heb vroeger mijn hele leven gekampeerd, kamperen was voor mij dus niet nieuw en ik weet wel wat je nodig hebt op een camping. Alleen kamperen in de duinen was wel nieuw voor mij! We reden de camping binnen en meteen zie je hoe mooi alles is met de duinen er omheen. Bij de entree van de camping vind je een grote receptie met daarbij een kampwinkel. Hier verkopen ze elke dag verse broodjes en is alles te koop wat je nodig hebt qua levensmiddelen, souvenirs, speelgoed en dergelijke.

Daarnaast hebben ze ook nog een zaaltje voor activiteiten en een fietsenverhuur van Kiewiet. Hier hebben wij ook onze elektrische fietsen gedurende 2 dagen gehuurd. Ideaal dat dat gewoon op de camping zit. Want een fiets huren op het eiland is wat mij betreft wel echt een must. Tip, als je online reserveert krijg je 10% korting. Reserveer ze trouwens in het hoogseizoen ook op tijd, soms kun je net achter het net vissen als je bijvoorbeeld een elektrische fiets wilt huren.

2022 05 09 09.24.25

De camping is niet heel groot, vrij compact en alles staat wel dicht op elkaar. Daar moet je van houden, maar ik vond het wel erg gezellig doen overkomen. Je hebt een gedeelte voor seizoenplaatsen en een vrij gedeelte waar je dus met je eigen tent kunt komen, ook wel Duinoord Zuid genoemd. Op het vrije gedeelte stonden wij in een gehuurde tent die van alle gemakken voorzien was.

2022 05 08 17.58.25

Tent huren op Ameland

Hoe leuk zien deze tenten eruit? Overnachten op Ameland hoeft echt niet altijd in een hotel. Je kunt ook een tent huren waarbij alle benodigdheden zitten. Denk daarbij aan keukengerei, een kookplaat, koelkast met vriezer, afwasteiltje en dergelijke. Maar ook fijne stoelen, parasol en vaste bedden met dekens en kussens. Je kunt ook een linnenpakket bestellen met lakens en handdoeken, maar die kun je natuurlijk ook zelf meenemen.

20220508 180101

Sommige tenten hebben privé sanitair, maar wij moesten naar het sanitair gebouw lopen. Het sanitair gebouw is centraal gelegen en is modern, schoon en van alle gemakken voorzien. Warm water gaat met een pasje en daar kun je dan 6 minuten mee douchen. Te kort? Dan hou je gewoon nog een keer het pasje ervoor.

20220506 212523

De ligging van de camping is natuurlijk uniek en ik als meisje uit Zwolle waar we helemaal geen strand kennen vond ik dit wel bijzonder. Je loopt zo de duinen in vanaf je tent en bent zo op het strand door de privé opgang naar het strand vanaf de camping. Hier heb je een prachtig uitzicht over de duinen en wandelt zo naar het strand op je blote voeten. Ik heb echt genoten hier. Zijn jullie wel eens op Ameland geweest en wat vonden jullie ervan?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *