byAranka.nl bestaat vandaag 8 jaar!

byAranka.nl bestaat vandaag 8 jaar!

Jeetje, vandaag is het precies 8 jaar geleden dat ik byAranka.nl begon vanaf mijn zolderkamertje bij mijn ouders. Ik blog al een stukje langer en heb al veel langer sites, maar byAranka.nl is vandaag precies 8 jaar oud, iets wat ik 8 jaar geleden nooit dacht te halen. Of zelfs had durven dromen.

Bron afbeelding: Shutterstock

Hoe het begon

Toen ik begon met bloggen was ik 16 jaar oud, een piepjong meisje dat over allerlei ‘onzin’ blogde wat ik leuk vond om te vertellen. Ik ben meteen met de naam byAranka begonnen en heb deze naam altijd behouden. Ik wist geen naam voor mijn blog en wilde mijn eigen naam doen maar die was helaas al bezet. Vroeger gebruikte ik altijd de online naam xAranka maar dat vond ik een beetje gek. Aangezien het door mij geschreven werd dacht ik dat de site byAranka wel een goed idee zou zijn en tot op de dag van vandaag ben ik daar blij mee. Stiekem zou ik ook graag Aranka.nl willen heten, maar dat domein kost duizenden euro’s, dus laat maar.

Inmiddels zijn we dus 8 jaar verder en ik vind het echt bizar. Ik wist altijd al wel dat ik het leuk vond een website te hebben. Ik ben als heel jong meisje al begonnen op Kindertent (kent iemand dat tijdperk?) en heb daarna een eigen fansite gehad van Kylie Minogue op 14 jarige leeftijd. Toen ik erachter kwam dat bloggen bestond had ik dus al heel snel een eigen blogje, byAranka.wordpress.com.

byAranka.nl bestaat vandaag 8 jaar!

8 bijzondere jaren

De afgelopen jaren zijn ontzettend snel voorbij gegaan. Ik begon op de middelbare school als pure hobby en heb mij door het bloggen zeker ontwikkeld. Ik was altijd een heel verlegen en bescheiden meisje en nu heb ik ook mede door het bloggen veel meer zelfvertrouwen gekregen. Het bloggen heeft mij uiteindelijk een fantastische baan opgeleverd en ik kan iedere dag in alle vrijheid doen en laten wat ik wil. Ik blijf het iedere dag weer bijzonder vinden dat dit bestaat en dat het gewoon kan. Maar ik blijf het nog gekker vinden dat mensen het leuk vinden om mij te volgen en mijn website bezoeken. Al vlog je me 8 jaar of misschien nog maar een week, ik vind het fantastisch dat je af en toe een kijkje neemt op mijn blog!

Ook heb ik natuurlijk de tofste dingen mogen doen en krijgen wat ik af en toe nog steeds niet kan bevatten. Vorig jaar begonnen de persreizen waardoor ik prachtige landen heb mogen bezoeken. Ik typ dit vanaf een computer die ik heb gekregen en mijn telefoon heb ik ook niet hoeven kopen, hoe krankzinnig is dat? Ook ligt mijn huis vol met de meest toffe spullen die ik ‘krijg’, het is en blijft een heel bijzonder wereldje eigenlijk.

Hoe zie ik de toekomst?

Of er nog 8 blogjaren bij komen weet ik niet, maar ik weet wel dat het me nog steeds niet verveelt en dat ik het nog steeds ontzettend leuk vind om te doen. Ik heb geen spijt dat ik de boot met YouTube gemist heb, ik heb geen spijt dat ik geen mega groot Instagram bereik heb, ik ben blij dat ik met mijn blog de meeste mensen bereik en dat vind ik het leukst om te doen.

Ook vind ik het bijzonder om te blijven groeien (want dat doe ik nog steeds). Ik heb op dit moment 100.000 unieke bezoekers per maand en daar ben ik ontzettend trots op. Nee, het is geen mega bereik, maar wel een organisch bereik van vaste bezoekers die groot en deels allemaal terug komen.

Voor zo lang het kan blijf ik dit doen, met ontzettend veel plezier! Ik drink er vandaag met een lach een grote kop thee op met wat lekkers. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, het blijft bijzonder dat ik dit mag en kan doen iedere dag weer.

Dit vind je misschien ook leuk

38 reacties

 • Reply
  Sanne
  8 februari 2019 at 06:43

  Gefeliciteerd! Leuk dat je ook precies weet wat de “verjaardag” van je blog is. Ik vind die 100.000 wel een mega bereik hoor, heel knap. :)

 • Reply
  Mirjam
  8 februari 2019 at 06:47

  Super zeg, gefeliciteerd!! Op naar de volgende acht jaar!

 • Reply
  Romy
  8 februari 2019 at 07:23

  Wauw, wat bijzonder dat je blog al zó lang bestaat! Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! En wat een enorme bezoekersaantallen! Daar mag je hartstikke trots op zijn. Ik hoop je blog nog vele jaren met heel veel plezier te kunnen blijven volgen.

  • Reply
   Aranka
   8 februari 2019 at 15:05

   Ja bizar dat het alweer 8 jaar is hè! Had ik nooit kunnen dromen, hopen of denken.

 • Reply
  Ingrid
  8 februari 2019 at 07:46

  Gefeliciteerd Aranka! Wateen plezier levert je blog. Jou en ons als lezers!

  Wat een mooi bezoekersaantal!!

  • Reply
   Aranka
   8 februari 2019 at 15:05

   Aaah wat super leuk om te horen, dankjewel!

 • Reply
  Veronique
  8 februari 2019 at 08:16

  Van harte!

 • Reply
  Lucette
  8 februari 2019 at 08:30

  Gefeliciteerd, ik vind het altijd een genot om jouw dagelijkse blog te lezen. Hopelijk ga je nog lang door.

  • Reply
   Aranka
   8 februari 2019 at 15:04

   Wat super leuk om te horen dit, dankjewel!

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  8 februari 2019 at 08:41

  Dat is wel al een tijd zeg, Gefeliciteerd Aranka.
  Wat grappig die foto van een piepjonge Aranka.
  Ik zeg op naar de 10 jaar!

  • Reply
   Aranka
   8 februari 2019 at 15:03

   Ja die jonge Aranka is wel even een wereld van verschil hè! Ik hoop ook dat de 10 blogjaren nog komen :)!

 • Reply
  chucky1012
  8 februari 2019 at 09:03

  Gefeliciteerd met je blog verjaardag ??
  Ik lees er altijd leuke, fijne en mooie artikelen zoals reviews van beautyproducten, persoonlijke artikelen etc. met prachtige foto’s ??
  Ga zo door….

  Xoxo

  • Reply
   Aranka
   8 februari 2019 at 15:03

   Dankjewel! Vind het ook leuk dat je elke dag zo enthousiast reageert :)!

 • Reply
  Jessica J.
  8 februari 2019 at 09:10

  Gefeliciteerd, Aranka. Wat een mooie mijlpaal. En uhm, ik vind 100 000 unieke bezoekers toch vrij mega, hoor. ?

 • Reply
  Shinta
  8 februari 2019 at 09:23

  Gefeliciteerd! :)

 • Reply
  dieuwertje
  8 februari 2019 at 09:32

  Gefeliciteerd! Toch wel extra speciaal omdat je op 8 februari 8 jaar bestaat!

  • Reply
   Aranka
   8 februari 2019 at 15:02

   Haha ja dit jaar wel!

 • Reply
  rachel
  8 februari 2019 at 09:34

  gefeliciteerd lieverd :D en op naar nog vele jaren!!!

 • Reply
  Marian B
  8 februari 2019 at 10:21

  Van harte gefeliciteerd!

 • Reply
  Tessa
  8 februari 2019 at 11:26

  Gefeliciteerd met dit mooie jubileum!

 • Reply
  Tessa
  8 februari 2019 at 12:27

  Gefeliciteerd!! 100.000 bezoekers is echt hartstikke veel voor een krimpend blogtijdperk. Je behooert tot mijn vaste dagelijkse blogrondje.

 • Reply
  Desiree
  8 februari 2019 at 13:40

  Je hebt de youtube boot niet gemist, je hebt hem bewust vanaf de kade uitgezwaaid, en da’s juist mooi vind ik! En ik ben dolblij dat je nog gewoon blogt, al die bloggers die overstappen naar youtube volg ik inmiddels niet meer, ik lees liever dan dat ik filmpjes kijk :)

  • Reply
   Aranka
   8 februari 2019 at 15:02

   Haha dat is eigenlijk wel waar want ik heb er ook niet veel mee gedaan. Ik lees ook veel liever dan dat ik kijk (tenzij het een goede film of serie is) en vind het ook jammer dat er steeds minder bloggers zijn.

 • Reply
  Edith-Sofia
  8 februari 2019 at 14:02

  Wauw, gefeliciteerd! 8 jaar alweer, de tijd vliegt voorbij.

  • Reply
   Aranka
   8 februari 2019 at 15:01

   Ja bizar hè, de tijd vliegt echt!

 • Reply
  Vera
  8 februari 2019 at 14:48

  Gefeliciteerd!! Ik volg je blog in ieder geval heel graag! En 100.000 is een getal waar ik alleen maar van kan dromen hoor dus niet te bescheiden je bent super goed bezig.

  • Reply
   Aranka
   8 februari 2019 at 15:01

   Dankjewel! Het is ook een prachtig getal waar ik ben trots op ben :)!

 • Reply
  Patricia jongboom
  8 februari 2019 at 14:50

  Van Harte Gedeliciteerd met de 8 jaar van je blog hoop dat je er nog wat jaren met plezier. Je blog leuk maakt.

  • Reply
   Aranka
   8 februari 2019 at 15:00

   Dankjewel, dat hoop ik ook!

 • Reply
  Wilma
  8 februari 2019 at 16:18

  Gefeliciteerd! Je bent een van de weinigen die nog een beautyblog heeft, dat waardeer ik echt!

 • Reply
  Cindy
  8 februari 2019 at 19:04

  Gefeliciteerd Aranka! Ik ben blij dat je nog steeds blogt, want zoveel leuke (beauty)blogs zijn er niet meer.
  En wow wat heb je veel bezoekers! Hou zelf een reisblogje bij als ik op vakantie ga en vind 400 bezoeken per dag al heel wat haha.
  En jee, wat een verschil in generatie eigenlijk. Je bent je blog begonnen op de middelbare school. Toen ik die bezocht bestond internet nog niet eens… Of was het net uitgevonden denk ik. Anyway, had thuis pas internet toen ik de 30 al was gepasseerd :-)
  Ga lekker door zo, lees je blogposts graag.

 • Reply
  Chantal
  8 februari 2019 at 20:33

  8 jaar alweer?! Mooie mijlpijl! Proficiat! =D

 • Reply
  sabrina
  9 februari 2019 at 12:42

  Gefeliciteerd! Jouw blog is een van de eerste die ik ben begonnen te volgen, ik denk ongeveer 5 jaar geleden. Mooi om jouw ontwikkelingen te zien, je onzekerheden, je favorieten (ook al blijven die hetzelfde :)) Ik hoop dat je nog heel wat jaren doorgaat!

 • Reply
  Maritte
  10 februari 2019 at 11:12

  Gefeliciteerd! Wat een mooie mijlpaal! Ik weet niet hoe lang ik je al volg, maar ik weet inmiddels niet meer beter, of ik ben een paar keer week op je site te vinden. Keep up the good work! Oh, en niet zo bescheiden doen, 100.000 unieke bezoekers per maand is super goed :)

 • Reply
  Mariska
  10 februari 2019 at 12:21

  Ik volg je ook al heel erg lang, maar weet niet of dat 8 jaar is. En 100.000 is toch groot daar mag je zeker weten trots op zijn! Heb het al vaker gezegd maar vind je blog leuk, fijn te lezen, mooie foto’s en niet teveel tierlantijntjes in je artikelen. Gewoon het hoe het is :)

 • Reply
  Nel
  10 februari 2019 at 20:46

  Gefeliciteerd !
  Blijf vooral verder doen :-) Ik geniet alvast geregeld mee :-)

 • Reply
  manon
  11 februari 2019 at 14:16

  wauw gefeliciteerd! lees je blog graag :)

 • Reply
  Inge
  12 februari 2019 at 22:39

  Gefeliciteerd #ikleesalzeker5jaarmee!

 • Laat een reactie achter