Search
Close this search box.

Burt’s Bees Beeswax Lip Balm met Vitamine E & Pepermunt

 photo BurtsBeesLipBalm3_zpse71d98c8.png

Burt’s Bees is echt zo een merk waar ik al 101 enthousiaste verhalen over heb gehoord, maar het zelf had ik het nog nooit geprobeerd. Terwijl er vrij simpel aan te komen is bij de Tuinen en de V&D tegenwoordig. Ik denk dat ik maar weinig van jullie hoef uit te leggen want Burt’s Bees is, ik denk dat iedereen het ook wel kent net zoals ik. Maar ik denk dat er ook veel zoals mij zijn, je kent het wel, maar weet niet of het wel écht zo fijn is, dat ga ik vandaag testen.

 photo BurtsBeesLipBalm_zpsd2220b6b.png

Tijdens mijn unboxing van de Vouge Et Beauté box kwamen jullie deze Burt’s Bees lippenbalsem tegen in een hele leuke verpakking. Ik vind de verpakking er echt leuk uitzien en ze trekken zeker je aandacht door de kleur en de authentieke afbeelding op de voorkant. De verpakking is niet groot, maar dat is het blikje ook niet, maar leuk is het zeker en je kunt heel gemakkelijk het blikje uit de verpakking halen.

 photo BurtsBeesLipBalm2_zps82be7357.png

Burt’s Bees staat natuurlijk bekend om de bijenwas die in de producten zitten. Bijenwas heeft een hele verzorgende werking op de huid dus dat is een goed gegeven. Op de ingrediëntenlijst zie je dit ingrediënt dan ook meteen naar voren komen, gevolgd door kokosnoot olie, amandel olie, pepermunt olie en nog vele andere verzorgende ingredienten. Dit moet vast goed zijn voor je lippen, daar durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken! Op de achterkant vinden we trouwens ook nog dat Burt’s Bees niet aan dierproeven doet, dat is fijn om te weten!

 photo BurtsBeesLipBalm4_zpsb76f123a.png

Als we de verpakking openen komt er een schattig klein blikje tevoorschijn met daarop het Burt’s Bees logo en wat informatie over het product, zodat je weet welke je te pakken hebt. Dit is niet de normale variant, maar deze heeft een toegevoegde peppermint werking en dat ruik je meteen als je het blikje open doet. Voor de rest sluit en opent het blikje heel gemakkelijk en is het ideaal om mee te nemen in je tas of broekzak.

 photo BurtsBeesLipBalm5_zps7b2cfd02.png

Als je het blikje opent komt er een vrij sterkte pepermunt lucht op je af, heel fris en krachtig. Je moet er wel van houden anders kun je deze lippen balsem denk ik beter skippen. Ik ben gek op munt maar het moet niet te overheersend zijn dus ik was benieuwd wat het op de lippen zal gaan doen. Ik hoopte niet op een misselijkmakende geur onder mijn neus, maar gelukkig viel dat allemaal reuze mee.

 photo BurtsBeesLipBalm6_zpsb819933d.png

De lippenbalsem is in het begin – en nu nog steeds – vrij hard waardoor ik erg veel moeite moet doen om er wat vanaf te krijgen. Maar ik merk dat als je het blikje een tijdje in je broekzak hebt gehad het een stuk beter gaat omdat hij natuurlijk een stuk zachter is geworden. Je hebt gelukkig niet veel nodig om je lippen lekker zacht te krijgen!

 photo BurtsBeesLipBalm7_zpse0d90ed0.png

En hoe werkt het? Nou heel simpel, met je vingers even in het blikje gaan en het daarna aanbrengen op je lippen. De lippen balsem geeft een vrij heftig tintelende effect op de lippen waar ik zelf niet heel erg fan van ben, ze lijken wel te bevriezen! Maar dat is natuurlijk persoonlijk, want ik weet dat een vriendin van mij dat juist weer heel erg prettig vind. Zelf moet ik echt even aan dat gevoel wennen. Gelukkig is dat tintelde na een kwartier wel verdwenen en is het gewoon een prima lippenbalsem die mijn lippen echt lekker zacht maakt en verzorgd. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat het maar een lippen balsem is, dus na elke maaltijd moet je hem wel even bijwerken.

 photo BurtsBeesLipBalm1_zps605a2f95.png

Ik ben echt enthousiast over deze Burt’s Bees Beeswax Lip Balm met Vitamine E & Pepermunt, het maakt mijn lippen heerlijk zacht en doet gewoon goed zijn werk. Iets minder vind ik het tintelende effect, maar dat is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Ook dat je in het begin het product wat lastig opgepakt krijgt vind ik een nadeel, maar als je hem dan in je broekzak bewaard is het probleem ook opgelost. De Burt’s Bees Beeswax Lip Balm met Vitamine E & Pepermunt is te koop voor € 4,09 bij de Tuinen en de V&D.

Dit product heb ik ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

 1. Ik ben gek op lippenbalsem, zeker nu het weer kouder aan het worden is. Ik heb al meer gelezen over dit merk, ik ben heel benieuwd en ga het zeker eens proberen!

 2. Door dit artikel besef ik dat ik mijn lippen echt beter moet gaan verzorgen. Een tintelend effect op de lippen vind ik prettig als het niet té heftig is.

 3. Ik vind het tintelende effect van deze lippenbalsem zo vervelend ): Maar zoals jij al zei, een persoonlijke kwestie. Ik vind de verpakking daarin tegen wel cute

 4. Leuk om te lezen dat je er hetzelfde over denkt als mij! Ik vond namelijk ook dat hij best fijn is in wat hij moet doen, maar dat tintelende nee… En het is inderdaad lastig om er iets uit te krijgen, en aangezien ik ze nooit in m’n broeken draag.. Dus ik gebruik hem eigenlijk niet zo vaak! Best jammer!

 5. Ik hou ook niet zo van een een tintelend effect… Maar waar ik nog minder van hou is dat hij in een tinnen blikje zit en daar hou ik echt niet van! :-)
  Verder lijkt het me wel dat het op zich qua werking een goed product is! :-)

 6. Omdat hij in een potje zit zou ik ‘m enkel thuis gebruiken. Voor on the go is het zo onhygienisch… Maar ik ben over ’t algemeen wel altijd fan van Burt’s Bees lip productebn. Ik ben benieuwd wat ik van deze zou vinden.

 7. Ik heb een lippenbalsem van Burt’s Bees in stickvorm. Heel fijn! In een blikje vind ik lippenbalsems wel leuk, maar niet hygiënisch. Ik gebruik het vooral vlak voor het slapengaan. Ik draag elke dag en de hele dag door lipstick en dat is voor mij meestal al vettig genoeg.

 8. Dat verkoelende effect door de mint vind ik overigens juist fijn. Als je erg droge lippen hebt kunnen ze warm en branderig aanvoelen en dan vind ik dat verkoelende/ tintelende effect een verademing.

 9. Deze trekt mij niet zo door de pepermunt geur en het tintelen, maar de originele versie zou ik wel eens willen proberen! Voorlopig blijft ik nog even bij mijn Rosebud Salve en de strawberry versie ;) Die dingen raken ook nooit op! X

 10. Ik wil nog wel altijd een balsem van Burt’s Bees proberen, maar met mijn vinger elke keer in een potje en de sterke mint geur… dat is niks voor mij. xxx Lucinda

 11. Klinkt erg fijn. Ik heb een burts bees lipbalm in stickvorm, en die is ook erg fijn. Zelf ben ik niet heel erg fan van honing, dus de smaak/geur is wel een minpuntje,maar hij werkt zo goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *