Search
Close this search box.

Budget Recept: Italiaans Gevulde Pita

Lief dagboek en lezeressen week 47

Door Annemieke – Ik vind het altijd een enorme uitdaging om voor zo weinig mogelijk geld, een makkelijke en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Daarom besloot ik een tijdje geleden te beginnen met een €4* food rubriek. Als je er dan even een beetje tijd in stopt, kom je er achter dat je eigenlijk al best wel snel, voor heel weinig geld een lekkere maaltijd op tafel hebt. Deze keer maakte ik Italiaans gevulde pita’s.

Lief dagboek en lezeressen week 47

Dit heb je nodig:

 • Pitabroodjes (€ 0,56)
 • Gehakt 300 gr. (€ 1,79)
 • 1 tomaat (€ 0,12)
 • Rucola (€0,97)
 • 1 bakje griekse yoghurt (€0,34)
 • 1 ui (€0,10)
  Smaakmakers:
 • 3 tl cajunkruiden
 • 1 teen knoflook
 • 3 tl Italiaanse kruiden
 • Peper en zout

Voor 4 broodjes – 20 minuten

Lief dagboek en lezeressen week 47

Lief dagboek en lezeressen week 47

Lief dagboek en lezeressen week 47

Zo doe je het:

 1. Meng het gehakt met de kruiden mocht je een ei in huis hebben, kan je dat gebruiken om te binden, maar ik doe het ook heel vaak zonder ei.
 2. Kneed 4 hamburgers van het gehakt.
 3. Bak de hamburgertjes in een koekenpannetje gaar. Ik had van een ander recept nog wat mozzarella over, dus ik deed dit over 2 van de hamburgers heen.
 4. Maak de pitabroodjes warm volgens de bereidingswijze van de verpakking.
 5. Snijd de ui en tomaat.
 6. Doe in een bakje de Griekse yoghurt en meng dit met 1 teen knoflook en 3 tl Italiaanse kruiden. Je sausje is klaar.
 7. Snijd de warme pitabroodjes open, doe er een burger in, rucola, sla, ui, tomaat en wat van de saus. Klaar is de Italiaanse gevulde pita.

* Smaakmakers en basis ingrediënten(kruiden, ketjap, knoflook, citroensap, sambal, olijfolie e.d.) worden niet meegerekend in de €4. Dit zijn basis ingrediënten. Ik ga er vanuit dat je dat gewoon in huis hebt, ook omdat dit makkelijk te vervangen is voor iets anders.

Lief dagboek en lezeressen week 47

Eetsmakelijk <3! Meer recepten van Annemieke vind je op Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

 1. Zit er heerlijk uit, ga ik in het weekend een keer maken. Alleen bij het ingrediënten lijstje ben je de mozzarella er vergeten bij te zetten.

 2. Goede tip! Zelf vind ik goedkoop gehakt van de supermarkt vaak niet lekker (droog, taai en soms zelfs harde ‘dingetjes erin’), dus dat haal ik altijd bij de slager. Dus zal het voor mij sowieso duurder worden en zeker met een heel gezin. ;-)

  1. Tja, dat goedkope ‘supermarktgehakt’ kan natuurlijk ook niet echt lekker zijn, kwestie van kwaliteit. En er gaat veel dierenleed aan vooraf; ik eet dat dus niet, zou me daar niet goed bij voelen. En het is ook nog eens slecht voor je, met al die antibiotica die deze dieren krijgen. Tot slot ook nog slecht voor het milieu; 3 redenen dus om, als je dan tóch vlees wilt eten, te kiezen voor biologisch vlees. Maar dat is mijn mening……

   1. Maar voor de studenten en de vele gezinnen die dicht bij of onder de armoedegrens leven (wat er tegenwoordig veel zijn!) is kiezen voor biologisch vlees geen optie. Dus ik vind het goed dat er ook budgetrecepten worden gedeeld. Biologisch, vegetarisch en veganistisch eten is ontzettend goed voor t milieu en de mens, mits het in de portemonnee past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *