Als ik onderweg ben en honger krijg ga ik vaak naar de Broodzaak en kies voor een broodje Martino. Dat is toch eigenlijk wel één van de lekkerste dingen die ze daar hebben, vind ik dan. Ik had van de week zin in zo een broodje, maar ik hoefde niet op pad. Ik besloot hem dus maar gewoon zelf te maken, zo moeilijk moet dat toch niet zijn?
Wat heb je nodig?
- Italiaanse bollen
- filet American
- uitje
- augurk
- ei
- mosterd
- tabasco
- curry
- peper
Eerst koken we een eitje, of meerdere. Ik vind het lekker om één ei per broodje te gebruiken. Daarna gaan we het mengsel van de filet american maken. Op smaak voegen we de mosterd, tabasco, curry en peper toe. Het is maar net wat je lekker vindt. Begin dus met weinig en proef af en toe tot je die lekkere pittige en warme smaak krijgt.
Heb je die smaak bereikt kunnen we beginnen met het broodje ‘bouwen’. We snijden het brood natuurlijk eerst door midden en daarna bestrijk ik hem met een lekkere filet american mengsel laag. Daarna kunnen de uitjes in augurk is snippers er op!
Als het eitje goed gaar is kan hij er ook op! Ik haal hem even voor de eiersnijder en verdeel het ei over het broodje. Echt deze combinatie ziet er misschien niet zo lekker uit, maar dat is het zeker wel!
Het is alsof er een engeltje over mijn tong heen piest, dit is zo een lekker broodje. En eigenlijk ook super makkelijk zelf te maken. Deze ga ik er in houden en zeker vaker maken. Jullie?
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
14 reacties
Kelly
12 november 2015 at 15:25Mjam! Ziet er lekker uit!
Vanessa
12 november 2015 at 15:48Mmm, dat ziet er lekker uit. Mijn favoriete broodje is ook met américain!
suzan
12 november 2015 at 15:56wel heel erg makkelijk om te maken! leuk als je iets uitgebreider broodje wilt eten en niet veel tijd hebt. Daarnaast ingrediënten die je vaak ook nog wel in huis hebt liggen!
manon
12 november 2015 at 16:33Ik lust alleen geen uitjes en augurken haha!
Varenka W
12 november 2015 at 17:13En bijna allemaal producten met ’n vinkje ?
Mager vlees, mosterd is gezond, curry & tabasco is veel beter dan mayonaise , ei is een goede keuze (vooral gekookt) augurk is goed , ui is groente, alleen het broodje zou volkoren moeten zijn hahaha.
Goed opgelet bij de dieetiste ;-)
Eem
13 november 2015 at 09:40Volgens mij is filet american alles behalve mager vlees ;). Dat wordt vaak aangemaakt met mayo .
Paola
12 november 2015 at 17:52Ik vind dit ook altijd een heerlijk broodje! Zodra ik weer filet american mag ga ik het zeker weer maken!
Kelly
12 november 2015 at 19:29Jammie, dit vind ik ook heel erg lekker!
chucky1012
12 november 2015 at 19:50Dat ziet er erg lekker uit.
glamourista
12 november 2015 at 19:57Oh, ziet er lekker uit! Hier in België is het trouwens nooit met een eitje erbovenop?
Mira
12 november 2015 at 21:02Dit is ook mijn lievelingsbroodje, wel zonder ei want dat mag ik niet. De tabasco en filet vind ik echt een perfecte combi:)
Lindsey Beljaars
12 november 2015 at 21:47HIhi ik koop gewoon altijd Filet Americain Martino! Nooit over nagedacht eigenlijk. Dit klinkt echt heerlijk. Ga dit echt absoluut zelf maken!
Liza
12 november 2015 at 21:52Het ziet er inderdaad heerlijk uit! Ik ga het onthouden voor een keer als lunch.
Anouk
12 november 2015 at 23:10Wat een bijzonders combinatie. Filet american met ei en ui vind ik heerlijk maar ik zou er nooit op komen om er augurk bij te doen. Zeker iets om te proberen, ik ben benieuwd