Zoek
Sluit dit zoekvak.

Braun Slik-Épil 7

 photo Epil_zpsfe29e7da.png

Hopelijk komen snel de temperaturen eraan dat we weer in korte broeken en jurkjes mogen rondlopen. Alleen daar horen natuurlijk geen harige benen bij. Naast het oude en vertrouwde scheren kan je je benen natuurlijk ook epileren. Ik snap best dat veel mensen daar huiverig voor zijn, dat was ik eerst ook. Maar het de goede middelen is het helemaal niet pijnlijk en heb je weken lang haarloze benen! En dat begint natuurlijk bij een goede epilator.

 photo Epil2_zps2270167c.png

 photo Epil3_zpsf5ce011b.png

Ik laat jullie vandaag de Braun Silk-Épil 7 zien. De uitgebreidste en beste versie van de epilators van Braun. Ik zal eens wat over deze epilator vertellen. Als eerst wat echt ontzettend handig is dat hij onder water gebruikt kan worden. Uit ervaring vind ik dat een stuk fijner en minder zeer doen. Omdat de huid dan week word zitten de haartjes minder vast in de huid en gaan ze er makkelijker uit. Je kan dus onder de douche en in bad (ook echt onder water) je benen epileren.

De epilator bevat 40 kleine pincetjes om je haren eruit te halen. Dat zijn er zoveel die met een grote snelheid over je benen heen gaan dat je maar één keer over een stuk huid heen hoeft. De kop is ook nog eens kantelbaar zodat je makkelijk en veilig overal bij kan. Zoals bij de knieën en holtes. Als je goed naar de onderstaande foto’s kijkt zie je aan de zijkant kleine massage rollertjes zitten met scherpe puntjes. Dit prikkelt de huid licht zodat je eigenlijk het gevoel van epileren haast niet meer voelt.

En natuurlijk zit er een handig oplaad snoer bij, tasje en een borsteltje om hem mee schoon te maken. Trouwens als je de epilator aan het opladen bent kan je hem niet gebruiken uit veiligheid!

 photo Epil4_zps8ea274d5.png

Dit is hem dan, de epilator. Ik vind hem er echt heel leuk en vrouwelijk uitzien met de roze accenten en glitters! De epilator ligt echt heerlijk in de hand en is heel makkelijk vast te houden tijdens het gebruik. Ook is hij helemaal niet zwaar zodat het epileren een comfortabel klusje is.

 photo Epil5_zps0ec8a281.png

De epilator heeft drie standen. Uit, snel en heel snel. Het is zelf maar even kijken wat jij het prettigst vind. Ik begon met snel en na een tijdje ging ik over op heel snel. Of het epileren pijnlijk is? Ik moet eerlijk toegeven dat het niet het fijnste gevoel op aarde is maar het doet zeker geen pijn. Helemaal niet als je het onder de douche doet wanneer je er al een tijdje onder staat en het rustig aan doet.

 photo Epil6_zps1ce6e621.png

Hier zie je goed de massage stukjes en de 40 pincetten die er in verwerkt zitten. De haren kunnen trouwens al verwijderd worden als ze 0,5 mm lang zijn. Dat is dus al na een dag bij mij. Ze hoeven dus echt niet lang te zijn voordat je kan epileren.

 photo Epil8_zps6b649280.png

Om goed te kunnen zien waar je haartjes nou precies zitten, zit er ook een heel erg handig lampje in die altijd aan staat. Deze schijnt op je been en zo kan je meteen zien waar nog haar zit, mocht je iets vergeten zijn te epileren.

 photo Epil9_zps8f00b73e.png

Op de achterkant is te zien dat je hem onder de douche kan gebruiken en het type 5377 is.

 photo Epil10_zpse96cc4bd.png

Stroomaansluiting, hij gaat in totaal 40 minuten mee en in een uur is hij weer helemaal opgeladen, dat duurt dus helemaal niet lang!

 photo Epil11_zps9475207c.png

Het kopstukje van de epilator kan je eraf halen en eventueel een andere kop erop zetten voor bijvoorbeeld de bikinilijn, maar die zit er niet bij. Ook is het handig met schoonmaken om er even vanaf te halen zodat je alles goed schoon hebt, wel zo fris natuurlijk.

Zelf vind ik hem prettig werken. Natuurlijk is het gevoel niet fijn, maar dat weet je als je begint aan epileren. Het doet zeker geen pijn dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Ik gebruik hem het liefste onder de douche omdat ik dat het prettigst vind. Mijn haren haalt hij er allemaal zonder enkel probleem uit en die blijven ongeveer twee weken weg. Daarna heb je vaak ook minder haren terug zodat de volgende keer niet zo onaangenaam is.

 photo Epil12_zps6d27873a.png

Dit is trouwens de epilator die alleen bedoeld is voor de benen, je hebt ook andere die je ook nog voor het lichaam zijn en nog een andere die ook voor het gezicht erbij kan. Het is dus eventjes kijken welke je dan zou willen hebben. Het verschil zit hem dan in de opzet stukjes.

De Braun Slik-Épil 7 is te koop voor € 144,95 bij elektronicazaken en natuurlijk online.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

35 reacties

 1. Brrr ik vind zo’n ding echt niks haha! Ik heb het een keer gedaan (nouja mijn moeder deed het bij me haha) en het deed zo’n pijn! Maar ik heb wel 2 weken met haarloze benen in Turkije gezeten, dus dat is dan wel weer fijn

 2. Je zit goed in je ontharing apparaten :p ik zou zoiets denk ik wel eens willen proberen. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden niet waar? ;)

 3. Ik vind het altijd een beetje eng zo’n epileeraparaat! Ik heb het ooit eens geprobeerd in het verleden en kreeg toen allemaal ontstekingen van het epileren..niks voor mij geloof ik! Terwijl dit product me wel aanspreekt, durf ik het niet aan haha.

 4. Fijne review, klinkt goed. Dat hij 40 minuten mee gaat vind ik persoonlijk niet erg lang, maar als hij dan in 1 uur opgeladen is dan is dat weer vrij snel!

 5. Hij ziet er mooi uit en lijkt me fijn werken, enige punt is dat ik het epileren toen ik het een keer probeerde met het epileerapparaat van mijn moeder nog geen tien haren volhield. Au! Ik ben benieuwd of deze minder pijn doet, aangezien jij het niet heel erg pijnlijk vindt. Misschien is mijn pijngrens ondertussen wel wat verhoogt maar toch durf ik de gok niet te wagen voor €145! ^^

 6. Haha, wat toevallig. Ik heb deze ook en heb er toevallig ook een artikel over in de planning staan voor binnenkort ;-)
  Ik vind hem heel fijn werken en het doet veel minder pijn dan verwacht.
  Mooie review!

 7. Ik gebruik mijn epileer apparaat nu 2 jaar eigenlijk alleen tussen april en september en mijn haar groei is echt verminderd! Ik heb veel minder haren dan toen ik begon en ze blijven ook steed ietsie langer weg dat is heel fijn. Bikinilijn heb ik nooit gedaan want dit doet wel echt zeer(benen niet). Jammer dat zoveel mensen het niet durven want het is echt Chill.

 8. Ik heb de Silk epil Xpressive. Die heb ik al zeker een jaar of 4 en kun je ook onder water gebruiken. Ik vind hem geweldig en zeker onder water.

 9. Ik heb mijn benen een keer geëpileerd in de zomer, de pijn viel me toen inderdaad heel erg mee. Maar het duurde heel lang voordat ik echt alle haartjes uit mijn benen had gehaald, zegmaar :P Dus daarom ga ik toch liever snel even onder de douche met een scheermesje langs mijn benen!

 10. Het klinkt eigenlijk heel erg goed! Blijven de haartjes ook echt een aantal weken weg? Hm, misschien dat ik het eens ga overwegen om dit product aan te schaffen, want ik wordt ondertussen een beetje gek van de Easy Wax Strips van Veet!

 11. Ik gebruik ik ook een epileer aparaat, de pijn valt bij mij ook heel erg mee. De eerste keer na de winter is altijd even vervelend. Aan het einde van de zomer voel ik het nog amper!

 12. Wel grappig van alle reacties van meiden die het 1 keer hebben geprobeerd en het te pijnlijk vonden. De eerste keer is ook wat pijnlijk, dan heb je gewoon veel haar. Als je het daarna een beetje bijhoudt (ik epileer mijn benen zelf 1x per 2 weken) voel je er bijna niks meer van! En dan heb ik zelfs nog benen met haren die vrij snel groeien, mijn moeder doet het op zijn meest 1x per maand, en die vind het zelfs lekker gaan :)

 13. Wat goed dat je het apparaat al geprobeerd hebt! ;D Ik heb het nog niet aangedurfd, al ga ik dat zeker wel nog doen! Trouwens… in je blogpost-titel staat een spelfoutje: Het is de Silk-Epil en niet de Slik-Epil!

 14. Ik heb zelf sinds een paar maandjes een hele goedkope van philips. Ik had hem gekocht om uit te proberen en als ik ‘m dan goed vond zou ik een duurdere gaan kopen. Maar ik denk niet dat ik een duurdere ga kopen want deze bevalt echt prima! :)
  Op het begin was het wel even doorbijten want het doet best wel pijn. Maar bij elke keer dat ik epileer doet het een stuk minder pijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *