Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bourjois Ultra Black Eyeliners

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners_zpslxfpt38m.png

Zwart, zwarter, zwartst het kan tegenwoordig allemaal. Zwart is tegenwoordig niet meer echt zwart, wil je echt zwart hebben dan moet je tegenwoordig voor ultra black gaan. Zelf merk ik niet echt het verschil, meestal is het een leuk verkooppraatje. Maar Bourjois gelooft er nog wel in, daarom komen er vier bestaande producten in een Ultra Black kleur. Zullen deze eyeliners ook echt gitzwart zijn?

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners1_zpsajuc2cfm.png

De Ultra Black kleuren komen oorspronkelijk uit de Dark Privilège collectie die vanaf deze maand gewoon in de schappen van Bourjois moeten liggen. Maar ik heb ook het idee dat deze producten gewoon in het vaste assortiment zullen komen. Er zijn vier verschillende eyeliners die jullie misschien al wel kennen met een ultra zwarte kleur:

 • Bourjois Liner Stylo Ultra Black
 • Bourjois Liner Feutre Felt-Tip Ultra Black
 • Bourjois Effect Smoky Ultra Black
 • Bourjois Liner Pinceau Liquid Eyeliner Ultra Black

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners2_zpswa1qs665.png

Bourjois Liner Stylo Ultra Black – € 9,99

Ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik niet echt heel erg veel met eyeliner heb, alleen een zwarte wing boven mijn ogen vind ik leuk en draag ik vrijwel altijd. Het andere vind ik vaak een beetje to much. De helft van deze producten kunnen we dus ook niet echt boeien. De Bourjois Liner Stylo Ultra Black is zo een product, een simpel zwart oogpotlood dat een longlastig werking heeft en schijnbaar perfect werkt om te tightlinen.

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners3_zpsbfyqiwho.png

Het potloodje is vrij vettig en geeft prima product af. Het potlood werkt gemakkelijk omdat je hem makkelijk omhoog en naar beneden kan draaien zonder hem bij te slijpen. Natuurlijk heb ik hem ook even op mijn waterlijn getest, maar bij mij blijft dit altijd maar een kwartiertje goed zitten en daarna zie je er niets meer van, zo ook bij dit product. Wellicht blijft hij langer op de gewone huid zitten. Nee, met dit soort producten heb ik eigenlijk niets.

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners4_zpsdib753vs.png

Bourjois Liner Feutre Felt-Tip Ultra Black – € 11,99

Kijk hier werd ik wel enthousiast van, ik gebruik altijd een stiftje om mijn eyeliner mee aan te brengen en vaak vallen de eyeliners een beetje grijzig uit in plaats van zwart. Ik ben dus benieuwd of deze eyeliner goed zijn werk zal doen. Hij belooft 24 uur lang te zitten en natuurlijk ultra black te zijn. Hij ziet er als eerst erg leuk uit en ik ben dan ook erg benieuwd naar de werking.

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners5_zpsyfjmy6ho.png

Omdat ik nieuwsgierig was swatchte ik hem natuurlijk al eerst – swatches zien jullie zo – en ik stond echt versteld, deze is écht zwart! Enthousiast begon ik dan ook aan mijn oogmake-up. Maar ik was al snel minder enthousiast. De punt was na één oog al uitgedroogd waardoor er helemaal geen zwarte lijn meer uit kwam maar meer een vage grijze lijn. Dan kan de kleur nog wel zo intens zwart zijn, dan moet de punt het wel goed blijven doen. En ook het dikkere viltje vind ik minder mooi en precies werken. Helaas, de kleur is echt intens zwart, maar dan moet het niet zo snel uitdrogen…

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners6_zpsq9kr36ys.png

Bourjois Effect Smoky Ultra Black – € 8,99

Smokey eyes zijn nog steeds populair en het wordt nog ontzettend vaak gedragen. Vaak is het handig een zwart potlood als basis te gebruiken voor de echte donkere smokey eye. Daarom zijn deze handige potloden van Bourjois er. Ze beloven lang te blijven zitten en zijn makkelijk uit te werken door het bijgeleverde kwastje op de achterkant van het potlood. Zelf zal ik liever een kwastje gebruiken, maar voor onderweg en nood is dit natuurlijk een prima oplossing.

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners7_zpsm0pwubkc.png

Toen ik hem ging testen viel het meteen op hoe zacht dit potlood is, want het puntje brak meteen af. Voorzichtigheid is dus geboden bij dit oogpotlood. Maar omdat het oogpotlood zo zacht is kun je heel gemakkelijk een lijn trekken en laat het meteen kleur achter. Dat is fijn want ik vind het niet prettig om hard op mijn oogleden te moeten duwen. Als basis voor mijn smokey eye moet ik er trouwens wel oogschaduwbasis onder dragen want mijn vette oogleden met dit vettige oogpotlood gaan niet samen. Maar hij werkt wel heel prettig en laat zich makkelijk blenden.

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners8_zpsmz1rfwzz.png

Bourjois Liner Pinceau Liquid Eyeliner Ultra Black – € 12,99

Vloeibare eyeliner, daar heb ik echt een beetje een haat liefde verhouding mee. Het werkt ontzettend fijn en goed, maar je moet er echt mee leren werken en mijn voorkeur gaat dan toch altijd uit naar een dun vilten stiftje – die niet uitdroogt -. Het voordeel aan zo een eyeliner is dat het puntje niet uitdroogt en je er gemakkelijk weer wat product op kan krijgen. De verpakking vind ik er erg mooi uitzien en ik vind het handig dat het zo een groot handvat heeft zodat je het makkelijk en stabiel kan aanbrengen.

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners9_zpsniitmuu5.png

Het eyeliner kwastje heeft een mooi formaat maar er zit best wel wat product aan het kwastje als je hem net uit de verpakking haalt. Daarom raad ik je niet aan meteen met de wing te beginnen maar met het randje bij je wimpers. Daarna kun je prima je wing zetten met niet al te veel product zodat deze mooi strak wordt. Een keer dippen is genoeg voor één oog. Wil je je andere oog gaan doen dan moet je toch even een keer dippen om genoeg product te hebben. Deze eyeliner belooft 16 uur te blijven zitten. Hij blijft bij mij prima zitten en goed zwart!

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners10_zpsqeikqteq.png

Swatches, van links naar rechts: Bourjois Effect Smoky Ultra Black, Bourjois Liner Stylo Ultra Black, Bourjois Liner Feutre Felt-Tip Ultra Black en Bourjois Liner Pinceau Liquid Eyeliner Ultra Black. Zoals je kan zien zijn ze lang niet allemaal niet even mooi zwart, sommige kan ik niet eens ultra black noemen, heel erg jammer. Alleen de Bourjois Liner Feutre Felt-Tip Ultra Black komt in de buurt van ultra black. Het is als je het mij vraagt dus een typisch gevalletje van je beloftes niet nakomen. Volgens mij is een gewone zwarte kleur net zo ‘zwart’.

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners12_zpsxakqrmxc.png

Hier heb ik de Bourjois Liner Feutre Felt-Tip Ultra Black aangebracht.

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners13_zpsma5eduot.png

Zoals je kan zien is de lijn hier niet zo zwart als op mijn hand. Helaas was de punt hier al zo goed als uitgedroogd en maakte het niet meer mooie strakke zwarte lijnen, balen!

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners14_zpscstze4uz.png

Full Face foto! Het valt gelukkig niet echt op, maar ik vind het gewoon jammer dat deze producten hun naam niet echt waar maken. De producten werken prima en zijn ook best fijn. Maar ultra black? Nee dat vind ik ze zeker niet, ze hadden er gewoon net zo goed zwart op kunnen zetten. Als je er ultra black op zet verwacht ik ook echt een gitzwarte kleur en dat is dit niet, jammer!

 photo Bourjois Ultra Black Eyeliners11_zpsggfrj2sh.png

De Bourjois Ultra Black Eyeliners zijn te koop bij de Etos, Douglas en ICI PARIS XL voor bovengenoemde prijzen. Wat vinden jullie, noemen jullie dit ultra black of gewoon zwart? Ik vind het een beetje jammer van de loze belofte, of verwacht ik teveel van ultra black?

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

 1. Persoonlijk heb ik echt een zwak voor de eyeliner van Essense, die ik zo ontzettend fijn en zwart! Ik ben er inmiddels achter dat een duur product niet gelijk het beste hoeft te zijn en dat bewijst dit artikel ook weer.

  Fijn artikel!
  XoXo Melanie

 2. Vooral naar de vloeibare eyeliner ben ik erg benieuwd! Die vind ik altijd het prettigst werken! En ik vind ze wel zwart genoeg eigenlijk. :-)

 3. Ik vind de eyeliner van Essence heel goed! Ik ben slecht in het tekenen van strakke lijntjes, maar met deze pen kan ik prima overweg. Eigenlijk zoek ik vooral bruine eyeliners. Vind ik veel zachter staan, vooral bij degenen die bijna 40 en niet meer zo glad zijn, zoals ik. ;-)

 4. jammer dat ze niet zo goed zwart zijn, zou je toch verwachten als je die naam ziet. Alleen daarom zou ik ze niet zo snel kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *