Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bourjois Uitwisbare Eyeliner

 photo Liner_zps4341b024.png

Hoe handig is dit? Een uitwisbare eyeliner! Ik denk dat met mij er nog veel meer meiden zijn die wel eens een foutje maken met het aanbrengen van eyeliner. Helaas werk je dit niet eventjes makkelijk bij. Vaak is de enige oplossing alles er af halen en weer opnieuw beginnen, niet echt fijn. Maar met de nieuwe Bourjois eyeliner kan je het lijntje heel makkelijk uitgummen en corrigeren waar nodig is, wat een uitvinding!

 photo Liner2_zpsa8bba6ed.png

Toen ik begon met eyeliner aanbrengen – gelukkig kan ik het nu wel netjes – was het echt een drama. Je kon je bijna vergelijken met een Panda. Maar deze eyeliner zorgt ervoor dat je best een foutje mag maken, het is namelijk zo weer weg met het handige gummetje aan de achterkant van de eyeliner. Het is niet echt een gum, maar een rubberen tip die precies werkt en ook nog eens flexibel is. Hij haalt zonder problemen het verkeerde lijntje weg en laat een strak en zonder klontjes resultaat achter.

 photo Liner1_zpsb1a8c286.png

De eyeliner bestaat natuurlijk uit een gewone eyeliner, in de vorm van een dun kwastje. Ik moet wel zeggen dat mij meteen de dikke en stroperige structuur opviel. Het leek me niet echt prettig werken, en ik de praktijk is het ook niet prettig, maar daar kom ik zometeen weer op terug. Hij ligt wel lekker in de hand en je kan er makkelijk mee aanbrengen.

 photo Liner4_zpsb19ebac5.png

Aan de andere kant van de eyeliner zit het handige stukje plastic waarmee je de eyeliner naar eigen wens kan uitgummen of corrigeren. Het is zoals ik al zei een stukje rubber, handig want na het corrigeren kan je hem weer makkelijk schoonmaken zodat het niet een vies wit puntje wordt.

 photo Liner3_zps7879688b.png

De eyeliner is echt een goede zwarte eyeliner die geen enkel opzicht transparant lijkt, dit komt natuurlijk door de dikke structuur. Maar daar zit meteen een gevaar aan, omdat hij wat dikke is, is het snel op aan de punt en wil je een mooie wing maken moet je hem weer in het potje dippen om genoeg product aan je kwastje te hebben, dat kan je hier ook zien.

 photo Liner5_zps504736da.png

Laten we het gewoon testen – hier zonder oogschaduw – . Hier heb ik een winged eyeliner gemaakt, maar toch wil ik hem als gewone eyeliner dragen. We gaan de wing dus verwijderen met het gummetje. Trouwens hier is de eyeliner wel makkelijk aangebracht maar ik totaal niet prettig werken, het voelt net alsof ik wax aan het aanbrengen ben boven mijn ogen. Het glijd ook totaal niet over je wimperlijn heen. Je moet dus echt trekken…

 photo Liner6_zpsaaa531d4.png

Het gummen werkt wel, maar of ik er nou enthousiast over ben… Strakke lijn en geen klontjes zeiden ze toch? Nou ik zie totaal geen strakke lijn en overal nog klontjes met overgebleven eyeliner. En ik heb ook echt mijn best gedaan om het netjes te doen. Maar helaas, dit werkt voor geen meter netjes. Mijn tip is dan nog steeds, haal het er weer vanaf en begin van voor af aan. Zo ga ik niet de rest van de dag rondlopen.

 photo Liner7_zpsd6407798.png

Volgende test met oogschaduw, oeps mijn lijntje iets te ver doorgetrokken, even uitgummen!

 photo Liner8_zps28cae68f.png

Alweer geen strakke lijn en weer allemaal klontjes… Omdat het gummetje eigenlijk de eyeliner van je oog af rolt nam hij veel meer mee dan ik eigenlijk wilde en daarom is er veel weer eyeliner weg dan de bedoeling was. Jammer genoeg is ook een deel van mijn oogschaduw verdwenen, dus die zou ik daarna ook nog weer moeten bijwerken. Zelfs met een basis blijft de oogschaduw na het gummen niet op zijn plek zitten.

Ook is het verwijderen best een agressief klusje, de eyeliner laat zich niet zomaar verwijderen waardoor je best hard moet boenen op je oogleden. Geloof me, dit vinden je ogen en de huid rondom je ogen totaal niet fijn. Ik heb de hele ochtend met geïrriteerde oogleden en ogen rond gelopen.

De houdbaarheid belooft 16 uur te zijn en dat haalt hij wel, hij blijft wel goed op zijn plek zitten. Mits je er aan zit, want dan rult het ook van je oogleden af. Dus een slaapje op de bank is niet echt goed voor deze eyeliner. Voor de rest geloof ik graag dat hij de 16 uur haalt.

 photo Liner9_zpsf9d15c2d.png

Het idee is echt ontzettend leuk, alleen de uitvoering is echt een stuk minder. Het doet gewoon niet wat het belooft en het is onwijs irriterend aan de oogleden en ogen. Het enige voordeel aan deze eyeliner vind ik de ontzettend goede en zwarte pigmentatie maar daar is dan ook alles mee gezegd. Nee, dit is zeker geen eyeliner dat in mijn stash terecht komt.

Mocht je hem toch willen proberen als beginnend eyeliner zetter, dan kan ik hem misschien aanraden om lekker mee te oefenen. De uitwisbare eyeliner van Bourjois kost € 11,99 – daar krijg je een verpakking van 2,5 van – en is te koop bij onder andere de Etos, Douglas en ICI Paris XL.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

41 reacties

  1. Het idee is erg leuk, maar jammer dat het niet goed werkt. Daarnaast vind ik de eyeliner ook niet mooi. Veel glans en het lijkt een tikkeltje vettig te zijn. Net of het op de huid ligt in plaats van dat het erin trekt.

  2. Het is inderdaad een leuk idee, opzich ziet het gummen er nog wel oké uit. Maar ik vind de liner zelf niet echt mooi. Zitten er andere ingrediënten in dan normale liner, of zou je ook met een gewone eyeliner kunnen gummen?

  3. Hmm, ik had hem al voorbij zien komen en had toen al mijn bedenkingen bij dit product. Als je het vraagt na het lezen van je review, een groot faal product ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *