Bourjois Révélateur d’Éclat Healthy Mix Foundation

Jullie kennen vast allemaal wel de Healthy Mix foundation van Bourjois, dit is misschien wel een van hun populairste foundations, maar nu is hij vernieuwd en nog beter gemaakt. Ik was natuurlijk erg benieuwd naar deze foundation want had er al zulke goede verhalen over gehoord, dus dat moest ik eens gaan testen.

De Healthy Mix foundation zorgt ervoor dat je huid nog meer gaat stralen en dit door middel van appel, meloen en abrikoos (vandaar natuurlijk de naam Healthy Mix), vitamine-E en kristallijne pigmenten. De abrikoos zorgt voor de helderheid, meloen voor de hydratatie en de appel is voor de jeugdigheid van de huid in tact te houden. Kristallijne pigmenten die egaliseren en die het natuurlijke licht van de huid doorlaten.

De dekkende foundation heeft een frisse en smeltende textuur. Het laat de huid ademen en heeft een hele lichte structuur. De foundation is tot 8 uur lang mooi en helder en zelfs tot 16 uur lang geeft het een egale dekking aan het gezicht.

De foundation is in 8 kleuren te krijgen: 51 Vanille clair, 52 Vanille, 53 Beige clair, 54 Beige, 55 Beige foncé, 56 Hâlé clair, 57 Hâlé, 58 Hâlé foncé. Zelf heb ik de 51 Vanille clair en dat is de lichtste variant.

De verpakking is helemaal van glas en heeft een handige pompdop zodat je makkelijk het product kan doseren en kan aanbrengen.

De structuur van de foundation is heel erg fijn, niet te dun maar ook zeker niet te dik. De kleur vind ik helaas wel heel erg aan de gele kant, daar moet je dus wel even op letten als je niet te geel wilt worden. Op het eerste gezicht ziet hij er ook heel erg dekkend uit.

Mijn gezicht zonder make-up.

Mijn gezicht met alleen de Bourjois Healthy Mix foundation. Laat ik maar gewoon eerlijk zijn, ik vind hem niet mooi. Mijn gezicht werd er echt enorm geel van omdat het een goed dekkende foundation is en ziet er heel erg cakey uit. Nee, niet echt een foundation die ik vaker zou pakken. Wel werkt hij perfect mijn oneffenheden weg. Ook brengt hij erg prettig aan en werkt fijn.

De foundation is helaas niet echt mijn ding maar als je op zoek bent naar een foundation met een gele ondertoon zit je echt helemaal goed met deze foundation. Ben je dat niet dan zou ik deze foundation echt skippen want je wordt er echt behoorlijk geel van. Ook ben ik niet echt blij met het cakey effect. Voor de rest werkt de foundation prima en geeft een mooie egale huid.

De vernieuwde Bourjois Healthy Mix ligt vanaf nu in de winkel en kost € 14,99 per stuk. De Healthy Mix lijn heeft ook nog andere producten zoals: compact powder, blush, concealer en serum.

Dit vind je misschien ook leuk

40 reacties

 • Reply
  Kelly Caresse
  4 maart 2013 at 15:05

  Ik vind het wel een mooie foundation maar ik vind hem wel wat te geel. Meer geschikt voor meiden met een gele ondertoon. Anders is hij echt te zichtbaar en dat haalt het natuurlijke effect weer weg. wel een goede eerlijke review dit!

 • Reply
  femketje
  4 maart 2013 at 15:08

  de lichtste kleur lijkt me wel wat.. ben alleen benieuwd of die voor mij niet te geel gaat zijn!

 • Reply
  charlotte
  4 maart 2013 at 15:13

  Ik heb hem zelf ook en ik snap wel wat je bedoelt met dat ‘gelige’ maar zodra ik het daarna afpoeder zie je daar eigenlijk weinig van terug. Goede review. + ik vind de blush die je op de laatste foto op hebt erg mooi, welke is het als ik vragen mag?!

 • Reply
  Sara
  4 maart 2013 at 15:15

  Is nummer 51 echt verkrijgbaar nu? (Normaal start het steeds vanaf 52) Dat zou anders wel ideaal zijn, aangezien ik superbleek mét gele ondertoon ben :D

 • Reply
  Sofie
  4 maart 2013 at 15:21

  Ik vind de foundation iets te gelig, maar fijne review!

 • Reply
  Miranda
  4 maart 2013 at 15:24

  Ik heb nummer 52 altijd gehad, maar die was net een tikje te donker. Ik ben wel benieuwd of nummer 51 voor mijn huid niet te geel is.

 • Reply
  fablouise
  4 maart 2013 at 15:27

  Mooie review, ik ben nu toch meer van de BB Cream!

 • Reply
  Ashleey
  4 maart 2013 at 15:29

  Jammer dat het niet echt jouw ding is, maar wel een fijne review!

 • Reply
  Daniëlle Springer
  4 maart 2013 at 15:31

  Ik heb hem ook gekregen en ik ben er enorm tevreden over. :)

 • Reply
  beautyjuf
  4 maart 2013 at 15:44

  Wat een fijne review! Ik vind de foundation iets teveel ‘pannenkoek’-effect hebben op jouw gezicht. Jammer, want het leek me een heel fijn product. Hmm, toch skippen..!

 • Reply
  ChantalAngel
  4 maart 2013 at 15:50

  Jammer dat deze iets te gelig is maar geld dat voor alle kleuren in deze lijn of alleen de kleur die je hier gebruikt hebt? ik vind hem verder wel mooi dekkend.

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  4 maart 2013 at 15:50

  hmm, past inderdaad echt niet mooi op je huid! jammer :)

 • Reply
  LounaBeauty
  4 maart 2013 at 15:57

  He dat is jammer,, :) Zo’n laag op je huid is inderdaad niet fijn.. balen! Gelukkig zijn er nog wel veel andere kleuren, misschien even mengen? :) Of vind je de structuur ook echt niet fijn>

 • Reply
  Chantal
  4 maart 2013 at 16:06

  Ik sla deze over. Ik houd niet van foundation met gele gloed.

 • Reply
  Marjolein
  4 maart 2013 at 16:07

  Jammer van de kleur, ik ben juist het tegenovergestelde van geel haha!

 • Reply
  Maureen
  4 maart 2013 at 16:14

  Hmm, ik ben er erg benieuwd naar. Hij dekt goed en dat is wat ik nodig heb, dus als ik met poeder dat gele kleur kan wegwerken, dan is hij perfect voor mij. Ben vooral benieuwd naar de lichtste kleur, ik ben zo witjes haha, elke foundation is bijna te donker/oranje voor mij. Ook als ik soms de lichtste kleur neem. :s

 • Reply
  Amy
  4 maart 2013 at 16:16

  Zelf ben ik erg blij met een gele foundation, ik heb echt een enorm gele ondertoon dus dit soort foundations zijn voor mij echt fantastisch. Ik ben ook fan van de gewone Healthy Mix, niet van het serum, dus hoop dat deze net zo goed gaat zijn als het origineel.

 • Reply
  Tugce
  4 maart 2013 at 16:31

  Gebruikte de vorige variant altijd. Die werkte heel fijn, kreeg er geen cakey effect van en hij was absoluut niet gelig.. Jammer!

 • Reply
  chucky1012
  4 maart 2013 at 16:31

  Het is wel mooi maar misschien niet wat jij gewend bent! Ik zou dan ook graag een foto willen zien als je de juiste foundation hebt gekocht! ;-) Om het verschil nl te kunnen zien.

 • Reply
  isabella
  4 maart 2013 at 16:38

  De dekking ziet er wel erg goed uit. Maar een gele ondertoon is niks voor mij…

 • Reply
  martinaa89
  4 maart 2013 at 16:46

  Ik vind bourjois eigenlijk de fijnste foundations hebben, al ben ik nu meer voor de bb Cream!

 • Reply
  Jewelyz
  4 maart 2013 at 16:49

  Hmm abrikoos! Het ziet er wel erg mooi uit.
  En leuke sjaal heb je om! :-)

 • Reply
  belessanl
  4 maart 2013 at 16:52

  Ik vind het effect niet te gelig overkomen op de foto’s, maar ik begrijp wel wat je bedoelt als een foundation een te gele ondertoon hebt. Mooie foto’s!

 • Reply
  La vie mondaine
  4 maart 2013 at 17:09

  Goeie review, hij lijkt me inderdaad prettig in gebruik, maar hij is wel wat gelig :P

 • Reply
  Wies
  4 maart 2013 at 17:35

  Ik heb deze foundation ook vorige week gekocht en ik vind hem erg mooi. Ik ben van mezelf vrij geel dus ik was echt op zoek naar zo’n kleur (51).

 • Reply
  Hester
  4 maart 2013 at 18:17

  Hij ziet er inderdaad vrij geel uit, dat is het lastige met foundations, al die verschillende kleuren en ondertonen van iedereen!

 • Reply
  Madelon
  4 maart 2013 at 18:20

  Jij hebt zo’n mooie huid al van jezelf, ben ik echt jaloers op! (op een goede manier ;)) :)

 • Reply
  beautyverse
  4 maart 2013 at 18:24

  Mooie review, ik ben zelf niet zo’n fan van vloeibare foundation. Ik blijf trouw aan mijn Clinique. Leuke blog heb je, je hebt er een volger bij!:)

 • Reply
  Anne Solveig
  4 maart 2013 at 19:28

  Gelig is die inderdaad wel!

 • Reply
  Jana
  4 maart 2013 at 19:32

  Hmm..Lijkt me niet zo mooi :) x

 • Reply
  kimberly
  4 maart 2013 at 19:38

  Jammer van de gele gloed, skippen maar haha! Hier en daar wel wat goede ervaringen gelezen, maar als ik hem nu zie denk ik niet dat het echt mijn fav zou worden

 • Reply
  ChellesBlog
  4 maart 2013 at 20:48

  Beetje jammer dat hij zo geel is en zo dik en een cakey-effect geeft. Echt jammer! X

 • Reply
  Linda HJHV
  4 maart 2013 at 20:52

  Jammer dat hij te geel en te cakey is bij jou. Ik heb nog de oude liggen en die vind ik heel fijn voor in de winter als mijn huid wat droger is, ben nu ook wel benieuwd naar de vernieuwde versie. Gelukkig heb ik een gele ondertoon, dus de kleur zou geen probleem moeten zijn.

 • Reply
  Gabriëlla
  4 maart 2013 at 21:08

  Haha wat grappig. Ik heb een hele gele ondertoon, had deze foundation en deze was zelfs nog niet geel genoeg voor me! Cakey vind ik ‘m zeker niet en wat heb jij een mooie huid van jezelf Aranka, wauw!

 • Reply
  xxxcharr
  4 maart 2013 at 22:41

  Jammer dat de kleur niet zo is.
  Inderdaad een beetje gelig.
  Maar verder lijkt die me wel fijn!

 • Reply
  Meer
  4 maart 2013 at 22:46

  Opzich vind ik de kleur je prima staan! Maakt je gezich wel megavlak.. Denk dat het met een frisse blush, wat highligher en een mooi aangezette arcadeboog al een stuk minder geel (en in mijn ogen plat) oogt!

  Is de maxfactor (die drie in 1 foundation die zogenaamd ook primer erin heeft) in de lichtste kleur niet wat voor je? Ik ben megalicht en die is prima :). Is voor mij zelfs wat droog dus misschien voor jou (je hebt wat vettere huid toch?) helemaal perfect?

 • Reply
  Miss Langhaar (@MissLanghaar)
  5 maart 2013 at 00:25

  Ik heb hier een oude variant van en die is nog steeds favoriet. De kleur is voor mij wat te donker maar niet te gelig ofzo. Ben dan ook heel erg benieuwd naar deze :)

 • Reply
  beautycasebycaro
  5 maart 2013 at 07:20

  Hij lijkt me toch wel fijn, ziet er goed dekkend uit, daar hou ik wel van! Ik vind dat gele wel meevallen.

 • Reply
  Alexandra
  6 maart 2013 at 19:04

  Heerlijk. Eindelijk een gele foundation! Mijn lichaam is geel, maar mn gezicht veel rozer. Dus gele foundation trekt dat wat bij. Ik vind het veel mooier dan rozige foundations. Daar gruwel ik juist van

 • Reply
  Gabriëlla
  9 maart 2013 at 15:34

  Ziet er mooi uit maar een beetje gelig, maar zoiezo vind ik dat je geen foundation nodig hebt! Je huid ziet er echt super uit! Maar het is natuurlijk jouw beslissing of je nou wel of niet foundation op doet ;) Ik zou hem ook wel willen, maar hij is vast te licht voor mij aangezien ik getint ben.. x

 • Laat een reactie achter