Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation

 photo Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation8_zps0vb8ujem.png

Mousse foundation is echt weer helemaal hot, terug van weggeweest. Ook Bourjois komt met een soort van mousse foundation uit. Een echte mousse wil ik het niet noemen, maar hoe ik het wel moet noemen weet ik eigenlijk ook niet. Het is in ieder geval een hele bijzondere foundation qua structuur, ik laat jullie vertel jullie er wat meer over vandaag.

 photo Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation1_zpsst7ugg4g.png

De nieuwe foundation van Bourjois heet de Nude Sensation en is een foundation die heel gemakkelijk aan te brengen is en die je niet voelt zitten, dit komt door de hele lichte structuur van het product. De textuur van de foundation smelt meteen samen met de huid en zorgt voor een mooie en egale teint die je imperfecties maskeert. Het klinkt allemaal heel goed en ik ben dan ook erg nieuwsgierig geworden naar deze foundation.

 photo Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation3_zps3sqpn2s6.png

Op de achterkant vind je nog wat meer informatie over het product. Helaas was de verpakking echt een drama om te fotograferen omdat het een glanzende zilveren sticker was. De beloftes die op de achterkant staan: een flawless effect, verfijnt de poriën en vervaagt de fijne lijntjes in het gezicht. De foundation heeft een inhoud van 18 ml wat ik niet echt heel erg veel vind. Ook vind ik hem niet zuiniger in gebruik dan een andere foundation, dus ik gok dat je hier niet zo heel lang mee gaat doen.

 photo Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation2_zpstscutze1.png

De Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation is er in vier verschillende tinten:

 • 41 Nude Clair
 • 42 Nude Rosé
 • 43 Nude Doré
 • 44 Nude Ensoleillé

Zelf heb ik de lichtste kleur – 41 Nude Clair – ontvangen die er in Nederland en België te koop is.

 photo Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation4_zpslxlartoy.png

De structuur van de foundation vind ik heel apart, misschien zelfs wel een beetje vreemd. Het is een hele dunne structuur en niet echt mousse achtig, meer een luchtige soort kwark om het daar maar even mee te vergelijken. De structuur is heel luchtig maar ook waterig als je hem verdeelt over de huid, heel apart. Dit bedoeld Bourjois dus waarschijnlijk met een lichtgewicht structuur.

 photo Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation6_zpswe874riw.png

Wel ziet de kleur er prima uit. Echt licht vind ik de kleur niet, dus heb je echt een hele lichte huid zal dit niet de beste kleur zijn die bij je past. Wel heeft hij een lichte textuur en zal dus ook niet al te heftig dekken waardoor hij waarschijnlijk ook goed draagbaar is voor een wat lichtere huid.

 photo Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation5_zpsal6hp3uq.png

Als je de foundation test voelt hij heel erg koel en zacht aan. Het is echt een soort dikke yoghurt, heel apart. Hij verdeelt ook heel erg makkelijk omdat hij zo zacht van structuur is. Zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt bij een foundation. Ik ben heel benieuwd wat de foundation op het gezicht gaat doen.

 photo Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation7_zpsi9yefgyo.png

Uitgesmeerd zie je vrijwel niets meer van de foundation, hij lost perfect op met de huid. Alleen hier kan je wel zien dat hij net iets te geel voor mijn hand is. Als je goed kijkt zie je het kleurverschil, maar hij ziet er voor de rest echt super natuurlijk uit, zeker geen masker of cake effect.

 photo Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation9_zpsqoixfr4y.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation10_zpsnebgwbbc.png

Mijn gezicht met alleen de Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation. Hij ziet er echt geweldig uit, je kan hem echt niet zien, behalve dan de kleur, want hij is wel een beetje aan de gele kant.

 photo Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation11_zpsxjrcpynu.png

Met alle mak-up op. Hier ziet de foundation er echt heel erg mooi uit. Alleen dan komt hier het grote minpunt, je voelt hem zitten. Niet echt een vettig laagje, maar echt een waterig laagje, echt heel gek. En wat nog gekker is dat hij zich niet echt hecht aan de huid. Als ik met mijn vinger over mijn gezicht heen veeg, veeg ik de foundation er zo vanaf met de gekke nattige laagje, heel apart. De foundation ziet er echt geweldig uit op het gezicht, als een tweede huid, want je ziet hem echt niet zitten. Alleen zo jammer dat hij een soort waterig laagje achterlaat waardoor hij zich niet goed hecht aan je gezicht, balen!

 photo Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation12_zpspo6z54sm.png

Dit had dé perfecte foundation kunnen zijn, want de finish is echt geweldig. Helaas voelt hij erg nattig aan en veeg je hem er zo weer vanaf met je vingers, dat lijkt me niet echt de bedoeling. Helaas, voor mij is dit geen hoogvlieger, maar misschien voor mensen met een hele droge huid kan dit wat zijn. De nieuwe Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation is er in vier verschillende kleuren te krijgen voor € 14,99 bij onder andere Etos, Douglas en ICI Paris XL.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

 1. Ik weet het niet, een mousse foundation. Op zich ziet het er wel mooi uit op je gezicht. Jammer dat je hem voelt zitten!

 2. Ik was vroeger gek op de mousse foundations van zowel Bourjois als L’oréal! Helaas zijn die er beide uit het assortiment gegaan. Ik ben dus eigenlijk wel heel benieuwd! Als je de foundation fixeert met poeder, verdwijnt dat gekke laagje dan niet?

 3. Wel jammer dat je het er zo weer af veegt en dat je hem voelt zitten, want zo op camera vind ik hem er echt heel mooi uit zien. xxx Lucinda

 4. Nee, de kleur is inderdaad niet goed voor jou. En dat hij zo OP je huid blijft liggen is ook geen goed nieuws.

 5. Wat gek dat jij hem er zo af kunt vegen! Bij mij blijft hij prima zitten, al heb ik hem nog niet vaak opgedaan dus heel precies kan ik dat niet zeggen ;).
  x

 6. Ik vind de finish niet zo heel mooi, ik vind dat je hem best wel goed kan zien zitten, en dat hij zo van je gezicht af te vegen is vind ik maar gek

 7. Het effect is erg mooi, ook al is ie wat gelig voor jou. Wel jammer dat je hem zo voelt zitten en er makkelijk af veegt! Niet echt fijn als je je jas aandoet of gewoon even omkleed.

 8. fijn dat je deze niet ziet zitten, daar ben ik naar op zoek. Wel jammer dat ie op je huid blijft liggen alleen heb k dat de laatste tijd met elke foundation die ik probeer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *