Bourjois Lash Machine Dramatic Volume & Length

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length4_zps1ojumwv8.png

Bourjois blijft maar met nieuwe producten komen, maar stiekem was ik naar dit product wel heel erg benieuwd. Eerst dacht ik dat dit een gewone mascara was voor extreem veel lengte en volume. Maar toen ik de verpakking opende kwam ik een heel ander product tegen waar ik nog niet eerder mee gewerkt heb. Het is niet iets nieuws wat we nog niet kennen, maar ik vond het wel heel erg leuk om eindelijk een keer zelf te testen.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length_zpsfimfzjnk.png

De mascara – mag ik het eigenlijk zo noemen? – zit in een doosje wat ik al heel verrassend vond. Normaal zitten de producten van Bourjois nooit apart verpakt in een doosje. Dat soort kleine dingen trekken dan mijn aandacht, het moet dan wel iets bijzonders zijn. Het doosje is waarschijnlijk voor de informatie, want wat er allemaal op het doosje staat kun je niet kwijt op de mascara huls zelf. Het ziet er eigenlijk wel leuk uit, het trekt wel je aandacht.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length1_zpsvn8movmt.png

Toen ik dit plaatje zag – en niet verder had gelezen – dacht ik dat we weer terug in de tijd gingen en weer een witte mascara kregen om je wimpers te verlengen. Maar niets is minder waar, het is een borsteltje met fibers om je wimpers te verlengen tussen de twee mascara laagjes in, klinkt spannend. Ik weet dat Essence dit een keertje heeft gehad in een limited edition en was toen best populair. Ik heb het toen zelf niet getest maar ben eigenlijk wel benieuwd naar het effect.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length2_zpsf02qnkd5.png

Op de achterkant lees ik wat meer informatie over het product – wel bij de Duitse beschrijving, klein foutje Bourjois -. Het zijn dus vezels die je aanbrengt op je natte mascara en daarna nog weer een laagje mascara aanbrengt. Dit moet je wimpers overdreven veel volume en lengte geven en laat mij daar nou net van houden. De vezels moeten niet voor klontjes zorgen en tot 24 uur blijven zitten. De vezels zijn getest op mensen met gevoelige ogen of lenze. Ik draag zelf ook elke dag lenzen dus hoop dat ik er ook echt geen last van krijg, het zijn kleine vezeltjes die snel in je ogen kunnen komen en voor irritatie kunnen gaan zorgen.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length3_zpsqzvnbnoh.png

En dan vinden we nog een plaatje hoe de mascara werkt. Eerst breng je dus een laagje mascara aan, laat deze niet drogen – dat deed ik eerst wel – en brengt daarna meteen de vezels aan met het handige kammetje. Heb je de vezels aangebracht kan je verder gaan met je gewone mascara en nog een laagje aanbrengen. Ik deed het eerst op wimpers met opgedroogde mascara, maar dan blijven de vezels natuurlijk niet zo goed plakken, beetje dom van me.

Ingrediënten van de vezelmascara zijn: Polyehylene Terephthalate, Dimethicone, Phenoxyethanol, Silica en Propolone.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length5_zpsn5x3mcmv.png

Als je de mascara uit de verpakking haalt komt een iets kleinere huls dan normaal uit de verpakking. Je kunt hem vergelijken met de lipgloss verpakking van Bourjois, hij heeft precies dezelfde vorm. Hij ziet er prima uit, ben benieuwd naar de inhoud.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length6_zpsllr8bu4x.png

De verpakking is voor de rest best saai, de naam van het product staat er op en dan houdt het ook wel op. Voor de rest staat er geen enkele informatie op, daar heb je dus het doosje voor. Mocht je nog wat willen terug lezen over de werking moet je het doosje dus wel bewaren.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length7_zpswqjxwazr.png

Als je het borsteltje uit de verpakking haalt is het alsof ik een suikerspin naar boven haal. Of een borsteltje waar ik spinnenwebben mee heb weggehaald. Het ziet er best grappig uit.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length8_zpsux1sjzyx.png

Van dichtbij zie je de verschillende vezels goed zitten, het ziet er best een beetje vreemd uit. Toch ben ik wel een beetje bang dat het gaat irriteren aan mijn ogen omdat het gewoon losse stukjes zijn die makkelijk weg kunnen dwarrelen. Goed, we gaan hem testen.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length11_zps3op3dadr.png

Mijn wimpers zonder product.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length12_zpswqkc2y4q.png

Mijn wimpers met de Max Factor Masterpience Glamour Extensions Volumising Mascara.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length13_zpso9sstndu.png

Mijn wimpers met de Bourjois Lash Machine Dramatic Volume & Length, zie je de vezels zitten?

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length14_zpscekpfol6.png

Mijn wimpers met nog een laagje Max Factor Masterpience Glamour Extensions Volumising Mascara over de vezels heen. Jeetje, mijn wimpers zijn wel echt huge geworden. Ze maken zeker hun belofte waar met overdreven veel volume en lengte. Maar zonder klontjes durf ik niet te zeggen, kijk maar eens goed naar mijn rechter oog, ziet er niet echt ‘natuurlijk’ uit. Ik hou over overdreven wimpers, maar dit gaat mijn stiekem toch een beetje te ver, het spinnenpoteneffect is wel bereikt en dat wil ik liever niet.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length10_zpsiac6e7wh.png

Full face valt het eigenlijk niet op, behalve dat ik extreem lange wimpers heb met veel volume. Maar toch zit het me niet lekker dat je van dichtbij het spinnenpoteneffect kan zien. Nee, ik denk dat ik toch liever gewoon bij één laagje mascara blijf. Het blijft trouwens wel de hele dag goed zitten en ik heb geen last van mijn ogen gekregen met lenzen.

 photo Bourjois Lash Machine Dramatic Volume amp Length9_zpsqzg5j1ww.png

Bourjois heeft het leuk geprobeerd, maar het is niets voor mij. Het werkt zeker wel, maar dit gaat me toch net iets te ver. Hou je zelf van dikke onnatuurlijke wimpers dan is dit zeker iets voor jou. De Bourjois Lash Machine Dramatic Volume & Length is binnenkort verkrijgbaar voor € 14,99 bij de Douglas, Etos en ICI Paris XL. Wat vinden jullie van dit effect?

Dit product heb ik ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

39 reacties

 • Reply
  chucky1012
  24 maart 2015 at 09:27

  Ik vindt het resultaat zo mooi en goed!
  Als ik van mezelf geen lange wimpers had dan zou ik dit product zeker gaan kopen.
  Ben brildragend en dan is het niet fijn als de wimpers tegen de brilglazen aan komen.

 • Reply
  Sharon
  24 maart 2015 at 09:34

  Catrice heeft precies hetzelfde product al een hele tijd in de schappen, de Lash Boost. Deze kost voor rond de € 4. Misschien een aanrader voor zoiets het graag eens wil proberen.

  • Reply
   Aranka
   24 maart 2015 at 09:38

   Oh dat wist ik helemaal niet, goede tip inderdaad!

 • Reply
  Manon
  24 maart 2015 at 09:35

  WOw het resultaat vind ik echt toppie, ziet er goed uit!

 • Reply
  Lisa
  24 maart 2015 at 09:35

  Oeeeh, heel mooi!

 • Reply
  Lindsay
  24 maart 2015 at 09:42

  Ik heb ooit eens iets gelijkaardigs gebruikt, helaas als je in de buurt van een blacklight komt zit je hele gezicht onder de witte pluisjes :-)

  • Reply
   Aranka
   24 maart 2015 at 09:44

   Eeeh oeps! Het is dus zeker geen aanrader om te dragen bij het stappen!

  • Reply
   Lesley Van de Langkruis
   24 maart 2015 at 13:21

   haha ik wilde net gaan zeggen mooi voor een avondje stappen, maar als er dan blacklight in de buurt is is het geen aanrader dus haha

 • Reply
  Denise
  24 maart 2015 at 09:46

  Wat een mooie review! Ik vind dat je van jezelf al redelijk lange wimpers hebt, dus snap dat het een beetje too much wordt. Voor mij met m’n korte wimpers kan het misschien nog wel een uitkomst zijn!

 • Reply
  Bianca
  24 maart 2015 at 10:14

  Ik denk niet dat dit iets is wat ik zelf zou gebruiken, wel weer een fijne en duidelijke review x

 • Reply
  Johanneke
  24 maart 2015 at 10:34

  Ik vind het resultaat erg mooi en vind de spinnepoten wel meevallen, maar ik hou dan ook wel van een beetje Oompffff wimpers.

 • Reply
  Sjess
  24 maart 2015 at 10:56

  Ik ben wel benieuwd of je vóór je mascara kan opbrengen en dat het dan wellicht iets minder overdreven werkt? Ik gebruik sowieso eigenlijk altijd maar één laag mascara dus dan zou dit wel toevoeging zijn voor mij.

 • Reply
  brightmorningdew
  24 maart 2015 at 11:18

  Ik zou dit zelf inderdaad niet zo snel gebruiken, ben altijd bang voor spinnenpoten!

 • Reply
  Sanja
  24 maart 2015 at 12:07

  Ik vindt het wel meevallen het spinnepoot effect, maar wel leuk dat je zo extreem lange wimpers mee krijgt!

 • Reply
  Kirsten
  24 maart 2015 at 12:16

  Jammer dat je het zelf niks vindt maar ik vind het toch wel mooi hoor! Zoals je zelf al zegt, full face valt het veel minder op.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  24 maart 2015 at 12:34

  Ik vind het effect wel mooi hoor

 • Reply
  Margot
  24 maart 2015 at 12:35

  Wat een mooi resultaat! Ik ben best onder de indruk!

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  24 maart 2015 at 12:44

  Wow wat een lange wimpers! Voor overdag vind ik ook een laagje mascara mooier, maar als je een avondje uit gaat kan je best de lash machine gebruiken!
  Liefs, Iris

 • Reply
  daantje loves to read
  24 maart 2015 at 13:19

  Jaren geleden heb ik ook iets vergelijkbaars gekocht. En net als bij jou is het effect behoorlijk. Nadeel vond ik toen… de spinnenpootjes. Het gaat klonteren en de vezeltjes die in je ogen komen maar ook op je mascara terwijl je dat misschien helemaal niet wilt. Binnen no-time zat ie vol vezels en was ik compleet uitgedroogt en onbruikbaar. Kon ik mijn dure mascara dus weggooien. Balen. Nee, ik koop het niet meer.

 • Reply
  Lesley Van de Langkruis
  24 maart 2015 at 13:22

  Oja vergeet ik te zeggen, wat een mooie achtergrond heb je gebruikt zeg! Dit maakt je post gelijk lekker vrolijk!

 • Reply
  Sofie
  24 maart 2015 at 13:31

  Dit lijkt me een fijne mascara!

 • Reply
  Melissa
  24 maart 2015 at 13:59

  Spinnenpootjes door spinnenweb! Hihi. Het werkt wel, maar het moet je smaak zijn

 • Reply
  Kelly
  24 maart 2015 at 14:50

  Ziet er goed uit!

 • Reply
  Mariëlle
  24 maart 2015 at 15:01

  SO dat is nog eens een verschil! Maar ik kan wel begrijpen dat je het niet helemaal alles vindt. Toch zou ik het voor een avondje stappen best doen zo!

 • Reply
  Nicolish
  24 maart 2015 at 15:02

  Het ziet er wel erg mooi uit, maar toch vind ik het ook wat teveel gedoe.

 • Reply
  Kirsty
  24 maart 2015 at 15:41

  Ik ben niet heel erg onder de indruk, vind dat het inderdaad een beetje voor dikke, onnatuurlijke wimpers zorgt! Van een afstandje vind ik het wel mooi, maar als het van dichtbij niet mooi is, sla ik hem toch over. Zeker omdat ik normaal met één laagje mascara al klaar ben en dit nog extra werk is ook haha!

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  24 maart 2015 at 15:55

  Ik hou echt van dit effect! Net wat meer drama. Nice!

 • Reply
  Yvonne
  24 maart 2015 at 16:04

  Ik vind het effect wel mooi! Ik heb al zo’n soort product met zwarte vezeltjes. Werkt fantastisch maar inderdaad merk je soms dat ze in je ogen terechtkomen.

 • Reply
  Fenna
  24 maart 2015 at 16:04

  Lijkt me geen aanrader i.v.m. m’n lenzen !

 • Reply
  Julie
  24 maart 2015 at 17:28

  Ik vind het er eigenlijk wel goed uitzien! Het is vast even uitzoeken hoe hij het beste resultaat geeft, maar het heeft toch wel een grote wauw-factor vind ik dan! :-)

 • Reply
  Naomi
  24 maart 2015 at 18:19

  Wauw, werkt goed!

  x

 • Reply
  Jennifer
  24 maart 2015 at 18:55

  Ik vind dit effect juist super mooi! In tegenstelling tot je mascara review van die mascara van lancome.. Deze spreidt je wimpers perfect vind ik, totaal niet dik en onnatuurlijk. Ben alleen niet zo van die vezeltjes, ben inderdaad bang dat dat gaat irriteren.

 • Reply
  Cindy | Life meets Beauty
  24 maart 2015 at 19:36

  Op zich een heel mooi effect! Maar inderdaad, je moet van dichtbij echt geen spinnenpootjes zien. Ik vind het nog best mee vallen hoor!

 • Reply
  Jana
  24 maart 2015 at 19:56

  Hmm.. ik vind het resultaat er wel uitzien :) Oké van dichtbij is het spinnenpoot-effect wel zichtbaar,maar van veraf is het erg mooi het volume ^^

 • Reply
  Chinouk
  25 maart 2015 at 09:34

  Ik vind het wel een mooi effect geven! De verpakking is overigens precies hetzelfde als de wenkbrauwgel van Bourjois haha.

 • Reply
  Andrea
  25 maart 2015 at 12:56

  Ik vind het resultaat heel mooi hoor! Misschien niet iets voor elke dag, maar voor een avondje uit is het zeker leuk en misschien makkelijker en comfortabeler dan nepwimpers.
  x

 • Reply
  Nicole
  25 maart 2015 at 14:01

  Ik vind het een mooi effect hebben!

 • Reply
  Wendy
  26 maart 2015 at 22:25

  Oh, leuke review. Wist niet dat Bourjois dat had, leuk dat het echt werkt!

 • Reply
  Kaylani
  31 maart 2015 at 20:28

  Hij geeft best een mooi effect, niet verwacht!

 • Laat een reactie achter