Search
Close this search box.

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

Jaren geleden was dit dé foundation, dat weet ik nog heel erg goed. Iedere blogger had hier lovende woorden over en deze foundation moest je gewoon hebben. Een tijdje hebben we niet echt meer wat over deze foundation gehoord maar nu is hij helemaal vernieuwd. Een nieuwe verpakking, een nieuwe concealer en hij is nog beter geworden. Ik kan niet wachten mijn vroegere jeugdliefde erbij te pakken en te kijken of hij nog beter is dan voorheen. Oja en misschien het beste, ze komen met een nieuwe kleur, namelijk de aller lichtste!

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

Ik denk dat deze foundation voor de kenners niet zoveel uitleg meer nodig heeft, maar weet je het allemaal niet meer, hier even een opfris cursus. De Healthy Mix Foundation heeft een frisse, romige textuur en zorgt voor een heldere, prachtige uitstraling met een fantastische natuurlijke, egale finish. De foundation laat graag een stralende teint zien en is een geweldige uitkomst als beauty booster voor elk type vrouw. Maar de experts hebben niet stil gezeten. Tegenwoordig wordt de huid namelijk veel blootgesteld aan schadelijke invloeden die veroorzaakt worden door het pauzeloze tempo van deze tijd. De vermoeide, doffe huid vraagt om een gezonde dosis vitaminen en energie! Daar gaat deze vernieuwde variant voor zorgen!

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

Bourjois Healthy Mix Foundation – € 14,99

De foundation fles vind ik er op het eerste gezicht echt prachtig uitzien. De mooie vormgeving trekt ook meteen mijn aandacht. De foundation fles is gemaakt van glas en je ziet ook meteen wat wat voor een kleur je te maken hebt. De formule van de nieuwe foundation bevat een mix van vitaminen en een melange nuttige ingrediënten. De nieuwe anti-vermoeidheidsformule, die een combinatie van vitamine C, E en B5 bevat, zorgt voor een gezonde en stralende look. De huid is helderder waardoor je teint er frisser en uitgeruster uitziet en je van binnenuit straalt. De nieuwe Healthy Mix geeft, door omhulde pigmenten in de formule, een onzichtbare, natuurlijke finish die tot wel 16 uur blijft zitten en laat de huid lekker wakker aanvoelen. De huid voelt 24 uur lang fris en gehydateerd aan, terwijl donkere kringen en roodheid gecamoufleerd worden.

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

De Healthy Mix Foundation is nog steeds een hele populaire foundation, maar een puntje van kritiek was toch vaak wel dat er maar weinig kleuren beschikbaar waren en ook de lichtste kleur niet in Nederland te koop was. Dat is vanaf nu verleden tijd, want Bourjois voegt naast een nieuwe formule ook drie nieuwe kleuren toe aan het assortiment. De kleuren zijn nu:

 • 50 – ROSE IVORY – nieuw
 • 51 – LIGHT VANILLA
 • 52 – VANILLA
 • 53 – LIGHT BEIGE
 • 54 – BEIGE
 • 55 – DARK BEIGE
 • 56 – LIGHT BRONZE
 • 57 – BRONZE – nieuw
 • 58 – CARAMEL – nieuw

Ik heb de kleur 52 Vanilla ontvangen en dat is voor mij echt de juiste kleur. Er zijn dus nog twee lichtere kleuren en dat is mooi meegenomen voor degenen die echt een hele lichte huid hebben. De foundation bevat trouwens 30 ml en dat is normaal voor een foundation.

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

De foundation heeft een mooi en handig systeem waar je heel gemakkelijk de foundation mee kan oppompen. De foundation komt er makkelijk uit en ik heb genoeg aan één pompje voor een redelijk subtiele dekking. Meer heb je ook niet nodig als je dat wilt, wil je echt voor een wat heftigere dekking gaan moet je of meer gebruiken of nar een andere foundation zoeken. De foundation is zelf vrij dun en is daarom makkelijk en natuurlijk aan te brengen op de huid. Zelf gebruik ik daarvoor een kwast en dat werkt prettig. De foundation pakt snel en mooi op het gezicht en je bent zo klaar, ideaal!

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

Bourjois Healthy Mix Concealer – € 10,99

Als er iets is qua make-up producten wat ik nooit gebruik is het wel een concealer. Ik vind een concealer echt verschrikkelijk. Het ziet er onnatuurlijk uit – wat het is vaak een dikke en dekkende laag -, het trekt in de lijntjes en ik heb het idee dat ik een halve pannenkoek onder mijn ogen heb. Nee, een concealer is echt helemaal niets voor mij. Ik begon dan ook niet al te enthousiast met het testen van deze concealer, terwijl de beloftes mij als muziek in de oren klinken.

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

De Healthy Mix foundation en concealer zorgen ervoor dat je er weer fris en wakker uitziet. Het eerste waaraan je ziet dat je moe bent zijn vaak die wallen of donkere kringen onder de ogen. Deze concealer weet daar wel raad mee en wil ze maar wat graag verbergen. De concealer heeft een formule met een fijne, luchtige textuur die je verzekert van een natuurlijke, onzichtbare finish. De huid vertoont geen donkere kringen meer of andere zichtbare sporen van schaduw, het laat alleen een opvallende, stralende teint achter. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende tinten:

 • 51 LIGHT
 • 52 MEDIUM
 • 53 DARK

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

De concealer heeft een makkelijke en zachte applicator waardoor je het product makkelijk en precies kan aanbrengen op de huid. De formule is licht en belooft dus makkelijk en natuurlijk te vermengen met de huid. Ook heeft de formule twee bijzondere ingrediënten:

 • Sferische poeders die vervagen, verzachten en zorgen voor een zijdeachtige finish
 • Lichtreflecterende pigmenten voor een direct stralend effect en een onzichtbare finish

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

Zoals ik al zei brengt de foundation makkelijk aan en de concealer ook. Maar toch blijf ik geen fan van een concealer. Hoewel het er echt beter en natuurlijker uitziet dan vele andere concealers vind ik hem er toch nog wat onnatuurlijk uitzien en trekt het na een paar minuten ook in de lijntjes. Nee een concealer is gewoon niet zo mijn ding, maar dat is meer persoonlijk dan dat het product niet fijn of goed is.

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

Links zie je hier de concealer in de kleur Light en rechts de foundation in de kleur Vanilla. De kleuren zijn bijna identiek aan elkaar en hebben een vrij gele ondertoon. De texturen voelen zacht en licht aan en brengen erg makkelijk op de huid aan.

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

Mijn gezicht zonder make-up, hier kun je ook goed de roodheden zien.

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

Mijn gezicht met de Bourjois Healthy Mix foundation en concealer. Mijn gezicht ziet er mooi en natuurlijk uit en de roodheden zijn zo goed als verdwenen. Ook de licht aanwezige donkere kringen onder mijn ogen zijn verdwenen door de concealer, maar van dichtbij vind ik het er niet echt heel erg mooi uitzien.

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

En natuurlijk de look met alle make-up erop. De foundation en de concealer geven mijn huid een frisse uitstraling en het ziet er ook echt heel erg mooi en natuurlijk uit. De producten brengen heel gemakkelijk aan en voelen erg prettig aan op de huid. Ook hebben de producten een licht frisse fruitgeur, erg lekker!

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

Omdat de producten een vrij lichte textuur hebben blijven ze niet de hele dag zitten in combinatie met mijn vette huid. Maar doordat de foundation geen mega dekkend resultaat heeft zie je het vetter worden van de huid en dus de slijtage plekken amper tot niet. Ik ben echt enthousiast over deze foundation en weet zeker dat ik deze foundation veel vaker ga gebruiken, zo fijn is hij zeker! DeBourjois Healthy Mix Foundation en Concealer zijn vanaf nu te koop bij onder andere de Etos, Douglas, bol.com en ICI Paris XL.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

 1. Ik heb de oude versie nog. Vind ik ook al fijn! Ben benieuwd naar die concealer. Als jij die te dekkend vind, zal ik ‘m waarschijnlijk goed vinden haha. ;)

  1. Snap ik, maar als ik niet lach zie ik er heel boos uit. En een hele subtiele lach kan niet door mijn overbeet, dan zie ik eruit als een konijntje, haha!

 2. Ik heb precies hetzelfde met concealers als jij Aranka, en gebruik ze daarom ook niet!
  Ben benieuwd naar deze foundation.

 3. Ik zag deze vernieuwde foundation laatst en aangezien Bourjois Healthy Mix echt mijn eerste en een van mijn meest favoriete foundations ooit is was ik meteen enthousiast. Echt fijn dat ze nu ook een lichtere kleur hebben toegevoegd en fijn dat hij nog steeds heel fijn is!

 4. Ik was altijd al heel erg benieuwd naar deze foundation, maar ze verkochten inderdaad niet de lichtste kleur in nl. Nu ze dat wel doen a ik hem misschien wel proberen!

  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *