Bourjois Colorband Eyeshadow & Liner

 photo BourjousColorband1_zps210ba3d8.png

Bourjois komt dit jaar weer met veel nieuws, waaronder deze Colorband oogschaduw en eyeliner potloden. Echt nieuw is het niet, want volgens mij heeft elk ander merk al van deze vergelijkbare potloodjes. Ik ben benieuwd of Bourjois hier nog iets aan kan toevoegen of dat het een beetje mosterd na de maaltijd is. Laten we snel verder kijken want de kleuren vind ik in ieder geval wel heel erg mooi!

 photo BourjousColorband_zpsa8f4465d.png

De zes verschillende kleuren oogpotloden maken deel uit van de Paris Très Confidentiel wintercollectie 2015. Of deze potloden op worden genomen in het vaste assortiment weet ik niet, maar mijn gevoel zegt van wel. Dit soort potloden zijn niet mijn favoriet, ik ben hier gewoon niet handig mee. Geef mij maar gewoon normale oogschaduw, maar ik weet dat velen wel van dit soort potloodjes houden. Bourjois belooft met deze potloden heel wat!

Op de verpakking wordt al duidelijk dat het niet zomaar om een potloodje gaat. Als eerst valt natuurlijk de mooie kleur op en kijk je wat verder dan zie je dat ze beloven 24 uur te blijven zitten en waterproof te zijn. Dat vind ik wel leuk, want dan kun je tijdens het zwemmen – in de zomer, dat duurt nog wel even – een mooie look dragen!

De potloden hebben een standaard verpakking van een potlood. Eventjes had ik gehoopt dat je deze omhoog kan draaien, maar helaas, ook deze moet je gewoon bij slijpen. Wil je de potloden voor het eerst open maken, pas dan wel even op, want dit gaat heel stroef. Daarna gaan de potloodjes op een makkelijke manier open.

 photo BourjousColorband3_zps304f4c02.png

De potloden zijn er in zes verschillende kleuren die mij eigenlijk heel erg aanspreken. Eens wat anders dan paars en groen, gewoon mooie nude kleuren waar iedereen wat mee kan! De kleuren van boven naar beneden:

 • Beige Minimaliste
 • Rose Fauviste
 • Mauve Baroque
 • Brun Dadaïste
 • Gris Graffiti
 • Noir Abstrait

Alle kleuren hebben een iets andere finish, de ene is matte en de andere heeft een mooie shimmer, maar dat zal je zometeen beter bij de swatches zien.

 photo BourjousColorband4_zps2d4866e4.png

De potloden hebben allemaal een vrij grote punt waardoor je er goed en gemakkelijk mee kunt werken. De potloden zijn echt super zacht waardoor ze echt over de huid heen glijden en een prachtig pigment achterlaten. Positief vind ik aan deze potloden dat ze niet zo zacht zijn dat meteen je hele punt weg is. Nee, je ziet haast niet dat je ze gebruikt hebt terwijl er echt heel wat product vanaf komt. Daar stond ik wel even van te kijken!

 photo BourjousColorband5_zpsc27c4854.png

Swatches van de kleuren, zijn ze niet prachtig? Van links naar rechts zie je: Beige Minimaliste, Rose Fauviste, Mauve Baroque, Brun Dadaïste, Gris Graffiti en Noir Abstrait. Eigenlijk heeft elke kleur een mooie en mysterieuze shimmer behalve de zwarte kleur, die is echt intens zwart en ideaal als eyeliner te gebruiken!

 photo BourjousColorband7_zps36655d6f.png

De kleuren beloven ook waterproof te zijn en de hele dag perfect te blijven zitten. Nou ik kan je wel vertellen dat ze muurvast zitten, dit blijft er nog over na oneindig lang op mijn arm boenen met gewone make-up remover. Je hebt dus echt een product nodig olie om dit goed te verwijderen.

 photo BourjousColorband9_zps3c507f8b.png

En dan de look, die valt me eerlijk gezegd een beetje tegen… Ik merk het al met het aanbrengen van de eerste kleur over mijn hele ooglid. Omdat mijn oogleden wat vetter zijn pakt de kleur – Rose Fauviste- niet zo goed als gewoon op de huid, dat vind ik erg jammer! Ook de andere twee kleuren – Mauve Baroque in de crease en Beige Minimaliste – zie je vrij weinig van terug in vergelijk met de swatches. Als je de kleuren aanbrengt voelen ze heel erg vettig aan en kan je ze met je vingers nog uitwerken en blenden. Na een minuutje zit hij echt en voelt hij niet meer vettig aan.

Maar dan de hamvraag, blijven de potloodjes ook de hele dag perfect zitten? Ik heb ze met en zonder oogschaduwbasis getest en houdt even in je achterhoofd dat ik een hele vette huid en oogleden heb. Zonder oogschaduwbasis was het één kliederboel na een paar uur en met oogschaduwbasis zat het er aan het eind van de dag nog perfect op!

 photo BourjousColorband6_zpsad961d80.png

Ik vind de kleuren heel erg mooi en ben stiekem best wel fan van deze potloden, alleen echt als oogschaduw zal ik het niet snel gebruiken, eerder als een eyeliner. De potloden doen wat ze beloven en ze hebben prachtige kleuren waar ik blij van word.

 photo BourjousColorband6_zpsad961d80.png

De Bourjois Colorband Eyeshadow & Liner zullen vanaf deze maand in het schap van Bourjois komen te liggen voor € 9,99 bij de Etos, Douglas en ICI PARIS XL. Wat vinden jullie van dit soort potloodjes? Trekken ze ook niet zo je aandacht of vind je ze juist heel erg fijn?

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

30 reacties

 • Reply
  Lotte
  14 januari 2015 at 06:39

  Wat een mooie kleurtjes! Ik gebruik dit soort potloodjes ook niet graag als oogschaduw, maar inderdaad als eyeliner. Zijn ook heel mooi voor onder het oog, denk ik!

 • Reply
  lucindainwonderland
  14 januari 2015 at 07:09

  Zeker leuke kleurtjes en ook fijn dat je laat zien dat ze dus echt niet gemakkelijk van hun plek te krijgen zijn. De prijs is wel zo dat ik er niet direct een stuk of 5 zal kopen, maar er even bij kijken.. dat ga ik zeker wel doen. xxx Lucinda

 • Reply
  chucky1012
  14 januari 2015 at 07:30

  Dat zijn zeer mooie kleuren.
  De prijs is heel goed want dit geeft heel veel kleur ;-)

  Xoxo

 • Reply
  Nicolish
  14 januari 2015 at 07:41

  Mooie kleurtjes!

 • Reply
  kieke14
  14 januari 2015 at 07:51

  wow mooie kleuren zijn dat! Ik vind alleen het effect op je ogen niet zo spannend, of ligt dat aan mij? :P Maar van de swatches word ik blij :)

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  14 januari 2015 at 08:24

  Ik hou wel van dit soort potloden, ik vervaag ze dan altijd met mijn vingers. Zo kun je een snelle ooglook creëren :). Ik ben dus heel enthousiast als ik dit zo zie.

 • Reply
  Milou
  14 januari 2015 at 08:25

  Wat een goed product! Tenminste, het blijft goed zitten haha. Ik gebruik zoiets ook liever niet als oogschaduw, maar dan zou ik niet goed weten wat ik met die kleuren verder zou kunnen doen! Ik gebruik altijd alleen maar zwarte eyeliner.

 • Reply
  BeautyOpinie
  14 januari 2015 at 08:30

  Ik vind de kleuren erg mooi! Zelf gebruik ik dit soort potloodjes ook niet graag als oogschaduw. Jammer dat ze niet wat dunner zijn, dan had ik ze graag als eyeliner gebruikt.

 • Reply
  Shaz
  14 januari 2015 at 08:34

  Ik vind de kleuren niet bijzonder genoeg.

 • Reply
  Margot
  14 januari 2015 at 09:11

  Vooral de swatches zien er erg goed uit. Mooie kleuren!

 • Reply
  Beautyjuf
  14 januari 2015 at 09:16

  Wauw, ik ben ongelooflijk onder de indruk van het sterke pigment! Ik vind de tinten trouwens ook erg mooi! Thanks voor je fijne review :-)

 • Reply
  beautycasebycaro
  14 januari 2015 at 09:19

  Als oogschaduws zijn ze inderdaad niet zo geslaagd, maar als eyeliner is het mooi! :-)

 • Reply
  Sofie
  14 januari 2015 at 09:22

  Wauw ziet er goed uit! Die pigmentatie <3

 • Reply
  mariëlle
  14 januari 2015 at 09:53

  Ik vind ze er goed uitzien, het zijn mooie kleurtjes :)

 • Reply
  Suzanne
  14 januari 2015 at 10:26

  Ik heb zulke potloden van Essence, volgens mij. Ik vind het wel fijn werken. Ik zou deze van Bourjois niet kopen omdat ik bang ben dat ik de kleur er niet meer af krijg…

 • Reply
  Fashion meets Beauty
  14 januari 2015 at 10:30

  Mauve Baroque zou ik wel willen toevoegen aan mijn beauty stash :D

 • Reply
  Kirsten
  14 januari 2015 at 10:32

  Ze zien er echt prachtig uit, mooie pigmentatie!

 • Reply
  Anita
  14 januari 2015 at 10:55

  Ik vind ze vaak niet echt heel fijn. Geef mij maar gewoon een palette, dat werkt fijner voor mij.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  14 januari 2015 at 11:28

  Wat mooi zeg!

 • Reply
  Melissa
  14 januari 2015 at 12:13

  Deze ga ik zeker aan mijn stash toevoegen! Fijn dat ze zo zuinig i gebruik zijn, en de kleuren vind ik zo mooi!

 • Reply
  Beauty Treasures
  14 januari 2015 at 12:58

  Ze doen mij denken aan de Gosh potloodjes die overigens ook erg goed zijn van kwaliteit.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  14 januari 2015 at 13:40

  Mja, de look valt tegen. De kleuren zijn zo flauwtjes en zwakjes eh. De swatches zien er een pak beter uit.

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  14 januari 2015 at 13:45

  Als eyeliner yes please. Heb het idee dat je inderdaad een vette drap op je ooglid krijgt.

  De potloodjes zien er goed uit! Mooie kleuren.

 • Reply
  Yvonne
  14 januari 2015 at 13:46

  Mooie kleuren en wat blijven ze goed zitten! Dat is voor mij ideaal voor de komende lente, aangezien mijn ogen steevast behoorlijk tranen als gevolg van hooikoorts.

 • Reply
  manon
  14 januari 2015 at 16:53

  Wat een mooie kleuren potloden!

 • Reply
  Diolifestyle
  14 januari 2015 at 18:37

  Ze zien er prachtig uit. Ik hou van zo’n producten!

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  14 januari 2015 at 22:53

  Dat ziet er goed uit! Bourjois blijft toch een van mijn favoriete merken!

 • Reply
  Tania
  15 januari 2015 at 06:29

  Mooie kleurtjes. Ziet er goed uit

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  15 januari 2015 at 14:00

  Wauw, wat een pigment! Jammer dat het op het oog wat minder uitpakt, maar toch wil ik ze wel proberen!

 • Reply
  Mieke van der Sande
  15 januari 2015 at 15:15

  Hi. Ik gebruik eigenlijk ook nooit potloden vind oogschaduw poeder toch eigenlijk veel fijner. Ben nu ook niet overtuigd van dit potloos dus zal gewoon bij de poeder blijven maar ze kleuren van de potloden zien er wel heel mooi uit! Liefs, Miek

 • Laat een reactie achter