Bourjois Bio Détox Organic Perfecting Powder

De Etos had deze week een erg leuke aanbieding namelijk 1 + 1 gratis op alle Bourjois. En daar moest ik natuurlijk eventjes gebruik van maken. Ik kocht een make-up remover die ik altijd gebruik en iets nieuws waar ik nog helemaal niks van gehoord en gelezen had, dus was meteen nieuwschierig wat het nou was. Het is een Bio détox organic perfecting powder. Ik was meteen enthousiast want dat klonk goed in de oren toch? Het beloofd 8 uur te blijven zitten en een egale en matte teint te geven. Ik ben benieuwd!

De poeder word in 4 verschillende kleuren verkocht hier in Nederland en ik heb 52 Vanilla, dat is de lichtste kleur en precies goed voor mijn huidskleur. Hij sluit perfect aan en dat vind ik al een groot pluspunt! Op de verpakking staat ook dat de producten die hiervoor gebruikt zijn 100% organisch zijn en  15% van de producten van een organische boerderij komen. Klinkt allemaal erg positief, want tegenwoordig gaat dit toch wel een grotere rol spelen in beautyland.

Het doosje is langwerpig en wit met daarin het logo van Bourjois gedrukt. Ik vind het doosje een beetje aan de grote kant, het is niet echt een product dat je makkelijk met je mee neemt. Als ik dan ook een nachtje weg zou gaan neem ik deze zeker niet met me mee want hij is echt veelste groot. Maargoed voor thuis kan het prima.

De binnenkant van het doosje beschikt over een grote spiegel en een lekker zacht sponsje om de poeder mee aan te brengen, alleen die laat ik er lekker in zitten want ik vind mijn kwasten toch wat fijner werken dan een sponsje. En met het sponsje komt er super veel fall out af en met de kwast is dit helemaal niet het geval. Ik had eventjes toen ik hem had getest met het sponsje, maar dat was dus niet zo een succes want alles zat onder de losse stukjes poeder.

Wat ook leuk is dat je de spiegel in elke gewenste richting kan draaien zoals jij dat zou willen. Je kan hem zelfs andersom dicht doen zodat je niet het Bourjois logo boven hebt zitten als hij dicht is maar de spiegel, handig toch?

De structuur van de poeder is echt heerlijk zacht en voelt erg prettig op de huid aan. Je hebt helemaal niet veel poeder nodig omdat hij best wel een dekkend effect heeft. Maar nu de vraagt matteerd hij echt goed en blijft hij ook 8 uur zitten zoals de verpakking beloofd?

In het begin matteerd hij zeker goed alleen na loop van tijd houd hij zich niet staande op mijn t-zone en daar begint het helemaal vet en glimmend te worden, jammer dus! Met andere woorden de 8 uur haalt hij op mijn t-zone ook niet. Op de andere plekken van mijn gezicht wel want hij blijft perfect op mijn wangen zitten. Je moet dus zeker wel een paar keer bijpoederen op een dag voor het beste resultaat.

Maar, wees eerlijk. Welke poeder blijft er nou perfect op je gezicht zitten ik heb verschillende poeders thuis van duur tot goedkoop en geen een blijft goed zitten en gaat de vettigheid tegen. Ik vind het zeker een fijne poeder en vind dit een goede opvolger van mijn MAC MSF Natural, want 27 euro voor een poeder weer uit te gaan geven vind ik toch wel een beetje duur.

De Bourjois Bio Détox Organic Powder is te koop voor € 12,49 bij de Etos, ICI Paris en Douglas

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply
  chantal
  17 mei 2011 at 08:06

  Aaah helemaal vergeten! Is die actie deze week ook nog geldig? :?:

  Verder lijkt het me wel een fijne poeder, maar ik gebruik ook geen poeder meer omdat mijn t-zone ook heeeel snel weer glimmend wordt.

  • Reply
   Aranka
   17 mei 2011 at 08:07

   Als het goed is wel, de acties zijn altijd 2 weken geldig bij de Etos.

 • Reply
  Sabine
  17 mei 2011 at 09:42

  Ziet er goed uit :) Ik gebruik zelf geen poeder, maar deze ziet er prima uit. Vind de verpakking ook best wel chique, al zie ik liever een zwart doosje!

 • Reply
  Sharon
  17 mei 2011 at 14:34

  Jammer dat hij niet zo lang het glim weghoudt!

 • Reply
  Maris
  17 mei 2011 at 14:58

  Ik zag hem ook liggen en wilde hem eigenlijk kopen… maar heb al bij The Body Shop een heel mooie blush gezien die ik erg graag wil, hihi. Dus deze laat ik voorlopig nog even liggen! Maar mooi is ie zeker! Alleen jammer dat hij niet zo lang blijft zitten!
  x

 • Reply
  Silva
  17 mei 2011 at 17:03

  Lijkt me wel een fijne poeder! Alleen jammer dat ie het dus geen 8 uur uithoudt, maar welke poeder wel?

 • Reply
  Miss MATC
  17 mei 2011 at 17:50

  Ziet er iets goed uit, spijtig dat hij geen 8uu vol houd maar inderdaad welke poeder wel :roll:

 • Reply
  LottedeJ
  18 mei 2011 at 10:34

  Goeie review! Ik zou inderdaad echt niet bijna 30 euro uitgeven aan een poeder van Mac. Je kan ook prima poeders vinden voor de helft van de prijs (of nog minder!)

 • Reply
  nina
  24 oktober 2014 at 16:35

  Ik heb een “oudere” huid (64j) en dus vrij droog en gevoelig. Dit product kocht ik enkele jaartjes terug,bij Kruidvat toen het net uitgekomen was in België. Gebruik met sponsje is voor mij niet goed, veel te dekkend maar nu gebruik ik de poeder met een kabuki kwast en dit is voor mij perfect. Mooi egale huid, lichtste kleur perfect voor mij, houdt de hele dag en droogt niet uit. ACls ik ’s avonds nog uitga even met een tissue over mijn gelaat en make up opnieuw aanbrengen. Ik ben fan

 • Laat een reactie achter