Bourjois Air Mat Foundation

Bourjois Air Mat Foundation

Ik zag hem al een tijdje geleden in het schap staan, de nieuwe Bourjois Air Mat foundation. Mijn aandacht werd meteen getrokken en bekeek de verpakking, die er erg goed uitzag. Er staat alles op wat ik zoek in een foundation, maar omdat ik er nog ontelbaar veel foundations heb liggen, besloot ik hem niet mee te nemen. Maar toen kwam de pakketjesman.

Bourjois Air Mat Foundation

Bourjois wil met deze foundation je een mooie matte look geven, maar zonder een dikke foundation laag. Ook moet de foundation lang blijven zitten, tot wel 24 uur. Het klinkt een beetje als de welbekende formule voor matte foundations, die steeds meer merken aan hun assortiment toevoegen. Bourjois vond het blijkbaar ook tijd worden.

Bourjois Air Mat Foundation

De verpakking van de foundation vind ik er heel erg mooi uitzien, strak en helemaal in de stijl van Bourjois. De tubes hebben een inhoud van 30 ml wat normaal is voor een foundation. Ze zijn er trouwens in een aantal verschillende kleuren:

 • 01 Rose Ivory
 • 02 Vanilla
 • 03 Light Beige
 • 04 Beige
 • 05 Golden Beige
 • 06 Golden Sun
 • 07 Toast
 • 08 Caramel

De verpakking is oplopend in kleur en zo kun je makkelijk herkennen welke kleur je hebt.

Bourjois Air Mat Foundation

Pigmenten met een speciale coating in deze foundation zorgen voor een egale teint die de hele dag matte blijft. Dit komt voor de niet-vette oliën die zich aan de huid hechten. Maar hoe blijft de huid dan de hele dag matte vraag je je af. De foundation bevat een soort van matterend poeder met zinkextract en kleine silica-bolletjes. Deze pakken de vette delen van het gezicht aan.

Bourjois Air Mat Foundation

Hier nog een hele lijst met ingredienten, zoals je meteen wel kan zien zitten er heel veel siliconen in. Ook parfum staat heel hoog in het rijtje. Dat kan ook wel kloppen want de foundation heeft een hele sterke geur. Trouwens wel een hele lekkere geur, heel lekker fris, een beetje komkommer-achtig. Ik vind hem super lekker ruiken.

Bourjois Air Mat Foundation

Ik heb twee foundations ontvangen om te testen, de kleur 02 Vanille en 04 Beige. Ik moet zeggen dat de kleuren heel licht beginnen met 01, maar ik heb 02 en die vind ik al best donker. Maar daar laat ik jullie zometeen meer over zien.

Bourjois Air Mat Foundation

De foundation heeft een handige tube die gemakkelijk te doseren is door er in te knijpen. De tube heeft een kleine opening waar het product makkelijk door heen komt. Ik had met zo een kleine opening een vrij dunne foundation verwacht, maar hij is gewoon normaal qua substantie.

Bourjois Air Mat Foundation

Bourjois Air Mat Foundation

Tijd om de foundation te gaan testen, hier heb ik echt zin in! De beloftes klinken heel goed en het is precies een foundation waar ik naar op zoek ben, als ik het zo lees. Het eerste wat me opvalt is de geur, die is heel erg aanwezig. Maar dat vind ik persoonlijk niet erg, want hij ruikt heel erg lekker fris. Het tweede punt is de kleur, deze is echt aan de gele tot oranje kant. De dekking is zo te zien wel in orde.

Bourjois Air Mat Foundation

Mijn gezicht zonder enige make-up.

Bourjois Air Mat Foundation

Mijn gezicht met de 02 Vanille Air Mat foundation van Bourjois. Als we zo kijken is het eerste wat me opvalt de ontzettend gele tot oranje achtige kleur, niet echt mooi. Ook vind ik de foundation vervelend aanbrengen. Hij is best stroef waardoor hij op sommige plekken ophoopt en wél het masker effect geeft plaatselijk. Ik kan hem in ieder geval niet netjes en onzichtbaar uitwerken.

Bourjois Air Mat Foundation

Ook met alle make-up op vind ik hem niet beter worden. Je ziet de ophopingen, de gele kleur en het onnatuurlijke effect. De foundation heeft wel een goede dekking en een matte finish. Met mijn vette huid haalt hij de 24 uur niet, maar hij blijft wel duidelijk langer zitten dan een normale foundation zonder deze beloftes. Ook voelt de foundation erg prettig aan op het gezicht. Tijdens het aanbrengen en kort daarna ruik je hem trouwens wel sterk, daar moet je wel van houden.

Bourjois Air Mat Foundation

Van deze foundation had ik veel verwacht, volgens de verpakking is het een foundation naar mijn hart. Helaas blijkt dat in praktijk totaal niet zo te zijn. De kleuren zijn te geel voor mij en geven totaal geen ‘air’ effect maar juist een onnatuurlijk effect. Nee, toch een beetje teleurgesteld. Mocht je op zoek zijn naar een gele foundation met een goede dekking en in veel kleuren? Dan is dit wellicht een geschikte foundation voor jou. Hij is te koop voor € 12,99 bij onder andere de Etos, Douglas, ICI Paris XL en online.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

 • Reply
  Femke
  1 oktober 2015 at 06:26

  He, jammer dat hij niet voldoet aan zijn verwachtingen!

 • Reply
  Manon
  1 oktober 2015 at 06:43

  Jammer zeg dat deze tegenvalt. Het begon zo mooi!

 • Reply
  chucky1012
  1 oktober 2015 at 06:46

  Jeetje wat vervelend dat dit niet is wat men ervan verwacht.
  Het merk is goed.

 • Reply
  Eline
  1 oktober 2015 at 07:42

  Wat jammer dat ze zo geel zijn, de verpakking is wel heel erg mooi.

 • Reply
  Inge
  1 oktober 2015 at 08:19

  Ik vind hem niet zo mooi nee. Jammer.

 • Reply
  Mandy
  1 oktober 2015 at 08:29

  Jammer!

 • Reply
  Marthe | Normal Beauty
  1 oktober 2015 at 09:08

  Ik vind de ingrediënten wel erg chemisch. Niks voor mij denk ik. Bedankt voor deze review! X

 • Reply
  Paola
  1 oktober 2015 at 09:11

  Jammer dat hij tegenvalt!

 • Reply
  naomi
  1 oktober 2015 at 09:11

  Hij is veel te droog, jammer! Ik wil wel graag al een lange tijd de healthy mix serum foundation van Bourjois!

  x

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  1 oktober 2015 at 09:23

  Jammer, hij heeft inderdaad een gelige/oranje ondertoon die storend is. Blijft lastig, een perfecte foundation vinden.

 • Reply
  Kelly
  1 oktober 2015 at 09:33

  Jammer, maar de kleur vind ik ook veel te oranje! Deze sla ik over, thanks voor je eerlijke review :)

 • Reply
  Sandra
  1 oktober 2015 at 09:35

  Jammer dat hij zo tegenvalt zeg.. Zeker voor die prijs kan je betere alternatieven krijgen :)

 • Reply
  beautifulday4makeup
  1 oktober 2015 at 09:58

  Ik vind het maskereffect te duidelijk, zelf op de foto’s. Deze gaik toch links laten liggen denk ik

 • Reply
  Willemse
  1 oktober 2015 at 10:59

  Haha als je op zoek bent naar een gele foundation in veel kleurtjes, dat heb je grappig maar beleefd omschreven.
  Ik zelf vind het er op foto wel oke uitzien, maar in real life zie je alles natuurlijk veel beter. Jammer dat het niet is waar je op gehoopt had.
  De verpakking beloofde nml veel goeds, ziet er heel mooi en strak uit.
  Nah ja, gelukkig was het een cadeautje van de pakjesman/ Bourjois zelf ;-) en blijft er genoeg keuze over in foundation land.
  Dit is waarom review’s zo handig zijn.
  Op z’on moment zo blij met internet.

 • Reply
  justjaxelle
  1 oktober 2015 at 11:19

  wat jammer! vind de kleur ook niet zo mooi

 • Reply
  Amelie
  1 oktober 2015 at 11:21

  Jammer! Ik vond de verpakking leuk dus ik had goede hoop

 • Reply
  Nicole
  1 oktober 2015 at 13:33

  Ik vind de verpakking ook echt heel mooi. Zo jammer dat ze niet fijn zijn!

 • Reply
  Manon
  1 oktober 2015 at 14:00

  Jammer dat het tegenvalt, ziet er opzicht wel goed uit

 • Reply
  Lilly - lillyshuid
  1 oktober 2015 at 17:56

  Ah jammer!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  1 oktober 2015 at 21:16

  Jammer dat het tegenvalt!

 • Reply
  Iffy Alvi
  2 oktober 2015 at 00:30

  Wat jammer dat hij tegenvalt!

  XO

 • Reply
  Mieke | Mieksmind
  2 oktober 2015 at 10:43

  Jammer! ik vind hem inderdaad ook wat oranje lijken, helaas een NO GO!

 • Reply
  Caitlyn
  3 oktober 2015 at 20:33

  Toen ik zag dat er zoveel kleuren waren, was ik op slag enthousiast. Tot ik het resultaat zag, wat een teleurstelling. Echt een beetje een pannenkoekengezicht, een gemiste kans helaas.
  xx

 • Laat een reactie achter