Search
Close this search box.

Review: Bourjois 1 Seconde Eyeshadow

Bourjois 1 Seconde Eyeshadow

Bourjois heeft iets nieuws, maar liefst 8 verschillende oogschaduw paletten. Dit keer speelt het merk in op gemak, want voor veel mensen is het nog best lastig een smokey eye te maken of duurt het gewoon lang. Door middel van de oogschaduw te stempelen op je oog heb je binnen ‘1 seconde’ een perfecte look. Deze methode zagen we al eerder bij andere merken en het bleek niet zo een succes te zijn, ik ben heel benieuwd hoe Bourjois het er vanaf brengt.

Bourjois 1 Seconde Eyeshadow

Het merk pakt het groot aan met de Bourjois 1 Seconde Eyeshadow. Er zijn in totaal 8 verschillende kleurencombinaties en ik vind ze er oprecht goed uitzien! De doosjes zijn van stevig materiaal gemaakt en de huisstijl van Bourjois is zeker herkenbaar. Als ik het zo in de winkel zou zien liggen ben ik zeker geïnteresseerd.

Bourjois 1 Seconde Eyeshadow

Op de achterkant vinden we wat meer informatie over het product, de naam en het belangrijkste, hoe je de Bourjois 1 Seconde Eyeshadow aanbrengt. Dat gaat als volgt:

  1. Druk en swipe de applicator van links naar rechts in de 1 Seconde Eyeshadow.
  2. Stempel de applicator op het ooglid en druk iets aan.
  3. (Herhaal stap 2 & 3 om intensiteit op te bouwen.)
  4. Blend de harde randjes uit met een kwast of je vingers indien nodig. Et Voila! Jouw smokey eye look is compleet

Klinkt simpel en dat is het ook. Alleen rest mij één grote vraag, hoe is de pigmentatie en hoe gaat het eruit zien?

Bourjois 1 Seconde Eyeshadow

Er zijn dus acht verschillende kleuren en ik moet zeggen dat er echt heel erg gekeken is naar verschillende kleurencombinaties. De paletten lopen heel erg uit een van subtiel naar intens. Zo zijn er ook wat donkerdere kleuren aanwezig zoals paars, blauw en grijs. Maar wil je liever iets heel subtiels, dan kan dat ook! Ik vind de kleuren erg mooi gekozen.

Bourjois 1 Seconde Eyeshadow

En dit is de binnenkant van het palette. Hierin vind je de oogschaduw en de applicator waarmee je over de oogschaduw heen schuift en hem daarna op je ogen stempelt.

Bourjois 1 Seconde Eyeshadow

En dit is het stempeltje. Zelf vind ik hem best fijn. Het sponsje neemt veel oogschaduw op en de vorm past precies op mijn ooglid voor de perfecte vorm. Ook kun je het ‘strikje’ naar boven klappen zodat je een goede hou vast hebt.

Bourjois 1 Seconde Eyeshadow Swatches

Van links naar rechts zie je de paletten: Stay On Taupe, Abracada’brown, Black On Track en Magni-Figue. Ik moet zeggen dat ik best onder de indruk ben van de swatches. Deze zijn gemaakt met het sponsje en niet met mijn vinger. De eerste twee en de laatste twee kleuren lijken wat flets, maar die paletten zijn ook vrij licht.

Bourjois 1 Seconde Eyeshadow Swatches

Dit zijn de paletten van links naar rechts: Brun-ette A-dorée, Half Nude, Belle Plum en Insaisissa-Blue. Hier zie je wel dat de wat donkerdere kleuren toch iets meer moeite hebben, maar de oplossing zou dan zijn volgens Bourjois nog een keer de oogschaduw aan te brengen.

Bourjois 1 Seconde Eyeshadow Swatches
Bourjois 1 Seconde Eyeshadow Swatches

Voor deze look heb ik het palette Half Nude gebruikt, een van de lichtste paletten. Op de foto zie je eigenlijk amper iets terug van dit oogschaduw palette, maar in het echt zie je hem wel heel subtiel zitten. De oogschaduw aanbrengen werkte prima en had een goede vorm. Alleen ik merk wel dat als je hem licht vervaagt met een kwastje de kleuren ook minder intens worden.

Bourjois 1 Seconde Eyeshadow
Bourjois 1 Seconde Eyeshadow

En hier heb ik het Brun-ette A-dorée palette gebruikt. Hierbij zie je duidelijk het effect, maar je ziet ook dat tijdens het stempelen een stukje ooglid is overgeslagen.

Bourjois 1 Seconde Eyeshadow

Ik ben enthousiast en ook weer niet over de Bourjois 1 Seconde Eyeshadow. Waarom ben ik enthousiast? Het is echt een heel erg makkelijk product en ideaal als je niet zo handig bent met oogschaduw. Lees ik de reviews op bol.com onder dit product zijn ze alleen maar lovend omdat mensen eindelijk een smokey eye kunnen maken. Ik denk dat dit product dus echt een succes is voor mensen die gewoon niet zo handig zijn met oogschaduw. Ook is de pigmentatie in orde, de stempel past voor mij perfect op mijn ooglid en het werkt gewoon heel makkelijk.

Waarom ik minder enthousiast ben? Tijdens het vervagen loopt de kleur wel terug en je moet er even mee leren werken. Maar de grootste reden is dat ik gewoon liever zelf een smokey eye maak met losse kleuren en lekker wil spelen.

Ik denk dat dit product iets voor je is als je niet heel handig met oogschaduw bent of gewoon snel een smokey eye wilt hebben. Ben je zelf wel handig met oogschaduw en kies je graag je eigen combinatie, dan zou ik ze laten liggen. De Bourjois 1 Seconde Eyeshadow is vanaf nu te koop voor € 16,99 bij de drogisterijen en bol.com.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi allemaal, welkom op mijn blog over beauty, food en lifestyle! Ik ben Aranka, een echte girl next door van 28 jaar die met veel passie blogt over alles wat op haar pad komt! Bijna elke dag komt er een artikel online over van alles dat de vrouw interesseert! Ik wens je veel kijk- en leesplezier. Liefs, Aranka

7 reacties

  1. Omg, dit is oldskool ? Vroeger had je die strips van eyemagic, zelfde idee alleen die werkte enigszins nog een beetje

  2. Jammer dat je ze niet allemaal op je ogen hebt getest en gefotografeerd. Volgens mij kies je wel vaker maar één of twee mogelijkheden voor een look bij reviews, vind ik persoonlijk minder fijn. Snap wel dat het meer tijd kost, maar is wel erg waardevol voor reviews en een beeld van de opties.

  3. Ik ben het met Noor eens. Het product vind ik erg interessant maar de fletse kleuren vallen weg en er is maar 1 alternatief. Ik had daarom ook graag alle kleuren gezien op het oog.

  4. Eens met Noor en Ingrid. Bij deze fletse kleuren zie je eigenlijk weinig, ik was juist benieuwd naar de paarse, blauwe en grijze vanwege het contrast tussen de oogschaduw en ‘liner’ kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *