Borotalco Original Deodorant Spray & Roller

Borotalco Original Deodorant Spray Roller

De Borotalco deodorant is blijkbaar een ding. Het is een nieuwe deodorant op de Nederlandse markt, maar in andere landen al razend populair. De Borotalco deodorant komt oorspronkelijk uit Italië en is daar ook de nummer 1 deodorant. Maar wat is er dan zo bijzonder aan deze deodorant? Ik testte het uit!

Borotalco Original Deodorant Spray Roller

De deodorant van Borotalco is verrijkt met microtalc. De formule absorbeert zweet en werkt perfect tegen transpiratie. Dat is dan ook meteen waar deze deodorant bekend om staan. Naast dat het tegen vervelende geurtjes werkt, zorgt het er ook voor dat je de hele dag droge oksels hebt.

Daarnaast is de geur van het merk ook een ding. De Original-geur van Borotalco bestaat al sinds 1904. Een onmiskenbaar, tijdloze geur waarbij de frisheid van citrusvruchten gecombineerd worden met de zachte geur van witte bloemen en talkpoeder. En ik moet zeggen, de geur van deze deodorant is echt heerlijk. Het is fris en ruikt heel erg clean. Je blijft hem de hele dag ruiken en ik heb het idee alsof ik super schoon ben gedurende de dag. Heel gek, maar ik bleef maar aan mijzelf ruiken omdat het zo lekker fris ruikt. Dus alleen voor de geur zal ik deze deodorant al blijven gebruiken.

Borotalco Original Deodorant Spray Roller
Borotalco Original Deodorant Spray Roller
Borotalco Original Deodorant Spray Roller

Borotalco Original Deo Roller – € 4,29

Sinds een half jaar ben ik overgegaan van spray deo’s naar roller deo’s. Ik merk dat ik dit fijner vind ik gebruik en het scheelt me ook gewoon ontzettend veel geld. Met een spray deodorant deed ik maar een paar weken en met een roller zelfs een paar maanden. Maar goed, laten we het hebben over de Borotalco roller deodorant.

Het eerste wat mij eigenlijk opvalt is dat het ingrediënt ‘aluminium chlorohydrate’ redelijk bovenaan staat. Een ingrediënt wat een niet al te beste naam heeft en vooral gebruikt wordt in antiperspirant deodorants. Bijzonder dat dit eerst gebruikt wordt en dan pas veel later je het talkpoeder terug ziet in de ingrediëntenlijst. Ik heb dus wel een beetje het idee dat het een verkooppraatje is.

Maar goed, ik ben nog steeds benieuwd naar de werking van deze deodorant. Zelf heb ik best last van natte oksels en als ik geen deodorant gebruik kan ik ook echt wel stinken. Zoals ik al zei vind ik deze deodorant echt heerlijk ruiken en de roller werkt prettig onder de oksels.

Het houdt inderdaad mijn oksels droog gedurende de dag en laat ze lekker ruiken. Verder heb ik ook geen last van vlekken of witte strepen in mijn kleding. Ondanks dat ik niet helemaal het verkooppraatje geloof vind ik het wel een fijne deodorant.

Borotalco Original Deodorant Spray Roller
Borotalco Original Deodorant Spray Roller
Borotalco Original Deodorant Spray Roller

Borotalco Original Deo Spray – € 4,29

Mocht je het fijner vinden een spray te gebruiken in plaats van een roller dan is er natuurlijk ook een spray. Ik vind de spray ook erg prettig werken en hij heeft dezelfde unieke en frisse geur.

Ook deze deodorant bevat bovenaan in de ingrediëntenlijst aluminium en later het welbekende talkpoeder van Bototalco.

Deze deodorant doet ook gewoon goed zijn werk. Tijdens het sprayen irriteert mijn huid niet, ook niet als ik net mijn oksels heb geschoren. Het voelt zacht en gehydrateerd aan, daarnaast ruikt het ook nog eens ontzettend lekker. Gedurende de dag heb ik geen last van natte of vochtige oksels en dat vind ik wel zo prettig in de zomer.

Borotalco Original Deodorant Spray Roller

Ik denk dat we het verhaal van Borotalco misschien een beetje met een korrel zout moeten nemen. Het talkpoeder zal vast wel wat doen, maar ik vrees dat het aluminium het meeste werk doet. Zelf heb ik geen problemen met aluminium in deodorant, maar als je dat wel hebt kun je deze deodorant misschien beter overslaan. Ik blijf het in ieder geval met veel plezier gebruiken vanwege de geur en dat het product doet wat die moet doen.

Borotalco heeft naast de Original lijn nog meerdere lijnen zoals de Invisible, Intensive, Pure en Active. Borotalco is in Nederland exclusief te koop bij de Kruidvat en Trekpleister.

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Marloes
  9 juli 2019 at 09:33

  Tsja, als ik het zo lees, is het een mooi verkooppraatje. Fijn dat je de ingrediëntenlijst zo goed hebt bekeken, thanks! Desondanks, klinkt het als een fijne deodorant die de oksels fris houdt.

 • Reply
  rachel
  9 juli 2019 at 09:47

  mooi verhaal en klinkt allemaal goed. ik gebruik zelf het liefst een spray want een roller vind ik niet fris op een of andere manier.

 • Reply
  chucky1012
  10 juli 2019 at 07:24

  Goede review.
  Ben zo blij dat ik het ps geleden niet gekocht had.
  Hou nl. niet van deodorant met rollers…..
  Vindt het zeer onhygiënisch
  Heb liever de poeder deo of een spray….

  Xoxo

 • Laat een reactie achter