Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Boozyshop The Classic Line make-up kwasten

 photo Boozyshop Kwastenset_zpse1dpyy9v.png

Vroeger bestelde ik mijn make-up kwasten altijd bij Zoeva omdat ze daar lekker goedkoop waren en kwalitatief erg goed. Alleen tegenwoordig zijn die prijzen de pan uitgerezen en kun je nergens eigenlijk meer aan goede kwasten komen voor weinig geld. Nu is dat weer verleden tijd, want Boozyshop komt met een eigen lijn make-up kwasten uit die een fijne prijs hebben met een goede kwaliteit. Ik laat ze jullie maar al te graag zien.

 photo Boozyshop Kwastenset1_zpsa2f3d5cu.png

Boozyshop komt in totaal met 14 verschillende kwasten voor je make-up. Deze zijn gesplitst in 6 voor het gezicht en 8 voor de ogen. Het zijn kwasten met een goede kwaliteit maar voor een kleine prijs. De kwasten voor het gezicht kosten namelijk € 5,50 per stuk en die voor de ogen € 3,50. Ook kun je de hele set in één keer kopen voor € 39,95, dat is een voordeel van € 22,00.

 photo Boozyshop Kwastenset19_zpspv1jvtpm.png

De kwasten zijn veel divers en compleet, bijna elke kwast die je kan bedenken die veel voorkomt zit in deze set (of natuurlijk los te kopen). De kwasten hebben een mooie vormgeving en ogen strak en klassiek, precies wat we willen. De haren van de kwasten zijn deels natuurlijk en deels synthetisch. Ik behandel de kwasten zometeen één voor één en zal daarbij aangeven of het om een natuurlijke of synthetische kwast gaat.

 photo Boozyshop Kwastenset2_zpshii5kavc.png

Dit zijn de kwasten voor het gezicht, excuus ik heb per ongeluk de kwast voor de concealer bij de oogschaduw kwasten op de foto gezet, maar die hoort hier dus ook nog bij. Deze kwasten zijn allemaal € 5,50 per stuk en zien er vooral heel erg mooi uit. Kan niet wachten om ze te testen.

 photo Boozyshop Kwastenset4_zpsdaw83ikn.png

Large Powder Brush

Deze kwast is gemaakt van natuurlijk haar en voelt ook ontzettend lekker zacht aan. De kwast is bedoeld om bijvoorbeeld poeder mee aan te brengen over het hele gezicht. Zelf vind ik hem erg prettig werken en heeft een prima formaat. Ook is hij lekker zacht en prikt niet op het gezicht.

 photo Boozyshop Kwastenset3_zpsckkaedin.png

Foundation Brush

Zelf heb ik niet echt heel erg veel met een foundation kwast, maar sommigen zweren erbij. Deze is erg stevig maar beweegt in de punt goed mee. Eigenlijk een prima kwast! Deze kwast is trouwens gemaakt van synthetisch haar.

 photo Boozyshop Kwastenset5_zpsddoncj7z.png

Tapered Highlighter Brush

Hier en daar even subtiel wat highlighter aanbrengen? Geen enkel probleem met deze super zachte en fluffy kwast. Hij is gemaakt van natuurlijk haar en kan wel eens een favoriet gaan worden!

 photo Boozyshop Kwastenset6_zpsme5q2rav.png

Angled Blush Brush

Wie kent hem niet, de schuin afgesneden blush kwast. Zelf heb ik er een aantal in mijn bezit en het eerste wat me dus opvalt is dat deze aan de kleine kant is. Verder is hij ook erg zacht en niet heel erg stevig. Ideaal om je blush lichtjes mee aan te brengen en te blenden. Deze kwast heeft natuurlijk haar.

 photo Boozyshop Kwastenset7_zpsvhfacxiw.png

Stippling Brush

De razend populaire kwast van een paar jaar geleden, volgens mij wordt hij tegenwoordig niet zo veel meer gebruikt. Dit was dé kwast om je foundation perfect mee aan te brengen of een felle blush. Het is een vrij volle kwast die erg zacht aanvoelt, erg fijn in gebruik. De stippling brush heeft synthetisch haar.

 photo Boozyshop Kwastenset12_zps3zvtoqh3.png

Concealer Brush

Deze kwast van synthetisch haar moet perfect zijn om je concealer mee aan te brengen. Nou gebruik ik zelf nooit concealer dus heb hier eigenlijk geen ervaring mee. Wel is hij lekker lang qua haar en stevig. Hij voelt zacht aan op de huid en ik denk dat hij ook prettig werkt.

 photo Boozyshop Kwastenset8_zpsp27menvg.png

Dan hebben we natuurlijk nog de oogschaduw kwasten, daar was ik vooral heel erg benieuwd naar. Mijn favoriete kwasten zijn op dit moment van MAC en ik ben heel erg benieuwd of deze kwasten daar een beetje van in de buurt komen. Ze zien er op het eerste gezicht in ieder geval erg goed uit!

 photo Boozyshop Kwastenset9_zpsfbuxgdaq.png

Angled Shading Brush

Een schuin afgesneden oogshaduw kwast dat ideaal is voor het aanbrengen van highlighter op het wenkbrauwbot. Tenminste, daar gebruik ik deze kwast graag voor. Hij is wel vrij groot, maar werkt prettig. Hij is gemaakt van natuurlijk zacht haar.

 photo Boozyshop Kwastenset10_zps2xhec7qx.png

Eye Shading Brush

Het klassieke oogschaduw kwastje. Lekker basic en prima in gebruik. Gemaakt van natuurlijke haren en voelt erg zacht aan. Jammer vind ik dat hij net iets te zacht en dik is.

 photo Boozyshop Kwastenset11_zpspbl8t7i9.png

Large Shader Brush

Ook deze kwast is gemaakt van natuurlijk haar en is iets groter dan de klassieke kwast, ook is hij wat meer fluffy. Je kunt het een beetje als combinatie kwast gebruiken, je zou er bijvoorbeeld ook mee kunnen blenden.

 photo Boozyshop Kwastenset16_zpsy25sq1ax.png

Blending Brush

Ik had gehoopt dat dit een dupe zou zijn van mijn favoriete MAC 217 en ik moet toegeven dat hij daar heel erg dicht bij in de buurt komt. Het enige verschil is dat de MAC brush iets smaller en ronder is. Voor de rest voelt hij precies hetzelfde aan. De kwast is ontzettend fijn in gebruik en is gemaakt van natuurlijk haar.

 photo Boozyshop Kwastenset13_zpslx1tdrgx.png

Tapered Blending Brush

Om je oogschaduw nog net even wat beter te blenden is deze kwast ideaal. Hij is lekker stevig en zacht aan de eindes, gemaakt van natuurlijk haar.

 photo Boozyshop Kwastenset14_zps9yfis99l.png

Pencil Brush

Hier heb ik er ook een aantal van in mijn stash, ik vind ze echt ideaal om mee te werken in mijn binnenste ooghoeken. Wat me opviel is dat deze een stuk dunner en zachter is dan de rest van mijn pencil kwasten. Gemaakt van natuurlijk haar.

 photo Boozyshop Kwastenset15_zpsrv8scjfs.png

Eye Liner Brush

Dit kwastje moet een eyeliner kwastje zijn, maar eigenlijk vind ik hem daar veel te groot en zacht voor. Ik denk niet dat je hier een mooie winged eyeliner mee kan maken. Sterker nog, ik weet het wel zeker. Ik zal hem dan eerder als lip penseel gebruiken. De eye liner brush is gemaakt van synthetisch haar.

 photo Boozyshop Kwastenset17_zps8hbq8b9h.png

Small Angle Brush

En dan de laatste, het schuin afgesneden kwastje. Ideaal om eyeliner mee aan te brengen of je wenkbrauwen mee in te kleuren. Hij is vrij breed en groot waardoor ik het geen match made in heaven vind met een eyeliner, maar voor het invullen van je wenkbrauwen is hij wel fijn. Gemaakt van synthetisch haar.

 photo Boozyshop Kwastenset18_zpske9jnbcm.png

Ik ben echt blij verrast door deze kwasten, er zitten zeker een aantal pareltjes bij zoals de large powder brush, tapared highlighter brush, angle blush brush, blending brush en angled shading brush. De kwasten hebben een goede kwaliteit, zeker voor wat je er voor betaald. De hele set kost € 39,95, maar de kwasten zijn ook los te koop voor bovenstaande genoemde prijzen. De kwasten zijn vanaf nu te koop in de webshop van Boozyshop. Welke kwasten spreken jou het meeste aan?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

 1. Er zitten echt fijne kwasten tussen. Ik ben benieuwd naar de blending brushes, blush brush en highlight brush!
  Liefs, Iris

 2. 40 euro voor deze hele set? Dat is echt wel een leuk prijsje zeg. En fijn dat er ook allemaal kwasten tussen zitten die ik zal gebruiken en niet dat er een aantal achterin een kastje verdwijnen. xxx Lucinda

 3. Wat een mooie set. Ik heb net een set van Zoeva besteld die thuis op mij ligt te wachten (momenteel in een hotel voor mijn werk). Als ik deze niet had besteld had ik de set van Boozyshop zeker overwogen :-). De highlighter en powder brush lijken me ontzettend fijn, maar de overige trouwens ook!

 4. De tapered higlighter kwast lijkt me wel heel interessant, volgens mij is hij ook echt perfect om heel plaatselijk mee af te poederen, en met mijn miniscule gezicht heb ik dat wel nodig haha

  Lieeefs!

 5. Wat een mooie, volledige set! Dit is echt fijn als je net met kwasten begint en nog niet zoveel hebt :). Ik heb er nu genoeg, maar ik zou bijvoorbeeld wel los een kwast willen kopen. De tapered highlighter kwast lijkt mij erg fijn!

 6. Het lijken mij hele mooie, bruikbare kwasten. Ik ben al heel lang op zoek naar een betaalbare kwast om highlighter aan te brengen, misschien is de tapared highlighter brush wel wat!

 7. Dit is echt geen geld voor zo’n mooie set kwasten!! Jammer genoeg heb ik er momenteel al wat teveel maar als er eens een paar aan vernieuwing toe zijn weet ik wel wat te kopen!

 8. Wat een goede set! Ik heb met kerst een set van Zoeva gekocht wat erg fijne maar ook dure kwasten zijn. Dit is zeker een mooi alternatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *