Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Ik en kwasten schoonmaken, dat is niet echt een gouden combinatie. Vaak heb ik er gewoon geen zin in of ben ik er gewoon echt te lui voor. Maar elke ochtend erger ik me wel weer aan die kwasten die net de verkeerde kleur hebben dan dat ik wil gebruiken… Een vriendin tipte me laatst over de Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner, een heel handig doosje waarmee je in een paar seconden je kwasten schoon kan maken en ze gewoon droog blijven. Dit moest ik hebben!

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Want als ik dan eindelijk de discipline heb gevonden mijn kwasten schoon te maken moet je vaak een dag of twee wachten voordat je kwasten echt helemaal goed droog zijn. En ik heb daar ook weer geen geduld voor. Kortom, het kwasten wassen verhaal is echt een drama bij mij. Maar met dit handige blikje kun je snel je kwasten reinigen en blijven ze ook nog eens droog waardoor je ze meteen weer kan gebruiken!

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Het doosje ziet er simpel uit en weegt helemaal niets. Toen ik het op het internet zag had ik het idee dat het een sponsje wat met een soort van goedje dat je kwasten schoonmaakt. Ik had een beetje zo een nagellak remover met sponsje in mijn gedachten, maar dan voor kwasten. Op de onderkant van het doosje wordt meer informatie gegeven over het gebruik. Maar dat is zo simpel dat ik het even niet snapte, hoe dan? Je hoeft dus alleen maar met je kwast over het droge sponsje heen te gaan. En als hij vies is kun je hem uitwassen, that’s it!

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Toen ik het doosje opende dacht ik meteen, is dit alles? Het ziet er echt super simpel uit, een grof geweven zwart sponsje. Stiekem was ik al op zoek naar werkzame stoffen in het blikje maar ik vond echt niets anders dan dit simpele sponsje. Mijn vertrouwen zakte meteen in mijn schoenen, dit kan toch niet werken?

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Uit verbazing haalde ik ook nog even het sponsje uit de verpakking en keek ik nog een keer op de achterkant van de verpakking of ik niet iets gemist had. Misschien moest je zelf wat toevoegen zoals water of een reiniger? Maar niets van dit alles, dit sponsje gaat het gewoon doen. Je raad het al, ik geloofde er niets van, hoe kan dat nou?

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Er zit dan maar één ding op, het gewoon te testen. Ik test het met mijn geliefde MAC kwast die ik werkelijk waar elke dag gebruik en dus echt heel erg vies is zoals je kan zien. Deze kan wel een schoonmaakbeurt gebruiken.

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Ik stond eigenlijk een beetje versteld, na een paar keer de kwast over de spons heen halen kleurde de spons al bruin, zoveel pigment kwam er nog van mijn kwast af, wauw!

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

En na een paar keer vegen is hij is goed als schoon en komt er niets meer van kleur af, ideaal! Ik sta echt versteld van dit handige sponsje, wat handig! Wel even een kleine kanttekening, het is eigenlijk alleen geschikt voor kwasten die je in combinatie met een poeder gebruikt. Een foundation kwast gaat niet werken met dit sponsje. En natuurlijk haal je de vuiligheid met deze manier van reinigen niet weg, dus echt wassen moet ook nog gebeuren. Maar om ze tussendoor schoon te maken is dit sponsje echt ideaal!

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Ik ben echt mega enthousiast over deze Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner even je kwast over het sponsje heen halen en hij is weer helemaal schoon en kunt de kwast gebruiken met een andere kleur. Het doosje is trouwens ook groot zat zodat je een poeder of blush kwast kan gebruiken. En is het sponsje nou zo vies geworden dat die gewassen moet worden? Dan doe je dat toch gewoon, hij moet wel mild gewassen worden met een parfum vrije zee en warm water.

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Ben je nou ook opzoek naar een handige reiniger waarmee je tussendoor snel even je kwasten kan schoonmaken? Dan kan ik je echt met de volle 100% deze Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner aanraden. Hij kost € 6,99 wat misschien best prijzig is voor een spons, maar het werkt wel ontzettend goed en voor dat geld ga ik zelf niet lopen kloten. Hij is trouwens te koop bij de Boozyshop en je hebt ook nog een duo cleaner voor een euro meer. Lijkt jullie dit wat? Ik ben zeker fan!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

 • Reply
  Kelly caresse
  8 juli 2016 at 07:26

  Wat een geniaal handig blikje met sponsje zeg! Ik ben ook guilty als het gaat om het te weinig wassen van mijn kwasten, dan is dit ideaal om de kwasten tussendoor te reinigen

 • Reply
  manon
  8 juli 2016 at 07:31

  Wat een ideaal blikje! Ik maak mijn kwasten elke week schoon, maar het is wel handig om zo tussendoor het poeder van je kwasten te halen!

 • Reply
  chucky1012
  8 juli 2016 at 07:36

  Dat ziet er zo handig en goed uit!

  Xoxo

 • Reply
  Elize| girlonthewhitebike
  8 juli 2016 at 07:46

  Wat en grappig product!!!:) handig!

 • Reply
  Olga
  8 juli 2016 at 08:21

  Beetje het systeem van een gewoon sponsje ….
  Leuk hebbeding

 • Reply
  Susan
  8 juli 2016 at 08:33

  Wat handig zeg! Ik kende dit product nog niet.

 • Reply
  Loes- LoezichNL
  8 juli 2016 at 08:49

  Wat handig! Dit maakt het kwasten wassen makkelijker aangezien je tussen door je kwasten hiermee al wat schoner maakt.

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  8 juli 2016 at 09:42

  Oeh dit klinkt echt super handig!!

 • Reply
  Natasja
  8 juli 2016 at 09:57

  Ik heb ook zo’n hekel aan kwasten wassen. Dit lijkt me wel heel handig.

 • Reply
  Astrid
  8 juli 2016 at 10:24

  Dat ziet er handig uit! Altijd fijn als je minder vaak het hele wasproces hoeft te doorstaan ;)

 • Reply
  Varenka W
  8 juli 2016 at 10:51

  Werkt dus gewoon als een soort van schuur papiertje?
  Snap dat je een hekel hebt aan kwasten reinigen trouwens hoor.
  Z’on saai rot klusje waar je uiteindelijk niet onderuit komt.

 • Reply
  rachel
  8 juli 2016 at 10:56

  oh geinig zeg, en handig!!

 • Reply
  Joyce
  8 juli 2016 at 11:47

  Ah dit kan ik wel gebruiken! Ik veeg het nu telkens een beetje aan een wattenschijfje af om de meeste kleur eraf te krijgen, maar dat zorgt er ook voor dat er pluisjes op de kwast komen. Dit ga ik zeker onthouden!

 • Reply
  Mieke | Mieksmind
  8 juli 2016 at 12:00

  Wat grappig! lijkt me wel een handig product, ik zou in 1e instantie ook denken van HUH hoe dan? maar lijkt me prima werken

 • Reply
  Tessa
  8 juli 2016 at 12:01

  Wat super handig om tussendoor mee schoon te maken. En de prijs valt me eerlijk gezegd best mee.

 • Reply
  Manon
  8 juli 2016 at 12:23

  Klinkt wel als een handig ding!

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  8 juli 2016 at 15:47

  Wat ontzettend handig! Dat wassen van de kwasten vind ik ook zo’n gedoe inderdaad, en heb lang niet van alles ‘reservekwasten’, dus 2 dagen drogen is echt te lang! Ik ga deze bestellen hoor!

 • Reply
  Merel
  8 juli 2016 at 17:13

  ik gebruik gewoon altijd een zachte tissue. Werkt net zo goed en kost geen drol.

 • Reply
  Roxanne
  8 juli 2016 at 20:01

  Dit leek mij zo handig, dat ik laatst via eBay voor een nog kleiner prijsje zo’n blikje bestelde! Niet om je kwasten grondig te wassen, maar wel handig voor tussendoor, zodat je niet bijvoorbeeld allemaal oogschaduw kleuren door elkaar heen op je kwast hebt ;)

 • Reply
  Angela
  8 juli 2016 at 20:46

  Wat een geniaal idee! Die ‘spons’ doet me heel erg denken aan dat materiaal waar een haardonut van gemaakt wordt, haha! Lijkt me wel een handig ding.

 • Reply
  Nicole
  8 juli 2016 at 21:10

  Omg dit moet ik echt hebben!

 • Reply
  Tali
  9 juli 2016 at 00:27

  Ik gebruik een haar donut van de Action om de kleur van de kwasten te krijgen. Werkt prima! En super budget, zonder verzendkosten. Top.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  18 juli 2016 at 14:47

  Wauw, ik had toch ook iets meer verwacht dan een sponsje :s

 • Laat een reactie achter