Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Ik en kwasten schoonmaken, dat is niet echt een gouden combinatie. Vaak heb ik er gewoon geen zin in of ben ik er gewoon echt te lui voor. Maar elke ochtend erger ik me wel weer aan die kwasten die net de verkeerde kleur hebben dan dat ik wil gebruiken… Een vriendin tipte me laatst over de Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner, een heel handig doosje waarmee je in een paar seconden je kwasten schoon kan maken en ze gewoon droog blijven. Dit moest ik hebben!

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Want als ik dan eindelijk de discipline heb gevonden mijn kwasten schoon te maken moet je vaak een dag of twee wachten voordat je kwasten echt helemaal goed droog zijn. En ik heb daar ook weer geen geduld voor. Kortom, het kwasten wassen verhaal is echt een drama bij mij. Maar met dit handige blikje kun je snel je kwasten reinigen en blijven ze ook nog eens droog waardoor je ze meteen weer kan gebruiken!

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Het doosje ziet er simpel uit en weegt helemaal niets. Toen ik het op het internet zag had ik het idee dat het een sponsje wat met een soort van goedje dat je kwasten schoonmaakt. Ik had een beetje zo een nagellak remover met sponsje in mijn gedachten, maar dan voor kwasten. Op de onderkant van het doosje wordt meer informatie gegeven over het gebruik. Maar dat is zo simpel dat ik het even niet snapte, hoe dan? Je hoeft dus alleen maar met je kwast over het droge sponsje heen te gaan. En als hij vies is kun je hem uitwassen, that’s it!

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Toen ik het doosje opende dacht ik meteen, is dit alles? Het ziet er echt super simpel uit, een grof geweven zwart sponsje. Stiekem was ik al op zoek naar werkzame stoffen in het blikje maar ik vond echt niets anders dan dit simpele sponsje. Mijn vertrouwen zakte meteen in mijn schoenen, dit kan toch niet werken?

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Uit verbazing haalde ik ook nog even het sponsje uit de verpakking en keek ik nog een keer op de achterkant van de verpakking of ik niet iets gemist had. Misschien moest je zelf wat toevoegen zoals water of een reiniger? Maar niets van dit alles, dit sponsje gaat het gewoon doen. Je raad het al, ik geloofde er niets van, hoe kan dat nou?

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Er zit dan maar één ding op, het gewoon te testen. Ik test het met mijn geliefde MAC kwast die ik werkelijk waar elke dag gebruik en dus echt heel erg vies is zoals je kan zien. Deze kan wel een schoonmaakbeurt gebruiken.

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Ik stond eigenlijk een beetje versteld, na een paar keer de kwast over de spons heen halen kleurde de spons al bruin, zoveel pigment kwam er nog van mijn kwast af, wauw!

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

En na een paar keer vegen is hij is goed als schoon en komt er niets meer van kleur af, ideaal! Ik sta echt versteld van dit handige sponsje, wat handig! Wel even een kleine kanttekening, het is eigenlijk alleen geschikt voor kwasten die je in combinatie met een poeder gebruikt. Een foundation kwast gaat niet werken met dit sponsje. En natuurlijk haal je de vuiligheid met deze manier van reinigen niet weg, dus echt wassen moet ook nog gebeuren. Maar om ze tussendoor schoon te maken is dit sponsje echt ideaal!

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Ik ben echt mega enthousiast over deze Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner even je kwast over het sponsje heen halen en hij is weer helemaal schoon en kunt de kwast gebruiken met een andere kleur. Het doosje is trouwens ook groot zat zodat je een poeder of blush kwast kan gebruiken. En is het sponsje nou zo vies geworden dat die gewassen moet worden? Dan doe je dat toch gewoon, hij moet wel mild gewassen worden met een parfum vrije zee en warm water.

Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner

Ben je nou ook opzoek naar een handige reiniger waarmee je tussendoor snel even je kwasten kan schoonmaken? Dan kan ik je echt met de volle 100% deze Boozy Cosmetics Pro Brush Dry Cleaner aanraden. Hij kost € 6,99 wat misschien best prijzig is voor een spons, maar het werkt wel ontzettend goed en voor dat geld ga ik zelf niet lopen kloten. Hij is trouwens te koop bij de Boozyshop en je hebt ook nog een duo cleaner voor een euro meer. Lijkt jullie dit wat? Ik ben zeker fan!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

 1. Wat een geniaal handig blikje met sponsje zeg! Ik ben ook guilty als het gaat om het te weinig wassen van mijn kwasten, dan is dit ideaal om de kwasten tussendoor te reinigen

 2. Wat een ideaal blikje! Ik maak mijn kwasten elke week schoon, maar het is wel handig om zo tussendoor het poeder van je kwasten te halen!

 3. Wat handig! Dit maakt het kwasten wassen makkelijker aangezien je tussen door je kwasten hiermee al wat schoner maakt.

 4. Werkt dus gewoon als een soort van schuur papiertje?
  Snap dat je een hekel hebt aan kwasten reinigen trouwens hoor.
  Z’on saai rot klusje waar je uiteindelijk niet onderuit komt.

 5. Ah dit kan ik wel gebruiken! Ik veeg het nu telkens een beetje aan een wattenschijfje af om de meeste kleur eraf te krijgen, maar dat zorgt er ook voor dat er pluisjes op de kwast komen. Dit ga ik zeker onthouden!

 6. Dit leek mij zo handig, dat ik laatst via eBay voor een nog kleiner prijsje zo’n blikje bestelde! Niet om je kwasten grondig te wassen, maar wel handig voor tussendoor, zodat je niet bijvoorbeeld allemaal oogschaduw kleuren door elkaar heen op je kwast hebt ;)

 7. Wat een geniaal idee! Die ‘spons’ doet me heel erg denken aan dat materiaal waar een haardonut van gemaakt wordt, haha! Lijkt me wel een handig ding.

 8. Ik gebruik een haar donut van de Action om de kleur van de kwasten te krijgen. Werkt prima! En super budget, zonder verzendkosten. Top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *