Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bohemia Glasvijlen

We vijlen of knippen allemaal wel eens onze nagels. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet goed is voor onze nagels. Knippen is eigenlijk helemaal uit den boze (maar ik doe het ook). En vijlen met een gewone vijl is ook niet zo goed als het lijkt. Eigenlijk wordt altijd een glasvijl aangeraden, omdat deze heel erg fijn van structuur is zodat je de nagels zo min mogelijk beschadigd.

Het Tsjechische merk Bohemia maakt glasvijlen van hoogwaardige kwaliteit. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ze echt goed van kwaliteit zijn. Toen ik ze namelijk voor het eerst zag en de website liet ik het een beetje afweten. Maar ze hebben we toch verrast in hun kwaliteit van vijlen. De vijlen zijn namelijk gemaakt van het materiaal float glas, wat een mengsel van natuurlijke materialen zoals zand, soda, kalk en dolomiet is. Het bevat geen zware metalen, andere ongewenste elementen of ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor de mens. Dat is altijd prettig om te weten.

Ik ontving drie verschillende soorten glasvijlen, maar ik moet zeggen dat ik niet het verschil kan merken, het uiterlijk is alleen anders. De ene vijl is heel handig voor onderweg door het hoesje en de andere is gewoon basic en de andere heeft een kleurtje, maar ze werken allemaal even goed en hebben ook geen andere structuur. Wat me meteen opvalt is dat de vijlen lekker dun zijn  (2 mm), want ik heb ook een glasvijl van Herôme en die is een stuk dikker en minder handig in gebruik.

Een glasvijl is trouwens wel heel anders in gebruik dan een gewone vijl. Soms, als je een stuk van je nagels af wilt hebben, kan je lekker heen en weer vijlen (doe dit trouwens niet, zo gaan je nagellagen los van elkaar), maar dat gaat je niet lukken met een glasvijl. Een glasvijl kan je alleen gebruiken door in één richting te vijlen. Eigenlijk maar goed ook, want dat is de allerbeste manier om je nagels te vijlen en goed te houden.

Ook zijn de vijlen heel makkelijk schoon te maken, je kan ze namelijk gewoon onder de kraan houden of schoonmaken met een schoonmaakmiddel, omdat ze van glas zijn. Ook slijten de vijlen niet, dus je hebt er je hele leven lang plezier van.

Ik ben enthousiast over de Bohemia vijlen, ze doen erg goed hun werk. De Bohemia vijlen zijn onder andere te koop bij nagelsalons van een prijs rond de € 5,00 en € 7,00. De gewone vijlen kosten rond de € 5,00 en de vijl met het handige hoesje is rond de € 7,00. Dit vind ik wel een beetje aan de dure kant, wat in de winkel zijn andere merken een stuk goedkoper.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

31 reacties

 1. Ik heb sinds kort zelf ook een glas vijl, het merk staat er niet op maar ik vind hem veel fijner werken dan een gewone vijl!

 2. Glasvijlen zijn ideaal, maar niet om mee te nemen. Heb al van verscheidene glasvijlen afscheid moeten nemen omdat ze kapot gingen in mijn tas. Dus in mijn tas zit weer een kartonnen vijl en de glasvijl ligt veilig thuis.

 3. Ik vind ze niet zo heel duur. Ik heb heb zelf nog nooit een glasvijl gehad, maar ze lijken me wel ZO ontzettend fijn. Ik heb er echt veel goede dingen over gehoord. In de buurt is hier jammer genoeg geen nagel salon, dus als ik er eentje zie toch even in mijn gedachte houden. Zoiets spreekt mij wel aan!

 4. Ik heb nog nooit een glasvijl gebreukt maar dit artikel heeft me wel overtuigd om er eentje aan te schaffen. Dat een glasvijl zoveel gezonder was, wist ik niet. Heel fijn artikel, bedankt voor de tip! Het is altijd leuk om wat bij te leren.

 5. heel erg leuk artikel. Ik knip mijn nagels niet meer, maar ik vijl ze dus wel nog. Meestal vijl ik eerst met een kartonnen vijl als ik er een flink stuk vanaf wil en dan werk ik af met een glazen vijl

 6. Leuk artikel!
  Fijn dat deze wat dunner zijn, ik heb de glasvijl van herome ook maar deze is veel dikker inderdaad.
  Je hebt zo mooie nagels!
  Ik denk dat ik wel zo’n vijl wil aanschaffen, als je je hele leven er plezier van hebt:D

 7. Ik vind 7 euro niet duur als je er je leven lang mee kan doen. Ik denk dat ik snel voor 7 euro per jaar aan vijlen en andere toestanden koop.

 8. Ik gebruik al jaren een glasvijl, dat is veel prettiger dan een normale vijl en ook beter voor je nagels. Dit is niet duur voor een goede vijl, als je dat wekelijks gebruikt :-)

 9. Het lijkt mij wel erg fijn zo’n glasvijl, van het knippen ben ik sowieso al afgestapt. Al vind ik het wel erg irritant als je zo’n enorm lange nagel kort wil vijlen, dan ben ik altijd zo lang bezig ^^

 10. ik heb vaker van mensen gehoord dat glasvijlen erg fijn zijn, maar heb er zelf nog nooit een geprobeerd, ben wel erg benieuwd nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *