Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Boerderij vakantie in Zuid-Tirol met Roter Hahn

Hoe leuk is het om op vakantie te gaan bij de boer in een prachtige omgeving? Gelukkig kan dit heel gemakkelijk! Via Roter Hahn kun je meer dan 1600 verschillende accommodaties bij de boer boeken en genieten van alles wat het boerenleven te bieden heeft. Knuffel met de koeien, schaapjes, geiten en kippen. Bak samen met de boerin de lekkerste apfelstrudel of laat je verrassen door de lokale specialiteiten. Wandel door de boomgaarden of geniet van een lokaal wijntje. Het kan allemaal op de accommodaties van Roter Hahn in Zuid-Tirol, Italië.

Roter Hahn boerderijen in Zuid-Tirol, Italië

Roter Hahn biedt gasten een afwisselende tijd in een onbezorgde, vrolijke, gezellige en persoonlijke sfeer. Roter Hahn let daarbij op de volgende punten:

  • het genieten van rust in een natuurlijke omgeving
  • het van dichtbij meemaken van het boerenleven
  • levendige boerderijen als authentieke leveranciers van landbouwproducten
  • echte gastvrijheid

De Zuid-Tiroolse landbouw is kleinschalig van opzet. Hierdoor kunnen de boeren steeds moeilijker uitsluitend van het boerenbedrijf leven. Steeds meer boeren zijn door de dalende landbouwprijzen aangewezen op aanvullende inkomsten uit nevenactiviteiten. Het werk op de boerderij en daarbuiten zorgt voor een dubbele belasting van het boerengezin. We streven ernaar de lokale boeren te ondersteunen door hen een extra bron van inkomsten te bieden, waardoor de boerencultuur in Zuid-Tirol behouden blijft.

De boerderijen zijn wel anders zoals we ze in Nederland kennen. Door het hoogteverschil in de bergen zijn er niet overal uitgestrekte weides waar de dieren kunnen grazen. Hier is een boerderij dan ook echt heel groot als je meer dan 20 grote dieren hebt. Omdat je uit dit aantal dieren geen volledig inkomen kan halen is Roter Hahn in het leven geroepen. Roter Hahn biedt verblijven bij de boer aan zodat mensen hun verblijf kunnen combineren met het leven op de boerderij.

Geniet hier dus van de dieren, de weidse omgeving en alle leuke bijkomstigheden. Denk hierbij aan heerlijke verse melk, verse eieren en heerlijk vlees. Daarnaast worden er ook vaak leuke activiteiten georganiseerd op de boerderij voor de gasten. Barbecue samen met de boer, bak vers brood of apfelstrudel of help een handje mee met voeren of melken van de dieren.

Accommodaties van Roter Hahn

Wij verbleven op de Altmessnerhof, een prachtige boerderij in het dorpje Toblach. We werden ontvangen door Marlene en Toni op een super leuke kleinschalige boerderij. Op de boerderij waren een aantal koeien die super lief waren en graag een aaitje wilde hebben. Ook aan kippen geen gebrek die graag wat van je willen hebben qua eten. Wij waren er in het voorjaar dus er waren ook heel wat kleine kalfjes, super lief!

Het verblijf was trouwens ook geweldig. Bij Roter Hahn krijg je altijd een authentiek verblijf. Denk aan een houten inrichting met een échte houten vloer en goede voorzieningen zoals een eigen keuken en luxe badkamer.

De accomodaties zijn altijd kleinschalig, zo mogen er niet meer dan 8 appartementen zijn. Altmessner Hof heeft 4 verschillende appartementen. Twee beneden met twee aparte slaapkamers, twee badkamers en een woonkamer + keuken. Boven zijn nog twee kleinere appartementen met twee aparte slaapkamers, een woonkamer + keuken en één badkamer. Ideaal voor gezinnen, stellen of groepen van 4.

Het appartement is echt van alle gemakken voorzien en zag er echt prachtig uit met al het hout. De bedden lagen heerlijk en de badkamer was super luxe met een heerlijke douche. Het viel mij trouwens meteen op dat alles brandschoon was en heel compleet. Alles is super goed geïsoleerd en alle ramen hebben zelfs rolluiken om het licht en de warmte binnen (of buiten te houden).

Ontdek het prachtige Zuid-Tirol

De boerderijen van Roter Hahn vind je alleen in Zuid-Tirol, Italië. Maar wat ik niet wist is dat Zuid-Tirol echt een prachtige streek is in Italië met prachtige bergen (de Dolomieten) en natuur. We hebben hier de mooiste uitzichten gehad, meren bekeken en outdoor activiteiten gedaan. Wanneer je het een dagje rustiger aan wilt doen kun je heerlijk ontspannen op de boerderij of een heerlijk (Roter Hahn) restaurant opzoeken met de heerlijk Italiaanse of Zuid-Tiroolse specialiteiten.

Enthousiast geworden over een Roter Hahn verblijf in Italië? Op de website kun je 1600 verschillende accommodaties boeken. Roter Hahn werkt met bloemen en hoe meer bloemen, hoe luxer het verblijf is. Ik kan het je alleen maar aanraden, ik heb echt een fantastische tijd gehad!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *