Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boeken tips: Verslingerd, Ik Wist Het & Vier Plus Één

 photo Boeken_zpsbwyadckz.png

Het heeft een hele tijd geduurd voor dat ik deze boeken uit had gelezen. Sinds ik op mezelf woon gun ik mezelf alleen tijd in bad en in de trein om te lezen, zonde! Gelukkig komt de zomer er weer aan en moet ik veel vaker van een goed boek op het balkon genieten. Voor degenen die hetzelfde idee hebben, ik heb drie leuke boekentips voor je!

 photo Boeken4_zpsx3lx40cl.png

Lisette Jonkman – Verslingerd

“Het studentenleven gaat niet over rozen. Lucys relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is haar interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken vragen haar vrienden en familie ook nog aandacht met hun problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?”

Als je dit boek gaat lezen, moet je ook zeker de voorganger lezen, Verkikkerd. Het verhaal gaat namelijk verder in dit deel over Lucy. Die studeert in Enschede en in een huis woont vol nerds. Het is een echte chicklit met een flinke dosis humor. En wat ik stiekem het leukste vond aan dit boek is dat ze een beautyblogger is geworden naast haar studie, heel grappig en herkenbaar. Maar daar gaat het boek natuurlijk niet alleen over. Haar vriend Kikker is heel succesvol en gaat een duet opnemen met een heel knap ander meisje. En je raad het voor de rest denk ik wel. Ondanks dat het best een beetje een voorspelbaar boek is, is het toch zeker een aanrader die je in één ruk uitleest, echt een feel good boek.

Boek € 17,50 | Ebook € 5,99

 photo Boeken2_zpsnrjsgxle.png

Chantal van Gastel – Ik Wist Het

“Mia is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het drukke nieuwe deel van het centrum, maar op het idyllische stationsplein dat al in haar jeugd haar hart gestolen heeft. Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht. Ze ontmoet Feo. Hij is ondernemend en levenslustig. De man van wie ze – letterlijk – altijd heeft gedroomd. En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Al snel wordt Mia de levens van iedereen om zich heen ingezogen. Als een magneet trekt ze bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die De Haai wordt genoemd. Hij heeft zijn eigen binding met het winkelplein en naar een bijzonder verhaal is hij altijd op zoek. Durft Mia haar gevoel te blijven volgen, ook als dit meer van haar vraagt dan ze zich ooit had kunnen voorstellen? Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? En hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt?”

Ook echt een vrolijke chicklit die als een trein weg leest. Het zijn leuke personages waarbij je meteen wat voelt. Mia zegt haar goede baan op en begint een eigen bloemenwinkel. Stiekem vind ik dit al gewoon leuk om te lezen, ik word gewoon vrolijk van die bloemen. Natuurlijk zit er ook genoeg liefde in het boek verwerkt waardoor ik het erg leuk en boeiend vond. Mia heeft last van haar vloeipapier effect waardoor ze dingen in de toekomst kan voelen en zien. En dat lijdt begint ze gedurende het boek goed onder de knie te krijgen en behoed anderen en misschien ook wel haarzelf van een grote fout. Echt een super leuk boek dat je door blijft lezen, aanrader.

Boek € 19,95 | Ebook € 9,99

 photo Boeken3_zpspthdtng3.png

Jojo Moyes – Vier Plus Één

“Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet. Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt.”

Ik ben groot fan geworden van Jojo Moyes na het lezen van haar prachtige boek, Voor Jou. Toen ik zag dat ze een nieuw boek had uitgebracht moest ik deze meteen lezen. Het is een roman het een prachtig en aangrijpend verhaal. Jess is alleenstaande moeder van een dochtertje Tanzie die ze op hele jonge leeftijd heeft gekregen en zoon Nicky, wat eigenlijk niet eens haar echte zoon is maar uit liefde voor hem zorgt. Ze werkt keihard om hun te onderhouden en een dak boven hun hoofd te bieden. Tanzie is een hoog begaafd meisje en wil graag naar een school daarvoor, alleen daar heeft Jess geen geld voor… Tot dat er een wedstrijd aan de andere kant van het land komt waarbij Tanzie een studiebeurs kan winnen. Het boek is een emotioneel maar mooie reis op zoek naar het geluk. Je leest het boek meteen uit, laat af en toe een traan en leeft ontzettend mee. Ja, Jojo Moyes heeft het weer gedaan. Dit boek moet je zeker lezen en doet niet onder aan Voor Jou.

Boek € 19,99 | Ebook € 9,99

 photo Boeken1_zpsoylnqlcm.png

Tussendoor heb ik nog wel andere boeken gelezen op mijn e-reader maar daar kwam ik gewoon niet door heen en heb ik dus maar aan de kant gedaan. Deze drie boeken zijn het allemaal waard om te lezen. Stuk voor stuk erg leuke en mooie verhalen. Ben je echt een chicklit lezer, ga dan voor Verslingerd of Ik Wist Het. Hou je meer van een wat inhoudelijker verhaal in de vorm van een roman, dan is Vier Plus Één een must read!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Leuk dat je ook een boekenreview plaatst! Ik heb vier plus een en verslingerd beiden gelezen en ik vond ze erg leuk! Ik ben echt fan van de schrijfstijl van Jojo Moyes. Het boek van Chantal van Gastel wil ik ook graag nog lezen :)

 2. Al deze boeken gaan op mijn to-read lijst voor de zomer! Normaal lees ik spannendere boeken, maar af en toe een chicklit tussendoor is ook fijn, leest zo lekker weg!
  Liefs, Iris

 3. Ik ben nu Verkikkerd aan het lezen en I love it so much! Ik ken Groningen heel goed want daar woon ik, maar ik ken de campus en Enschede ook heel goed – daar ben ik heel wat keren geweest. Het is echt zo leuk om hierover te lezen en over allerlei verwijzingen te lezen (van beautyblogs tot Harry Potter tot World of Warcraft). Ik heb Verslingerd al als e-book aangeschaft hihi.
  Ik dacht dus dat ik heel weinig met chicklits had maar op deze manier vind ik het toch wel heel erg leuk.

 4. Ik heb alleen Vier plus één niet gelezen, de andere twee vond ik heel erg leuk. Ik ben sowieso fan van Lisette Jonkman! Ik ben nu bezig in Voor Jou van Jojo Moyes. Hartverscheurend verhaal, heel indrukwekkend. Ik ben benieuwd hoe Vier plus één is!

 5. O heerlijk, de eerste twee heb ik ook liggen om te lezen! Mijn To read is zo groot nadat ik afgelopen jaar helaas weinig heb kunnen lezen door mijn depressie (te weinig concentratie daardoor). Afgelopen tijd lukt het gelukkig weer een beetje! Ik heb afgelopen 2 maanden al twee boeken gelezen en ben er nu al weer in een bezig! Heerlijk he lezen :D

 6. Leuke review! Ik ben toevallig van plan om komende week weer eens wat boeken op mijn e-reader te gaan zetten voor de komende tijd. Ik ga ze denk alle drie kopen!

 7. Boeken reviews vind ik altijd fijn om te lezen. Ik lees graag, maar weet soms niet welk boek ik moet kiezen. Nu weet ik toch welke boeken de moeite waard zijn en welke niet. Deze gaan om mijn boeken wishlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *