Search
Close this search box.

Bockworst met kaas en spek van de barbecue

 photo Bockworst-Met-Spek-En-Kaas7_zps83ae3efd.png

Het is eindelijk barbecue weer en dat hebben wij van het weekend dan ook gedaan. Ik wilde eens wat anders dan een standaard speklapje en hamburger. Ik besloot eens gek te doen en wat uit te proberen. Ik kocht een pot met bockworsten, haalde uit de koelkast de kaas en spek en besloot er barbecue worsten van te maken. En guess what? Ze waren echt super lekker!

 photo Bockworst-Met-Spek-En-Kaas_zps383d0454.png

Wat heb je nodig?

– bockworsten
– kaas
– langwerpig spek
– cocktailprikkers

Het is niet echt een recept te noemen omdat het zo ontzettend makkelijk is, maar het is natuurlijk ook heel leuk ter inspiratie en het is echt ontzettend lekker!

 photo Bockworst-Met-Spek-En-Kaas1_zps761c3cbb.png

We halen de bockworsten eerst uit de verpakking en laten ze even uitlekken. Snij de bockworsten door midden, maar snijd hem niet helemaal door. Snij daarna de kaas in dunne reepjes en stop deze daar tussen.

 photo Bockworst-Met-Spek-En-Kaas2_zps15df4d37.png

Daarna rol de spek om het worstje heen en zet de je spek vast met en cocktailprikker. Het is wel lekkerder met twee plakjes spek, maar we hadden te weinig spek daarvoor in huis, maar dit is ook echt prima!

 photo Bockworst-Met-Spek-En-Kaas3_zpse6cd7be2.png

 photo Bockworst-Met-Spek-En-Kaas5_zps02076a7b.png

Klaar voor de barbecue!

 photo Bockworst-Met-Spek-En-Kaas6_zps42ce62df.png

Omdat alles natuurlijk al gaar is hoef je alleen maar te wachten tot de spek lekker aangebakken is en de kaas gesmolten. Wij hebben het niet helemaal laten smelten omdat anders onze plaat er helemaal onder zat. Maar barbecue je op een rooster dan loopt het er uit, dat maakt dan niet zoveel uit.

 photo Bockworst-Met-Spek-En-Kaas9_zps273f3852.png

En klaar zijn de worsten met kaas en spek! Ze zijn echt super lekker en een echte aanrader! Weer eens wat anders dan een saaie hamburger of speklap.

 photo Bockworst-Met-Spek-En-Kaas8_zps2fdcee27.png

Hebben jullie nog leuke tips voor op de barbecue en wat eten jullie het liefst? Ik ben heel erg benieuwd, ik kan nog wel wat goede ideeën gebruiken voor de komende zomer als bbq liefhebber!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

  1. Ziet er heel lekker uit! Wat betreft barbeque recepten ben ik ook vaak inspiratieloos. Vooral op vakantie. Ik wil graag wat spectaculairdere recepten dan hamburgers en kip.

  2. O, jammie!
    Bij mij vriend staat al anderhalf jaar een pot met bockworsten in de kast. Die zijn nog wel goed. We willen het niet op brood eten, dus dit is een goed idee om ze eens op te maken!

  3. Ooh wauw! Dat ziet er echt lekker uit! Misschien dat de barbecue dit weekend weer tevoorschijn komt, dan ga ik het zeker proberen! Ik vind maiskolven met honing altijd heerlijk van de bbq (wel even folie erom doen!).

  4. Voor degene die denken dat het nie top hun bbq werkt of teveel schoonmaak werk etc. T kan ook gewoon in t tosti apparaat :):)

  5. wat een leuk recept! ik heb nooit zulke crea inspiratie als het gaat om BBQ… ik koop gewoon vleesjes en maak salades… dit is wel heel leuk!

  6. De kaas is maar half gesmolten en de spek, zeker bovenop, is nog rauw. Ik wil eigenlijk niet zo negatief zijn, maar ik vind het er echt niet goed uitzien. Kan toch niet zijn dat hier in 6 jaar nooit een negatieve reactie op geweest is, worden dei weggehaald, of is dit een goed bescherm stukje internet? (was..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *