Het is eindelijk barbecue weer en dat hebben wij van het weekend dan ook gedaan. Ik wilde eens wat anders dan een standaard speklapje en hamburger. Ik besloot eens gek te doen en wat uit te proberen. Ik kocht een pot met bockworsten, haalde uit de koelkast de kaas en spek en besloot er barbecue worsten van te maken. En guess what? Ze waren echt super lekker!
Wat heb je nodig?
– bockworsten
– kaas
– langwerpig spek
– cocktailprikkers
Het is niet echt een recept te noemen omdat het zo ontzettend makkelijk is, maar het is natuurlijk ook heel leuk ter inspiratie en het is echt ontzettend lekker!
We halen de bockworsten eerst uit de verpakking en laten ze even uitlekken. Snij de bockworsten door midden, maar snijd hem niet helemaal door. Snij daarna de kaas in dunne reepjes en stop deze daar tussen.
Daarna rol de spek om het worstje heen en zet de je spek vast met en cocktailprikker. Het is wel lekkerder met twee plakjes spek, maar we hadden te weinig spek daarvoor in huis, maar dit is ook echt prima!
Klaar voor de barbecue!
Omdat alles natuurlijk al gaar is hoef je alleen maar te wachten tot de spek lekker aangebakken is en de kaas gesmolten. Wij hebben het niet helemaal laten smelten omdat anders onze plaat er helemaal onder zat. Maar barbecue je op een rooster dan loopt het er uit, dat maakt dan niet zoveel uit.
En klaar zijn de worsten met kaas en spek! Ze zijn echt super lekker en een echte aanrader! Weer eens wat anders dan een saaie hamburger of speklap.
Hebben jullie nog leuke tips voor op de barbecue en wat eten jullie het liefst? Ik ben heel erg benieuwd, ik kan nog wel wat goede ideeën gebruiken voor de komende zomer als bbq liefhebber!
❤
Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
23 reacties
AA Beautyaddicts
21 mei 2014 at 15:09Dit klinkt echt goddelijk! Ik ga dit een keer gewoon in de pan maken, dat moet ook kunnen!
Kelly
21 mei 2014 at 15:12Hmm, dit ziet er lekker uit!
Laura
21 mei 2014 at 15:39Klinkt ongelofelijk lekker en het is zo makkelijk! Dit ga ik zeker even onthouden voor als we gaan barbecuen! :)
xwiesx
21 mei 2014 at 15:44Dit ziet er wel echt super lekker uit!
Dionne Knooren
21 mei 2014 at 15:52Hmmm, ziet er lekker uit!
Dianne Overbeeke
21 mei 2014 at 15:56klinkt heerlijk!
Daniëlle
21 mei 2014 at 16:11Ziet er heel lekker uit! Wat betreft barbeque recepten ben ik ook vaak inspiratieloos. Vooral op vakantie. Ik wil graag wat spectaculairdere recepten dan hamburgers en kip.
Jessica
21 mei 2014 at 16:31O, jammie!
Bij mij vriend staat al anderhalf jaar een pot met bockworsten in de kast. Die zijn nog wel goed. We willen het niet op brood eten, dus dit is een goed idee om ze eens op te maken!
Jewel-Nails.nl
21 mei 2014 at 16:33Oh dat is leuk en easy! Ziet er lekker uit!
inspiredbylifee
21 mei 2014 at 17:16Nog nooit op maar het klinkt wel lekker.
MySimplySpecial
21 mei 2014 at 17:36Wat een goed idee!
Romy
21 mei 2014 at 17:41Oh, dit klinkt heel erg lekker!
femketje
21 mei 2014 at 18:24oeh lekker :D
Mirne
21 mei 2014 at 18:29Dit zou echt niet werken op mijn bbq met rooster. :D Alle kaas tussen de kolen.
iiiThinkPink
21 mei 2014 at 19:23Ziet er lekker uit!
Danielle Springer
21 mei 2014 at 21:31Dat klinkt goed! :)
chucky1012
21 mei 2014 at 22:53Dat ziet er super lekker uit!
Zou je bv. geen aluminiumfolie eromheen kunnen doen of in de oven ;-)
Gepofte aardappels op de bbq zijn yummie.
Jorien
22 mei 2014 at 08:34Ooh wauw! Dat ziet er echt lekker uit! Misschien dat de barbecue dit weekend weer tevoorschijn komt, dan ga ik het zeker proberen! Ik vind maiskolven met honing altijd heerlijk van de bbq (wel even folie erom doen!).
Debby
22 mei 2014 at 09:17Voor degene die denken dat het nie top hun bbq werkt of teveel schoonmaak werk etc. T kan ook gewoon in t tosti apparaat :):)
mywickedweirdlife
22 mei 2014 at 10:01wat een leuk recept! ik heb nooit zulke crea inspiratie als het gaat om BBQ… ik koop gewoon vleesjes en maak salades… dit is wel heel leuk!
Eline
22 mei 2014 at 11:52lekker :D
Wim de Kok
8 augustus 2014 at 16:39lekker de bekker
zeiksnor
12 mei 2020 at 17:00De kaas is maar half gesmolten en de spek, zeker bovenop, is nog rauw. Ik wil eigenlijk niet zo negatief zijn, maar ik vind het er echt niet goed uitzien. Kan toch niet zijn dat hier in 6 jaar nooit een negatieve reactie op geweest is, worden dei weggehaald, of is dit een goed bescherm stukje internet? (was..)