Blue Illume tandenborstel na 2 maanden

Twee maanden zei ik vaarwel tegen mijn elektrische tandenborstel, deze ruilde ik in voor een handtandenborstel met een speciale werking. Deze tandenborstel moest namelijk mijn tanden witter gaan maken en bacteriën doden in mijn mond. Na 2 maanden elke dag deze tandenborstel te hebben gebruikt kan ik volgens mij wel tot een duidelijke conclusie komen en deze kunnen jullie zien in een review!

Laat ik jullie geheugen even opfrissen, wat is een Blue Illume tandenborstel?

De Blue Illume is een tandenborstel die niet alleen de tanden reinigt, maar ook bleekt door het blauwe licht in de tandenborstel. Ook door het blauwe licht neutraliseert het de bacteriën in je mond.Het klinkt als science fiction, maar is wetenschappelijk bewezen, getest engerealiseerd in de tandenborstel Blue illume.

Onderzoekers van Forsyth Institute, een tak van de Harvard University in Amerika, ontdekte dat blauw licht kan worden gebruikt om bacteriën die tandplak en ziekten in de mond veroorzaken af te remmen. Het volkomen veilige blauwe licht is hetzelfde soort licht dat tandartsen gebruiken om de tanden bleken, wat betekent dat de technologie niet alleen de gezondheid van de tanden verbetert, maar ook maakt ze witter maakt.

Goed de beloftes klinken veel belovend, als je dit voor elkaar kan krijgen met een ‘gewone tandenborstel’ is dit natuurlijk hartstikke leuk. Ik heb de tandenborstel elke dag gebruikt en kan zeggen dat de tandenborstel zelf een erg prettige tandenborstel is. Hij ligt lekker in de hand, heeft een fijne borstel die precies goed is niet te zacht maar ook niet te hard. Het licht van de lampjes moet je wel een beetje mee uitkijken dat je daar niet in kijkt want anders zie je zeker een aantal uur een paar lichtpuntjes. Voor de rest gaat naar mijn idee de batterij ook lang mee want ik heb hem in deze tussentijd niet hoeven vervangen.

Het poetsen gaat ook prettig met deze tandenborstel, de borstel irriteert niet en naar mijn gevoel maakt hij ook alles goed schoon. Mijn tanden voelen na het poetsen in ieder geval schoon en glad aan. Ook wat ik eerst dacht dat de lampjes gingen irriteren aan mijn tanden of tandvlees is niet waar, je voelt er helemaal niks van, hoe lang je het ook gebruikt. Qua poets vermogen van deze tandenborstel ben ik in ieder geval erg tevreden.

Maar laten we nu naar de resultaten kijken of mijn tanden in 2 maanden echt witter zijn geworden.

voor

na

Volgens mij kan ik alleen maar zeggen dat ze gelijk zijn gebleven (kan iets met het licht inval te maken hebben) maar ze zijn zeker niet witter geworden. Helaas, ik dacht echt dat dit mijn tanden witter kon maken, ik heb zelfs een whitening tandpasta van Oral-B gebruikt en dat mocht ook niet baten. Voor wittere tanden is deze tandenborstel voor mij dus geen optie, maar op het internet en andere blogs zijn ze er wel fan van.

Ook beloofd de tandenborstel dat het bacteriën dood, hier kan ik wel in mee gaan. Bacterien in je mond zorgen voor ongewenste geurtjes en daar heb ik haast geen last meer van sinds ik deze tandenborstel gebruik, dat vind ik dus zeker wel een pluspunt. Het neemt niet helemaal de geur van een ochtendgeurtje weg maar zeker wel voor een groot deel, daarin slaagt deze tandenborstel wel!

Mocht je nu toch erg benieuwd zijn naar deze tandenborstel dan kan je hem kopen voor ongeveer 17 euro in de shop!

Dit vind je misschien ook leuk

27 reacties

 • Reply
  Lifesplash
  8 mei 2012 at 07:25

  Jammer dat hij niet echt wit maakt.. :(

 • Reply
  Myrthe
  8 mei 2012 at 07:28

  Dit lijkt me echt een fijne tandenborstel! Jammer dat het je tanden niet bleker maakt, dat is wel jammer!

 • Reply
  charile
  8 mei 2012 at 07:40

  Wat jammer!

 • Reply
  Paola
  8 mei 2012 at 07:50

  Jammer dat hij zijn werk niet goed doet..

 • Reply
  Yasmina
  8 mei 2012 at 08:43

  Jammer. anders had ik m graag gewild!

  Foutje in de titel btw… 2 maandEN!

  • Reply
   Yasmina
   8 mei 2012 at 17:51

   Ook alsjeblieft…

  • Reply
   Aranka
   8 mei 2012 at 18:50

   Bedankt he ;)

 • Reply
  Souhailla
  8 mei 2012 at 08:51

  Jammer dat hij niet goed werkt!

 • Reply
  Tedje
  8 mei 2012 at 09:26

  Jammer dat hij niet werkt voor jou, had wel vet geweest!!

 • Reply
  Joyce
  8 mei 2012 at 09:56

  Jammer dat hij niet werkt! 17 euro vind ik toch iets te veel om hem uit te testen!

 • Reply
  Roos
  8 mei 2012 at 10:26

  Jammer dat hij niet precies doet wat hij beloofd :-(

 • Reply
  Esther -Blosh Time
  8 mei 2012 at 11:08

  Jammer dat het niet witter maakt :( anders had ik hem meteen gekocht!

 • Reply
  Samantha
  8 mei 2012 at 11:13

  Jammer dat hij je tanden niet witter maakt! :(

 • Reply
  Daniëlle
  8 mei 2012 at 11:39

  Helaas :(

 • Reply
  Esmay
  8 mei 2012 at 11:46

  Jammer dat het toch niet werkt, anders stond ik nu in de rij om ‘m te kopen haha!

 • Reply
  Christel
  8 mei 2012 at 12:47

  Ik vind het jammer dat hij zo duur is. Na 3 maanden moet hij weer vervangen worden en kun je weer dat bedrag neerleggen.

 • Reply
  LottedeJ
  8 mei 2012 at 16:25

  Ah, dat stelt me echt teleur dat ‘ie niet werkt. Heel jammer!

 • Reply
  xLovelylife
  8 mei 2012 at 16:34

  Jammer dat het niet echt werkt dan vind ik 17 euro toch wel erg veel.

 • Reply
  Sophie
  8 mei 2012 at 18:22

  Jammer dat deze gewoon niet werkt..

 • Reply
  Jana
  8 mei 2012 at 18:43

  Jammer dat het toch niet werkt.. :) x

 • Reply
  Daantje
  8 mei 2012 at 18:48

  Jammer dat hij niet goed werkt, maar naar mijn idee ook wel te verwachten. Was leuk geweest als het wel werkte natuurlijk!

 • Reply
  Simone
  8 mei 2012 at 19:36

  Jammer, maar ook te mooi om waar te zijn…

 • Reply
  Miranda
  8 mei 2012 at 20:11

  Jammer dat hij niet werkt :(

 • Reply
  Janne
  8 mei 2012 at 20:20

  Echt jammer dat hij niet werkt anders zou ik hem ook wel willen!

 • Reply
  Nicole
  8 mei 2012 at 20:40

  jammer dat hij je tanden niet witter maakt..

 • Reply
  Lisa (:
  9 mei 2012 at 21:05

  Jammer dat hij je tandan niet echt bleek maakt anders had ik hem zeker gekocht (;

 • Reply
  LindaB
  11 mei 2012 at 23:14

  Helaas, de belofte wordt niet waar gemaakt, zo’n tandenborstel leek mij ideaal.

 • Laat een reactie achter