Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Blue Illume tandenborstel na 2 maanden

Twee maanden zei ik vaarwel tegen mijn elektrische tandenborstel, deze ruilde ik in voor een handtandenborstel met een speciale werking. Deze tandenborstel moest namelijk mijn tanden witter gaan maken en bacteriën doden in mijn mond. Na 2 maanden elke dag deze tandenborstel te hebben gebruikt kan ik volgens mij wel tot een duidelijke conclusie komen en deze kunnen jullie zien in een review!

Laat ik jullie geheugen even opfrissen, wat is een Blue Illume tandenborstel?

De Blue Illume is een tandenborstel die niet alleen de tanden reinigt, maar ook bleekt door het blauwe licht in de tandenborstel. Ook door het blauwe licht neutraliseert het de bacteriën in je mond.Het klinkt als science fiction, maar is wetenschappelijk bewezen, getest engerealiseerd in de tandenborstel Blue illume.

Onderzoekers van Forsyth Institute, een tak van de Harvard University in Amerika, ontdekte dat blauw licht kan worden gebruikt om bacteriën die tandplak en ziekten in de mond veroorzaken af te remmen. Het volkomen veilige blauwe licht is hetzelfde soort licht dat tandartsen gebruiken om de tanden bleken, wat betekent dat de technologie niet alleen de gezondheid van de tanden verbetert, maar ook maakt ze witter maakt.

Goed de beloftes klinken veel belovend, als je dit voor elkaar kan krijgen met een ‘gewone tandenborstel’ is dit natuurlijk hartstikke leuk. Ik heb de tandenborstel elke dag gebruikt en kan zeggen dat de tandenborstel zelf een erg prettige tandenborstel is. Hij ligt lekker in de hand, heeft een fijne borstel die precies goed is niet te zacht maar ook niet te hard. Het licht van de lampjes moet je wel een beetje mee uitkijken dat je daar niet in kijkt want anders zie je zeker een aantal uur een paar lichtpuntjes. Voor de rest gaat naar mijn idee de batterij ook lang mee want ik heb hem in deze tussentijd niet hoeven vervangen.

Het poetsen gaat ook prettig met deze tandenborstel, de borstel irriteert niet en naar mijn gevoel maakt hij ook alles goed schoon. Mijn tanden voelen na het poetsen in ieder geval schoon en glad aan. Ook wat ik eerst dacht dat de lampjes gingen irriteren aan mijn tanden of tandvlees is niet waar, je voelt er helemaal niks van, hoe lang je het ook gebruikt. Qua poets vermogen van deze tandenborstel ben ik in ieder geval erg tevreden.

Maar laten we nu naar de resultaten kijken of mijn tanden in 2 maanden echt witter zijn geworden.

voor

na

Volgens mij kan ik alleen maar zeggen dat ze gelijk zijn gebleven (kan iets met het licht inval te maken hebben) maar ze zijn zeker niet witter geworden. Helaas, ik dacht echt dat dit mijn tanden witter kon maken, ik heb zelfs een whitening tandpasta van Oral-B gebruikt en dat mocht ook niet baten. Voor wittere tanden is deze tandenborstel voor mij dus geen optie, maar op het internet en andere blogs zijn ze er wel fan van.

Ook beloofd de tandenborstel dat het bacteriën dood, hier kan ik wel in mee gaan. Bacterien in je mond zorgen voor ongewenste geurtjes en daar heb ik haast geen last meer van sinds ik deze tandenborstel gebruik, dat vind ik dus zeker wel een pluspunt. Het neemt niet helemaal de geur van een ochtendgeurtje weg maar zeker wel voor een groot deel, daarin slaagt deze tandenborstel wel!

Mocht je nu toch erg benieuwd zijn naar deze tandenborstel dan kan je hem kopen voor ongeveer 17 euro in de shop!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *