Blotterazzi by Beautyblender

Blotterazzi by Beautyblender

De Beautyblender kennen we allemaal, maar het merk krijgt er steeds meer handige tools bij. Laatst schreef ik al over de nieuwe Liner Designer, een handige tool om de perfecte lijn mee te zetten. Maar daarvoor kwam Beautyblender ook al met iets nieuws, de Blotterazzi. Een platte en dunne spons die al het overtollige vet van het gezicht moet halen. Een soort van blotting paper maar dan in de vorm van de bekende spons.

Blotterazzi by Beautyblender

Je krijgt de Blotterazzi by Beautyblender in een chique doosje met een doorzichtig venster waardoor je meteen het doosje kan zien waar de sponsjes in bewaard worden. Op het eerste gezicht ziet het er goed en luxe uit. Dat mag ook wel, want de producten van Beautyblender zijn zeker niet goedkoop. De voorkant van de verpakking vertelt ons ook dat er 2 uitwasbare blotting sponsjes in zitten.

Blotterazzi by Beautyblender

Op de achterkant van het doosje wordt dieper in gegaan op de inhoud van de sponsjes en wat uitleg gegeven. De sponsjes zijn van het bekende materiaal gemaakt en die hebben altijd ‘dorst’ waardoor ze perfect het olie of vet van je gezicht opnemen. Deze sponsjes moet je daarom ook droog gebruiken, anders valt er natuurlijk niet zo veel op te nemen. Ze zijn gevormd zodat je overal makkelijk bij kan en het flexibele materiaal maakt het helemaal af.

Blotterazzi by Beautyblender

Naast het handige doosje met de twee sponsjes zit er ook een Liquid Blendercleanser bij waarmee je de sponsjes kan schoonmaken. Maar mocht deze op zijn kun je de sponzen ook prima schoonmaken met een milde baby shampoo. Er wordt trouwens wel aangeraden dit vaker te doen omdat ze dan optimaal het vet opnemen.

Blotterazzi by Beautyblender

De twee sponsjes zitten in een stevig plastic doosje die je eventueel met je mee kan nemen in je tas. Handig is dat ze in een doosje zitten zodat ze niet beschadigen of andere stoffen opnemen. Daar is zeker over nagedacht.

Blotterazzi by Beautyblender

Op de achterkant van het doosje staat nog weer een kleine gebruiksaanwijzing. De brede onderkant is bedoeld voor grote oppervlakken en de smalle punt is onder andere bedoeld voor je neusvleugels, ideaal.

Blotterazzi by Beautyblender

In het doosje zitten de twee sponsjes dus apart van elkaar door een plastic eitje. Houdt de sponsjes wel van elkaar gescheiden, als de ene vettig is en de andere niet zonder plastic eitje zullen de sponsjes het vet van elkaar opnemen, niet handig. Ook zit in de deksel ook nog een handig spiegeltje, ideaal!

Blotterazzi by Beautyblender

Wat me eigenlijk meteen opvalt is hoe groot de sponsjes eigenlijk zijn. Ze zijn niet heel dik, maar wel vrij groot. Hier kun je dus goed je gezicht mee behandelen. Ze zijn net iets groter dan de palm van mijn hand. Daardoor zijn ze wel makkelijk in gebruik en heb je makkelijk grip op de zaak,

Blotterazzi by Beautyblender

Er zit dus ook nog een kleine cleanser bij wat ik dus al vertelde. Aangeraden wordt ze wel regelmatig te wassen, ander zit er te veel vet en vuil in de spons waardoor ze niet goed meer opnemen. Beetje hetzelfde idee als een theedoek. Die moet je ook snel vervangen anders krijg je vette strepen op de vaat.

Blotterazzi by Beautyblender

Het gebruik is super simpel, even deppen en het vet wordt opgenomen! Tip, ga niet wrijven want dan gaat je make-up er ook vandoor, dat is natuurlijk niet de bedoeling…

Blotterazzi by Beautyblender

En dan zijn jullie natuurlijk benieuwd naar het resultaat! Dit is mijn gezicht aan het eind van de dag, ik glim hier behoorlijk.

Blotterazzi by Beautyblender

En dit is mijn gezicht na het deppen met de Blotterazzi. Ik zie zeker een groot verschil en ik ben best verrast. Het werkt inderdaad net zo goed als een blotting papiertje, alleen deze kun je veel vaker gebruiken en weer hergebruiken. Alleen wil je je gezicht echt matte krijgen, dan moet je toch wel in de weer met een poeder, zo matte krijgt de Blotterazzi je gezicht namelijk niet. Het is dus even wat je prettig vind. Een natuurlijke glow of echt helemaal matte, dan moet je voor de poeder gaan.

Blotterazzi by Beautyblender

Ik vind het een handige uitvinding! Het doosje is lekker compact waardoor ik hem nu gewoon standaard in mijn tas heb zitten. Het neemt een stuk minder plek in beslag dan een poeder en een kwast. Als ik dus onderweg behoorlijk glim werk ik het even snel bij met de Blotterazzi. Het is alleen niet een hele goedkope tool, voor deze verpakking met twee sponsjes betaal je € 19,95. De Beautyblender en accessoires is onder andere te koop bij The Make-Up Spot en andere online webshops.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reply
  Anna
  3 juni 2016 at 15:17

  Behoorlijk prijzig, maar het lijkt me ontzettend handig en ik zou het zeker handig vinden om dit in mijn tas te hebben aangezien ik snel glim. Bedankt voor de goede review Aranka =)

 • Reply
  Varenka W
  3 juni 2016 at 16:16

  Omdat ik nooit mega glim werkt een simpele tisseu al voor mij, maar dit is toch wel mega handig.
  Fijne tip hoor.

 • Reply
  femketje
  3 juni 2016 at 16:17

  wel handig om gewoon in je tas te gooien en mee te nemen :D

 • Reply
  Milou
  3 juni 2016 at 16:28

  Haha wat leuk! het ziet er heel leuk uit en het lijkt me ook echt handig als jee vette huid hebt! helaas heb ik zelf juist een hele droge huid en zou ik zoeits nooit hoeven te gebruiken! Ik heb wel altijd creme bij me om bij te smeren.

 • Reply
  chucky1012
  3 juni 2016 at 17:32

  Het is om aan te schaffen erg duur.
  Wel leuke verpakking en handig mee te nemen.

  Xoxo

 • Reply
  Mariëlle
  3 juni 2016 at 19:35

  De prijs is inderdaad niet laag, maar het lijkt me wel handig zeg! Ik glim helaas nogal snel :(

 • Reply
  Jana
  3 juni 2016 at 20:02

  Oeh dit lijkt mij iets ontzettend handig voor mij, want ik glim ontzettend snel :D x

 • Reply
  Dominique
  3 juni 2016 at 20:20

  Ziet er super handig uit! Ik zou het wel kunnen gebruiken met mijn vette huid, maar stiekem vind ik het glimmetje soms juist wel mooier dan helemaal mat haha

 • Reply
  Monica
  3 juni 2016 at 22:41

  Ik zie bij jou niet veel verschil omdat je niet heel erg glimt. Ik heb dat helaas wel. Als het echt goed werkt dan is het wel fijn maar voor die prijs…. weet niet echt of dat het waard is.

  • Reply
   Aranka
   3 juni 2016 at 23:07

   Misschien lijkt het op de foto niet zo, maar ik glim echt heel erg, haha!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  4 juni 2016 at 09:14

  Ik glim echt nooit, maar ik snap best dat dit een uitkomst kan zijn!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  4 juni 2016 at 10:58

  Dit lijkt mij zo handig en eigenlijk ook wel mileuvriendelijker dan blotting papers :p. Minder afval!

 • Reply
  rachel
  4 juni 2016 at 11:00

  ik gebruik dit niet, mijn dochters zouden het wel kunnen gebruiken maar vind het ook idd aan de prijzige kant, maar als je er lang mee doet dan valt het wel weer mee

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  4 juni 2016 at 15:42

  Handig product maar als ik goed afpoeder heb ik zelf nergens last van gelukkig!

 • Reply
  Sylvia
  7 juni 2016 at 22:33

  Een hele handige tool. Echt een uitkomst. De prijs houdt me wel tegen hem aan te schaffen.

 • Reply
  Nicole
  17 juni 2016 at 21:51

  Prijzig maar wel ontzettend handig!

 • Laat een reactie achter