Blondspray

De zomer is er alweer bijna en dan gaan veel mensen weer voor een lekker fris koppie met blond haar. Of in ieder geval een paar tinten lichter. Ik ook, ik had weer allemaal highlights in mijn haar laten zitten. Maar mijn haren verven vind ik een beetje tricky ik durf gewoon niet mijn hele haar te verven omdat ik het gewoon een klein beetje blonder wil hebben. Daar heb ik sinds kort iets op gevonden, namelijk blondspray. Dat is een spray waardoor je haar een paar tinten lichter kan worden, heel makkelijk en handig!

Jullie zullen meteen wel denken hoe word je haar dan blonder? Nou door de waterstofperoxide die erin zit, dat maakt je haar namelijk lichter. Waterstofperoxide is niet echt het beste wat je in je haar kan spuiten want het maakt je haar heel erg droog dus je moet er wel goed mee oppassen en niet teveel van dit spul gebruiken. Mijn haar was na 3x gebruiken al zichtbaar een stuk lichter, dus ik ben toen ook gestopt met het te gebruiken omdat ik gewoon een tintje lichter wou en niet meteen voor helemaal blond wou. En ik wou mijn haar ook niet te beschadigen door dit er elke dag in te spuiten.

Het gebruik van het product is heel erg simpel. Je sprayt het in je haar en kamt het daarna nog even goed door zodat het goed over je haar verdeeld is, want je wilt natuurlijk wel een goed verdeeld resultaat. Ik gebruik het na het douchen nadat ik mijn haar handdoek droog heb gemaakt. Ik kam mijn haar eerst uit en spray het dan in mijn haar. Ook goed onder de eerste laag van je haar want anders word je alleen bovenop blonder. Als ik het erin heb gespoten dan kam ik mijn haar nog eventjes een keer goed door in de hoop dat het goed verdeeld word over mijn haar. Pas wel op voor je kleren en ogen want het prikt heel erg in de ogen en je kleren kunnen er ook bleker van worden en dat krijg je er niet meer uit!

Op de verpakking van de Kruidvat blondspray staat ook dat je het niet op beschadigd of droog haar moet gebruiken omdat het dan alleen maar erger word want dit product kan je haar behoorlijk beschadigen dus het is niet aan te raden om je haar dan nog meer te gaan beschadigen.

Maar er zitten ook nog wel een aantal minpunten aan blondspray, daar moet je wel goed van op de hoogte zijn! Als je het veel gebruikt kan je haar een hele andere kleur worden, bijvoorbeeld oranje achtig. Dus gebruik het echt maar een paar keer. Je zult ook uitgroei krijgen van blondspray, het is dus echt een blijvend effect. Je spoelt de kleur er dus niet na een paar keer wassen weer uit, het is echt blijvend. Maar je zou de uitgroei weer kunnen bijsprayen zodat de uitgroei minder zichtbaar word.

Je moet blondspray ook echt uitsluitend op blond haar van nature gebruiken. Op andere kleuren haar kan het echt verkeerd uitslaan. Mensen met donker haar kunnen zelfs een groenachtige gloed over hun haar krijgen. Pas dus goed op met dit product!

Ik ben gelukkig erg blij met het resultaat en ik heb het maar 3x gebruikt en ga het ook niet vaker gebruiken omdat ik geen verkleuringen in andere kleuren wil hebben of droog haar dat zelf veel kan gaan uitvallen. Je kan blondspray gewoon bij de Kruidvat, Hema of waar ever ook halen en het kost haast niks. Ik weet niet hoe duur deze waren maar in ieder geval niet duur.

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reply
  Saloua
  14 juni 2011 at 07:59

  Kan je foto’s plaatsen? Ben benieuwd heb je alleen blondspray of bestaat er ook bruinspray :p

  Xx

  • Reply
   Michelle
   15 juni 2011 at 14:48

   Hmm, volgens mij niet. Maar henna heeft wel een soort van champoo’s die je haar kleuren (dit is dan wel uitwasbaar). Gebruik is heel eenvoudig: je haar mee insmeren, 20 min. laten intrekken, douchen (goed laten schuimen) und voila ;D

 • Reply
  Paola
  14 juni 2011 at 08:07

  Leuk artikel!

 • Reply
  Alyssa
  14 juni 2011 at 09:32

  Klinkt heel handig, ben wel benieuwd naar het resultaat. Alleen wil mijn haar juist zo donker mogelijk :p dus voor mij niet echt een aanrader.

 • Reply
  Rani
  14 juni 2011 at 12:55

  Klinkt handig, en ook veel gemakkelijker dan verven! Ik ben van nature al heel lichtblond dus ik heb dit niet nodig. Ik wil wel een gradient effect in mijn haar maar dan van licht naar donker. Zijn er ook sprays voor donkerder haar? :D

 • Reply
  Sharon
  14 juni 2011 at 13:24

  Ik heb het een paar jaar terug ook gebruikt, maar mijn haar is er helemaal kapot aan gegaan.. Niet echt voor herhaling vatbaar.

 • Reply
  Itske
  14 juni 2011 at 14:35

  Ik heb blondspray gebruikt, maar dan die van John Frieda. Na 1 x gebruik (na het douchen opspuiten en dan föhnen) ben ik al zichtbaar blonder geworden! Een aanrader!

 • Reply
  Daniëlle
  14 juni 2011 at 15:01

  Mijn haar is beschadigd.. en droog.. helaas! Het klinkt wel heel fijn namelijk, wil wel iets blonder haar dan ik nu heb!

 • Reply
  Silva
  14 juni 2011 at 16:34

  Ik heb donker haar, dus helaas niks voor mij!

 • Reply
  Miranda
  14 juni 2011 at 16:58

  Leuk artikel, klinkt echt handig:D

 • Reply
  LottedeJ
  14 juni 2011 at 23:36

  Klinkt wel fijn! Jammer genoeg heb ik donkerbruin haar, en ik wil inderdaad niet dat het groen uitslaat haha. Ben wel benieuwd naar foto’s!

 • Reply
  jessica
  16 juni 2011 at 14:12

  hmm,niks voor mij dus met m’n donkerbruine haar. jammer, zeker in de zomer vind ik een paar tintjes lichter wel mooi maar ik durf/mag niet verfen..

 • Reply
  Lynet
  16 juni 2011 at 17:11

  Ik gebruik de sheer blonde spray van John Frieda. Krijg nog steeds vaak opmerkingen als ik mijn haar heb geverfd, omdat het zo mooi is opgelicht. Maar nee, de spray werkt gewoon zo goed. Echt mijn aankoop van het jaar denk ik :) Want ik wou mijn haar niet verven omdat je dan bezig blijft met de uitgroei enzo.

 • Reply
  Tessa
  7 juli 2011 at 01:03

  oke ik was laatst bij de kapper en vroeg dus wat informatie over blond spray! (ik at met het zelfde probleem als jou ; te eng om me hele haar te verven.) maar de pakster vertelde mij dat het echt heeeel vaak fout gaat met zulke spray’s! en dat als je je haar daarna gaat verfen of je doed er highlights in dat je haaar dan zo beschadigd dat het kan uit vallen.

 • Reply
  Claudia
  1 augustus 2011 at 13:54

  Is het echt alleen op natuurlijk blond haar te gebruiken?
  ik heb namelijk mijn haar lichter geverfd, het is nu middeblond.

  Ik wil het graag nog blonder en de blondspray klinkt handig.. alleen maar om het wat op te lichten dus niet om het vaak te gebruiken.

  Heeft iemand ervaring met blondspray op geverfd haar?

 • Reply
  saskia
  30 september 2012 at 18:45

  ik heb blondspray gebruikt op bruin haar, heb het er 4 keer ingespoten en echt veel blonder geworden. Was bij mij ook nog in de zomer waardoor het nog sneller ging. Bij mij is het geen andere kleur geworden, gewoon mooi donker blond. Alleen nadeel dat ik nu uitgroei heb, dus maar weer een nieuw flesje kopen.

 • Reply
  Lisa
  23 juni 2014 at 17:19

  Jammer dat er geen foto’s bij staan om de verandering aan te tonen.
  Zo hebben veel mensen er vrij weinig aan denk ik..

 • Reply
  Dushi26
  12 juni 2015 at 18:04

  Hoi,
  Ik heb donker bruin haar van nature en krullen van nature. Half Nederlands / Surinaams.
  Mijn haar is dik en lang zeker als het nat is droog krult het in. Ik heb highligts laten zetten thuis kapper week erna paar highligts bij de kapsalon.
  Ik had hele licht blonde plukjes en super blond en warmer mooi.
  Ik wilde de warme plukjes lichter hebben zo snel mogelijk , ik waste het met antiroos shampoo dat hielp enorm Kruidvat eigen merk €0.99
  Ik had veel besteed aan de kapper opzich super mooi maar donker haar blond maken echt blond duurde uren bij mij ook.
  Ik ben gaan googelen en zag blondeer spray allemaal merken prijzen las de ervaringen.
  Ben ik gisteren naar de Hema gegaan blondeer spray gekocht witte fles met roze. €1.75 ik las de gebruiksaanwijzing vrij kort even rond gekeken Google allemaal verschillende ervaringen . Ik heb het ik me haar gedaan ik heb super veel highligts begon boven op werkte snel en goed. Ik heb geprobeerd de plukjes te doen lastig zelf … Het blondeer spul van Hema pakte super licht uit net als de meeste highligts blond wit blond. Ik vraag me alleen af wat te doen als het in je haar zit lijkt me dat je het moet verzorgen met een masker koop ik bij Kruidvat €1.79 en me haar producten bij de toko en andrelon glans en care .
  Ik heb het blondeer spray erin gedaan gekamd zag meteen resultaat 1 flesje is voor mijn bos krullen te weinig. Ik heb het gewassen zonder shampoo masker erin en nu zijn al mijn highligts meer dan 60 gelijk
  Ik vind het van Hema prima goedkoop en het werkt. Waarom zou ik een dure spray kopen? De kapper wilde het lichter maken kostte me meer dus als de plukjes zijn uitgegroeid beetje ga ik gewoon naar de kapper voor dit resultaat . Mijn ervaring prima

 • Laat een reactie achter