Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Blondspray om je haar natuurlijk lichter te maken

Ik gebruik echt al jaren blondspray. Vroeger mocht ik mijn haren nooit verven van mijn ouders, dus ik speelde een beetje vals door met blondspray mijn haar natuurlijk lichter te maken. Blondspray is bij elke drogisterij te koop, maar de blondspray van de HEMA is veruit het goedkoopst en doet precies hetzelfde als de dure Schwarzkopf Blonde blondspray en de John Frida Go Blonder blondspray. In dit artikel leg ik je uit hoe je een blondspray moet gebruiken, wat het precies is en hoe vaak je het moet gebruiken.

Wat is een blondspray?

Een blondspray is een spray die je in je haar kunt sprayen om je haren natuurlijk lichter te maken. Blondspray heeft een blijvend resultaat omdat er gebruik wordt gemaakt van waterstofperioxide. Waterstofperioxide zorgt ervoor dat je haar blonder wordt en dus ook blijft. Vrijwel alle blondsprays beloven het haar 1 tot 2 tinten lichter te maken.

Blondspray is natuurlijk ook een stuk goedkoper dan wanneer je naar de kapper gaat en highlights laat zetten. Daar ben je al snel tientallen euro’s voor kwijt terwijl dit flesje blondspray van de HEMA maar € 3,75 kost. Wel heb je een stuk meer geduld nodig, het resultaat zie je namelijk niet meteen. Je mag de spray maar 1 tot 2 keer per week gebruiken en ik denk dat je vanaf 2 keer aanbrengen heel licht resultaat ziet.

Hoe moet je een blondspray gebruiken?

Wanneer je een blondspray wilt gaan gebruiken om je haar natuurlijk op te lichten moet je natuurlijk wel weten hoe je blondspray moet gebruiken. Lees altijd eerst goed de verpakking door wat betreft de gebruiksaanwijzing, maar ik vind deze manier het prettigste.

  1. Zorg dat je een oud shirt of handdoek draagt omdat de waterstofperioxide kan bijten in de stof.
  2. Lees de gebruikaanwijzing hoe jouw blondspray werkt. Of maak je haar handdoekdroog en spray het erin en laat zitten. Of op droog haar, sprayen en droog fohnen.
  3. Spray vanaf een geruime afstand de blondspray in je haar zodat het zich natuurlijk kan verdelen. Ik spray het vanaf halverwege omdat ik blondere punten wil.
  4. Kam het daarna gelijkmatig door je haar.
  5. Spoel je haar niet uit en style zoals gewoonlijk.

Hoe vaak kun je blondspray gebruiken?

Aangeraden wordt blondspray niet vaker dan één tot twee keer per week te gebruiken. Het product bevat namelijk waterstofperioxide en dit is schadelijk voor je haar waardoor het uit kan drogen. Zorg er dus voor dat je tussen het blondspray gebruiken door je haar ook goed hydrateert. Je kunt de blondspray gebruiken tot dat je het gewenste resultaat hebt behaald. Let wel op, blondspray maakt je haar maar 1 tot 2 tinten lichter en is vooral gezicht voor blond en bruin haar. Verwacht dus geen wonderen.

Hoe lang blijft blondspray in je haar?

Blondspray blijft altijd in je haar zittten, het heeft een permanente werking door middel van waterstofperioxide. Het effect van blondspray blijft dus altijd zichtbaar in je haar. Wil je toch van de blonde kleur af, dan moet je het weer verven of laten knippen.

Het resultaat van de blondspray

Een tijdje geleden had ik mijn hele haar in één kleur laten verven, ik vond het toch war saai dus besloot weer eens mijn oude vertrouwde blondspray te kopen. Ik heb het twee weken lang gebruikt en twee keer in de week gesprayd op mijn onderste gedeelte van het haar. Dit is het resultaat nu en je ziet dat de punten een mooie lichtere kleur hebben. Ik vind dit effect nu goed dus ik stop weer met de blondspray. Wel merk ik dat mijn haar na het gebruik wat droog is, dus verzorg het daarna goed met mijn Olaplex producten.

Wat is de beste blondspray?

  1. HEMA Blond Spray – € 3,75
  2. John Frieda Go Blonder blondspray – € 11,99
  3. Hennaplus Camomile Blondspray – € 11,99
  4. Garnier Nutrisse Spray Truly Blonde – € 14,79
  5. Schwarzkopf Blonde Blondspray – € 7,49

Alle producten hebben Hydrogen Peroxide als hoofdingrediënt en dat is ook niet zo gek, wat dit zorgt ervoor dat je haar gebleekt wordt. Alleen de samenstelling is toch bij elke blondspray weer anders. Zo hebben de HEMA en Schwartzkopf blondspray een vrij beperkte ingrediëntenlijst, maar amper verzorgende ingrediënten. Maar die van John Frieda, Hennaplus en Garnier weer wel.

Wanneer ik mijn eigen ervaring mag laten spreken en de reviews van anderen erbij pak ben ik vooral voor de prijs gegaan omdat ik qua werking niet veel verschil merk. De HEMA blondspray is veruit het goedkoopst (de verpakkingen bevatten allemaal 150 ml) en dat zou voor mij de reden zijn om voor deze te gaan. Wil je toch iets meer verzorging, ga dan voor de John Frieda of Hennaplus variant. Die andere twee zijn zeker niet slecht, maar je kan beter en goedkoper krijgen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *