Search
Close this search box.

Bloggen naast mijn baan, hoe gaat dat?

Bloggen naast mijn baan, hoe gaat dat?

Sinds 4 maanden ben ik weer aan het werk in loondienst en doe dit voor 32 uur in de week. Ik kan je vertellen, best pittig als je dat niet gewend bent. Ik bedoel, ik ben wel gewend om te werken, maar voor een baas is dat net even wat anders dan voor jezelf. Merk ook echt dat ik het best lastig vind het met elkaar te combineren.

Bloggen naast mijn baan, hoe gaat dat?

In het begin was ik ontzettend fanatiek, naast 32 uur per week werken zou ik nog wel even 7 blogberichten klaar zetten. Al snel merkte ik dat dat misschien een beetje naïef was om dat te verwachten van mijzelf. Een nieuwe baan kost veel energie en dan ook nog een blog fulltime met het huishouden runnen was misschien een beetje teveel gevraagd.

Jullie hebben dus ook wel gemerkt dat het wat rustiger is op mijn blog, het lukt me niet om iedere dag een nieuw artikel online te zetten. Simpel omdat ik daar geen tijd en energie voor heb. Toen ik begon met werken voor mijn werkgever heb ik ook duidelijk gezegd, mijn werk in loondienst is mijn eerste prioriteit en mijn blog de tweede. Concessies doe ik dus op mijn blog en dat merken jullie en ik.

Vrije dag – blog dag!

Woensdag is mijn vrije dag en dan wil ik lekker aan mijn blog werken. Alleen de ervaring leert nu ook dat ik dan ook wel wat langer in mijn bed wil liggen en al het huishoudelijk werk zie liggen dat ik dan oppak. Daarnaast ben ik ook gewoon druk en is een dagje niets doen ook wel eens fijn. Klinkt allemaal heel verwend, maar ik merk wel dat ik die tijd voor mijzelf nodig heb.

Het werken en bloggen is dus nog best lastig te combineren, maar ik merk dat ik langzamerhand er wel een routine in begin te vinden. Woensdag wil ik zover dat lukt echt mijn blog werkdag houden. En ’s avonds na het werk doe ik eigenlijk ook elke avond nog wel wat voor. Mijn dagboek is verplaatst naar de dinsdag omdat dat net even wat beter uitkomt en voor de rest komen er vaak 5 artikelen per week online. Ik denk dat dat een mooie middenweg is.

Bloggen naast mijn baan, hoe gaat dat?

Voor de rest vind ik het ook erg prettig om goed te kunnen werken. Ik heb natuurlijk sinds een jaar een prachtig kantoor op zolder wat erg fijn werkt, maar fijne apparatuur is ook erg belangrijk. Zelf heb ik een hele fijne PC die snel is met een groot beeldscherm. Aangezien ik vooral blogs schrijf vind ik het ook belangrijk een goed toetsenbord te hebben die fijn typt.

Logitech MX Keys

Op dit moment gebruik ik het Logitech MX Keys Toetsenbord. Het is een draadloos toetsenbord dat werkt op Bluetooth via een USB aansluiting. Het toetsenbord heeft zelf een accu die je kunt opladen. De toetsen van de MX Keys zijn speciaal ontworpen in de vorm van je vingertoppen, zodat elke aanslag vloeiend aanvoelt en het toetsenbord stabiel blijft liggen. Ook zorgt het ervoor dat je toetsaanslagen minder geluid maken. Daarnaast heeft het toetsenbord ook aanpasbare verlichting. Dit is super handig want de verlichting gaat pas aan als je handen in de buurt van het toetsenbord komen. Daarnaast past het toetsenbord de verlichting aan op de directe omgeving, overdag verlicht hij dus amper en in het donker erg goed. Omdat het toetsenbord de verlichting aanpast heb je geen last van felle verlichting.

Bloggen naast mijn baan, hoe gaat dat?

Daarnaast kun je ook heel gemakkelijk van apparaat wisselen met dit toetsenbord. Zo kan ik hem met één druk op de knop aansluiten op mijn laptop.

In het begin dacht ik, wat is er nou zo anders aan een duurder toetsenbord? Maar ik ben echt om, dit typt echt zoveel beter. De voorgevormde toetsen voelen heel prettig en natuurlijk aan. Ook is hij erg stil en je hebt weinig kracht nodig om de toetsen in te drukken. Mijn oude toetsenbord komt niet meer terug, dat is één ding wat zeker is.

Het Logitech MX Keys Toetsenbord is voor € 109,- bij Coolblue te koop. Wat mij betreft echt een uitgave waar je echt heel veel plezier van zult hebben als je veel typt.

Advertisement

Dit artikel is een betaalde samenwerking met Coolblue – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

  1. Lukt sporten nog wel? Ik zie daar ook niks meer van terugkomen in je blog. Maar ik kan het ook wel begrijpen als je dat niet meer lukt met je baan. Best pittig 32 uur per week een baan en dan ook nog bloggen.

  2. Ik had ook een blog, laaang niet zo groot als de jouwe en echt gewoon als hobby (al heb ik er wel geld mee verdiend) en toen ik fulltime (36) uur ging werken na mijn studie zijn de redenen die jij opnoemt precies waarom ik ermee gestopt ben. Andere dingen werden naast werken belangrijker, zoals tijd voor jezelf nemen en op het gemak het huishouden doen. Dus ik snap best dat je minder blogt dan je eerst wilde! Ik vind 5 artikelen nog steeds veel.
    Wel heel fijn om te lezen dat het werken in loondienst goed bevalt!

  3. Ik vind het dus echt heel knap dat je dit allemaal voor elkaar bokst. Ik werk volledig voor mezelf en mijn blog is onderdeel van mijn bedrijf, maar zelfs dan vind ik het een uitdaging om elke dag een blogpost online te hebben staan. Dus: complimenten! En een heel fijn 2020, maak er een mooi jaar van :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *