Search
Close this search box.

Bloggen mijn 'nieuwe' hobby

Al een jaar of twee volg ik blogs en dan vooral beauty blogs of iets in die richting. Ik vind het heerlijk om te lezen wat anderen van producten vinden, ideeën op te doen voor een outfit of over hun persoonlijke leven te lezen. In het begin volgde ik alleen de grote blogs. Het begon eigenlijk bij Girlscene, daar kwam elke week een filmpje van Beautygloss online. In de filmpjes stond altijd een link naar haar site, ik heb dit heel lang genegeerd maar ben op een dag tóch gaan kijken. En toen ontdekte ik het. De wereld van het bloggen.

Ik kan wel zeggen dat het vanaf toen snel ging. Ik ontdekte Beautygloss, maar ze schreef ook vaak over haar vriendin Cynthia, van Misslipgloss. Ik klikte op de link van Cynthia’s blog en was meteen verliefd. Ik had nu 3 site’s die ik elke dag moest zien of ze nog nieuwe dingen hadden geplaatst. Hier begon eigenlijk ook mijn make-up verslaving. Ik was er eigenlijk nooit echt mee bezig. Ik had een mascara en een paar lipglossjes die ik trouwens verschrikkelijk vond plakken dus gewoon in mijn kast bleven liggen. Door Cynthia en Mascha ontdekte ik de make-up en wat je er allemaal wel niet mee kan! Het heeft echt een wereld voor mij geopend en ik ben er blij mee! Ik vind het heerlijk om te op te maken en ermee te kliederen.

Toen ik ontdekte dat je bij de comments op de namen kon klikken om naar diegene’s blog te gaan de had gereageerd ging het snel, ik ontdekte een tal van geweldige blogs! Zoals Pinky Polish, echt dit is ook een van mijn favoriete blogs geworden, ik volg haar al vanaf het prille begin heb ik het idee, en vind het ook heel leuk om te zien hoe hard haar site groeit! (Op een dag gebeurd dat ook met mijn site!, hoop ik dan). Ik leerde nog een tal van andere blogs kennen. Ik vond het heerlijk om de stukjes elke dag te lezen en toen de geweldige site Bloglovin’ erbij kwam was het helemaal makkelijk! Niet elke dag meer mijn geschiedenis na te lopen om naar de site’s te gaan die ik leuk vond, maar gewoon simpel 1 site waar je precies kan zien of je favoriete blog heeft geupdate! Perfect!

Maar na een tijdje met het zien van al die prachtige blogs begon het mij ook te kriebelen. Ik had vroeger een behoorlijk mooie fansite van Kylie Minogue, domein naam en alles wat erbij hoort. Dus met een website hebben was ik wel bekend en nog verder daarvoor zat ik ongeveer 24/7 op Kindertent. Photoshoppen, mijn stukje site bijhouden en alles eromheen vond ik geweldig! Maar het is jammer genoeg een hele tijd blijven liggen. Toen ik dacht, waarom begin ik zelf geen beauty blog? Ik ben gek op site’s en het onderhouden ervan. Ik had me er nog niet in verdiept en begon gewoon een blog op WordPress. Achteraf weet ik niet of het een slimme keuze is geweest want ik kan bizar weinig veranderen qua uiterlijk van mijn site, dat vind ik soms wel heel erg jammer. Daarom zit ik er al een tijdje over na te denken om misschien aan een domein te beginnen, maar daar wil ik toch nog wat meer voor groeien.

Nou, zo ben ik dus bij het bloggen gekomen en ik vind het echt geweldig. Het is echt een hobby van mij! Maar op een of andere manier schaam ik me er wel een beetje voor, ik weet niet waarom, steeds meer mensen komen dit van mij te weten, maar ik ben bang voor het commentaar dat ze misschien mijn blog stom of raar vinden. Maar tot nu toe heb ik daar gelukkig nog niks over gehoord! Ik hoop echt dat mijn hobby nog mag groeien, soms gaat het bloggen voor mijn school, ik weet dat het slecht is maar ik heb mezelf er helemaal in gevonden!

Mijn favoriete blogs op dit moment zijn: Misslipgloss, Pinkypolish, Nailoholic, The Girl Next Door, Style Influencia en nog veel meer!

Hopelijk groeit mijn blog nog en heb ik straks een domein naam met een mooie layout en niet zo een stom voorgemaakt ding. Zijn jullie ook zo verslaafd aan bloggen en is het echt een hobby van jullie om alles bij te houden en er zelf aan te doen?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Och zot! Hoe je dat zo beschrijft in ’t begin, met girlscene en dan naar Beautygloss en zo naar Misslipgloss en verder en verder…
  Dat is zó herkenbaar!! Haha. Alleen is het bij mij begonnen bij minettes wat dan later girlscene werd ;)! Geniaal!

 2. Ik ben ook zo begonnen haha! Leuk om te zien dat er meer mensen zo zijn begonnen.

  In het begin droeg ik ook alleen maar mascara en eyeliner, en tegenwoordig vind ik het ook echt heerlijk om me elke dag mooi op te maken en weer nieuwe dingen uit te proberen!

 3. Toevallig dat ik op de zelfde manier bloggen heb ontdekt. Leuk dat je ons dit verteld! Ik vind je blog ook echt heel leuk, als je een eigen domein hebt, denk je dat je de naam van je blog gaat veranderen? Veel su6, en ga zo door!

   1. Tja, dat´s waar! Maar, als je een leuke originele naam hebt, trekt dat wel bezoekers. Misschien kun je er een artikel over maken?

   2. Ja, dat is waar. Maar ik ben nog niet zover dat ik nú een domein wil. Dus als het aan de orde komt ga ik er zeker een artikel over maken. Eerst maar wat groter worden (:

 4. Heel herkenbaar dit!
  Zo is het bij mij ook begonnen..
  Voordat ik misslipgloss en beautygloss nog niet kende bestond mijn make-up stash uit max. 10 producten..
  Dat is nu wel even anders, haha!

 5. Ah, meid. Ik heb je blog vandaag pas ontdekt en ik herken het hele stukje. Wat mij betreft doe jet het super, duidelijke en leuke artikelen. Ik vind je blog in ieder geval leuk en kan me niet voorstellen dat iemand anders dit niet vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *