Search
Close this search box.

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Vroeger werd ik helemaal wild als mijn oma weer met haar koektrommel voorbij kwam en daar van die lekkere knapperige vlinders in zaten. Vooral die met kaneel en suiker waren mijn grote favoriet, want je hebt ze tegenwoordig ook met kaas, zout en weet ik het allemaal. Het leek me wel eens leuk deze simpele koekjes zelf te maken, want dat kan toch niet moeilijk zijn? Misschien lijken mijn vlinders iets meer op zwanen, maar het idee blijft natuurlijk hetzelfde!

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Wat heb je nodig?

  • Vel bladerdeeg
  • Suiker
  • Kaneel
  • Boter

Je kunt trouwens ook losse plakjes gebruiken, maar dat werkt niet zo makkelijk als een rol en wordt waarschijnlijk ook niet zo mooi.

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Het vel bladerdeeg wat ik kocht was van de Jumbo maar was veel te lang, je moet namelijk een vierkant hebben.

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Dus deze snij je op maat tot een vierkant.

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Vervolgens smelt je de boter en bestrijkt daarmee het hele bladerdeeg.

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Daarna strooi je er kaneel en suiker overheen.

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Vervolgens vouw je beide kanten naar binnen. De bovenkant bestrijk je weer met boter, kaneel en suiker.

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Dan vouw je hem nog een keer dubbel en herhaalt de stappen weer. Bovenkant besmeer je weer met boter, kaneel en suiker.

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Vervolgens vouw je hem nog een keer dubbel en snijd de rol in plakken. De plakken zijn ongeveer 7 mm dik. Zorg dat je een echt scherp mes gebruikt, anders snijdt het veel vervelend en trek je alles kapot.

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

De oven verwarm je alvast voor op 200 graden en legt de gesneden vlinders op het bakblik. Misschien had ik iets minder ruimte tussen de vormpjes moeten laten, want bij mij gingen de vlinders een eigen leven leiden ;). De hapjes gaan er voor 10 tot 15 minuten in op 200 graden.

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

En daarna zijn ze klaar! Van mijn oorspronkelijke vorm is helaas niet heel veel over, maar het idee is natuurlijk leuk en hetzelfde! Zoals ik al zei, als je er misschien meer op het bakblik legt of dichter bij elkaar dat het beter gaat met de vorm!

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Bladerdeeg vlinders met kaneel en suiker

Maar het gaat natuurlijk om de smaak en die zijn verrassend goed en doen me meteen weer aan vroeger denken! Het lekkerste zijn ze natuurlijk warm net uit de oven maar ook koud zijn ze goed te eten! Ik zou zeggen, eetsmakelijk! Ik krijg stiekem meteen zin deze vlinders met kaas en kruiden te maken!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

  1. Oké hier komt mijn bakker-zelve even boven :P in plaats van boter kun je beter water gebruiken, scheelt weer boter en water heeft een meer plakkende werking bij bladerdeeg. Ook kun je het deeg het best nadat je klaar bent met vouwen een half uurtje in de koelkast laten liggen, wordt het snijden een stuk makkelijker van!

  2. Is het niet makkelijker om het gewoon op te rollen? En misschien daarna het deeg een kwartiertje in de vriezer zodat het beter te snijden is zonder de vorm in puin te drukken?

  3. Dat ziet er zo ontzettend lekker uit ! En zo simpel, volgens mij heb ik alle ingrediënten wel in huis :) Alleen dan kleine bladerdeegplakjes ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *