Search
Close this search box.

Bizarre beauty ingrediënten

 photo Lipstick4_zps482bb85a.png

Soms zitten er wel eens ingredienten in producten waarvan je denkt, waarom? Vandaag zet ik er tien op een rijtje die veel voorkomen in onze geliefde beautyproducten. En van sommige ingredienten word je niet echt vrolijk. Maar als het werkt, waarom niet toch?

Rood pigment van kevers

Waarschijnlijk bevat jouw rode lipstick kevers! Het ingrediënt armine of cochineal is gemaakt van de keversoort Cochineal. De kevers worden verdronken in kokend heet water en daarna te drogen gelegd. Daarna worden ze tot poeder vermalen en wat dan over blijft is een knalrode poeder.

Pepper Spray

Ben je gek op tintelende lippenbalsems? Maar heb je geen idee hoe dat nou eigenlijk kan? Het antwoord is heel simpel, Oleoresin Capsicum of met andere woorden Pepper Spray. Het zit er in hele kleine mate in zodat je lippen subtiel gaan tintelen.

Beenmerg van kippen

In gezichtscrèmes en moisturizers wordt veel glucosamine gebruikt. Waar dat vandaan komt? Vaak uit het beenmerg van kippen, want dat is erg rijk aan glucosamine. Glucosamine helpt de huidcellen te vernieuwen.

Visschubben

We zijn allemaal dol op shimmer in onze oogschaduw, lipgloss, blush en meer, maar wat is het eigenlijk? Vaak zijn shimmers gewoon visschubben dat je als pearlescence terug vind op de verpakking.

Poep van een nachtegaal

Sterren zoals Tom Cruise en Victoria Beckham hebben het al geprobeerd, hun gezicht insmeren met de poep van een nachtegaal. Het schijnt rimpels en fijne lijntjes te verminderen. En het is goed voor de elasticiteit van de huid.

Placenta

Het wordt veel gebruikt in haar en lichaamsverzorgingsproducten. De placenta bevat veel oestrogeen en dat helpt de conditie van het haar en huid te verbeteren.

Cholesterol

Terwijl veel mensen bezig zijn met hun cholesterol te verlagen kan je het ook gewoon heel gemakkelijk op je smeren. Cholesterol is een heel handig bindmiddel waardoor crèmes heerlijk zacht en bouncy zijn.

Stieren sperma

Dit schijnt ontzettend veel proteïnen te bevatten waardoor je haar sterk en krachtig word. Alleen zelf word ik er toch niet zo vrolijk van om dit puur in mijn haar te smeren. Maar bij sommige kapsalons is het mogelijk…

Bronnen: 1, 2

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

34 reacties

  1. Gatver! Weet niet of ik dit wel wou weten.. ;) Zou grappig zijn als ze dit letterlijk in de ingredientenlijst zouden zetten. Zou de crisis niet helpen ben ik bang.

  2. heel erg leuk artikel! ik vind het altijd wel grappig als mensen daar zo erg bij nadenken dat ze de producten niet meer gaan gebruiken xD ik vind dat zelf echt onzin en wist van de meeste ook wel dat het erin zat :P

  3. Whahaha ik heb hier echt ok gelachen. Ik zie mijzelf al sperma van een stier in mijn haren smeren bah!!! Leuk artikel . Liefs inspiiredbylife

  4. Interessant om te weten. Ik ben eigenlijk soms blij dat ik niet echt weet wat er in de producten die ik gebruik zit. Vaak is het trouwens toch in zo een kleine hoeveelheid of zodanig bewerkt dat je het toch niet zo herkennen.

  5. Dat van dat stieren sperma doet me trouwens denken aan die scène uit de film “There’s Something About Mary” wanneer Cameron Diaz een wel erg bijzondere haargel gebruikt ;-)

  6. Ik moet glucosamine innemen omdat ik te weinig kraakbeen aanmaak. Thanks, ik hoefde dus echt niet te weten waar dat vandaan kwam :p

  7. Soms is het beter als je het niet weet denk ik dan hahaha. Nadat ik ooit met mn vader die als klant de wiskas fabriek had mee was geweest… eet ik geen frikandellen enzo meer…ik weet wat er in zit!!

    vind het wel echt een leuke blogpost!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *