Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bioré Rose Quartz + Houtskool Zuiverende Cleanser

Automatische concepten

Elke ochtend stap ik onder de douche en reinig ik mijn gezicht met een cleanser, het hoort echt bij mijn dagelijkse routine. Ik heb een vette huid van mijzelf en ’s ochtends is het vaak vet en bevat het ook nog wel eens wat restjes van mijn mascara. Aangezien ik dan toch al onder de douche sta vind ik het heerlijk om alles even goed schoon te spoelen met een cleanser. Sinds kort gebruik ik deze Bioré Rose Quartz + Houtskool Zuiverende Cleanser en ik deel erg graag mijn ervaring met jullie.

Automatische concepten

De nieuwe Bioré Rose Quartz + houtskool is een dagelijkse reinigende cleanser. De cleanser belooft de poriën en huid diep te reinigen met behulp van houtskool en rose quartz, klinkt best chique toch? Deze Bioré cleanser dringt door tot diep in de poriën en verzamelt twee keer meer vuil, olie en onzuiverheden dan normaal. Als ik dit lees word ik daar best enthousiast van! Aangezien ik best last heb van verstopte poriën (lees: mee-eters) ben ik benieuwd wat deze cleanser voor mij doet.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Automatische concepten

Op de voorkant van de verpakking zijn ze duidelijk met claims. Zo is het bedoeld voor de normale tot vette huid en kan het dagelijks gebruikt worden. De Bioré Rose Quartz + Houtskool Zuiverende Cleanser.

Op de verpakking wordt het mij alleen niet echt duidelijk of deze cleanser is om de huid te reinigen of ook om make-up te verwijderen? Daar zeggen ze niets over, dus ik neem aan van niet. Ook snap ik niet helemaal de toevoeging van houtskool en rose quartz, wat doet dat voor je huid?

Naar een korte zoektocht online snap ik al beter wat het doel van deze twee ingrediënten is. Rose Quartz is het kristal van de liefde en zorgt voor liefde voor de huid (kortom, het doet inhoudelijk dus niets voor de huid) en houtskool heeft een sterke werking tegen vuil.

Automatische concepten

Op de achterkant vind je nog wat meer informatie over het product zoals de ingrediëntenlijst en hoe je het moet gebruiken. Je kunt de cleanser iedere dag gebruiken, zelf doe ik dat onder de douche. Je pompt wat product op je handen en masseert het in op het gezicht. Daarna spoel je het weer af met water en klaar is Kees.

Automatische concepten

De verpakking heeft een handig pompje waardoor je hem gemakkelijk kunt gebruiken. Zelf vind ik wel dat het pompje heel ruim het product oppompt. Als je hem een keer naar beneden drukt komt er echt veel te veel uit. Je hoeft hem dus maar heel licht in te drukken, dan heb je al ruim voldoende product.

Automatische concepten

De cleanser heeft een mooie roze kleur met zilveren glitters. Ik was even bang dat die op je gezicht zouden blijven zitten, maar dat is gelukkig niet zo.

Tijdens het gebruik pomp ik wat op mijn handen en masseer ik het over mijn gezicht. Het eerste dat mij opvalt is dat hij heel fris ruikt, maar menthol. Maar al snel begint mijn gezicht te tintelen en heel koud aan te voelen, wat is dit?! Het lijkt wel alsof mijn gezicht bevriest, niet heel prettig. Ik kan wel zeggen dat ik meteen wakker ben ’s ochtends. Na het afspoelen check ik de ingredientenlijst en zie ik al vrij snel menthol staan, dat verklaart een hoop!

Ik vind het jammer dat er menthol in zit en dit niet voorop gecommuniceerd is. Persoonlijk vind ik dat echt een afknapper bij deze cleanser. Het lijkt wel of mijn gezicht bevriest, absoluut geen prettig gevoel.

Automatische concepten

Daarnaast ben ik ook niet echt heel erg enthousiast over deze cleanser. Hij verwijderd make-up niet goed en het droogt mijn gezicht redelijk uit (terwijl ik een vette huid heb, daar moet je dus wel echt iets voor doen).

Nee, ik vind deze cleanser echt te heftig, zeker in combinatie met de menthol. Mocht je van het menthol effect houden, dan is deze cleanser iets voor jou. Maar ik word uberhaupt niet heel enthousiast van deze cleanser.

De Bioré Rose Quartz + Houtskool Zuiverende Cleanser is te koop bij de drogisterijen voor € 9,99.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Zo jammer, door de menthol zal je huid alleen maar vetter worden. Droogt de huid uit, waardoor deze alleen maar meer olie gaat aanmaken. Ik had verwacht dat merken toch wel door hadden dat in her geval van de vette huid , aanval zeker niet de beste verdediging is. En bioré is ook nog eens een A-merk, had ik echt beter van verwacht.

    Wel een hele nuttige review Aranka, en leuk om te lezen 😁 thanks 😍

  2. Mja ik zie zelfs sls?!! Dat kan ook verklaren dat je huid uitdroogt… Is niet goed dat dit in een gezichtsreiniger zit… jammer dat zoveel merken altijd slechte ingrediënten gebruiken… En je al een beetje de ingrediënten zelf moet kennen om te weten of deze wel geschikt zijn om je huid te reinigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *