Zoek
Sluit dit zoekvak.

Biodermal Zonnelotion Zongevoelige Huid

Biodermal Zonnelotion Zongevoelige Huid6

Je hebt ontzettend veel soorten zonnebrand, maar laatst kreeg ik een nieuwe zonnebrand van Biodermal opgestuurd. Zonnebrand die speciaal voor ge zongevoelige huid is. Nou was ik hier super benieuwd naar omdat mijn eczeemhuid op bepaalde plekken op de huid dun zijn en dus gevoelig voor de zon is. Daarnaast bevat het ook geen parfum, alcohol en kleurstoffen wat ook weer goed is voor mijn eczeemhuid. Op vakantie in Malta testte ik deze nieuwe zonnelotion uit!

Biodermal Zonnelotion Zongevoelige Huid7

Zonnebrand voor de zongevoelige huid

De Biodermal Zonnelotion voor de Zongevoelige Huid SPF 50 is speciaal ontwikkeld voor de huid die gevoelig is voor zonneallergie. De zonnelotion maakt gebruik van UVA/UVB filters voor bescherming tegen de schadelijke effecten van zon. Maar als je ook een gewone gevoelige huid hebt is deze zonnelotion aan te raden, het bevat namelijk geen parfum, alcohol en kleurstoffen, iets waar ik erg op moet letten met mijn eczeem. Zelf heb ik dus geen zonneallergie, maar ik was wel heel erg benieuwd naar de werking van deze zonnebrand.

Ik heb vooral eczeem op mijn handen en mijn holtes van armen en benen en daar heb ik de zonnebrand vooral getest. Door het gebruik van hormoonzalf wordt mijn huid ook dunner dus is een goede bescherming met een SPF 50 wel echt nodig. De Biodermal Zonnelotion voor de Zongevoelige Huid is alleen verkrijgbaar in een SPF 50 variant.

Biodermal Zonnelotion Zongevoelige Huid1

De Biodermal Zonnelotion voor de Zongevoelige Huid zit verpakt in een mooi stijlvol doosje en de tube bevat 100 ml. Wat best aan de kleine kant is, want een normale zonnebrand bevat zo’n 200 tot 250 ml. En goedkoop is de zonnebrand ook zeker niet, want de adviesprijs is € 34,99. Kortom, het is een prijzige zonnebrand.

Biodermal Zonnelotion Zongevoelige Huid3

Op de verpakking vind je verder nog wat meer informatie over het product zelf. Het is dus een speciale zonnebrand die geschikt is voor mensen die een zonneallergie hebben. Ik vraag me wel af of de allergie ook echt minder wordt door het gebruik van deze zonnebrand, dat kan ik helaas niet testen.

Daarnaast heeft ze Biodermal Zonnelotion voor de Zongevoelige Huid ook nog drie functies. Het beschermt de huid tegen de schadelijke invloeden van de zon. Het kalmeert de huid door middel van Panthenol en allantoïne. En het verzorgt de huid door de Triple Moist Complex voor een gehydrateerde huid.

Biodermal Zonnelotion Zongevoelige Huid2

Ook vind je op de verpakking nog een ingrediëntenlijst, zonder parfum, alcohol en kleurstof.

Biodermal Zonnelotion Zongevoelige Huid4

Biodermal Zonnelotion voor de Zongevoelige Huid review

De Biodermal Zonnelotion voor de Zongevoelige Huid zit in een kleine tube van 100 ml die je eventueel ook gemakkelijk mee kan nemen in je tas. Ik vind een tube altijd makkelijk in gebruik. Het product komt er gemakkelijk uit en je kunt het makkelijk dosseren.

Biodermal Zonnelotion Zongevoelige Huid5

Wat mij meteen aan de zonnebrand opvalt is dat hij vrij dun is. Het komt zonder enige moeite uit de verpakking. Daarna valt de geur mij op, de zonnebrand heeft namelijk geen toegevoegde parfum en ik vind hem wel een beetje muffig ruiken, daar moet je wel van houden/tegen kunnen.

Stiekem had ik verwacht dat tijdens het uitsmeren er een witte laag op de huid bleef liggen, maar dat is totaal niet het geval. Hij smeert makkelijk uit, trekt goed in en laat geen laagje achter op de huid. Wel blijf je de muffige geur wat ruiken.

Qua bescherming doet de zonnebrand het erg goed. Door de felle zon op Malta ben ik niet verbrand en mijn eczeem reageert er ook helemaal niet op, erg prettig!

Biodermal Zonnelotion Zongevoelige Huid

Ik denk dat het een fijne zonnebrand is als je een gevoelige huid hebt. Heb je dat niet, dan is dit best een prijzige zonnebrand en kun je beter voor een goedkoper alternatief gaan. De Biodermal Zonnelotion Zongevoelige Huid is te koop bij de drogisterijen en online (waar hij nu goed in de aanbieding is) voor € 34,99.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *