Biodermal Zonne Mousse & Aftersun Mousse

 photo Sunmousse_zpsee3d3a6d.png

Misschien moet je er nog niet denken, maar de zon is al sterker dan je denkt! Een middagje terras kan je nu al een flinke verbrandde huid opleveren, het is dus weer tijd om de zonnebrand uit de kast te halen. Want jezelf goed beschermen tegen de zon is echt ontzettend belangrijk. De nieuwe mousse zonnebrand van Biodermal maakt het gelukkig wel leuk om te doen!

Ik ben gek op mousse producten, ik vind het echt super leuk om te gebruiken omdat het er gewoon zo leuk uitziet. Deze producten zijn allemaal in mousse vorm en eenmaal aangebracht op de huid heb je een heerlijke dot schuim die je moet verdelen over de huid. De zonnebrand en aftersun hebben een heerlijke crème achtige substantie dat zich makkelijk over de huid laat verdelen. Trekt snel in en kan tegen water!

 photo Sunmousse2_zps7f831334.png

Biodermal Zonnemousse is een luchtige crème mousse met vitamine boost. De luchtige crème-mousses geven een comfortabel en zacht huidgevoel. De Biodermal Zonnemousses zijn verrijkt met extracten uit rode bessen, sinaasappel, vitamine C & E voor een ware vitamine boost van de huid. Naast extra vitamines bevat de zonnemousse van Biodermal huidvriendelijke UVA en UVB filters zodat de huid optimaal wordt beschermd tegen de schadelijke effecten van de zon en vroegtijdige huidveroudering.

 photo Sunmousse3_zpsce4ef59f.png

Ze hebben een prettige geur en zijn in verschillende factoren te kopen. Het verdeelt heel makkelijk over de huid en trekt ook nog eens snel in. Je loopt dus niet met een vettige zonnebrand laag rond de halve dag. Wat ik zelf ook erg prettig vind is dat het geen witte waas achter laat, maar het product is op de huid gewoon als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik heb de zonnebrand nog niet echt op zijn werking kunnen testen, maar afgelopen zondag met de hele middag op het terras in de zon ben ik niet verbrand! Terwijl een vriend van mij wel een goed rood hoofd had van de zon. De zonnebrand is trouwens dematologisch getest en is pH neutraal.

 photo Sunmousse4_zpscf65e81a.png

Na het zonnen moet de huid natuurlijk ook verzorgd worden en dat kan prima met deze aftersun mousse die net zo makkelijk aan te brengen is als de zonne mousse. De aftersun mousse herstelt na het zonnen de huid en zorgt voor intensieve hydratatie zodat je langer van je bruine kleurtje kunt genieten. Biodermal Aftersun Mousse is een luchtige crème-mousse voor herstel en hydratatie van de huid na het zonnen. Door extracten uit rode bessen, sinaasappel en vitamine C en E krijgt de huid een vitamine boost die huidverouderende radicalen in de huid neutraliseren.

 photo Sunmousse5_zpsef1d7c28.png

Door het hoge gehalte aan gycerine in dit product wordt de huid aangevuld met vocht dat het door de zon is tekort gekomen. Fijn dus dat dit ingrediënt heel hoog in het rijtje voorkomt. De mousse voelt heel prettig en zacht aan, maar ook heel fris. Precies wat de huid nodig heeft na een flinke portie zon!

 photo Sunmousse7_zps3f760929.png

De mousse is niet echt zeep mousse achtig, maar best wel compact en groeit niet echt door als je het net op de huid hebt aangebracht. Wel is zo een dotje genoeg voor je benen, je hebt echt maar een klein beetje nodig van dit product, daar had ik mezelf ook wel een beetje op verkeken. Je smeert de mousse heel makkelijk uit naar een soort van lotion zodat je je lichaam goed kan insmeren.

 photo Sunmousse6_zps3fdeb757.png

Ik ben heel erg enthousiast over deze Zonne Mousse & Aftersun Mousse producten, ze trekken snel in, laten geen witte laag achter en zijn gewoon heel leuk door de mousse. Ook beschermen ze gewoon tegen de zon. De Zonne Mousse is al te krijgen vanaf € 18,99 per flacon en de Aftersun Mousse kost € 12,99. Niet heel goedkoop, maar daar heb je wel goede producten voor terug. Want op bescherming voor de zon moet je echt niet besparen, daar zou je later maar zo heel veel spijt van kunnen krijgen. Biodermal is onder andere bij de Etos te koop.

Dit vind je misschien ook leuk

29 reacties

 • Reply
  chucky1012
  16 april 2013 at 07:16

  En hoe lang zou je met deze mousse doen? Volgens mij gaat dit sneller leeg dan een olie of créme!

 • Reply
  Sofie
  16 april 2013 at 07:18

  Klinkt goed, het lijken me fijne producten!

 • Reply
  Milou - LounaBeauty
  16 april 2013 at 07:21

  Klinkt goed hoor! Ben wel benieuwd hoeveel keer je jezelf ongeveer kan insmeren voor die prijs. :) Met schuim vind ik dat altijd moeilijk inschatten. De verpakking is super leuk en de mouse vorm vind ik ook eens even wat ‘anders’ dan normaal. :)

 • Reply
  Ashleey
  16 april 2013 at 07:32

  Klinkt echt goed! Schuim is inderdaad lastiger qua inschatting hoelang je ermee kan doen.

 • Reply
  Kimberly
  16 april 2013 at 07:33

  Lijkt me best wel fijn! Ik heb het nog nooit in mousse gezien!

 • Reply
  Kelly caresse
  16 april 2013 at 07:33

  Hmm als zonnecreme lijkt me mousse persoonlijk minder fijn vooral niet als je hiermee op een warm strand aan de slag gaat, als after sun lijkt het me wel heerlijk verzachtend :)

 • Reply
  Charile
  16 april 2013 at 07:37

  Klinkt goed!

 • Reply
  iscreambeauty
  16 april 2013 at 07:40

  Klinkt goed. Ik smeer me ook altijd heel goed in, net wat je zegt: je zou er later spijt van kunnen krijgen. Ik heb nog twijfels bij deze zonnnemouse,het lijkt me apart in gebruik, misschien maar eens uitproberen!

 • Reply
  ChantalAngel
  16 april 2013 at 07:53

  Lijken me hele fijne producten. Vooral als je zo weinig nodig hebt en het zo makkelijk insmeert.

 • Reply
  femketje
  16 april 2013 at 08:54

  Lijkt me fijn spul!

 • Reply
  edithmeijer
  16 april 2013 at 09:11

  Klinkt goed, heb nog nooit een zonneproduct in mousse vorm gebruikt. Ben erg benieuwd.

 • Reply
  Martina
  16 april 2013 at 09:23

  Mousse en spray onder druk ( had je van garnier) gaat voor mijn gevoel wel altijd sneller op dan een gewone. Zonnemelk… Ze zien er wel super zomers uit!

 • Reply
  Amy
  16 april 2013 at 09:33

  Speciaal dit! De After Sun ga ik denk wel nog halen, ik heb echt een verschrikkelijke hekel aan die gewone After Sun textuur die ze echt állemaal hebben. De meeste after suns zijn echt zo verschrikkelijk glibberig en vies, bah. Zo’n mousse product lijkt me echt een oplossing dan. Voor SPF ga ik skippen, ik heb nog een heleboel andere zonnecrèmes die op moeten, haha!

 • Reply
  Lotte
  16 april 2013 at 09:59

  Ik hou ook superveel van dingen met mousse! Alleen is deze er ook in SPF 50? Ik heb namelijk een hele lichte huid! xxx

 • Reply
  Laura
  16 april 2013 at 10:11

  wat apart! Doe je er wel net zo lang meer als met een crème? Ik heb vaak het idee dat bijvoorbeeld douchemousses niet helemaal leeg gaan ofzo.

 • Reply
  beautyjuf
  16 april 2013 at 10:14

  Oh, die verpakkingen: heerlijk fris en zomers zien die eruit :-) Ik ben alleen nog niet helemaal overtuigd dat het goed werkt…Maar, dat kan natuurlijk getest worden ;-) Fijne review, thanks!!!

 • Reply
  whatevergivesjoy
  16 april 2013 at 10:20

  Ziet er leuk uit!

 • Reply
  beamingbeauty
  16 april 2013 at 10:27

  Klinkt echt heel erg fijn!

 • Reply
  Alyssa
  16 april 2013 at 10:43

  Lijkt me een erg fijn product. Vooral omdat mouse natuurlijk een stuk ‘zachter’ van textuur is.

 • Reply
  charlotte
  16 april 2013 at 11:15

  Haha wat grappig dat het in een mousse vorm zit. Klinkt wel erg goed dat het ook geen witte laag achter laat!

 • Reply
  Charlotte
  16 april 2013 at 11:53

  Wat leuk dat ze een keer met mouse komen :)
  Fijne, uitgebreide review. Ik vind het vooral fijn dat ze geen vettige laag of witte waas achter laten. Snel maar eens een bus halen :D

 • Reply
  Lin
  16 april 2013 at 12:08

  Ik hou van mousse!! Weet niet wat mijn vreemde obsessie daar mee is ;)
  Dit lijkt me erg handig. Als ik er aan denk ga ik hier eens voor kijken als ik zonnebrand ga kopen voor de zomer.

 • Reply
  Kirsten
  16 april 2013 at 12:23

  Ik vind mousse erg fijn!

 • Reply
  Anne Solveig
  16 april 2013 at 12:54

  Klinkt fijn!

 • Reply
  MiriamH
  16 april 2013 at 13:13

  Het lijkt mij niets eigenlijk. Daarnaast zit er ook nog parfum in en dat in combinatie met de zon… Nee, ik sla deze over.
  Jij hebt het erover dat je nu nog niet zo bezig zou zijn met zonnebrand, maar ik smeer het hele jaar… Uiteraard mijn gezicht maar ook mijn oren, nek, decolleté en onderarmen smeer ik elke morgen in met SPF. Dit zijn de delen die ook in de winter blootgesteld worden aan UVA/UVB (gaat ook door glas heen!!!!) dus i.p.v. een bodylotion smeer ik SPF. In de winter niet een hele hoge factor, maar lager dan SPF 15 ga ik echt niet. De kans op melanomen door zonnekracht wordt enorm onderschat vind ik. Ik ben rood, en heb een zeer lichte sproetenhuid, maar ben nog nooit verbrand. En ik verstop me zeker niet de hele dag binnen. Gewoon goed en regelmatig voldoende smeren.
  Sorry voor het betoog, als je je eraan stoort scroll je maar vlug verder ;-) Maar ik wilde het gewoon even kwijt

 • Reply
  Beautybyts
  16 april 2013 at 13:51

  Klinkt goed en ze zien er leuk uit maar inderdaad wel lastig in te schatten hoe lang je met zo’n bus doet

 • Reply
  miesemuis
  16 april 2013 at 17:45

  Ik ben wel benieuwd hoe vettig deze is, zou hij ook fijn zijn voor het gezicht? Ik heb weinig eisen als het gaat om zonnebescherming, maar voor m’n gezicht wel. Dat vettige is echt vreselijk altijd!

 • Reply
  Nannick
  16 april 2013 at 18:36

  Super gave verpakking!

 • Reply
  simplyevelien
  16 april 2013 at 23:04

  Heel goed dat je iedereen vast attendeert op het gebruik van de zonnebrandcreme! Deze lijkt mij erg prettig, juist doordat het zo makkelijk uitsmeert. Ik vind het altijd zo vervelend als zonnebrandcreme dik is en daardoor lastig uitsmeert.

 • Laat een reactie achter