Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Biodermal Renewing Face Oil

Biodermal Renewing Face Oil

Een olie voor mijn huid gebruiken vind ik altijd wel een beetje spannend, zeker in combinatie met mijn vette huid. Alleen over deze nieuwe Biodermal Renewing Face Oil hoorde ik eigenlijk alleen maar positieve verhalen. Ik besloot het gewoon eens te proberen en te ervaren wat een olie voor mijn huid zou doen.

Biodermal Renewing Face Oil

Als eerst wil ik even zeggen dat de verpakking er echt super mooi uitziet. Het is even iets anders dan ik gewend ben van Biodermal, maar het springt er wel meteen uit en trekt je aandacht.

De verpakking ziet er chique uit en ik heb ook het gevoel dat ik een luxe product gebruik. Ook niet zo heel gek, want ik vind de prijs ook best aan de hoge kant, namelijk € 29,99. Je verwacht er dus wel wat van.

Biodermal Renewing Face Oil

Beschermen, hydrateren en verzachten, dat is wat de Biodermal Renewing Face Oil belooft te doen met de huid.

De Renewing Face Oil van Biodermal geeft dankzij de unieke formule van natuurlijke oliën, die zorgvuldig geselecteerd zijn op hun voedende werking,juist een prettig licht huid gevoel. Terwijl je zou denken dat een olie vettig en zwaar zou aanvoelen.

De effectieve concentratie van werkzame ingrediënten zorgt ervoor dat de olie voedt, hydrateert, versterkt en verzacht. En dat is nog niet alles: de olie beschermt de huidbarrière en zorgt voor een natuurlijk stralende huid. Je kan het aanbrengen onder je dag-en nachtcrème, ter vervanging van je crèmes of een paardruppeltjes met je crèmes mengen ter verrijking. Dit laat je huid zijdezacht aanvoelen. De Renewing Face Oil is geschikt voor dagelijks gebruik en voor alle leeftijden en huidtypen. Doordat je maar een paar druppels per keer nodig hebt, gaat de Renewing Face Oil héél lang mee.

Biodermal Renewing Face Oil
Biodermal Renewing Face Oil

De olie zit zelf in een luxe glazen fles met een pipetje. De fles bevat maar liefst 30 ml wat best veel is voor een olie, meestal zit dat rond de 20 ml. En aangezien je dus maar een paar druppels nodig hebt doe je hier een hele tijd mee.

Wat mij meteen opviel zijn de ingrediënten, het bevat namelijk maar 7 ingrediënten waardoor het een vrij puur product is. Ik zal ze allemaal even bij langs gaan:

Canola Oil

Voedt de huid en vormt een beschermend laagje dat de huidbarrière helpt te herstellen ende huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Rijk aan natuurlijk Vitamine E.

Coco-Caprylate/Caprate

Oftwel: kokosolie. Deze verzachtende olie hydrateert de huid. De natuurlijke olie zorgt voor een aangenaam licht huid gevoel.

Limnanthes Alba Seed Oil

In de volksmond Meadowfoam Zaadolie genoemd. Deze voedende olie versterkt de huid en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast laat het de huid zacht en soepel aanvoelen.

Tocopheryl Acetate

Een antioxidant dat van nature voorkomt in de huid, namelijk Vitamine E. Het beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.

Ubiquinone

Dit is het co-enzym Q10, dat klinkt vast bekend. Ook dit ingrediënt is een krachtig huideigen antioxidant en helpt je huid beschermen tegen invloeden van buitenaf en gaat huidveroudering tegen.

Parfum

De olie heeft een aangenaam milde geur, welke zorgvuldig is geselecteerd op huidverdraagzaamheid.

Citric Acid

Citroenzuur Verlaagt de pH-waarde (zuurgraad) van verzorgingsproducten, hierdoor kan de huid het beter verdragen.

Qua ingrediënten ziet het er dus hartstikke goed uit! Over de parfum twijfel ik wel een beetje, hier had ik misschien een lekkere geurende olie voor gezien. Maar Biodermal geeft zelf aan dat ze deze zorgvuldig gekozen hebben wat betreft de huidverdraagzaamheid. Zelf heb ik gelukkig geen last van een gevoelige huid, dus merk er zelf niets van.

Biodermal Renewing Face Oil

Ik geef het eerlijk toe, ik vind het best spannend een olie voor mijn gezicht te gebruiken. Mijn gezicht is totaal niet droog en ben dan ook bang dat het te vettig voor mij zou zijn. Toen ik het product testte op mijn hand trok het ook amper in de huid en voelde het best plakkerig aan.

Ik gebruik één of twee druppels voor het aanbrengen voor mijn nachtcrème. Overdag gebruiken lijkt me toch te intens in combinatie met mijn vette huid.

De olie belooft niet plakkerig of vettig aan te voelen, maar ik merk wel dat hij moeite heeft om in te trekken. Mijn wangen daarentegen zijn wel erg droog en daar trekt hij zo in en laat een heerlijk volle en zachte huid achter. Qua dosering heb je echt maar weinig nodig en de geur is heel neutraal, je ruikt hem eigenlijk niet.

Biodermal Renewing Face Oil

Ik denk dat als je een normale of droge huid hebt deze olie echt heel fijn is in je skincare routine. Het voedt de huid echt en laat het voller aanvoelen. Als je zoals ik een vette huid hebt zou ik er wat voorzichtiger mee zijn. Of je gebruikt hem plaatselijk op droge plekken zoals ik op mijn wangen, dan werkt het ook erg goed.

Hou je ervan om een olie voor je huid te gebruiken kan ik je deze Biodermal Renewing Face Oil zeker aanraden. Hij kost normaal € 29,99 wat best aan de prijs is, maar gelukkig is het merk ook vaak in de aanbieding.

De Biodermal Renewing Face Oil is te koop bij drogisterijen en bol.com waar die nu goed afgeprijsd is.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *